Quote:
Originally Posted by
0xjasaitis
Güzel ve zevkli bir kariyer.Başarılar dilerim...
Teşekkürler
Quote:
Originally Posted by
morukderki
Bilgi paylaşımı için saol bazı konularda ışık tutuyorsun diyebilirim. Avrupa'da da Moscow'u yenersin bence ancak muhtemelen gelecek İnter kötü eşleşme olmuş.
İnter çıkmasa bir yarı final görürüm diyordum ama iş zora bindi tabi şimdi :)
Quote:
Originally Posted by
zeck17
çok güzel bilgiler paylaşıyorsunuz bir şey daha sormak isterim rakip takımın futbolcularına göre savunma taktikleri se.ilirken hızlı adamlara karşı nasıl bir taktik olmalı mesela ona gölge markajı ile takip edilmesi o adamı ne kadar etkisiz hale getirir ve maç sırasında mentality i değiştirmek kendi oyuncularımızın kafası karışmasını sağlayıp gol yedirir mi
Şimdi senin bu soruna bir kitap bile yazılabilir..Öncelikle şunu unutmayalım.Oynadığımız oyun futbol ise kesin kurallar ve nizamlar yoktur.Sen ne kadar doğru taktiği uygularsan uygula , güç farklılığı , oyuncuların yorgunluğu ve hatta şans faktörü vb ile taktiğin rakibe göre doğru olsa bile her zaman işe yaramayabilir.Ama bizim amacımız en doğruları bulmak.Rakibin forveti hızlı diye bir şey yoktur aslına bakarsan.Senin defansına göre rakibin forveti hızlı veya yavaştır.Bunun değerlendirmesini yaparken kendi defans oyuncunun özelliklerini (Hız ,hızlanma,konsantrasyon vb) değerlendirmen lazım.
Rakip forvet senin defans oyuncularından hızlıysa yapman gereken önemli bir analiz var.Rakibin oyun stili o hızlı forveti topla buluşturmak mı yoksa koşu yollarına top atmak mı.Topla buluşturulacak forveti genelde target man olarak kullanıyor olmaları lazım ve bu forvet of the ball özelliği yükse bir forvet olmalı.Eğer bu tarz forvetse yani topu alıp, topla hızlanıp çalımlayıp geçiyorsa o zaman markajlamak yani bu oyuncunun topu hiç almamasını sağlamak en akılcı yaklaşımdır.Markaj konusuna daha sonra değinecem.Eğer forvet oyuncusu defansın arasından sarkıp gol arıyorsa yani rakip takım ara toplarıyla forvetine topu aktarıyorsa (bu taktikle oynayan takımlar through pass ve long pass ile oynarlar) o zaman yapacak en mantıklı iş defansı geride kurmaktır.(Sweeper kullanma seçeneği de var ama bunu ben pek tercih etmiyorum)
Gelelim şimdi markaj olayına.Rakip forvet markajı ya dc ile yapılır yada dmc ile.Ben dc ile markaja karşı bir insan olduğumdan pek denemiyorum ve bu konuda çok bilgim yok.Sadece söyleyebileceğim şey eğer marke edeceğin oyuncu roaming(gezen) tipte oyuncu ise sakın dc lerine markaj görevi verme.O adam gezdikçe senin dc de onun peşinden gezer.Benim tercihim olan ve nispeten bilgili olduğum dmc markajı ise dmc nin tipine göre değişir .2 tür dmc vardır.1.Uzun boylu dmc (Yaya toure) 2.Çalışkan dmc(mascherano,oyundaki tüm diarralar :D).Eğer dmc oyuncun uzun boyluysa bunun tackling i artırmanın çok mantığı yok.Saçma sapan fauller yapar durur.Bu dmc anca yüksek toplara kafa vurup oyuncunun topu almamasını sağlar ama garanti yol değildir.Çünkü hızlı forvet 10 defa alamaz ama 1 defa alırsa topu gol yapabilir.O yüzden uzun dmc markajı yapıyorsan bir defans oyuncunun geride çakılı oynaması mecburidir.Benim en çok kullandığım çalışkan dmc ise tight marking vereceksin , tacklingi hard yapacaksın ve zayıf ayağına oyna komutu vereceksin (maç öncesi verilen komutlarda var) ve eline kahveni alıp onun o çırpınışlarını izleyeceksin.
Kendi dc lerin ve dmc lerin ile birde örnek forvet profili koyarsan daha fazla yardımcı olabilirim.
Quote:
Originally Posted by
NikolaiBelinski
O kadar hakem istatistiklerini inceleyen biri olmama rağmen hiç bu tarzda düşünmemiştim deneyeceğim bende. :)
Ben çok denedim ve çok verim aldım bu taktikten umarım sende faydalanırsın.
İSPANYA KRAL KUPASI 5. TUR 2. MAÇ
http://d1202.hizliresim.com/u/x/34bmx.png
İlk maçın skoruna güvenerek yeni transferler ve gençlerle çıktık.Az kalsın turu kaybediyorduk.Son dakikalar yusuf yusufladık ama turu geçtik mutluyuz :)