Originally Posted by
ABOOO
Tarafsız baktığın için gördüğün açıya göre haklı olabilirsin Ömer Abi.
Lakin kabul etmiyorum bunu. Fenerbahçe, işlemediği bir suçun cezasını olayların üstü kapansın diye hiç bir koşulda kabul edemez.
Gerekirse hukuksuz şekilde bize ceza verilmiş olarak amatöre de düşeriz ama her zaman suçsuzluğumuzu savunuruz.
Kişisel meseler hakkındaki telefon görüşmelerini futbola yansıttılar. Futbol ile alakası olduğuna dair hiç bir kanıt yok. Başka bir adi suç varsa kişisel yargılarsın isimleri. Kanıt sayılamayacak basit telefon görüşmelerindeki ifadeleri şuna ait olmalı yorumu ile yargılayamazsın. Hukuk = kanıt demektir. Yorum ile ceza vermek ancak 3. dünya ülkelerindeki tiranlar tarafından yapılabilir. Demokrasilerde hiçkimse suçu deliller ile kesin olarak kanıtlanana kadar suçlu olarak yargılanamaz.
Hiçkimse lobi yapmadı. Eğer siyaset ülkesini korusaydı, TFF gerçekten işini yapabilen kişilerde oluşsaydı hiçkimse ceza almamış olurdu. Romanya kadar bile olamadık. Sadri Şener, Sani Şener'e şike teklifini anlatıp konuşurken yargılanmadı. Suçu kanıtlanmayan Fenerbahçe günah keçisi ilan edildi. Amaç Fenerbahçe yönetimini devirmek, futbolu temizlemek değil. Üzüm yemek değil, bağcıyı dövmek. Savcı Mehmet Berk, "Yasa çıkmasaydı, Aziz Yıldırım'ın ifadesini alıp bırakacaktık. Ben Balyoz'da da çalıştım. Şike davasını açtığımız zaman bunun da Balyoz gibi 3-4 ay konuşulup biteceğini sandık. Ama yanılmışız. Bunun böyle bir noktaya geleceğini hiç tahmin etmedik" diyebiliyorsa aslında amacın ne olduğu belli.
Aziz Yıldırım'ın yönetim hatalarını Fenerbahçe camiası yargılar zaten. Kötü yönetiminden dolayı göndermek için Fenerbahçe'yi küçültecek bir yola gidilirse bunu yapanlar asla bir daha Fenerbahçe kurullarında söz sahibi olamazlar.
Michel Platini'nin sözde ders vermek için Steaua Bükreş'i değil, Fenerbahçe'yi ve Beşiktaş'ı kullanması söz bittiği yer, acizlik. Dokunabildiğin yere ceza kesmenin kabul edilir bir yanı olamaz.
Bugün Fenerbahçe'nin yanında olmayanlar yarın aynı şey başlarına gelirse üzülmesinler. Hukuk kurallarından şüphe edilen bir ortamda birilerinin safında olmayanlar için her ihtimal yaşanabilir kılınır.