Emerson en iyi ortasaha oyuncularından biridir. Cok zor onu almak.
ayrıca ortasahadsı kalabalık FB nin yabancı kontenjanını bu yonde kullanır mı bilemem.
Printable View
Emerson en iyi ortasaha oyuncularından biridir. Cok zor onu almak.
ayrıca ortasahadsı kalabalık FB nin yabancı kontenjanını bu yonde kullanır mı bilemem.
ya anelka carew artı 5 e verilmezki. :D ben fred i istiorum fred + 5 versinler:D
bide sanmam emerson gelsin mevkinin en iyilerinden real madrid in listesinde diye duydum bi ara yanlıs duymusda olabilirim..
Fred'i vermez Lyon, en cok gelecek vaadeden oyuncuların basında geliyor.
Superspor yazarlarından Esat Dergi'nin Zico hakkındaki yazısı...
Ölü ya da diri Zico’yu getirin
Türkiye’ye Zico geldi. Gelmesine geldi ama daha İstanbul’da ilk gününü geçirmeden bizim medyamız, bizim taraftarımız denen görüntüler oluştu. Zico elbette ki yoruma açık bir isim, futbol dünyasında yorumsuz ne bırakılabilir ki? Fakat bir savaşın ortasın atılırmışcasına ve ardından ‘Zico’yu ölü ya da diri getirin o yapamayacak’ bilginlik rüzgarları neden?
Gelin Fenerbahçe’nin yeni teknik adamı Zico’ya arınarak bakalım…. Aslında Zico?
ZİCOFOBİA*
Kariyerine 12 yıl önce başlamasına rağmen elinde bir Uefa, bir Süper Kupa, bir Şampiyonlar Ligi kupası, Dünya Kupası bulunmamasıyla Fenerbahçe’nin yeni hocası Zico gelmeden eleştiri kapasitesini doldurdu. Gerek basın gerekse taraftarlar Zico fobisine bürünmüş durumdalar..
Aslında bunun altındaki ince nokta şudur ki; Fenerbahçe taraftarını öyle bir noktaya getirmiştir ki Beyaz Pele, yani Zico, Brezilya futbolunun Pele’den sonra en büyük isminin Türkiye’ye gelmesi bile burunların kıvırılmasına sebeb olmakta. Zico bir Capello değil tabii ki, şampiyonluklarla donatılmış hikayesi yok tabii ki, peki Capello rüyalarına kaç futbolsever inanmıştı ki?
*Zico korkusu…
TECRÜBEYE İHTİYACI YOK
Bundan 6 sene önce elinde teknik direktörlük diploması olmayan ve şimdi dünyanın en iyisi dediğimiz Portekizli teknik adam Jose Mourinho gökten mi düşmüştür? Bryan Robson'un yanında topları toplarken gazetelerin muhabirlerinin bile kulüp çalışanı değil daha çimlere bakım yapan insan sandığı Mourinho'nun bu çıkışı gökten mi gelmiştir? Fenerbahçe elbet ki kariyer deneyimi yapılacak bir kulüp değildir, fakat teknik hocaların özelikle futbol konusunu teraziye aldığımızda kağıt üstünde sıfır kalmalarına rağmen oynattıkları futbol ile takdir topladıklarını daha önce defalarca gördük… Biz şimdi biraz futbol isteyelim.. Risk sadece Fenerbahçeli futbolseverlerin değil, futbolu derinden yaşayan insanlarındır. Bu olaya sarı-lacivert renklerin olayı değil….
BASIN TARAFTARLARIN BEYNİNİ YIKADI
Ters bir açıdan baktığımızda Capello yalanları, Scolari uydurmaları da artık insanların futbol görüşünü egemenliğine almış durumda. Bu yalanların etrafında futbola ve isimlere yapılan önyargılar aslında photoshop gazeteciliğinin futbolseverlerin üstüne yansımasıdır. Zico efsane bir hoca değildir. Zico futbolu bilen, en azından futbol mantığı olarak çoğu kişinin hoşlandığı ofansif yönleri kullanan hocadır. Japon futboluna yaptığı katkılar ve Brezilya Milli Takımı ile koordinatör olarak geçirdiği yıllardır aslında en büyük tecrübe..
Aziz yıldırım 8 yıllık görev süresi içinde aldığı en büyük risktir aslında Beyaz Pele.. Fenerbahçe'yi olası bir başarıya kavuşturması sonunda da, tersi durumda da eller Fenerbahçe başkanı Aziz Yıldırımı gösterecektir. 100.yılın uğruna büyük bir hoca bekleyen taraftarların bir kesimi zaten ortalıkta kurt diye tabir ettiğimiz hocaların olmadığını ve mecburen elmaların içinden birinin seçileceğini düşünmüşlerdi…
FİLM YENİDEN BAŞLIYOR
Sonuç olarak özetlemek gerekirse Türk medyası ve yazarları için malzemesi bol, iki mağlubiyetle ‘bu da hoca mı?’ damgası yiyecek teknik direktörün adıdır aslında Zico.
Biz olaya başarılı ya da başarısız diye bakamadan bu adam limon gibidir suyu cıkar ama tadı ekşidir dediğimiz sürece Türkiyemizden genç yerli hocaları takımların başında göreceğimize, böyle yurtdışı çalışırız ve Turkcell Super Lig'de tatil yaparcasına dolaşan 8-9 hoca ile ömrümüzü yeriz...
Kişisel beklentim ise; Ofansif yönü güçlü olan Fenerbahçe'nin göze hoş gelen bir futboluyla takdir, defansif yönüyle yine eleştiri toplayacağı, Türkiye'yi kaldıracağı ama taşların oturması için yine 2-3 sene Avrupa'da sağ ve sola bakınacağı bir dönem başladığı yönünde. Bu 2-3 senenin olmasından doğal futbolda birşey yoktur bu da ayrı...
Fenerbahçe’nin grip olma hevesi devam ediyor.. Belki bu grip bu sefer vücuttaki tüm mikropları atmasını sağlar kim bilir…
Esat DERGİ
05.07.2006
Kaynak : Superspor.com Yazarlar
Bekleyip göreceğiz hep destek tam destek..........
hayırlı olsun takımımıza.inşallah zico ile göze hoş gelen mücadeleci bir futbol oynarız.
Zico istanbul'da...
Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü Zico, İstanbul'a geldi
Fenerbahçe'nin 100. yılında teknik direktörlüğüne getirdiği Brezilyalı Zico İstanbul'a geldi. Brezilyalı Hoca'nın yardımcılıklarını yapacak olan Moraci Santanna ve erkek kardeşi Edu Coimbra'nın da Atatürk Havalimanı'nda Zico'nun yanında yer aldı. Zico, yarın yapılacak imza töreninden sonra oyuncularla tanışmak üzere Samandıra kamp tesislerine gideceği ve cuma günü Dereağzı Tesisleri'nde İnegölspor ile oynanacak olan hazırlık maçını izleyeceği bildirildi.
İstanbul'a ayak basar basmaz, "Türkiye'ye gelmekten ötürü büyük mutluluk duyuyorum" dedi.
Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın kendisine olan güvenini boşa çıkarmayacağını da söyleyen sarı lacivertli takımın yeni hocası, "Fenerbahçe gibi büyük bir kulübün 100'üncü yılına benim sorumluluğumda girmesi de şahsım adına onur vericidir" dedi.
imzali formasini yollar anca emerson :D
zico iyi bir t.direktör ama fenere yararlı olurmu orası muamma :D
Emerson'u alırsak harika bir orta sahamız olmuş olur. Düşünsenize;
Aurelio - Emerson - Appiah gibi üç tane savaşan oyuncu.
Zico, 3'lü defans oynatan bir hocaymış. Üçlü defans oynatırsa;
Volkan veya Rüştü
Önder - ? - Ümit Özat
Appiah - Emerson - Alex - Aurelio - R.Carlos
? - Tuncay
olabilir kadro. Tuncay'ı forvet oynatmasını bekliyorum.
Emerson yaşlı, fakat hala mücadeleci bir oyuncu. Gelir mi bilmem, ama Brezilyalı bir oyuncu ve Zico onu ikna edebilir.
Galatasaray Avrupa'da fırtına gibi estiği dönemlerde, orta sahası çok güçlüydü. Hagi, Okan, Emre gibi muhteşem orta sahası vardı ve defansın Popescu gibi oyun kurucu vardı. Bu yüzden bizim de orta sahamızı kalabalık tutmamız gerekiyor.
http://www.fenerbahce.org/pic_lib/zicohavalim.jpg
http://www.fenerbahce.org/pic_lib/zicoliman.jpg
Profesyonel Futbol Takımımızın yeni teknik direktörü Zico, uçakla İstanbul’a vardı. Teknik direktörümüz, havaalanında medya ordusu ve kendisini karşılamaya gelen taraftarlarımızı görünce şaşkınlık yaşadı.
Brezilyalı teknik direktörümüz, İstanbul’daki ilk konuşmasında şu mesajı verdi: "Hedefim güzel futbol oynatmak ve 100. yılda beklenen başarıyı yakalamak." Atatürk Havalimanı Dışhatlar terminalinde ’I love you Zico’ şarkıları ile karşılanan hocamız, "Türkiye’de olmaktan ve Fenerbahçe’ye gelmekten büyük mutluluk duyuyorum. Sayın başkana ve yönetim kuruluna beni seçtikleri için çok minnettarım. Futbolda önemli olan neticelerdir. Amacım takımıma bu neticeleri verebilmek. Fenerbahçe’nin 100. yılı olması benim için büyük bir şeref ve sorumluluk. Fenerbahçe gibi büyük bir takımda olmaktan ve böyle önemli yılda bu sorumluluğu taşımak büyük onur. Brezilya milli takımında oynadım. Japonya’da teknik adam olarak sorumluluğun karşılığını aldım. Şimdi her türlü mücadeleye hazırım" diye konuştu.
Yeni teknik direktörümüz Zico, İstanbul’a yapacağı uçuştan hemen önce ülkesinden bir muhabirin sorularını yanıtladı. Zico’nun kendi internet sitesinde yayınlanan röportaj şu şekilde yer aldı:
- Dünya Kupası’ndan bile önce, bir Avrupa kulübünde koç olmak isteği içerisinde olduğunuzu açıklamıştınız. Fenerbahçe’den gelen davete nasıl yaklaştınız?
Evet, bu benim bir arzumdu ve Fenerbahçe’den gelen teklife çok memnun oldum çünkü Fenerbahçe 100. yılları olduğu için çok özel bir zaman geçirecek. Bu, çok büyük bir mücadele olacak ve ben de iyi sonuçlar elde etmek ve mükemmel bir çalışma gerçekleştirmek için elimden geleni ardıma koymayacağım.
- Kontratınız nasıl?
2 yıllığına imza attım ama bilindiği üzere kağıt üzerindeki yazılar değil sahada alınan sonuçlar kontratlarda daha belirleyici olan faktörlerdir. Bu nedenle bir endişem yok. Ben kağıda değil, sahadaki işime bakarım.
- Takımı tanıyor musunuz?
3 tane Brezilyalı oyuncumuz var. İkisini çok iyi tanıyorum: Alex ve Fabio Luciano. Ganalı Appiah var ki Dünya Kupası’nda kendisini izleme fırsatını buldum. Anelka var. Hepsi çok iyi futbolcular. Takımın geriye kalanını henüz tanımıyorum.
- Teknik heyette Brezilyalılar olacak mı?
Evet, teknik direktör asistanı kardeşim Edu Coimbra olacak. Kendisi geniş bir tecrübeye sahiptir ve benimle Japonya Milli Takımı’nda birlikte çalıştı. Ayrıca, Fenerbahçe Moracy Santanna’yı göreve çağırdı ki kendisi işinde çok profesyonel ve tektir. Onunla da 1982-1986 yılları arasında birlikte çalıştım.
Hayırlı olsun. Bu sene başarıdan ziyade şunu diyebilirim ki; Fenerbahçe taraftarı göze hoş gelen futbol izleyecekler. Çünkü Zico, hücuma yönelik, sürekli saldıran ve rakibi yaptığı ataklarla boğan bir oyun sistemini benimsiyor. Kendisi de futbolculuk döneminde ayağına top geldiğinde hemen kaleyi düşünen bir futbolcuydu. Kısacası Fenerbahçe'nin oynadığı görsel açıdan muhteşem oyun taraftarı coşturacak. Turkcell Süper Ligi'nde oynanan futbol ile şov yapmak tamam da, ya Şampiyonlar Ligi!!!
Bundan sonra destek olma vakti. Ben de hayal kırıklığına uğradım Zico'nun gelmesine; fakat Capello, Scolari gibi hocalar gelse ne olacaktı? Dolarlarını alıp, gideceklerdi. Bu hocalar zaten kendini ispatlamışlar ve başarıya aç değiller. Giden Fenerbahçe'nin milyon dolarları olacaktı.
Zico ise başarıya aç bir hoca. Turkcell SüperLig'de FB'yi şampiyon yapması zor değil. Avrupa'da da bilemem, ama her hocanın bir çıkış noktası vardır. Zico, bu fırsatı eline geçirmişken, takım için en iyisini yapacaktır.
Daha adam gelir gelmez eleştiri yağmuruna tuttuk; belki de tam da 100. yılda istediğimiz şeyler olacak. Bu adam en azından futbolu bilen adam. Zico, Beyaz Pele olarak anılan birisi. Gelmiş geçmiş en büyük oyunculardan biri olduğundan dolayı, futbolcular ona çok saygı duyacak ve disiplinli olacak.
İlk geldiğindeki kızgınlığım geçti, çünkü uzunca düşündüğümde Zico'nun gelmesini doğru buldum. Unutmayın ki, Del Bosque gibi LaLigi Şampiyonluğu, Şampiyonlar Ligi Şampiyonluğu kazanmış hocalar da geldi Türkiye'ye; ama bir sezon kalmadan gönderildi. Capello gelseydi ve Beşiktaş'ın Del Bosque ile yaşadıklarını yaşasaydık, daha mı iyi olurdu?
Transfer konusunda da Zico büyük avantaj sağlayacaktır. Brezilyalı yıldız transferinde zorluk çekmeyeceğiz; çünkü Parreira'nın yakın dostu, aynı zamanda tüm Brezilyalı oyuncuların örnek aldığı 'Beyaz Pele' Zico oyuncuları çok rahat ikna edebilir. Ve onlardan maksimum performansı da alabilir.
Tek sıkıntı, uyum sorunu olabilir. Yanına Türk birisinin verilmesi (Rıdvan Dilmen gibi) iyi olur. Çünkü adam takımı bilmiyor, sadece Brezilyalılar'ı ve Appiah'ı tanıyor. Takımı iyi analiz etmeli, geçen sezonun kasetlerini izlemeli. En önemli nokta burası. Takımı analiz edip, tüm oyuncuları tanımalı ve nerelere adam ihtiyacı olduğunu saptamalı.
EreN'in yazdıklarına katılmaktayım. Yukarıdaki mesajım da onu içeriyor zaten.Quote:
Originally Posted by EreN
Juventus küme düşerse Emerson gelebilir carew anelka takasıda zor gözüküyor.
fenerbahçe'ye yakışacak bir isimdir zico. kimse dert etmesin ama tabi ki kendisine süre verilmesi gerekiyor, çünkü daha takım hakkında pek bir bilgisi yok. o yüzden sadece sabır etmemiz gerekir. Daum'a sabretmiş bir camia olarak Zico'ya hayli hayli sabrederiz. ben kendisine güveniyorum. inşallah başarılı olacaktır.
Fenerbahçe carewi hayatta almaz, anelkayı iyi paraya satıp crespoyu ya da crespo gibi bi golcüyü alacaklar.Emerson da ziconun gelmesiyle transfer edilebilir,juventus küme düşmese bile...
Helal olsun sana Rüştü geldiğine sevindim 100. yıl kadrosunda olması gerekliydi
carew'in gelmesini çok isterim aslında benim hayalimdeki forvet Anelka - Carew ikilisiydi :) bakalım neler olcak artık bekliyoruz transferleri
aynen anelka ve carew aslında carew nobreden daha iyi bir golcü ama beşiktaş carew'i kullanamadıQuote:
Originally Posted by Jesus_FB
Fenerbahçe için hayırlısı olsun diyorum fakat eğer sağlam bir defans kuramazsa Zico-Fener ikilisi şampiyonluk yolunda tökezler.
adam 3lü defans oynatıyormuş hep işallah bizde bunu yapmaya kalkmaz
o zaman fener avrupada batar ama yakında anlarQuote:
Originally Posted by Jesus_FB
3 lü defans olabilir.
bakın şu şekilde.
-*Rüştü
önder Yenitransfer Ümit*
Appiah Aurelio YeniTransfer
Serkan*Alex Tuncay uğur
anelka
Yada
Rüştü*
Önder Y.transfer uğur
appiah Aurelio
Serkan* alex tümer tuncay
anelka*
*=değişebilir...
Bence Zico nun gelmesi iyi oldu hemn basariya ac hemde daum gibi korkak futbol oynatmiyor hucum futbolu oynatiyor + aziz yildirim bu adami getirmisse bir bildigi vardir.. bence 100. yila yakisan bir t.direktör..
kanat lazım bize iyi bir sağ açık şart
bize sol şart ümit özate garbim yıllardır oynuyor mevkisinde oynasa şuan dünyanın saayılı futbolcularında olurdu
görkem abi ile konuşurken söyledi bize r.carlos-cafu gibi kanat lazım kii 3lü defansta sorun yaşamayalım.Uğur azda olsa o açığı kapatır ama ya sağ kanat!..Quote:
Quote:
evet demin konuştuk erenle :D bence bir sağ açık şart uğur boral belki sol tarafı hallederde sağ taraftan hem atağa katılıp hem defansı sağlama alıcak bir sağ açık lazım gibime geliyor eğer 3-5-2 oynarsa fenerbahçe...
inşallah 3'lü defans oynatmaz. artık günümüzde pek böyle oynayan kalmadı. bir de Uğur bi nebze solu kapatabilir kadromuzda gerçek sağ kanat oyuncusu yok. yozgatlı defansı düşünmüyor ama 3-5-2 deki kanat adamının iki yönü de kuvvetli olmalıdır. belki sağ kulvarda ümit özatı düşünebilir. bir de sağlam bir stoper lazım. luci ile 3 lü oynarsa her maç garanti gol yeriz....
2002 dünya kupasındaki brezilya taktiği gibi diyorsunuz yani