Originally Posted by
sokullu
kariyerlerde hile olduğu fikrine katılıyorum, bu kadar başarılı olunması kısa süre içinde hele orta-vasat bir takım/türk takımı ile imkansız bence.
hile yapmayan yoktur bence. herkes herhangi bir oyunda hile yapmıştır. ben bunu aştığım için mutluyum mesela. oyundan zevk almak şamp. ligi finalini, kaybedip, ligde son hafta şampiyonluğu kaçırmaktır bence. şamp. ligi finaline çıkmışım, o maçı yenilmem çok saçma bir mantık. hilesiz oyun zevkli oyun.
bir de oyun şansı diye bir şey var. ben mesela bursasporla ilk sezonumda şampiyonluğu son haftaya kadar sürdürdüm, çok sakat verdim, fener'e kadıköy'de 5-0 yenildim, son haftaya bir puan önde girdi fener. ve berabere kalmış, ama ben gittim trabzon'a yenildim, jaja hat-trick yaptı. bence zevk burada. fener ne yapmış diye bakak her hafta. gerçek hayattaki gibi. ben mesela bursasporluyum. her hafta fener maçının haberi telefonuma geldiğinde, ya da tv'de trabzon maçının 0-0 gittiğini gördüğümde çok seviniyorum, ya da tersinde endişeleniyorum.
mesela ilk sene avrupa kupası almak çok zor da, adım adım ilerlemek ve 5. sezon da falan kaliteli regenlerle almak olabilir anca. hile kendini kandıran insan davranışıdır.