Sezon sonu haklı çıkacağımı düşünüyorum, Yılmaz Vural'dan farkı yoktur. Yılmaz Vural'da bu takımı TSL'de şampiyon yapar... Bize bizde olmayan birşey katacak teknik adam lazım...
Printable View
Aykut Kocaman ve Barnetta haberleri daha çok heyecanlandırdı beni açıkcası.:)
Aykut Kocaman'ın seneye bu takımda menejer olarak görev yapmasını en çok isteyenlerdenimdir herhalde.Bu takımda seneye soyunma odasında futbolculara çubuklunun önemini unuttukları anda hatırlatacak iyi bir Fenerbahçeli lazım.Bu isim de Aykut Kocamandır diye düşünüyorum ;)
Bence Daum'un alinmasi dogru bir karar degil cunku taraftarlar Avrupa'da da basari istiyorlar ve Daum'un bunu saglayacagini pek dusunmuyorum.Ligde Daum gibi tecrubeli bir hoca isi goturur ama Avrupa'da isler degisebilir....Tabii kuracagi kadronun da etkisi buyuk olacaktir.Hayirlisi Bakalim neler olacak...
- Köln ile sözleşmesinin karşılıklı feshedilmesi
- Köln başkanının Daum'un Fenerbahçe ile anlaştığını açıklaması
- Almanya'nın saygın sitelerinin Fenerbahçe ile anlaştığını söylemesi
- Daum'un bir takımla anlaştığını açıklaması
Bunların hepsi Daum'un Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü olacağını gösteriyor. Daum başarılı olur mu, nasıl oynatır bunlara hiç girmeden dek değinmek istediğim nokta; bu transfer çaresizlikten ( ! ) dolayı yapılmış bir transfer midir ? Yani 3-5 teknik direktör ile görüşüldü, olumsuz yanıtlar alınınca ulan bizim kenarda köşede eski bir teknik adam vardı şunu bi tekrar deneyelim bakalım mantığıyla mı alındı ? Veya Aziz Yıldırım 3 yıl şampiyonluk sözü verdikten sonra bu sözünün yanlış olduğunu düşünüp zor durumda kalmamak için Fenerbahçe'yi ligimizi yakından bilen ve geçmişte Fenerbahçe ile Türkiye Ligi kariyeri çok iyi olan Daum'la anlaşarak şampiyonluğa daha çok yaklaşıp, bu sözünün daha sonra başını ağrıtmamasını mı hedefledi ? Açıkçası eski denenmiş bir yüzü tekrar görmek istemem fakat bu da demek değildir ki sonuna kadar karşıyım. Ama yine de açıkçası Aykut Kocaman'ın tek başına gelmesini tercih ederdim.
Umut'un dediği gibi Barnetta söylentileri var. Eğer gelirse çok yerinde transfer olur. Topuz içinde basında 5 m € + Emreciksin şeklinde teklif varsa bence çok fazla. Ama gelirse sağ kanatta Topuz sol kanatta Barnetta göbekte de Emre - Zokora gibi bir ortasahayla çok iyi işler yapabiliriz diye düşünüyorum.
Aykut-Daum modeli
Spor direktörlüğü teklif edilen Aykut Kocaman‚ Samandıra ve transferlerden sorumlu olacak. Daum´un yanında getireceği Koch da kondisyonerlik görevini üstlenecek. Aragones‚ Josico ve Maldonado ile de yollar ayrıldı
Fenerbahçe´de sistem değişiyor.. Yönetim‚ ilk radikal kararını alarak futbol takımını iki ünlü hocaya teslim etmeye hazırlanıyor.
Spor direktörlüğü önerilen Aykut Kocaman‚ geniş yetkilerle futbol takımından sorumlu olacak. Daum ise teknik direktörlük görevini üstlenecek. Koch da kondisyon hocalığını yapacak.
100´DE 90 TAMAM
İlk kez denenecek olan Aykut-Daum modelinde‚ yönetimin teklifine iki ünlü hoca sıcak baktı. Yüzde doksan anlaşma sağlandı gibi.
Ali Şen döneminde Oğuz Çetin ile birlikte kulüpten uzaklaştırılan Aykut Kocaman‚ Başkan Aziz Yıldırım´ın ´Spor diröktürlüğü´ önerisine‚ bir iki gün düşünme süresi istemesine rağmen olumlu baktı. İki kez Fenerbahçe´yi şampiyon yapan Daum da ´Gelirim´ deyince yönetim yeniden yapılanmada ilk adımı hocalarda attı.
YABANCI DAUM‚ YERLİ AYKUT
Önümüzdeki günlerde‚ Daum-Aykut ve yönetim biraraya gelerek transferleri masaya yatıracaklar. Yabancı oyuncuların transferinde Daum‚ yerli oyuncuların transferinde de Aykut Kocaman etkili olacak. Yönetime sunacakları transfer listesi ile çalışmalar başlayacak.
Bu arada‚ Aragones ile küçük prüzlerin dışında yollar ayrıldı. Maldonado ve Josico´nun menajerleri ile de görüşülerek kulüp ile ilişkileri kesildi.
Alaattin METİN
Şampiyonluk falan istemiyom ben, savaşan,koşan,hırslı,oynadığı futbolla beğeni kazanan bir takım kurulsun..Başarı zaten gelir.
İşte beklediğim haber... :):)
LigTv'e göre Aykut Kocaman kendisine yapılan sportif direktörlük teklifini kabul edip, imzayı atmış. Alt yazı geçmiş LigTv.
Hayırlı olsun
Çok güzel bir haber, Aziz Yıldırım tüm yetkiyi hocalara vermeli ama, umarım bazı şeyler değişmiştir ve yöneticiler futbol konusunda hiç karışmazlar gerçi Daum'un tek başına da olsa karıştıracağını sanmıyorum işine yöneticileri.
Yukarıda Mert yazmış, Aykut Kocaman'ın soyunma odasında olması, bu sene hep denilen ruh yok Fenerbahçe'de söylemlerini azaltabilir. Yabancı oyuncular için bu durum pek önemli olmasa da takımda yer alan Türk oyuncuların gazı alıp, o şekilde mücadele etmesini sağlayabilir.:D
Böyle bir modelin denenecek olması iyi, Alaattin Metin'in bunu yazması komuoyunu tartmak için diye düşünüyorum, 1-2 güne resmi açıklama da yapılır. Daum gelmeyecek olsa, bu kadar ciddi haberden sonra yalanlama mutlaka gelirdi.:)
hayırlı olsun Fenerbahçe taraftarlarına :) büyük ihtimalle transfer bitmiş gibi duruyor, bu kadar haber çıktığına göre :D
ayrıca Barnetta haberi de doğruysa Fener iyi yolda derim :)
sola da bir yabancı bekliyoruz.. uğur boralı 1 sene daha çekebilirmiyiz bilemiyorum
Çok çok iyi olucağına inanıyorum.Daum-Aykut Kocaman ikilisinin.Ayrıca Barnetta muhteşem bir transfer olur.Sağa M.Topuz sola Barnetta harika olur :)
Çaresizlik olayına katılıyorum, Şampiyonlar Liginde olmamamız çoğu teknik adamı etkilemiş olabilir, hatırlarsanız Daum'da ilk geldiğinde Avrupa Kupalarında değildik...
Aykut Kocoman yönetim için intihar olabilir, eğer bir başarısızlık daha taraftarı çileden çıkarır, Aykut büyük ihtimalle denenecek eğer verilen görevde başarılı olursa Daum'dan sonra takımın başına geçecektir.
VE DIEGO LUGANO KALIYOR
Başkan Aziz Yıldırımın‚ güçlü bir takım kurmak için attığı adımlar‚ İtalyaya gitme sevdası olan Luganonun bile gözünü boyadı. Uruguaylı oyuncu ve menajeri Juan Figerle görüşen Yıldırım‚ Luganoya da 3 yıllık imza attırdı. Buna göre sarı-lacivertliler Luganoya yıllık 2 milyon Euro‚ Figere de meblası bilinmeyen ekstra bir para ödeyecek. Fakat Uruguaylı yıldızın sözleşme yenilemek için de özel bir madde bulunacak. İtalyadan teklif gelmesi durumunda F.Bahçe‚ Uruguaylı oyuncuyu 7 milyon Euroya satacak.
kaynak:internetspor
Ortalıkta dolaşan söylentiler Daum'un Lugano'nun durumunu sorduğu, yönetimin 4 milyon teklif edeceğiz demesinin ardından ben bir defans oyuncu için o kadar para vermem, bırakın gitsin restini çekmesinin ardından Lugano'nun 2 milyona imza attığı yönünde. Tabi bunlar söylenti.:D
Bir de hafta içi yönetim toplanacaktı tekrar, hangi gün olduğunu bilen var mı?
Ali Koç onun yanında!
(SPORX ÖZEL) F.Bahçe´nin ilk bombası! Yeni sezon öncesi teknik direktörlük koltuğuna Alman teknik adam Christoph Daum´u oturtan Fenerbahçe transfere başlıyor.
Sporx´in F.Bahçe kulübüne çok yakın kaynaklardan aldığı bilgiye göre sarı-lacivertli ekipte Asbaşkan Ali Koç şu saatlerde Fransa´da ve Inter´in 32´lik tecrübeli önliberosu Patrick Donale Vieira´nın transferi için Fransız yıldız ile temasta. F.Bahçe geçtiğimiz sezon Mehmet Aurelio´nun takımdan ayrılmasıyla o bölgede sıkıntı yaşamıştı ve sarı-lacivertli yönetim çok tecrübeli bir isimle takımı güçlendirmeyi düşünüyor.
Inter´de Portekizli çalıştırıcı Jose Mourinho önümüzdeki sezon kadronun maksimum 25 kişi olması için düğmeye basmış durumda ve karizmatik çalıştırıcının kadroda düşünmediği isimlerden biri de Patrick Vieira.
Bu sezon sakatlıklarla boğuşan ve sahalara yeniden dün oynanan Fransa - Nijerya hazırlık karşılaşmasıyla sahalara ve Milli Takım´a geri dönen Vieira ise üç gün önce İtalyan basınına yaptığı açıklamada kendini fit durumda hissettiğini‚ Inter´de kalmak istediğini ama hangi kulüpte futbol yaşantısına devam edeceğini bilmediğini söylemişti.
1976 Dakar doğumlu tecrübeli oyuncu halen daha mevkiinde dünyanın en iyi 10 oyuncusundan biri olarak gösteriliyor. Cannes´da futbol hayatına başlayan ardından sırasıyla Milan‚ Arsenal‚ Juventus ve Inter formaları giyen yetenekli oyuncu en büyük çıkışını 1996 ve 2005 yılları arasında formasını giydiği Arsenal´de yapmıştı...
03.06.2009
Kaynak : Sporx.com
Lugano'nun Alternatifi Hazır
http://upload.wikimedia.org/wikipedi...ro_Geromel.jpg
Fenerbahçe, henüz sözleşme yenilemeyen Lugano'nun alternatifini Almanya'da buldu.
Sarı-Lacivertlilerin Lugano ile anlaşma sağlanamaması halinde Teknik Direktör Daum'un Köln takımındaki gözbebeği Brezilyalı Pedro Tonon Geromel'i transfer etmeyi planladığı öğrenildi.
Daum'un 25 yaşında 1. 90 boyundaki Geromel için çok olumlu görüş belirttiği ve alınması halinde takıma büyük faydaları olacağını söylediği öğrenildi.
Fenerbahçe yönetimi Lugano'nun sözleşme yenilememesi halinde Köln kulübüyle 2012 yılına kadar sözleşmesi olan Geromel'i transfer ederek, savunmanın göbeğini Bilica-Geromel ikilisine emanet edeceği ileri sürüldü.
Transferde çok gizli hareket eden Fenerbahçe yönetiminin Kayserispor'un yıldızı Mehmet Topuz ile her konuda anlaştığı belirtildi.
Dün yapılan görüşmelerin Mehmet'in Fenerbahçeli yöneticilere "Daha önce çok istememe rağmen transferim gerçekleşmedi. Ama artık kararlıyım. Kayserispor'da işim bitti. Kulübümle anlaşırsanız, benim için sorun kalmaz" dediği öğrenildi.
Bu gelişmenin ardından Fenerbahçe yönetiminin Kayserispor ile bonservis pazarlığına oturacağı ve Sarı-kırmızılı kulübe İlhan Parlak ve Can Arat ile artı bir miktar para önereceği belirtildi.
Bu arada Sarı Lacivertlilerin İspanyol golcüsü Güiza'nın menajeri Juan Carlos Condero‚ İspanya Haber Ajansı EFE'ye yaptığı açıklamada, Güiza'nın Şampiyonlar Ligi'nde oynayan bir takımda forma giymek istediğini ve Liverpool'un transfer listesinde olduğunu iddia etti.
Condero, Güiza'nın Avrupa'nın en iyi 5 golcüsünden biri olduğunu ve Fenerbahçe'nin onun performansından çok mutlu olduğunu ileri sürerken, Liverpool Menajeri Rafuel Benitez'in İspanyol golcüyü transfer listesine dahil ettiği, kendisinin de Fenerbahçe'nin satmayı kabul etmesi halinde temaslara başlayabileceğini açıkladı.
Fenerbahçe ile 3 yıllık anlaşmaya varan Alman teknik adamın, ilk talebi Bayern Münih'in Arjantinli oyuncusu Sosa'nın alınması oldu.
Akşam'ın haberine göre Teknik direktörlük görevine Daum'un getirilmesiyle transfer hazırlıklarına girişen Fenerbahçe yönetiminin ilk işi, Bayern Münihli Jose Ernesto Sosa'yı almak olacak.
Çünkü Alman teknik adamın Sarı-Lacivertli yöneticilerden ilk isteği Arjantinli orta saha oyuncusunun alınması oldu.
Bu arada Daum'un 'Sosa aşkı' 2007 yılından beri devam ediyordu. Zira Alman teknik adam 2007 yılında Arjantin'e gidip ve bu oyuncuyu transfer etmek için girişimlerde bulundu. Ama Köln o tarihte ikinci ligde olduğu için Jose Ernesto Sosa kendisine yapılan teklifi geri çevirip, Bayern Münih'e gitti.
TRABZONSPOR DA İSTEMİŞTİ
Ancak Arjantinli futbolcu, geçtiğimiz sezon Bayern'de umduğunu bulamadı ve 32 maçın sadece 4'ünde ilk 11'de forma giydi. Daum, buna rağmen Sosa'nın alınması için Köln yönetimine rapor vermişti. Sosa, Pekin Olimpiyatları'nda Arjantin Milli Takımı'nda forma giymiş ve altın madalya kazanmıştı. Bu arada geçtiğimiz sezonun devre arasında Trabzonspor Genel Saymanı Mahmut Aksu, Sosa'ya teklif götürdüklerini resmen açıklamıştı.
Maraton
Herkes Daum ile anlaştığımızı yazıyor fakat resmi sitede ne Aragones Gönderildi veya Daum ile anlaştık gibi haberler yok..Yazık Valla..
Yönetim bu seneki ücreti taksitle ödemek istiyor çünkü eğer Aragones 2 ay sonra başka takımla anlaşırsa herhangi bir görev için kalan taksitleri ödememek için bir bahanesi olur. Ama para peşin ödenirse giden gitmiş oluyor. Bu konuda anlaşılamayınca sözleşme de fesh edilemiyor, Daum açıklanamıyor. Kısa zamanda sorun çözülür diye düşünüyorum. Eğer Daum ile anlaşıldıydsa zaten, gerekli transfer çalışmaları da yürütülüyordur, zaman kaybı yaşanmayacaktır.
Zor iş zor.. Yönetimin yaptığı hamleler kolay değil.. Adamın elinde kapı gibi sözleşme var istese ikna olmadan gider fifa'ya
Aragones ile yolların ayrıldığı açıklandıktan sonra Daum'da açıklanır.
Volkan Demirel'in sözleşmesi hala yenilenmedi. Elimizden kaçırabiliriz.
Volkan'ın internet sitesini yapan kişi bugün siteyi kapatığını söylemiş. Artık nasıl yorumlanırsa. :) http://www.volkandemirel.com.tr/
Volkan gidici gibi son kez konuşulacak sanırım.1 yabancı hakkımızı boş yere kaleciye kullanacağız şimdi..
TEKNİK direktör Christoph Daumu yeniden göreve getiren Fenerbahçe‚ transfer için kolları sıvadı. İç ve dış transferde kadrosunu güçlendirmek için geniş bir liste hazırlayan sarı lacivertlilerde yeni bir isim daha gündeme geldi. Rotayı Sporting Lizbonun 22 yaşındaki yıldızı Joao Moutinhoya çeviren transfer komitesi‚ birçok kulübün peşine düştüğü milli futbolcu için teklif götürecek. Orta sahada forvet arkası oynayan yetenekli futbolcuya Daumun da onay verdiği öğrenildi.
Bayernli Sosa da listede
Alman çalıştırıcı ayrıca Bayern Münihte oynayan Arjantinli Sosayı da önerirken‚ yönetimin önümüzdeki günlerde transfer bombalarını patlatması bekleniyor. Yerli ve yabancı oyuncular tercihinde nokta isimlere ağırlık veren F.Bahçe‚ sadece Sivassporlu Bilica ile noter huzurunda imza attı. Buna bağlı olarak Gaziantepsporun genç yıldızı İsmail Köybaşı ile de ciddi bir şekilde ilgilenen sarı lacivertliler temaslarını sürdürüyor.
Hurriyet
--------------------------------
Joao Moutinho sallamasyon gibi duruyor ama Jose Sosa ismi çoğaldı basında.
Daum'un maçtan sonra bizim kaleciyi gördükten sonra dehşete düştüm açıklaması vardı. Şimdi Daum geri geliyor, koyun kendinizi Volkan'ın yerine.:D
Ama ben kalacağını düşünüyorum. Üstelik Trabzon maçında Güiza gol atınca ne kadar çok sevindi, tabi son maçım, takımdaki son gol diye sevindiyse bilemem.:p
İstediği parayı alamadıktan sonra Volkan'ın Fenerbahçe sevgisinin onu takıma bağlayacağını hiç sanmıyorum.Ama Volkan kalmalı ayrıca şu Azerbeycan'ın kalecisi de iyidi.Azeri futbolcular ülkemizde Türk statüsünde oynayabiliyordu değil mi ?