ne alaka ya :D vurda fenerbahçe ile aziz yıldırım'ı kıyaslıyoz sen aziz yıldırım ile yönetim kurulunu örnek veriyosun. :)
Printable View
Açıklama yönetim kurulunun..
Senin söylediğin varsayım. Şimdiki olanlar ise açık ve net. Aziz Yıldırım açıklama yapıyor, Galatasaray cevap veriyor ve Aziz Yıldırım muhatabımız değildir bundan sonra deniyor. Peşinden Yönetim Kurulunuz cevap veriyor ve Başkanımız ne söylerse arkasındayız deniyor. Galatasaray da buna ithafen cevabını veriyor ve konu bizim için kapanmıştır diyor. Şimdi bu kadar açık ve netken durumlar, bir anlık hışımla yazdığın cümlelerin için Cas davası falan demen, zorlama biraz. Yanlış anladım demek daha kolaydı.
konuyu hemen baska yere çekiyorlar zaten "ALISTIK". Aziz yildirimdan habersiz kimse cas davasini geri çekemez. hani klup baskaniya ondan dedim.
Benimki varsayım değil , Şekip mosturoglu ve Aziz Yıldırım in imzasının olmadıgı açıklanmıştı o zaman.. Neyse uzatmayalım , baskan yakında yine konuşacak bakalım bu sefer nasıl tavır takınacak Galatasaray kulubü ..
Varsayım değilse, açıklama yapılmışsa bile senin yaptığın çıkışla verdiğin örnek arasında mantık çerçevesinde bir bağlantı bulunmuyor. Aziz Yıldırım konuşursa ve senin öngördüğün gibi Galatasaray'a sallama alışkanlığını sürdürür, bunun üzerine biz resmi sitemiz üzerinden cevap verirsek sabaha kadar haklı olacaksın, rahatlıkla hani cevap vermiyordunuz yazabilirsin, sana da kimse bir şey diyemez herhalde.
Arif , karşı açıklama gelmeseydi , eminim ki en başta sen burada diyecektin bak muhattap almıyoruz diye :D Konuyu başka yere çeken tek kişi değil.
“mesnetsiz ithamlarla başkasını karalayarak kendini kurtarma çaresizliği"
gerçekten çok güzel bir tanım olmuş.
Aziz Yıldırım'ın bugüne kadar yaptığı savunmaların %1'inde geçen Trabzonspor ve Galatasaray konularını aslında %100 sanmak devam eden yanlışlardan biri.
Trabzonspor neyse de - sonuçta bu soruşturma adları geçti bir şekilde, Galatasaray'ın konuşulması hiç alakası olmadığı halde, konu saptırmaktan başka bir şey değil. En büyük yanlış bu.
Gerçi rakibine şampiyonluğu kaptırınca istifa edip sonra çark eden üstelik bunu iki defa yapan, çıkamayacağı havuzdan çıkıyoruz manasına gelen laflar söyleyen, yani kısacası gündem değiştirme uzmanı olduğu her halinden belli olan birinden mantıklı davranışlar ve sözler beklemekte de bizlerin yanlışı.
Oooh ne güzelde karşılıklı kibar kibar küfürlesiyorlar.Küçük çocuklar gibi resmen.Yöneticiler böyle olursa taraftarın kapışması normal.
ayni haberleri paylasmanizdaki amaç ney bilmiyorum hem fb sohbet alaninda paylasildi hem burda.
Dostum G.Saray kendini sürece bu kadar dahil etmeseydi elbette G.Saray hakkında açıklama yapılmazdı. Önce G.Saray bu iddianamede hiç yokken neden sürecin bu kadar içindeydi, onu sorgulaman daha doğru olmaz mı? Sürecin başladığı günden beri G.Saray yönetimi sert açıklamalar yaptı. Eğer bu açıklamaları yapıyorsan artık sen de sürecin içine dahil olmuşsundur ve söylenecek sözlerden gocunmaman, "neden bizi katıyorsun" dememen gerekir.
Üstüne en başında bizi ilgilendirmiyor gibiisinden bir açıklama yaptıktan sonra
Fenerbahçe'nin Cemal Nalga olayına dahil olması, Galatasaray'ın şike sürecine dahil olması, stat konusunda Fenerbahçe'nin Beşiktaş'la yakınlaşması, Galatasaray'ın Trabzonspor'u haklı bulması. Bunlar ve daha nicelerinin tek sebebi var, taraftara şirin gözükmek. Buna ek olarak, ortada ebedi bir dostluk yok, acımasız bir rekabet var bence ve yöneticilerin tamamına yakını bizlerden bile daha fanatik veya öyle gözükmeye çalışıyorlar.
Bence de Galatasaray'ın olay bize dokunmazken yaptığı açıklamalar yanlış. İşin ucu bize dokunsaydı, misal şu toplu men meselesi gerçek olsaydı o zaman iş değişirdi. Burda dediğim gibi bir çok faktörle birlikte biz de bir şekilde devreye girdik. Bu bana göre bizim tarafın yanlışı.
Söylenen sözlere kızmamanın nedeni, birincisi bu dava ile alakası yok. İkincisi gündem değiştirmek, kafa karıştırmaktan öte değil. Herşeye rağmen tamamen kendiniz veya soruşturmadaki diğer takımlar üzerinden savunma yapmış olsaydınız, saygı duyardım. Daha sonrasında varsa bir iddianız suç duyurusu ile gereken işlemler yapılabilirdi.
Başlarda savunulan masumiyet karinesi falan da hikaye oldu artık. Herşey serbest ve mübah hale geldi. Bence ortada şike yokken mahkemeden bu kararın çıkmasında yapılan tutarsızlıkların da büyük etkisi var.
Aslında en başında -en başı derken 3 Temmuz'u kastediyorum- konuyla ilgili olumlu veya olumsuz bir yorum yapmayıp süreci takip etmeli ve en son yargıtayın kararı neyse ondan sonra yapacaksak açıklama yapmalıydık.Ama ağzı olan konuşuyor tabii ki,Adnan Öztürk ve benzeri yöneticiler olduğu sürece kulüpler tartışmaya girmek istemese de kendilerini birbirleri ile tartışırken buluyorlar,bundan sonra benzer konularda da konuşulmaya devam edecek,bunun önüne geçilemez.
Ayrıca aylardır göze batan bir şey var,isteyen inkar eder veya kabul eder ama bazı kişiler Aziz Yıldırım'ı Fenerbahçe'den üstte görüyor.Ben şahsen bir kulüp yerine bir adama körü körüne bağlı olanları anlamakta güçlük çekiyorum ve üzülüyorum.
Yüzde yüz haklısın. Gündem değiştirme her kulübün yaptığı manevralardır. Yöneticiler, bir politikacı edasıyla davranıp çok iyi gündem değiştirebiliyorlar veya konuyu farklı yerlere çekebiliyorlar.
Şike süreci ne yazık ki çok şeyler götürdü, bu gidenler geri gelir mi, orası muamma. Tüm kulüp yöneticilerinin hassas davranması, olayı alevlendirmekten ziyade makul demeçler vermesi gerekir. Zira, yöneticinin yaptığı eylem veya söylediği söz, doğrudan taraftarlara yansıyor, dolayısıyla sahada veya sokakta şiddet ortaya çıkıyor.
Artık bu nefretin bitmesi lazım. Futbol yüzünden insanlar birbirine düşman hale geldi. Önümüzdeki sene muhtemelen yine tribünde olaylar, cezalar söz konusu olacak bu gidişle. Bunun önüne geçilmeli.
Şampiyonlar Ligi maçlarından önce rakip takım desteklenecek. Bunlar hoş şeyler değil.
Daha iyiye gideceğini sanmıyorum ne yazık ki.
Şampiyonlar Ligi için ülke olarak kritik bir konumdayız, bu sene iyi puanlar gelmezse şampiyon olan takım seneye direk olarak gidemeyecek. İçerde dışarda, her takım için tek vücut olarak destek vermemiz gerek. Ülkemizin futboldan çok daha ciddi sorunları var, futbol sayesinde bazen yaralar sarılabiliyor. Örneğin Milli maçlar, artık eski havasında geçmiyor. Oysa eskiden böyle değildi. Şimdilerde Milli Takım söz konusu olunca tek konu kadro seçimleri. Kendi takımındaki oyuncular alınmış mı, rakip takımdan kaç oyuncu var tek dert bu.
bu biraz bana mantıklı gelmiyor aziz yıldırım bu kulüpte 12 senedir her olaydan haberi olan bir adam bunda da haberi vardır bunun basına ve taraftarlara böyle bildirilmesinin 2 sebebi var birisi mahkeme de neden çektiniz sorusuyla karşılaşmamak için diğeri de benim şahsi görüşüm taraftarın gözünde temiz görünmek içindir tam desteği arkasına alıp şekip mosturıoğlunu kötülemek içindi bu da amacına ulaştı zaten.(bunu yapmak çok önemli gibi görünse de zaten azizi yıldırım kendim çektirtim dese bile taraftarın gözünde imajı kaybolmazdı)
Hıncal Uluç, Aziz Yıldırıma cevap vermiş.
[YOUTUBE="qEQ21fS37Ag"]Aziz Yıldırıma cevap[/YOUTUBE]
Yani Göztepe maçında şike olduğuna inanmanızın delili Hıncal Uluç'un yazısıysa adam kendisi diyor "Şikenin başlangıcı diye bir milat koymak istiyorsa Aziz Yıldırım benim o konu hakkında çok yazım var. 6 yaşındaki Hıncal Uluç'un Fenerbahçeyi niye bırakıp başka bir takıma gittiğini de yazdım ben. GS şampiyon olmasın diye BJK'ye hükmen yenilmek için sahaya lisanssız futbolcuyla çıktı Fenerbahçe. Ve o sene GS şampiyonluğu kaybetti. Ben de 6 yaşımdaki aklımla sportmenliğe sığdıramadığım için Fenerbahçe'li olmayı bıraktım. Bu yazıları niye hatırlamıyor ? Ertesi sene de BJK borcunu ödedi. Bu defa FB-BJK maçında BJK yende GS şampiyon olacaktı. Bu defa BJK çok zayıf bir takımla çıktı. Orda Türk Medyasının tarihi başlıkları var. Burda tekrar etmek istemem. Ben olsam Aziz Yıldırımın yerinde, tarihi hiç işin içine karıştırmazdım."
Aslında M.S. 67 yılındaki olimpiyatlarda Roma imparatoru Neron'un, rüşvet ve baskı ile atlı araba yarışlarına katıldığı ve kazandığına dair rivayetler de var. Hatta bir ara Neron'un arabasının tekeri bozulduğu için yarış durdurulmuş, tamir edildikten sonra kaldığı yerden devam etmiş.
Hapisten çık sonra al eline mikrofonu ağzına geleni söyle. Açık açık Havuzdan çıkarız de ondan sonrada altta ki açıklamayı yap. Neymiş kamuoyu yanlış değerlendirmiş Aziz yıldırımın böyle bir söylemi yokmuş. İnsanları aptal yerine koymaktır bu açıklama. Yazık!!! yakışmadı FB yönetimine ama Aziz yıldırım bunu hep yapıyor Sinirlendiğinde azına geleni söylüyor sonra arkasını toplamak yönetime kalıyor. Sonrada miletin ağzına sakız oluyorlar. Gerçekten çok komik ve vahim bir açıklama.
FENERBAHÇE'NİN HAVUZ AÇIKLAMASI
Fenerbahçe Kulübü'nden yapılan açıklamada, "Başkanımız Sayın Aziz Yildırım'ın 28.07.2012 tarihli havuz sistemi hakkındaki görüş ve açıklamalarının kamuoyuna yanlış değerlendirilerek sunulması sonucu görülen lüzum üzerine, SPK Seri VIII No:54 sayılı Tebliğ, Madde 18 çerçevesinde açıklamamızdır. Başkanımızın açıklamalarında Fenerbahçe'nin havuz sistemini tek taraflı olarak sona erdirme beyanı bulunmamaktadır. Açıklamalarda ısrarla ve önemle belirtilen husus, Fenerbahçe Başkan ve yöneticilerinin adil yargılanma hakkına açıkça müdahale eden bazı kulüp başkan ve yöneticilerinin yargılamayı etkileyen eylem ve beyanlardan kaçınmayarak Fenerbahçe'nin marka değerine zarar verme yönündeki eylemlerinin sonlandırılmasına yöneliktir.
Açıklamalarda değinilen ana unsur, bu eylem ve tasarrufta bulunan kişi ve kurumların havuz sistemi içerisinde menfaat birliği yaptıkları Fenerbahçe'ye karşı oluşturdukları bu çelişki ve tutarsızlık içeren mevcut durumun bir an evvel giderilmesine yöneliktir" ifadeleri kullanıldı.
Tahmin etmiştik.
Yine geri vites yapmışlar.
Şaşırmadık.
Sasirdik"mi Hayir taraftara oynadigini solemistim.
İyi de adamın söylemiyle açıklama arasında çok da fark yok, sen bana şikeci diyeceksin, ben beter olayım diye her türlü işi yapacaksın sonra da çıkıp aynı havuzdan beslenmeye kalkacaksın, bizi havuzda istememeniz gerekir tarzı açıklamalardı.
Buradaki mesajlara da bakıp, önceki günlerde bu anlama gelecek ifadeler kullanıldığı söylendi. Açıklama ile değil, sonrasında gündem o şekilde oldu, TFF'nin kurallarını koyanlar, basında çığırtkanlık yapanlar, çıkamaz işte çıkamaz diye bağırıp çağıranlar türedi.
Yoksa çıkma düşüncesi olsa, bunun detayları hakkında çalışma yapacağız denmez, çıkıyoruz denir.
Fenerbahçe'yi kirli buluyorsan aynı havuzda isteme, Fenerbahçe kirliyse ligden düşür, hem bunları yapma hem de konuş, menfaatin olduğu konularda sus. Ve üste çık sonra da...
O gün yaptığı açıklamada biz olmayalım madem anlamına gelen şeyler söyledi, sonra frekans değişti belki de bir anlık sinirle olmamasını sağlayacağız anlamına gelen sözler de sarfetti diye hatırlıyorum. Bu nedenle tamamen bir geri basma olarak görmemek gerekir bence durumu. Ayrıca bu konuda niye tekrardan açıklama yapma gereği duyuldu, onu anlamadım.
Linkteki yazının güzel olduğunu düşünüyorum, konunun geneliyle ilgisi var;
http://haber.gazetevatan.com/Haber/469683/1/Gundem
tam ben koycaktim burak arkadasimiz koymus anlamili ve guzel bir yazi.
Açıklama şu sebeple, sonuçta direk para ile alakalı bir konu ve manipülasyon şüphesi doğurmasın diye medyada dolaşan dedikodulara son vermek gerekiyor. O nedenle açıklama yapılmış, siz bizi havuzda istemiyorsanız çıkarız diyor daha doğrusu çıkarın diyor, aynı suda olmayalım diyor.
Diğer 17 kulünün birleşip Fenerbahçe havuzdan çıksın diyeceğini sanmıyorum zaten o nedenle yatırımcıları bilgilendirme amaçlı yapılmış açıklama, KAP'a yapılan açıklama zaten.
Yazıyı bende okudum. Sanırım söylenmesi gereken herşey orada özetlenmiş. FAZLA LAFA GEREK YOK...
kendinizi o adam yerine koyun ve olayları öyle değerlendirin
1 yıl sizin için neler yazdılar siz karşılık veremediniz sizin takımınız için neler söylediler siz cevap veremediniz
sabır taşı olsa çatlardı heralde
tabi canım her şeyi özetlemiş ! adam içeride 1 yıl haksız yere yattığını düşünüyor. adama ağzı olan salladı bu süreç boyunca. adam kızgın , sinirli.. şöyle bir düşünün bence ; bir yıl haksız yere yatsanız (adam öyle düşünüyor çünkü) ve arkanızdan herkes sallasa ne yapardınız , tatlı dil mi kullanırdınız ? az ble konuştu bence. gerçi devamı gelecek...
Bahsedilen mükemmel yazıyı kim yazmış merak ettim açtım karşıma Fenerbahçe karşısında oynamamış İskender Alın'ın şike yaptığını iddia eden Sanem Altan çıktı :)
Amca,baba,koca üçgeni sayesinde bir yerlere gelmiş, takım taraftarlıgıyla köşe bulabilen birinin yazdıklarını pek kaale almaya gerek yok zaten
Aziz Yıldırımın son açıklamalarını bile meşru göstermeye çalışan siz Fb taraftarlarına teşekkürlerimi sunuyorum. holiganlıkla , Taraftarık ve objektif taraf arasındaki farkları öğrenmek lazım. Siz kabul edin yada etmeyin Aziz yıldırım hepinizi Holigan yapmış siz farkında olmadan. Fenerbahçeye başkan olduğundan beri elle tutulur (lig şampiyonluğu hariç) hiçbir sportif başarısı olmayan bir adamı nasıl olurda böyle savunursunuz anlamıyorum. Hatta yaptığı her açıklama ile klübünü zor duruma düşüren. Yaptığı açıklamaların seviyesizliği nedeni ile birçok kesimin tepkisini çeken ve haklı olarak nefretini kazanan bir adamı nasıl olurda bu kadar yüceltirsiniz anlamıyorum.Siz önce Fenerbahçenin imajını zedeleyen bu adamdan kurtulun bi temizlenin ondan sonra konuşun. Ben hayatımda fenerbahçe taraftarı kadar at gözlüğü takmış bir topluluk görmedim. yazık...