Zaten bu maçtan umudu olmayan Beşiktaşlılardandım ben. O yüzden mağlubiyet süpriz olmadı. :)
Tebrikler İ.B.B.'ye.
Zaten şu dünyada biz iki şeyden çekiyoruz bi Mahmut Hoca bi de İ.B.B. :)
Printable View
Zaten bu maçtan umudu olmayan Beşiktaşlılardandım ben. O yüzden mağlubiyet süpriz olmadı. :)
Tebrikler İ.B.B.'ye.
Zaten şu dünyada biz iki şeyden çekiyoruz bi Mahmut Hoca bi de İ.B.B. :)
Rüyadan uyandık...
Maçtan sonra direk foruma girmemeyim dedim, moralim çok bozuktu, agresif agresif birileriyle tartışmayayım dedim, gerçi pek öyle bir ortamda yokmuş...
Maçı izleyen herkesin gördüğü üzere ne sistemde, ne de planlarda bir sorun yoktu. İlk yarı yaklaşık 30. dk larda kornerlerde 9-0 öndeyiz... Acayip baskıya aldık ama olmadı...
Yediğimiz golde Cenk in hatası olabilir ama olsun, zaten ligde kaybedeceğimiz pek fazla birşey yok. Hata yapacaksa gençlerimiz yapsın. Ama bu vakitten sonra kimse Ekrem i aternatif göstermesin... Arkadaş bir oyuncu bu kadar mı yaşadığı dünya dan bir haber olur. Ofansif bekten, hucuma katılırsın, katkı yaparsın... İbb zaten kapanmış ancak beklerle hucuma çıkınca pozisyon bulabiliyorsun, onları da sağolsunlar Ekrem le İbo harcadı. Bizim sağ taraf bildiğin koridor oldu, sağdan çıktığımız her atakta top Ekrem e gitti ve olumsuz sonuçlandı. Takım mecburen soldan yüklenmeye başladı, orada da İbo engelledi... İlk yarının sonunda İsmail i bile alsa hoca çok şeyler değişebilirdi. Sanırım sezon sonu Ekrem in sözleşmesi sona eriyor, bırakalım gitsin... Simao nun attığı golden sonra oyuncular sevinirken, yanımdaki birinin söylediği söz çok hoşuma gitti, Ekrem sen hiç gelip sevinme git uçta bucakta kendi kendine dur :)
Herşeye rağmen Schuster in oyun planı tuttuğu için ve her ne kadar oyuncu değişiklerinde geç kalsa da, iddiamız olmadığı bir kupa da ileride muhtemelen daha defansif oynadığımız takımlara karşı kesin işimizin düşeceği İbo yu çıkararak güvenini zedelemek yerine oyunda tuttu. Belki puan kaybettik ama en azından oyuncuyu kaybetmedik.
Yıldızlarımıza hiç kimse boşuna bir şey demesin. Bu kadar takıma karşı bekler birazcık olsun katkı yapamıyorsa, tabi ki hucum oyuncuları markaj altında kalır. Kaldı ki bir kontrada Almeida o boyla depar attı, top sürdü, mücadele etti, Guti yine bildiğimiz gibi ortalarıyla olsun paslarıyla olsun yine iyiydi. Simao nun frikik golü hoşuma gitti. Baskı altında da olsa atabilmesi gerçekten önemli. Q7 nin ortaları da çok etkiliydi özellikle ilk yarı. Ortalarının asiste dönüşmemesi biraz şanssızlık diyelim...
Aslına bakarsak, hoca hala takımı tanımaya çalışıyor. Nobre li hucum hattı, lig de tutuyor ama bekler olmadan da olmuyor.
Bazı arkadaşlar Bobo-Ernst-Necip ten bahsetmişler. Bunlar da oynasa daha fazla hucuma çıkmayacaktık ki... Savunma da da zaafımız olduğunu düşünmüyorum.
Hiç istemiyorum ama, arkadaş bazen insan çileden çıkıyor. Almeida nın her kafa topu mücadelesinde bir adamın kolu kafasının üstünde, Guti nin her aldığı topta sert müdahale, ceza sahamızın biraz önündeyken bile Guti topu alınca faul yapılıyor. Aurelio ya gelirsek... Kırmızı sanki biraz ağır değil miydi? Bunu sezon başından beri en fazla faul yapılan takımın taraftarı olarak söylüyorum... Kaç maçımızda rakip maçı eksik bitirdi ki? Onu da geçtim, bu gerginlik içinde Gökhan Ünal ın pozisyonu beni tam çileden çıkardı... Belki aşırı tepki veriyorumdur, bu kadar hakem hatası da normaldir ama ligde artık hedef belirlemekten vazgeçmeliyiz. Bu kadar kapanan takımlara karşı, kadromuzu zorlayacak kadar oynamaya çalışarak kendimizi yormak yerine,kısmen daha kolay alabileceğimiz Türkiye Kupası ve pek başarımız olmayan Avrupa Ligi ne kendimizi saklamalıyız.
Son olarak, ben ikinci yarıya acaba beklerden birini çıkarıp Ernst i mi alır diye düşünürken, hocanın Nobre yi çıkarıp Fernandes i alması ve oyuna hala haki olan taraf olması, 10 kişi kalmasına rağmen, takdire şayan bir hamleydi. Aslında, deplasman da, bu zor şartlarda, 10 kişiyle, sözde yaşlı kadromuzla, bu kadar baskılı oynayıp berabeliği yakalamak bile Beşiktaş taraftarına kafi gelmesi gerekir ama olmuyor işte :) Guti-Simao gibi başarıya doymuş yıldızlarımızın da golden sonra büyük bir hırsla sevinmeleri de, takımın ne kadar kenetlendiğini gösteriyor.
Şu İBB'ye şansımız bir tutmadı gitti arkadaş.Hasagic'in hatasında top çizgiden çıkarılıyor,Cenk'in hatasında o kadar Beşiktaş'lının arasında top İBB'linin önünde çok rahat bir şekilde kalıyor.Üstüne 10 kişi de kalınca İBB gibi bize karşı her zaman etkili olmuş bir takıma yenilmemiz normal bir durum aslında.Canları sağolsun,önemli değil.Kötü oynayıp kaybetmedikten sonra çok da üzülmüyorum şu aşamada yenilmemize.Bu takım gelecek sezon ligde çok daha etkili sonuçlar alacak,inanıyorum.Bir de 17/17 baskı altına aldı muhabbetine bir şey söylemek istiyorum.Kimse bu kadro 17/17 yapmalı diye bir düşünce değilki,baskı olsun.Baya iyi bir kadro kuruldu.Acaba 17/17 olur mu muhabbeti oldu.Olmayacağı daha baştan belli oldu.Zaten olması da çok zor bir şeydi.Her maçta belli bir standardın üstünde performans sergilesen bile maçın sonucuna etki eden diğer etmenler yanında olmayabiliyor.(Şans vs.)
8 senedir lig avrupa kupa dahil daha BJK nın 3 maçını seyredemedim bugün yemin ettim en az 2 farkla yenene kadar büyükşehir maçı seyretmeyeceğim.
Ben bileğe değil veya rakiple alakası yok gibi bir şey söylemiyorum abim dikkatini çekerse. Anlatmaya çalıştığım şey şu; Aurelio topa doğru hamle yapıyor ama Holmen'di yanlış hatırlamıyorsam daha hızlı davrandığı için topa müdahale ediyor Aurelio da top yerine adamın bileğine basıyor. Herhangi bir kasıt yok orda zaten rakiple boğuşuyor kasti olarak yapması imkansız. Bence kırmızı çok ağır karar ama madem verilecek bu tür kartlar , ilk yazımda da söylediğim gibi rakiplerimizin maçlarını 11 kişi tamamlamaları birer mucize o zaman ..
Ne olursa olsun bileğe basmanın cezası kırmızı kart, aşil tendonunun üstüne basmış, Allah korusun sakatlanabilir, futbol hayatı bitebilirdi.
Bunun tartışması bile yapmamak lazım aslında, giriş şekli çok yanlış. Teşebbüse bile kart gösteriliyor artık.
Dengesiz harekete bile kart gösterildiği futbol kurallarında hamle yapamadı, yanlış geldi bastı gibi bir durum olması imkansız. Tendona basmış isen cezası kırmızı kart, kendini koruması lazım basmaması, yanlış girmemesi için.Basınca ne olursa olsun dengesiz girişten cezası var.Sana kızmıyorum tabi ki, yanlış anlama beni lütfen.
İşte herkes de onu diyor ya zaten... Keşke biz kırmızı kartla cezalandırılırken, Gökhan Ünal da, Toraman ın cinsel hayatını bitirebilecek hamlesi de cezalandırılsaydı... Ya da daha önceki maçlarda bu ve benzeri hareketlerde, benzeri cezalar verilseydi. Ama olsun, bir standartları olsun, sertliğe izin verilmesin de, varsın biraz da mağdur olalım...
Hilbert in olmayışını cezasından dolayı tuttursanda, Nobre kısmını tutturamadın :D
Ben asıl kupada kimlerle oynayacağımızı merak ediyorum...
Simao-Q7-Guti-Sivok oynaması kesin olan yabancılar. Nobre yi Almeida nın yerine oynatsa, kalan 2 yabancı kontenjanını Hilbert ve Fernandes ya da Ernst ile kullanır. Muhtemelen yanlarına da Necip i koyar... Ama böyle birşey de yaparsa Bobo tam küser :) Yok Hilbert i oynatmasa, bu sefer de Ekrem le oynarız, yine verem etkeniyle enfekte olma riskimiz var. İnşallah Ekrem le birlikte Üzülmez yerine İsmail i seçer de, bari bir kanat düzgün çalışır... Bu durumda da muhtemelen aynı kadroda Aurelio yerine Ernst ya da Fernandes i koyacaktır. Son bir ihtimal de, Aurelio nun yerine direk Necip le başlar ve sağ beke de Hilbert i koyar... Tabi rakibin zor olmaması, maçın İnönü de oynanacak olması Necip in yükünü azaltabilir ama Necip o defansif yükü kaldırabilir mi? Şüphelerim var açıkcası.
Son olarak Nihat iyileşse de, Nobre nin yerinde biraz da onu izlesek...
İBB maçında parmağı kırıLan Cenk 8 hafta yok.
Bu pozisyonda da topla alakasız ama Fırat Aydınus aynı cesareti gösteremiyor maalesef.Hakemlerimizin en büyük eksikleri standartları olmaması.
http://img404.imageshack.us/img404/8...4283281444.jpg
*Bu mesaj sana verilmiş bir cevap değil Cengiz abi.
Başkasını bilemem ama böyle yenilmek beni çok fazla üzmüyor.Elbette önemli olan galibiyet ama sahada saldıran Beşiktaş görmek beni mutlu ve teselli etmeye yetiyor.
Oyunun ikinci yarısını 10 kişi oynayan Beşiktaş:
http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-..._4270785_n.jpg
beşiktaşlı olsam böyle bir mağlubiyet sonrası zerre üzülmem çatır çatır top oynadı adamlar asıl sıkıntı bu son bölgedeki yaratıcılık ve bitiricilik sorunu devam ederse oluşur yoksa şuanlık bir sıkıntı yok