Originally Posted by
izmer96
Ben hafta sonlari 10-11 tane mac izliyorum , hic sekmez , fazlasi olur azi olmaz , genelde La Liga dan 3 mac , Ingiltereden 3 mac , Almanya yada Italyadan o haftanin fiksturlerine gore 1 yada 2 mac izliyorum , 4 tane Turkiye Super Liginden mac izliyorum , bu izledigim ortalama 7-8 yabanci lig maclarinda son 2 haftadir ozellikle cok dikkatli baktim toplam yapilan maca etki edicek hata sayisi Turkcell Super Ligde oynana 2 mac da yapilan hata sayisindan cok daha az
Simdi bugun mesela Fener macinda ofsaysttan gol atti fener , ha Fener bu sekildemi kazandi maci ? tabikide hayir bu istekli oyunu ile daha ilk 5 dakkadan belli etti alicagi maci zaten o olmasa baska pozisyon olurdu ama yapilan hata buyuk ,
Keza dun Bursa macinda verilen penalti + duran toptaki ofsayt ki en kolay gormesi gereken pozisyondur bir yan hakem icin , oyuna etki eden 2 hareket , bunlar sadece dun ve bugun olan olaylar ,
Sonuc olarak lig genelinde yaydigimiz zaman hakemlerimiz avrupanin geri kalan liglerine kiyasla kesinlikle bu ligin '' MARKA DEGERI'' ni hakketmiyen , basiretsiz , cekingen , cok kolay etki altinda kalan , eyyamci insanlardir , bunu cozmenin bir tek yolu vardir buda ozel olarak en gec 17 yasindan itibaren basliyan bir akademi egitimi ile ozel hakemler yetistirilicek , mac basina 5- 10 bin dolar maas verilerek baska hic bir meslekle ugrasmamalarini saglanicak ve futbolcular gibi surekli antreman surekli kamp icinde olucak hakemler , yoksa bu sekilde bu ligin ne marka degeri artar , ne hakeden maci alir , nede biz hakemleri konusmakdan vazgeceriz