Super Amator'u de ekleyen yeni bir yama yolda. Onunla sorun olmaz ama gelecek yama biraz daha gelismis olacak.
Printable View
Yamalar ilk mesaja eklendi. Herkese iyi eğelenceler.
Tesekkurler yama icin yalniz simdi ben 13.3te oynarken o bastaki 3 dosyayi silip son eklediginiz iki dosyayi mi kuracagim yalnizca? Yoksa hepsini birden 13.3un dosyasina mi atacagim?
süper amatöre bayıldım. çok güzel olmuş araştırma ekibi oradaki oyuncuları da eklerse, seneye tadından yenmez bir türkiye ligi olur. emeği geçenlerin ellerine sağlık
Not: Türkçe karakter yamasını tekrar gözden geçirirseniz güzel olur amatör kulüplerden sonra arada bir takım isimlerin, stad isimleri ve takımların takma adlarında sıkıntı var örneğiin kayserinin takma adı Anadolu Yıldizı olarak kalmış...
Bu söylediğiniz imkansıza yakın. BAL izlenmesi zor bir lig, bir avuç doğru düzgün takip eden insan var. Onlar da bir kaç mahalle takımının taraftarıdır. BAL izleyen varsa başvurabilir (Emin ol kimse çıkmayacak). Çok vasat zeminlerde çok fazla fizik futbolu oynanıyor.
Bir kaç kez izlemişliğim var BAL takımlarını. Hiç kolay değil takip etmesi, maç yayını yok her hafta gidip izlemeniz lazım :)
Abi Beşiktaş'ın stad projesini ekledin mi?
Biliyorum tabiki çok zor, süper amatörün bile eklenmesi harika bir şey fakat kastım o değildi
mesela ilk aşamada
1- gerçek oyuncular ve teknik ekip eklenir özellikleri boş bırakılır -çoğu yerel gazete kadroları ve teknik ekibi veriyor hatta bazı oyuncular hakkında bilgi bile veriliyor bu gazeteler takip edilerek belli başlı özellikler verilebilir, biraz absürd ama amatör için ideal,
2- daha sonra alt yapıyla tesislerle vb. ilgli konular eklenebilir.
istenirse kayseri takımlarındaki amatör oyuncuların listesini hazırlayıp verebilirim.
Ekleyemedim cunku ne oldugu hala pek belli degil.
Yani kulubun bu stadin yapimindan dogan ne kadar borcu olacak, ne zaman yapilacak ne zaman bitirilecek, Besiktas o sirada nerede oynayacak hep soru isareti.
Fikret Orman, stadi 90 milyon dolar'a bitirecegiz demis ama boyle bir proje icin oldukca dusuk bir maliyet gibi geliyor bana. Ozellikle orada mevcut bir stadin oldugu ve bu stadin yilkilmasinin da bir maliyet oldugunu, zeminin 8 metre asagiya cekilecegini ve orada tarihi esere rastlanma ihtimali oldugunu ve bunun calismalarin bitis suresini ve maliyetini cok etkileyebilecegini goz onunde bulundurursak.
Eger hic bir aksilik olmaz, finansal gercekleri de biraz gozardi edelim dersen ufak bir ek yama hazirlayayim. Ama insaat sirasinda Besiktas nerede oynayacak konusu da hala belli degil. O konuda dusunceler varsa ona gore ayarlayayim.
Bunu yapma konusunda bir cok sorun var.
1. BAL ve Super Amator'de 1233 takim var. Her takima 20 oyuncu + 5 oyuncu disi personel eklesek 30,825 yeni kisinin veritabanina eklenmesi demek. Su anda Turkiye veritabaninda 14,000 civarinda kisi var. Yani veritabaninin buyuklugunu 3'e katlamak demek.
Bu kisilerin de sadece yaklasik 5000 tanesi ilk 4 ligdeki kuluplerde calisan kisiler. Geri kalani serbest.
2. Hadi bu kisileri ekledik diyelim. Ya peki bunlarin takim degistirmeleri ne olacak? Zaten su anda transferleri yaptigimiz en ust 4 lig icin sezon sonunda 2000 civarinda, devre arasinda ise 500 civarinda transfer gerceklesiyor. Yani kuluplerle iliskili olanlarin yarisi her yil transfer yapiyor.
Hadi amator ligler daha lokal ligler oldugu icin bu transferlerin biraz daha dusuk oranda oldugunu varsayalim ve %25 diyelim. Bu da her yil yaklasik 7,500 tane fazladan transfer yapmak demek. Ustelik bu bilgilere ulasim, profesyonel oyuncularin bilgilerine ulasim kadar kolay degil.
3. Oyuncularin gecmislerinin girilmesi gerekli. Hadi oynadiklari mac ve attiklari gol bilgilerini bos birakalim ve sadece oynadiklari kulupleri girelim. Ama o da ek bi kulfet.
4. Veritabani Eylul ayinin basinda teslim ediliyor. Amator ligler ise Ekim/Kasim aylarinda basliyor. Yani Bu liglerdeki transferleri takip etmek oyun cikisina mumkun olmayacak.
Bir gun eger arastirmaci ekibi 200 kisilik bir ordu haline gelir ve bu 200 kisinin icinde birer kisi her ilin amator liglerini ustenirse, o zaman bu ligleri cok daha yakindan takip edip, veritabanina oyunculari ve personelleri yansitmak mumkun olabilir. Ama tabii oncelik 2. Lig ve 3. Lig'i arastirma konusundaki eksikliklerimizin ortadan kalkmasi.
Ama ne o 200 kisilik ordu bir araya gelir. Ne de o 200 kisilik ordunun yonetimi icin zaman yeter.
Ingilizler su anda 804 takimi arastiriyor ve ellerinde oldukca buyuk bir ekip var cunku maclar televizyondan verilmiyor ve bir cok kisi kendi mahallesinin macini izlemeye gidiyor. Bizim veritabaninda ise 1618 takim var ve hemen hemen herkes 4 buyuklerin taraftari. Bu nedenle de bu 4 buyuklerin maclarini izliyor. Kendi mahallesinin veya sehrinin maclarini izleyen kitle ise oldukca kucuk.
Bizim stadyumda oynayacaklar Ömer Abi. Yanılacağımı hiç sanmıyorum.
Devletin hibesi var. GSGM, 80 Milyon Dolar hibe yapıyormuş stadyum için:
Linki buldum ama açamıyorum. KAP serverları problemli. (http://www.kap.gov.tr/yay/Bildirim/D...dirimid=243485)
Türkiye lig seçiminde "Super Amateur League" ve "Super Legue" çıktı. Oyunun isimlendirmesi mi, yama ile alakası olabilir mi? Basit bir mesele, pek önemli değil.
Turkish Premier Division -> Turkish Super League olarak isim degistirdim. Esasinda bunu normal veritabaninda da yapmak lazim ama simdiye kadar aklima gelmemis. Bunu değiştirince Türkçe çevirideki değişikliği de göazardı etmiş oyun.
Turkish Super Amateur League bizim veritabanında verdiğimiz isim. Herhalde devre arası veritabanı gittikten sonra bunun çevirisi yetişmedi. Esasında bu tip sorunlar olmaması için devre arasında yeni lig eklememek lazım ama gelecek seneki veritabanının nasıl olacağını henüz bilmediğim için hemen bu amatör takımların eklenmesi daha doğru olacaktı.
Butun lig isimlerini Turkce'ye cevirip dosyayi tekrar yukledim. Konunun ilk mesajindan indirebilirsiniz.
Besiktas'in yeni stadina gelince. 80 milyon dolar GSGM yardimini biliyorum. Saniyorum Fikret Orman'in 90 milyon dolar'a hallederiz aciklamasi da o nedenle ama hala benim aklim pek yatmiyor o kadar ucuza halledilebilecegine. :)
Belki kabasini o kadara yapacaklar ve icinin dekorasyonunu vs. sponsorluklar ve uzun donemli loca/kombine satisiyla yapacak olabilirler.
Neyse, finansal konulara girmeden stadı herhangi bir mali külfeti olmayacakmış gibi ekledim. Bitiş tarihini 1.7.2014 yaptım (bana bu sürede bitecek gibi gelmiyor gerçi ama eldeki tek somut bilgi bu). 2013/14 sezonu Saracoglu stadinda.
Stadı ekleyip dosyayi tekrar yukledim. Konunun ilk mesajindan indirebilirsiniz. Bunu 1 yıl oynatıp test etmeden yüklüyorum. Eğer bir sorun ile karşılaştırsanız lütfen belirtin.
İsim yaması içinde sorum olacak; oyuna başladım sanırsam ufak bir kod girilerek lig ve takım isimleri değiştirebiliniyordu belli bir dosyada 2012'de bunu yapmıştım; ama nasıl yapıldığını hatırlamıyorum. Yardımcı olman mümkün mü? :)
Söylentiler üstüne yapmak hata olur. Medyada hep Şükrü Saraçoğlu olarak geçiyor. Kapasite 40bin gibi gözüküyor üç tarafı localı olacak. Ekim 2014'de yetişecekmiş. Tabii şu gerçek var mayıs ayında orada Rihanna konseri var kısaca stad yapılacak bile olsa Haziran ayından önce orada bir yıkım gerçekleşemez.
Birde şu var taksim çalışması var o bölgede trafik alt üst olmuş durumda belki inşaat için bu süre zarfında izinde alamıyabilirler.
Bu kodu lnc eklentili bir dosyanin notepad dosyasinin icine ekleyipCode:"COMP_LONG_NAME_CHANGE" 130284 "Ziraat Türkiye Kupası" ""
"COMP_SHORT_NAME_CHANGE" 130284 "Ziraat Türkiye Kupası" ""
"COMP_LONG_NAME_CHANGE" 130286 "Spor Toto Süper Lig" ""
"COMP_SHORT_NAME_CHANGE" 130286 "Süper Lig" ""
"COMP_LONG_NAME_CHANGE" 155007 "Türkiye Süper Kupa" ""
"COMP_SHORT_NAME_CHANGE" 155007 "Süper Kupa" ""
"COMP_LONG_NAME_CHANGE" 463479 "P.T.T. 1. Lig" ""
"COMP_SHORT_NAME_CHANGE" 463479 "1. Lig" ""
"COMP_LONG_NAME_CHANGE" 463481 "Spor Toto 2. Lig" ""
"COMP_SHORT_NAME_CHANGE" 463481 "2. Lig" ""
"COMP_LONG_NAME_CHANGE" 463485 "Spor Toto 2. Lig Beyaz Grup" ""
"COMP_SHORT_NAME_CHANGE" 463485 "2. Lig Beyaz Grup" ""
"COMP_LONG_NAME_CHANGE" 463486 "Spor Toto 2. Lig Kırmızı Grup" ""
"COMP_SHORT_NAME_CHANGE" 463486 "2. Lig Kırmızı Grup" ""
"COMP_LONG_NAME_CHANGE" 130277 "Spor Toto 3. Lig" ""
"COMP_SHORT_NAME_CHANGE" 130277 "3. Lig" ""
"COMP_LONG_NAME_CHANGE" 70043162 "Spor Toto 3. Lig 1. Grup" ""
"COMP_SHORT_NAME_CHANGE" 70043162 "3. Lig 1. Grup" ""
"COMP_LONG_NAME_CHANGE" 70043163 "Spor Toto 3. Lig 2. Grup" ""
"COMP_SHORT_NAME_CHANGE" 70043163 "3. Lig 2. Grup" ""
"COMP_LONG_NAME_CHANGE" 70043164 "Spor Toto 3. Lig 3. Grup" ""
"COMP_SHORT_NAME_CHANGE" 70043164 "3. Lig 3. Grup" ""
"COMP_LONG_NAME_CHANGE" 70055727 "Türkiye Bölgesel Amatör Lig" ""
"COMP_SHORT_NAME_CHANGE" 70055727 "Bölgesel Amatör Lig" ""
"COMP_LONG_NAME_CHANGE" 70084836 "Türkiye Süper Amatör Lig" ""
"COMP_SHORT_NAME_CHANGE" 70084836 "Süper Amatör Lig" ""
"COMP_LONG_NAME_CHANGE" 70007104 "Türkiye Amatör Lig" ""
"COMP_SHORT_NAME_CHANGE" 70007104 "Amatör Lig" ""
/Football Manager 2013/data/db/1330/lnc/
Klasorunun icine koyman gerekli.
Acikcasi ben de 2014/15 sezonuna yetismesinin hemen hemen imkansiz oldugunu dusunuyorum.Quote:
Söylentiler üstüne yapmak hata olur. Medyada hep Şükrü Saraçoğlu olarak geçiyor. Kapasite 40bin gibi gözüküyor üç tarafı localı olacak. Ekim 2014'de yetişecekmiş. Tabii şu gerçek var mayıs ayında orada Rihanna konseri var kısaca stad yapılacak bile olsa Haziran ayından önce orada bir yıkım gerçekleşemez.
Birde şu var taksim çalışması var o bölgede trafik alt üst olmuş durumda belki inşaat için bu süre zarfında izinde alamıyabilirler.
Ozellikle su anda ihalesi yapilmis her seyi hazir ve insaata baslanacak veya baslanmis olan Eskisehir, Sivas gibi statlarin 2015'te bitecegi goz onunde bulundurulursa.
Mükemmel bir yama yapanın binlerce kere eline sağlık fakat bişey gözüme çarptı bölgesel amatör ligde gruplarda hatalar var sanırım bunlar rastgele oluşuyor bunu gerçek grupları oluşturabilme çaremiz var mı acaba ?
bi de eskişehirspor uefa ya katılmıyor mu bunula birlikte normalde oyunu ilk açtığımda il uefa maçını oynamış olurdu ya da kurası çekilmedi ondan mı çıkmadı acaba uefa maçı ?
Ankara Süper Amatör'de son 2 takım düşüyor gösterilmiş ama sadece sonuncu takım düşüyor normalde.
Antalya Süper Amatör Ligi'ni 2 grup halinde yapmışsınız ama normalde grup yok, normal lig şeklinde oynanıyor. Süper Amatör'ün bir altındaki 1. Amatör Küme 2 gruptan oluşuyor.
Super Amator'de kurallar oyunun oynanisina, liglerin baslangic ve bitis tarihleri arasinda olabildigince az bos hafta olmasini saglayacak sekilde duzenlendi. Tam olarak gercek olmasi amac degildi.
Ornegin bir tarafta Antalya'da 26 hafta oynanirken, diger tarafta 18 mac oynanan Manisa liginin olmasi bu liglerde maclarin baslangic ve bitis zamanlarinin birbirinden farkli olmasi demekti.
Gruplari daha gercekci hale getirmek isteyen birisi olursa bu yama uzerinden devam edebilir.
Alternatif Amatör Ligler yaması ilk mesaja eklendi.
Türkiye ligleri için fikstür hazırlıyorum ben de şu anda.
Uluslararası turnuvalar, ödülleri ve ülke isimlerinin Türkçe düzenlemelerini, Sortitoutsi Football Manager 2013 Real Name and German National Team Fix eklentisi için admin mons'a gönderdim. İlk güncellemede yayımlayacağını söyledi. Örnek olarak bazılarını gösteren SSlar vereyim:
http://i.imgur.com/IrOhXkR.jpg
http://i.imgur.com/bksWHKo.jpg
Dosyaya elle tek tek TSL fikstür ekledim ama çalışmıyor. Neden olabilir? Ömer Abi sana mailde atmıştım bakabilir misin rica etsem?
Fikstur meselesini ben de cozemedim. Onun icin bir hata raporu yolla istersen SI'a.
Cengiz bir de SUSIE'de irtibat kurdugun birisi varsa onlarin Ingilizce yamasindaki Turk liglerinin isimlerinde ciddi yanlislar var. Onlara da bir goz at istersen.
Raporladım, bakacaklar ama dediğinde hangi hata olduğunu anlamadım abi.
"COMP_LONG_NAME_CHANGE" 463479 "P.T.T. 1. Lig" ""
Hatalıydı. Üstte yazdığım girildi.
"COMP_LONG_NAME_CHANGE" 70084836 "Türkiye Süper Amatör Lig" ""
"COMP_SHORT_NAME_CHANGE" 70084836 "SAL" ""
"COMP_LONG_NAME_CHANGE" 70007104 "Türkiye Amatör Lig" ""
"COMP_SHORT_NAME_CHANGE" 70007104 "Amatör Lig" ""
Eklendi.
Başka ne hata var çözemedim.
3-4 uluslararası organizasyon ismi ve ülke isimleri hatalıydı düzelttim.
Yanlış yere yazmışım :)
Bunlar doğru abi. Veritabanı ile aynı girilmiş. Dediğin şekilde bulamadım.
Mons güncel dosyayı yayımladı.
Kopyalarken Türkçe karakterler yanlış olmuş.
ð=ğ
ý=ı
Ý=İ
Þ=Ş
þ=ş
Competitions and other Fixes.lnc ve Awards.lnc için bunları "bul&değiştir" komutu ile düzeltebilirsiniz şimdilik. Hatırlattım ona da.
Dosyayı güncelleyip düzeltmesini de yayımlayacağı şekilde gönderdim mons'a. Yakında günceller.
Uzun süre yayımlamazsa burada paylaşırım o iki dosyayı isteyen olursa.
Bu arada yeni bir haber var ama ne kadar doğrudur bilemiyorum. Resmi açıklama yok, basında geçiyor:
Protokol şartları dairesinde, Beşiktaş Kulübü, 2013-2014 futbol sezonu süresince Süper Lig, Ziraat Türkiye Kupası, ve uluslararası müsabakalarını Atatürk Olmipiyat Stadı’nda oynanayacak.
Beşiktaş, Atatürk Olimpiyat Stadı’nda oynayacağı her karşılaşma için TMOK’a 50 bin TL ödeme yapacak.
Olimpiyat Stadı’nın otopark işletmesini Beşiktaş Kulübü yapacak. Buradan elde edilecek gelir de siyah-beyazlı kulübe kalacak.
Beşiktaş’ın maçlarında reklam ve loca satışlarından elde edilecek gelirler de siyah-beyazlı kulübe kalacak.
Müsabaka günlerinde bilet kontrol ve giriş çıkış sorumluluğu Beşiktaş’a ait olacak. Müsabaka günlerinde her türlü güvenlik tedbiri Beşiktaş tarafından anılacak ve organize edilecek. Beşiktaş, Atatürk Olimpiyat Stadı’nın çim ve stat bakımına ise para ödemeyecek.
Paylaşıyorum.
LNC uzantılı dosyaları ne yapacağınızı biliyorsunuz. Açıklamıyorum.
İçinde Turkish Media & journalists.dbc dosyasını da bulacaksınız. Türk medyasını da güncelledim.
Onu da Documents\Sports Interactive\Football Manager 2013\editor data içine atın. Eskisinin yerine değiştireyim diye sorduğunda evet deyin.
İNDİR:
Medya için Footbal Manager 2013 Editor'den bakıp varsa eklenmesini istediğiniz söyleyin, ekleyebilirim.
Merhaba.
Alternatif Türkiye Ligleri yamasını indirdim. Birinci sezonda ilk 3 e girip playofflara kaldım ama üst lige çıkamadım.
Sorun şu ki ikinci sezon başlamıyor. 20 Kasım'a geldim hala ne fikstür çekildi ne bişey.
Nedir bunun nedeni acaba?
Edit: Şimdi baktım da bütün Türkiye ligleri öyle.Süper Ligden tutun da 3. Lige kadar hiç birinde fikstür çekimi yapılmamış.
İtalya, İngiltere ve diğer şeçili liglerde böyle bi sıkıntı yok. Örneğin İtalya'da 11. hafta geride kalmış.
Haklisin. Yuklemeden once test etme firsatim olmamisti.
Dusen/yukselen takimlari belirlemek icin ayarladigim playoff editor'de hata vermiyor ama oyunda playofflari oynatmiyor. Bu da yeni sezonun baslamasini engelliyor.
Hatayi duzeltip, bu sefer test edip, tekrar yukledim. Ilk mesajdan tekrar indirilebilir.
Süper Amatör Ligini seçince takım / oyuncu sayısından dolayı 8 GB Ram bile sıkıntı yaşattı. Bölgesel Amatör Ligi ile oynamak daha iyi olacak sanırım. :)
Yama için teşekkürler, elinize sağlık.
BAL liginde kiralık hiç bir ücret ödemeden dahi oyuncu transfer edemiyorum. Bonservisi elinde olan birine de teklif yapsam "transfer onaylanamadı" yazıyor ve iptal oluyor. Hiç bir detay olmadığı için neden transferin onaylanamadığını merak ediyorum var mı tahmini olan? (Kulüp borç batağında ama maaşını bile ödemeyeceğimiz oyuncuyu alamamak tuhaf geldi)