de nigris bence... uğur un dribbling i 10-11 seviyesinde düşünülmeliı bence...
Printable View
de nigris bence... uğur un dribbling i 10-11 seviyesinde düşünülmeliı bence...
06-07 Datasına Göre:
Nobre : Jumping 17, heading 16, boy 183
De Nigris: jump 16, head 15, boy 186
07-08' i henüz göremedik bakalım burada ne olacak. De Nigris izlediğim kadarıyla kafa toplarında Nobre' den daha iyi bir oyuncu. Nobre' yi yıllarca çıplak gözle de izledim. Fikrinizi merak ediyorum.
nobre iyi zıplıyor kabul ama heading o kadar abartılı bir adam değil bence. heading 14, jumping 15 uygundur bence...
ayrıca bu sene ki formuyla de Nigris BJK, Fenerbahçe veya Trabzonda rahatlıkla oynar gibime geliyor... ancak finishing ile ilgili problemleri de var, göz ardı edilmemeli. heading ve jumping i dışında strength ve determination ı da öne çıkarılmalı gibi bir fikir oluştu bende.
saygılar...
Nobre mi, De Nigris mi?... ben Nobre'yi hepinizin izlediği kadar izledim, ama De Nigris'i iki senedir hepinizden fazla izliyorum... ve hiç tereddüt etmeden De Nigris derim...
bu adamın "Antepspor standartlarının üzerinde" olduğunu daha önce yazmıştım. tek forvet oynatıldığında etkisiz olduğunu da yazmıştım. demek aradığı adam Uğur'muş... gerçekten de yanında Uğur veya Erdal gibi çalışkan bir adam olduğunda çok etkili...
yazılanlar üzerine de şöyle bir karşılaştırma yaptım...(veriler El Hadji v3'den)
De Nigris Nobre Kezman Ü.Karan V.Cihan
Kafa 15 16 14 15 15
Zıplama 16 17 13 14 14
İlk Temas 13 12 14 12 13
Bitiricilik 16 14 16 15 13
Soğukkanlılık 9 14 14 14 10
Önceden Sezme 14 15 14 14 10
Çeviklik 11 12 15 12 11
PA ve CA'ları yazmıyorum... Veysel'i de buraya taşıyorum, çünkü biraz abartıldığını düşünüyorum...
Eğer yeni datalar El Hadji datası üzerine yapılacaksa, üzerinde çok küçük düzeltmelerle yeterli olduğu kanısındayım...fakat bence Nigris, Nobre'den ve özellikle Kezman'dan iyi olmalı...
ayrıca Uğur konusunda sizlere katılıyorum.. önceki datada Top Sürme gerçekten feciydi... Uğur'un takım oyunu ve takım çalışması da çok iyi, tempoyu ayarlıyor ve çok güzel pas dağıtıyor...
ama yine El Hadji v3'te Top Sürme 12, Korner 16, Orta yapma 14, Duran Toplar 19, Uzun Şut 18, Pas 16... yeterli bence...
Zıplama özelliği zaten boy + sıçrama özelliğinin karışımıdır. Nobre'nin markaj altında iken rakip defanstan kafa topu alabildiğini düşünürsek onun jumping değerinin iyi olduğunu söyleyebiliriz. Ayırca zaten 2008'de zıplama özelliği 15'e düşürülmüş bir Nobre göreceksiniz. Ancak şunu bilelim ki Nobre'nin en önemli özelliği hava hakimiyeti teknik manada.
De Nigris için ben zaten 2-3 sayfa evvelinde onun hakikaten sağlam bir pivot santrafor olduğunu söylemiştim. Nigris'in heading'i orta düzeyde, jumping'i iyi, topsuz alan özelliği iyi. Ama Nobre kritik anlarda ön plana çıkabilen bir oyuncu. Markaj altında iken rakip defanstan hava topu alabilmesi onun jumping, strength, balance ve topsuz alan gibi özelliklerinin iyi olduğunu gösterir herşeyden evvel.
nigris nobre veysel ümit karan tarzı forvetlerin arasına kezan bgibi bir ufaklık nasıl giriryor anlayamıyorum yahu kezman kiminüzerinden kafa topu almış ne 14 ü ne 15 i ne sıçraması iyi ne gücü kimsenin üzerinden kafa topu alamaaz sadece boş toplarda kafayı iyi vurduğu için kafa 13 yapılabilirdi ve el hadji v3 te kezman devamlı gol kralı oluyor kezman gerçekte türkiye liginde gol kralı olsun ben futbol izlemeyi bırakırım
bu arada nigris bu oyuncuların hepsinden iyidir kafa vurmak konusunda onun için kfa 17-18 olmalı
zıplama 14-15 olmalı
Ugur ne zaman top suruyor ki? Tabii senin kadar izlemedim Ugur'u ancak izledigim 3-4 macta Ugur'un top surdugu yok. Ozellikle sag kanatta oynadigi zaman herhangi bir top surme eylemine girmeden topu cabucak ortaliyor. 1-2 sene once Ugur'un top surmesini Hollandali arastirmacilar 12-13 seviyesinde yapmisti. Fm 2007 ile beraber bunu dusurduler. Herhalde bildikleri, gordukleri bir seyler var. Ozellikle Ugur'un ne kadar dripling tesebbusu yaptigina dikkat edersen maclarda, dripling ozelliginin ne kadar iyi oldugu konusunda biraz daha anlamli fikrimiz olur.
De Nigris'e gelince. Ocak ayina kadar izleyip, ondan sonra iyice karar vermek bence en dogrusu olur. Gecen sezon bir cok macta gorev aldi De Nigris ama cok da parlamadi. Evet iyi meziyetleri olan bir oyuncu, ancak 6 macta iyi performans gosterdi diye gecen sene Arda'ya 150-160 CA vermek isteyenler de vardi.. unutmayalim.. :)
De Nigris'i geçen yıldan beri takip ederim. Villarral'de de oynamıştı.
bence fikir ayrılıklarının temel sebebi şu: oyuncuları iki türlü değerlendirme şansımız var... birincisi; takım içerisinde, takımla beraber. sahaya çıkan kadroda bizim gözlemlediğimiz adam, o takımda, o düzende ve o rakibe göre nasıl oynuyor? ikincisi; adam başlı başına düşünüldüğünde nasıl bir potansiyeli var, antrenmanlarda nasıl, saha içerisinde insiyatif aldığında tercihleri neler?..
ben (fırsat buldukça) antrenmanları da izleyen biri olarak, zannedersem ikinci gözlem türünün etkilerini daha çok yansıtıyor olabilirim... fakat, yapay zekanın eline teslim edilecek veriler ilk türü temel alır derseniz, perpetua arkadaşımın yaklaşımı daha doğru olur...
uğur yıldırım top sürmeye elinden geldiğince teşebbüs eden biri, antep basınında adı çalımcı... fakat bu maçlarda görünmüyor olabilir; yanında, arkasında, önünde oynayan adama veya o adam uğura ayak uyduramıyor olabilir...
de Nigris'de de aynı durum sözkonusu... ben bu adamın tek forvet oynandığında etkisiz olduğunu söylemiştim. nitekim geçen sezon ya tek forvet oynadı, ya da sonradan oyuna alınıp "kurtarıcı" rolü biçildi, Diawara'nın, Veysel'in yedeği gibi görüldü... fakat yanında Uğur Yıldırım veya Erdal Kılıçaslan gibi çalışkan, ısrarcı, enerjik adamlar olduğunda da bitiriciliği iyi iş yaptı ve "görünen" adam oldu...
Oftaş maçını seyrettiniz mi bilmem, maç boyu fazla etkili değildi... ama son 10 dakka, arı gibi çalışan, koşan bir Erdal oyuna girdi ve de Nigris golü attı, asisti de Erdal yaptı!...
bana sorarsanız, oyuncunun başlı başına nasıl bir futbolcu olduğu daha mantıklıdır... çünkü oyuna girdiğinde, yapay zekanın onu hangi takımlara göndereceği belli değil, sonuçta takımları değil, bizzat oyuncuları yapıyoruz, ortaya takımlar çıkıyor...
yine de, burda tartışılıp kabul gören görüşe saygı duyar, değerleri onun üzerinden belirler ve yine tartışırız...
Sonucta son karari verecek kisi sen oldugun icin gorusune saygimiz sonsuz olmali. :)
Keske herkez senin gibi antrenmanlari da izleyebilse ve boylece cok saglikli gozlemlemeler yapabilse. Bizler goruslerimizi, fikirlerimizi yazariz ama veritabani uzerinde calisma sansi bir daha buldugumuzda bu konularda son karari sen verirsin, ardindan arastirma sefi bir uzerinden gecer ve son karari verir. Ama tabii arastirma sefinin bile kendi takimini senin kadar takip etmedigini goz onunde tutarsak, zaten degisiklik olsa bile buyuk miktarda olmayacaktir...
Ayrica ulkemize bir tek forvet modasi geldi. Bir cok avrupa takimi tek forvet oynuyormus gibi gorunup esasinda 2 kanat oyuncusu ile beraber 3 forvet oynuyorlar. Bu forvetlerden ikisi kanat oyuncusu, biri de santrafor. Bu tek basina ileride iki defans oyuncusu ile mucadele edip top saklayabilen santrafor gibi oynamak her oyuncunun becerebilecegi bir is de degil. De Nigris'in bunu basaramamis olmasi da tabii ki onun kalitesinin dusuklugunu gostermez ancak zayif olan ozellikleri konusunda bize fikir verir. Tipki tek forvet oynayan Kezman'in kalitesiz bir oyuncu veya De Nigris'den daha kotu bir oyuncu oldugunu gostermeyecegi gibi. Bizler yanlis veya eldeki oyuncuya uygun olmayan taktiklerin ortaya cikarttigi sonuclardan daha ziyade, oyuncularin kendilerinde var olan becerileri olcmeliyiz. Ancak bu tip durumlarda, yani oyuncuya uygunsuz taktikler oynatildiginda, oyuncunun hem iyi hem de zayif yonlerini cok detayli bir sekilde inceleme sansi da buluruz.
İlginç bir yorum geçen yıl diawara nigris veysel nigris şeklinde olan forvet bhattında yeteri kadar parlayamayan de nigrsin şimdi tek forvet yada senin deyiminle bazen tek bazen üç forvet oynadığında parlamaya başladı amr mevkiinde uğur gibi topa nasıl vurulacağını bilen ve iyi ortalar atan aml de de sürekli bindiren ekrem olunca nigris en büyük özelliğini gösterip yan ortalara kafa vurmaya başladı karambol toplara ayak fkafa uzattı ve kendini gösterdi
kezman ve nigrisin oyun stilini bu şekilde birbirine benzetmek gerçekten ilginç geldi bana
mesela nigrisle kezman yan yana oynasa kezman nigristen daha çok gol atabilir ama kezman tek forrvet oynadığında gerçekten sinir bozucu oluyor
bana göre ;
nigrisin oyun sitli amr aml st
kezmanın oyun stili amc st st
oyunda kezmanin kafa atma yetenegi 14, De Nigrisinkide 15. bu nasil oluyor yaahu? Kezman dogru düskün kafa bile atamiyorken, Nigris kafayla atiyo, ama yinede 15.
bence de, son günlere kadar bakıp takip edelim ve öyle kesin bir karara varalım, ama burda herkes görüşünü belirtmeye devam eder tabii...
ayrıca arkadaşlar, Antepspor'da sadece De Nigris yok, diğer oyuncular hakkındaki görüşlerinizi de burda belirtin... ben bir kaçı dışında nerdeyse tamamı hakkında yazılar yazdım, onlara bir eleştirisi olan yok mu?... kalanları da ekleyeceğim...
Sinana Ugur Yıldırım konusunda katılıyorum. Çok klas ortaları var belki de şu an ligin en iyi orta yapan oyuncularından biridir. Tek pası da iyi yapıyor. Fenerbahçe maçında takımının en iyisiydi. G.Antepspor araştırmacımız da Ugur' un dribling değeri ile ilgili sıkıntı yaşamış. Perpetua onlar bişi biliyor ki böyle yapmışlar demiş. Ben kendisine katılmıyorum. Bu oyuncular bizim takımlarımıza geldiyse, artık bizim sorumluluğumuz altındadır.
Bir de yine perpetua demiş ki Ugur' un dribling yaptıgını göremedim kaç maç seredebildik ki biz Antep' i. Bir fener maçında bir de bjk maçında. Hatırladıgım kadarıyla başka büyüklerle oynamadılar bu yüzden canlı seredemedik. Ama Alpaslan bu maçların yanında diğer oynadığı maçları da seyretmiş. Onun için Alpaslan bizden çok daha iyi bilecektir bu konuyu.
Ugur'u bir kac mac Heerenveen'de izledim, Turkiye'de oynadigi mac disinda. Ozellikle son 2 senedir buyuk bir dusus icinde futbolu. Evet harika orta yapiyor, evet harika frikik kullaniyor ama toplamda izledigim 4-5 macta. Ancak topu alip, dripling yaparak kendisine orta yapacak alan yarattigini simdiye kadar gormedim. Evet Ugur artik bizim kontrolumuz altinda ama bu demek degil ki keyfimize gore dripling'i dusuk gorundu diye 5'den 15'e cikartmamiz dogru olur. Sadece maclarda dikkat edeleim. Hatta mumkunse 1-2 mac buyutec altina alip ayagina gelen toplardan kaci ile dripling yapip sonra degerlendiriyor, kacini tek pas kullaniyor, kacini bekletmeden ortaliyor.
Beckham'da cok iyi ortalar yapan, 40 metre milimetrik paslar atan bir oyuncu. Ancak kendisine yakin markaj yaptigin zaman ve orta yapacak alan birakmadigin zaman etkili olmayan bir oyuncu cunku topu 2 metre surup, rakibini gecip orta yapabilen bir oyuncu degil. Bana simdiye kadar Ugur'un verdigi izlenim bu yonde.
Ugur'un dripling ozelligi yukselebilir. Ancak 14-15 seviyesine cikar mi diye kendi kendime sordugumda, bir ek soru olarak da "Ugur Turkiye ligindeki en iyi 10 dripling yapan oyuncudan biri mi?" diye soruyorum. Bu acidan mesela 8-10 seviyesine cikartmak bence pek sorun olmaz ama 13-15'e cikartmak abartili olacaktir bence.
Uğur konusunda ben de boyle dedım zaten keyfiize göre çıkaramayız demişsin tabi ki de kimse çıkaramaz ve bunu bu konuda kımse burada soylemedi. Bildiklerimizi tekrar etmeyelim. Beckham ile ilgili dediklerine sonuna kadar katılıyorum. Uğur' un driblingi 13 + olacak düzeyde görmedim. Yalnız 5 olacak düzeyde de değil. Mesela ben elhadjide 12 yapmışım belki 12 yüksek kalabilir. 1-2 parça kırpılarak 10 seviyesine getirilebilir. Gantep araştımacısı Alpaslan' la bu konuda hem fikiriz sanıyorum. Son karar onun. Ama kmse 15 olsun demedi
de nigrisin bu kadarrçok gol atnasındaki etkende ekremin müthiç bindirmeleri ve ortaları (ekremin dribling 14 olabilir) ugurunda müthiş ortaları olabilir
yanlız ekrem dribling yaparken 0 a inip orta yapmayı amaçlar hiç dikine kaleye doğru dribling yaptığını görmedim oldukça süratlıdır hakan ünsala benzetiyorum ama ekrem amrl bence
belki de ekrem le ugurun dribling özellikleri yüksek olsa nigris bu kadar çok gol atamayabilirdi mesela gökdeniz ve arda gibi kaleye direk dribling yapmayı hedefleyen adamlar genelde orta kesmeyi düşünmüyor ee bu tip kanat adamlarının olduğu yerde de nigris jardel ümit karan tipi striker ler pek iş yapamıyor
striker terimi genelde ada futbolunda kullanılır ve strikerin en önemli özelliği topu stop etmeden kaleye vurmasıdır bu tip forvetlere ada da striker denir mesela ümit karan strikerdir ama hakan şükür değildir cristian vieri striker dir
de nigris te striker topa gelişine vurmayı iyi biliyor ee böyle iyi kanat adamlarıda olunca kendi özelliklerini bize sergiliyor
(bu arada perputea nin beckham tanımına bayıldım evet ugur yıldırım da aynen beckham a benziyor ve gene perputea nın dediği gibi uğur son 2 senede çok kötü performans gösterdi zaten gaziantep aldığında başlarda inanmamıştım bu adamı hollanda milli takımında oynatabilmek için hollandalılar çok uğraşmışlardı ama uğur son yıllarda çok kötü durumda ve şu anki özelliklerindende kırpılması gerekir
bu tesbitler gerçekten çok doğru, Ekrem hakkında olanları mesela... Ekrem kesinlikle kaleye doğru gitmez, mümkün olduğunca sıfıra iner ve adrese teslim ortalarını çok sık görmeye başladım. geçen sezon o mevkiyi faruk bayar parsellemişti ve adamakıllı bir orta bile çıkaramadı...
Uğur ise maçlarda duran topların tamamını o kullanıyor, frikik uğur, korner uğur vs... ama şu var ki, Antep geçen sezona göre duran toplardan pozisyon bulma da hatta gol bulmada bu sezon kesinlikle daha iyi...
bir de bunlara Volkan Arslan eklendi... kaleye doğru koşup uzun şut denemeleri had safhada. ve ayrıca penaltı noktasına isabetli ortalar... 4-3'lük Kayseri maçında bu tip gollerin en güzel örneklerinden vardı, baktıysanız...
son 2-3 maçta da sağ kanatta Barış dikkatimi çekiyor... onun da bindirmeleri gayet iyi...
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
ve yine, üstteki "striker" tanımına göre Erdal Kılıçaslan kesinlikle ST değil...
striker tanımı tam olarak st demekte değil aslında
mesela hakan şüküre de fc kimsedemez crauch ada demez ama striker da sayılmaz genelde pivot forvet diye bir ayrım olmadığı ve en ilerde oynadığı için stiker derler strikerlerin en büyük özelliğide en ilerde oynamalarıdır
aslında üç tip golcü vardır
1-forvet saviola etoo henry en önemli özelliği topu alıp adam geçip gol atabilmeleridir top sürme yetenekleri yüksektir (hiç birini sevmem:) )
2-striker en ilerde oynayıp yan toplara gelişine etkili şutlar atabilen fiziğini iyi kullanabilen güçlü teknik adamlardır crespo jardel ümit karan vieri (işte bu tip adamlara bayılırım)
3-pivot golcülerdir en büyük özellikleri kaleye arkası dönük oynayıp hava hakimiyetleri yüksektir kafa ile sağa sola top indirirler topu indirip ve saklayıp takımının o bölgede çogalmasını sağlarlar örnek crouch hakan şükür (bunlardan günümüzde pek kalmadı artık forvet hattı bu şekilde kurulmuyor
neyse sonuç olarak nigris bir strikerdir ve geçen yıl 4-4-2 de diawara yada veyselle oynarken yan ortalarla buluşamadığı için kendini gösterememiştir ama ben buna rağmen bütün tanıdıklarıma bu adam gaziantepe göre bir numara büyük derdim kimse söylediğime inanmazdı şimdi herkez gördü çünkü yanında onu besleyecek adamlar amr ve aml var
son olarak strikerler yanlarında iyi orta kesen adamlar olmadığı sürece tek başına pek bir şey yapamazlar savunmayı yıpratmak ve boğuşmakla geçirirler maçı ama işte birileri orta kesince o zaman dersin ne vuruştu ama diye (örn: galatasaray g. rangers maçı galatasarayın 3. golü jardellll)
bu arada ben futbol oynarken strikerdim :D nerde o eski günler
FM 2007 Gaziantepspor Genel Araştırması
G.Antep oyuncularının mevki hataları, yetenekleri, oyunda göze çarpan eksiklikleri ile ilgili hataları burada belirtebilirsiniz.
Gaziantep sporda Kaba Diawwara'nın "heading" ve "finishing" ve "pace" özellikleri gerçeği yansıtmıyor.Aynı zamanda Kiritâ'nın "markaj",Bekir İrtegün'ün "top kapma"özellikleri fazlasıyla az...
Saygılar...
Not:Ayrıca Kirita normalde dc oynuyor fakat oyunda mrc,bu da önemli bir hata...
Nikola Jozic'in de sezon başlamadan sözleşmesi fesh edilmişti oyunda ise hale Antep'te...
Tam isim Gaziantepspor
Takma isim(ler) Yok
Renkler Kırmızı - Siyah
Kuruluş 1969
Stad Kamil Ocak Stadı, Gaziantep
Kapasite 17,000
Başkan İbrahim Halil Kızıl
Teknik Direktör Erdoğan Arıca
Lig Turkcell Süper Lig
2005-06 Turkcell Süper Lig, 11.
Lig Mücadeleleri
1. Lig: 1979-1983, 1990-
2. Lig: 1972-1979, 1983-1990
3. Lig: 1970-1972
gaziantep i yapan arkadasin ellerine saglik kim yaptiysa tebrik ederim kucuk ayrintilar belirteyim afanou dr yapilmamali dc sadece ve goksele wbr eklenmeli krita belki tek hatadir krita dc turuncu dm yesil mc yesil mr yok hatta asil mevkii acik yesille olan dm olmali
Evet Kirita dm olmalı ve top kapması da yüksek olmalı gerçekten bu adam Samsunda da iyiydi antepin de en iyisi anadolu takımlarında ki en iyi ön libero kanımca
krita ankaragücüne transfer oldu fiziksel ozellikleri uzun sut ve top çalma yüksek olmalı iyi bir önlibero
Kirita' nın transferiyle ilgili kesin birşey yok henüz.
G.Antepspor'da Diawara'nın özellikleri biraz yüksek geldi bana.Ayrıca Bekir İrtegün'de gerçeğe göre pek uygun değil gibi geldi bana.Çünkü oyunda oldukça etkili ve 1-2 sene içinde dünyanın sayılı defans oyuncularından birisi oluyor.
Murat kardesim oyunu 2015 e kadar oynadim bekir bjk deydi ve kayboldu :D dünya stari felan olmuyor yani :D
Ömer bende BJK ile oynuyordum ilk sene transfer ettim,Milli Takıma da yükseldi.3.sezon sonunda Arsenal başıma bela oldu takımda tutamadım.Mecburen sattm :)
kadroya girememistir orda :D
fanatikte yer alan habere göre kaba diawara bursasporla 2 yıllık anlaştı kupler arasında bonservis sorunu yok fakat bursaspor klubu transferi daha doğrulamadı...
gaziantepspor volkan arslan ve ugur yıldırımı almış büyük transferler
Gaziantepspor'u iyi arastirabilecek bir kisiye her zaman kapimiz acik olur. http://forum.turksportal.net/vb/showthread.php?t=31609 adresindeki ornekte oldugu gibi bir calisma cikartmaniz mumkun mu?
gösterdiğiniz örneği ve turksportal scout'lar için belirlenen kriterleri okudum. en kısa sürede -şimdilik sadece- Gaziantepspor için bir rapor hazırlamaya başlıyorum.
ayrıca Volkan Arslan, Uğur Yıldırım transferine ek olarak bikaç transferi daha oldu antep'in...tamamını buraya aktarıyorum...
gelenler: Ankaraspordan Volkan Arslan, FC Heerenveenden Uğur Yıldırım, Antalyaspordan Ali Cansun, Erciyesden Özgür Bayer, FC Thun'dan Armand Deumi ve RBK Ruzomberok'dan Thomas Sedlak, Bursaspor'dan Ömer Çatkıç...
gidenler: Kırita Ankaragücü'ne, Veysel Cihan Konyaspor'a, Hasagiç İst.Bş.Bld.spor'a, Göksel Akıncı Kasımpaşaspor'a ve Engin Öztonga Eskişehirspor'a...
Antep ile ilgili biraz indirim yaptik. Alt yapi acisindan Dardanel, Galatasaray ve Gencler'in oldukca ust seviyede olmasi gerekli.
Yine bazi Super lig takimlarinin antrenman tesisleri ile ilgili oynama yaptik. Dosyalar SI'dan gelince bir daha hepsini gozden geciririz.
antep in 10 numarası oğuz dağlaroğlu :D ne alaka
(her topu ayağıyla kurtarıyor dıye olabilir :D )