kısaca özetleyeyim.bulunduğu sezonda demek 7. haftada bu olay yaşanmışsa 7. haftada. 25. haftada bu olay yaşanmışsa 25. haftada o takımı çıkarmak demek ve bundan sonraki oynayacağı maçlarda hükmen mağlup sayılması demektir.Bulunduğu sezonda diye not düşmelerinin sebebi ise eğer not düşmezlerse ligin bitimi beklenir karar verilir sonra düşürülür ibaresi eklememek için. Durum budur. Çünkü olayın cezası o anda uygulanması gereken bitimi beklememesi gereken ve ileri dönük bir cezadır.
Ankaraspor olayına geleyim,Ankaraspor farklı maddelerden dolayı ceza aldı ve aldığı cezada oynadığı tüm maçlarda haksızlık olduğu ortaya konarak bu şekilde bir karar verildi. Diyarbakır'da ise böyle bir durum yok.Eğer ceza uygulanırsa 2 maçtan bu cezayı alacak ve bu ceza geçmişi kapsamaz.
Senin yorumlarını hep görüyorum bu arada. Burda çok ciddi konular olurken abuk sabuk yazıların ve gereksiz puan avcılığına soyunman hiç yakışmıyor doğrusu.
Diğer konuya gelince; şahsen alavere dalavere mi yaparlar bilmiyorum; Belediye zaten maçı kazanmış, hakem biraz fevri davrandı denir,çünkü saha temizlendikten sonra geri gelip başlanabilirdi, ikinci ceza tahkimden döndürülür Bursaspor'a 3 puan verilir ve tek ceza almış gibi olup lige devam eder. Çünkü şahsen lige devam etmesini istiyorum.Ama şu takım 2 maç yapmış bu takım 1 maç yapmış açısından değil. Ortada bir provokasyon var ve amaç ne olursa olsun Diyarbakırspor'a ligi tamamlatmak olmalı ki bu oyunlara gelmeyeceğimizi gösterelim. Bu senelik artık sahalarında maç yapmayarak komşu illerde seyircisiz oynayarak tamamlasınlar ligi, ve dileğim bu süre boyunca alabilecekleri puanlarla kendi başarıları ile ligde kalmaları.
Seneye eğer kalırlarsa ligde ya da Bank Asya'ya düşerlerse, takım hakkında radikal kararlar alınmalı, mesela idari kadrosuna şu görüntülerden sonra sportif faaliyetlerin içinde bulunmaları yasaklanmalı, takımın başına eski örneklercede bilinen çok sağlam bir idari kadro getirilmeli, ve Diyarbakır'a devlet elini daha çok uzatmalı insanları kazanıp bölünmeyi engellemek adına,ayrıca sportif alanda da değişik uygulamaya gidilmeli.Aklıma gelen en basit örnek; hepimiz hemfikiriz ne içsahada duranların ne deplasmana gidenlerin Diyarbakır taraftarı olmadığından. O zaman mesela sponsorlar duruma el atmalı bir süre Milli Takımımızda da yapılan bu tür kampanyalarla destek vereceklerin maçlara gitmeleri,gerçek seyircinin stadyumda olması güzel bir bakış açısı olur.Bu aklıma gelen en basit örnek. Eğer gerçekten bir şeyler yapmak bir adım atmak isteniyorsa iyice düşünülür ve daha bir sürü projeler üretilebilir.
Zaman kaybetme zamanı değil,zaman kazanma zamanı. İnsanlar kaybetmek kolaydır ama kazanmak zordur derler.Sadece biraz çaba o kadar,yoksa ordaki vatandaşlarımızı yalnız bırakmış oluruz ve terör örgütü der ki işte görüyorsunuz sizi umursamıyolar bile.
Demek istediğim bu.
Yoksa konunun içinde hala puan kavgası mı yapmaya çalışıyosunuz alın tüm puanlar sizin olsun.