Abartmayın yahu. Neyse ki Ömer abi işini biliyor. Lincoln de elbet düşüş olacak ; ama üzgünüm abarttıgın kadar değil ;)
Printable View
Valla adamın özelliklerini köy takımındaki bir oyuncunun özelliklerine düşürdün...:D:D
mübalâğa arkadaşlar, mübalâğa...
:icon_wink:
lıncolnun saglık ve konsantrasyonda buyuk dususler yapılabılırr...guc ozellıgı 1-2 puan dusebılır baska dusmesı gerekn bı ozelllıgı yok bence
hehe bende severim de. yanlış düşündüğünü sanıyorum. fazla bir düşme olmaz sanırım.
lincoln'ün tek sorunu (çok afedersiniz) karaktersiz, insanlıktan nasibini almamış olması, iş ahlakı olmaması, kendini bir halt sanması...
yediği kaba tualetini yapmak oluyor onunkisi...
bir insanda iş ahlakı olacak arkadaş. o işten para kazanıyorsan o işi severek isteyerek yapacaksın. böyle karaktersizlik böyle rezillik olmaz
bunlar mübalağa değil...
bu finans konusunda fikirlerimi beyan etmek isterim ancak oyunda göreceğimiz durumada elbette saygılıyım...
şimdi Galatasaray stad ismi ve 5 yıllık kombinelerden elde edeceği gelirle borç larını ve Fotbol A.Ş. ile Sportif A.Ş. yi birleştirmeyi sağlayacak finansmanı elde edecek yani stad gelirlerinde ilk 5 sene çok yüksek bir artış olmaması gayet normal ancak burda atlanan bir konu olduğunu düşünüyorum ki...
elde edilecek bu finansmanla Galatasaray yüksek faizli banka borçlarını kapatacak...yani Galatasaray'ın son yıllarda ki sırtındaki en büyük 2 kalburdan biri kalkacak ancak Galatasarayın 60 ila 70 milyon dolar arası banka borcu var bunun faizi nedir yada borcun kesin rakamı nedir bunu bilmiyorum yani burdan elde edilecek + bütçe nedir tam bilemiyorum...
ikinci olarak Galatasaray borsada atılan hatalı adımlar sonucu elde edilen bütün gelir kalemleri Sportif A.Ş. de toplanmak da burdanda gelirlerin yaklaşık olarak %25 i temettü olarak hisse sahiplerine dağıtılmakda...gider kalemlerinin ise futbol a.ş. de toplanması gidersiz sportif a.ş. için çok çok büyük meblağlarda vergi borcu getirmesine sebep olmakda...
şirketlerin birleşmesiyle Galatasaray hisselerinide borsadan çekme yetkisine sahip olacak...ki bu iki şirketin bu şekilde borsada işlem görmeside Galatasaray'ın sırtında ki ikinci büyük yük...
Şimdi Galatasaray Stad ismi ve 5 yıllık loca gelirlerinin karşılığında bu iki külfetten kurtulacak...
sadece tek yönlü olarak Stad gelirlerinin kesilmesi olarak bu işlemlerin oyuna yansıtılması çokda adaletli olmaz sanırım...
ancak bu durumu hazırlayan arkadaşın işide zor Allah kolaylık versin...:)
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
ilk satırda kombine yazmışım loca olacak onun aslı...:)
Banka borclari yaklasik 50 milyon USD + %8 faiz. Daha yeni Ocak ayinda tekrar bicimlendirildi. Ana para 2011'e kadar odenmesi gerekli.Quote:
elde edilecek bu finansmanla Galatasaray yüksek faizli banka borçlarını kapatacak...yani Galatasaray'ın son yıllarda ki sırtındaki en büyük 2 kalburdan biri kalkacak ancak Galatasarayın 60 ila 70 milyon dolar arası banka borcu var bunun faizi nedir yada borcun kesin rakamı nedir bunu bilmiyorum yani burdan elde edilecek + bütçe nedir tam bilemiyorum...
GS bügünkü maçta gerçekten çok güzel oynadı lincoln oldukça iyiydi bunun dışında barış ve mehmet topal ın sol ayaklarını çok iyi kullanması dikkatimi çekti barış harika bir şut çekti sol ayağıyla mehmet topal ın sol ayağı ile çektiği şut da direkte kaldı bunlar göz önünde tutulması lazım...
Mehmet Topal'ın "Long Shot" da bir artış olacak mı ? Bence olmalı. Her 2 ayagı ile de cok iyi şutlar atabiliyor... Bugunkü macta yaklaşık 30 metreden sol ayakla cok iyi bir şut attı, direkten döndü. Mehmet bunu sık sık yapiyor. Bence bir miktar artış olmalı. Sizin görüşleriniz neler ?
Şimdi Galatasaray kabuk değiştiriyor. Galatasaray Galatasaraylılıkla özdeşleşmiş hucum press anlaşını bırakırıp farkı bir yapıya bürünmek amacında. yani 2-3 sene önceki barcelona ofansı hedefleniyor devamlı yer değiştirebilecek 4 lü hucum hattı ve takımı atağa taşıyabilecek ön liberolar.
yanlız bu geçiş dönemi çok sancılı olacak bu aşikar.
öncelikle galatasaray karşısında ikinci lig kalitesinin bile altında bir takım buldu.
ve kaliteli ayaklar sonucu getirdi. zaten hedefte buydu kaliteli ayakların sorumluluğu altındaki galatasaray yaratmak...
yanlız bir kaç handikap var eğer bu sistemde oynayacaksanız top sizde kalacak defansta topu meiraya vereceksiniz ortasahada ayhana top sizde kalacak ve 2-3 pasta duvar pasında dikine pasta sonuca gideceksiniz.
ha bizzim türk oyuncular hala sanıyorki ilerde hakan var şişiiiiirr yokkkk yok öyle
hakan balta sabri galatasaray korner direğine yakın yerden taç atacaklar eski alışkanlık topu alır almaz hemen ileri yöneliyorlar yookkk. ileri o topu şişirme orta saha çevresinde hava atışı yapmaktır... top kimde kalır %50
artık sabricim hakancım meira ya vereceksin. oyun kuracaksın.
yine ön liberolar zaten hiç ilerde basmayan denizliye karşı gelip savunmadan top çıkarmayacaksın. o iş savunma press yaparken baskı yerken yapılır sen geliyorsun 20 30 metreden topla çıkıyorsun serveti meira yı kilitliyorsun. hayır sen iniesta xavi olacak aralara gireceksin. bırak meira servet hucuma kalksın.
Bilmiyorum bu sisteme dönüş ne kadar başarılı olur. ama zor olur onu biliyorum. sistem denemesi seni şampiyonlar ligine gitmekten alı koyar ilk haftalar sancılı geçer sanırım ilk 10 hafta sonra açılırsın. yanlız bu sistemi değiştirmeye gerek varmıydı ondan emin değilim.
araştırma hakkında oyunculardan bahsedecek olursak... aykut yine aykut çıldırtacak temel eksiklikler mental eksiklikler. kale sahası içinde ellerine gelen top tutamama.. onu bırak adam akıllı yere yumruklayamama... bazen çıkamama .. bugün yedirdiği gol. süper kupa maçında direkten dönen kafa şutu (puroviç)
olmuyor. feldkamp baba söylüyor. bu kalecilerle avrupa olmaz ligte idare eder diyor doğru diyor. üstatı dinlemek lazım. çok bilmişlik yapmamak lazım olmuyor. sahip çıkalım bizim evladımız ayaklarını geçin. ben çalışan eksiklerini kapatmaya heves eden adama sahip çıkarım benim evladım olsun olmasın ben servete sahip çıkarım 6 senedir topa vurmayı öğrenemeyen 6 senedir yan top çalışıp şu işi öğrenemeyen adama sahip çıkmam.
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
2 tanede dağlara vurdu 13-14 idealdir.
Ben 14-15 olarak düşünüyorum. 13 düşük bence. Tabi benim görüşüm. Kötü vurdugu da oluyor ama çok etkili şutları da oluyor...
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
NOT: 14-15 dedim ama 14 daha makul deger elbette.
13-14 yav 13 oldukça düşük mehmet topal için en azından 14-15 olmalı ayrıca sabrinin şutları ve top kapma özellikleri gelişmeli oldukça düşük...
@extensor
Aykut hakkında söylediklerine tamamen katılıyorum. Her korner olusunda "Eyvah" diye tedirgin oluyorum. Bugun yedigimiz gole bakarsak kornerden orta geliyor, orta 6 pasa geliyor; yani Aykut 2 adım atsa topu alacak, yada yumruklayacak.; ama yok. Ne yapiyor Aykut? Çıkmıyor. Bizim savunma oyuncusu kafayı vuruyor ve gayet sacma bir gol yiyoruz. Bugun yine 1-2 tane kornerlerde yanlış çıkış yaptı. Bilmiyorum bu nasıl devam edecek, ama biri Aykut'a yan topa nasıl cıkılır öğretmeli. Gercekten cok kötü bu alanda.
15 mi? yapmayın arkadaslar Mehmet ne zaman 15 alacak kadar geliştirdi bu özelligini.Farklı oyuncuları mı izliyoruz yoksa tipik iyi özellikleri abartma takıntısı mı söz konusu? Sanırım ikincisi..
Şu aşamada 13 çok yerinde olur Mehmet Topal için.Zaten bu deger oyunda gerçekte attıgından daha bile fazla gol atmasını saglayabilir.Ilk yamaya kadar gözlemlenir daha da gelişme olursa o zaman 14-15leri düşünebiliriz.
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
Sabrinin şutları gelişmeli derken geliştirme yapılmalı demek istemişsin ama bence Sabri şutlarını geliştirmeli :p o zaman oyunda da geliştirme yapılır :) Hafta için idman sonu 8-10 top dizdi (seyirciye oynayacak ya ille :) ) biri bile mi kaleyi bulmaz ya şutların..
Sabri zaten oyunda en gerçekçi yansıtılan oyunculardan biri.FM09 için de gayet gerçekçi bir Sabri görecegimizden şüphem yok.
uzun sutun anlamı ısabetlı sut atmak degılmı mehmette bunu cok ıyı yapıyo carlosun 17 ama onunda daglara taslara vurdugunu goruyoruzzz mehmet ıcın 14-15 cok uygundur dıye dusunuyorum....barıs ozbekın pası yanlıs hatırlamıyosam oyunda 13 tu 11e dusebılır 5 metre yanındakı adama bıle ısabetlı pas atamıyo
Mehmetin long shoot degeri kac olur bilmiyorum ama mutlaka uzaktan sutlar ve güçlü şutlar ppmsinin eklenmesi lazım.
Ya arkadaşlar kıyas yaparken biraz mantıklı kıyas yapın lütfen. Roberto Carlos 10 yıldır bilfiil izlediğimiz bir oyuncu, uzaktan attığı gollerini hepimiz biliyoruz. Youtube'da aratsak onlarca golü çıkar. Mehmet Topal ise 1 senedir izleyebildiğimiz bir oyuncu. Kaç tane golünü gördük Roberto Carlos gibi?
Mehmet Topal uzaktan şutlar denemede kendine güveniyor, çerçeveyi görünce şansını denemekten uzak durmuyor. Şutları fena da değil ama tutup da 15 vermek acelecilik olur. Daha kendini geliştirip alacağı çok yol var uzun şutlarda da. 13, belki 14.
işte aklın yolu bir ;) Haftaya Topal uzaktan müthiş bir gol atar,bakın gördünüzmü dersiniz bize ama iş öyle değil tabi..Kimse Mehmet Topal isabetli vurmuyor demiyor ki ayrıca ben Mehmet'in bu konuda daha kendini geliştireceğini düşünüyorum.O söylediginiz 15leri hatta 16ları zamanı gelince zaten alacaktır Mehmet.Şu an 13 ideal,14 için de fazla itiraz edilecek birşey yok ama yine de daha erken..
arkadaşım r. carlos ölmüş durumda adam iyi para alıyor İstanbul'da baya sevmiş belli oyuna ne katkısı var artık vurduğu toplar seyircilere gidiyor ileri çıktığı zaman geri gelmekte zorluk çekiyor dünkü maçta Gaziantepspor un direkten dönen pozisyonunda çok büyük hatası vardı hem mehmet topal la carlos u karşılaştırmak çok yanlış...
8.0.2 yamasında galatasarayın favori kişilerinde emre belözoğlu mevcut lütfen fm 2009 da emreyi kaldırın bu listeden
Milan Baros Galatasaray'da.
Gene nedense çöldeki bathsız bedevinin kutup ayısından çektiğni yabancı Sigames araştırmacılarından çekeriz ve Baros özellikleri düşürülmüş olarak gelir..
Galatasaray'ımıza hayırlı olsun.3 yıllık anlaşılmış...
İnşallah başarılı olur
Yapma be abi.. Sen düşürülmeyecek mi sanıyorsun :D Zaten fazla değil
2009da cok merak edıyorum kewell de santıcs meıra ve barosun ca larrr dusurulecek......hadı meıra dısındakılerı anlarımda meırada duserse skandal olur
Ömer Abi bu yıl avrupada da ses getiren transferlerden sonra GSde biraz rep artışı düşünülebilir hatta ŞLye katılım da söz konusu olursa rep olarak artış mantıklı olacaktır..
Galatasaray 2000-2001 sezonundan beri ilk kez bu kadar güzel bir kadro kurdu.
Galatasaray 2000-2001 sezunundan beri ilk kez ligin en iyi kadrosunu kurdu.
Bu oyun içinede ilk 18 ortalaması (ca açısından) en yüksek takım ünvanıyla girmesini gerektirir.
Seneler sonra ilk kez bu kadar heyecanlanıyorum.
Daha atılması gereken adılar var tabi (santisin kaleye yerleşmesi, transferlerin takıma alışması, takımın sisteme alışması, rotasyonu sağlamak gibi) daha atılamamış bu adımlar sizi şampiyonlar ligi ön elemesinden dışarı atabilir. ilk 5-6 hafta sancılar geçirmenizi sağlayabilir.
Ama tutarsa varya; 2-3 sene öncesinin türkiye ligi Barcelonası olur bu takım.
ee gerçi perşembenin gelişi, Kalli'nin gelişinden belliydi. 15 yıl sonra aynı taktik aynı gol. Hatta bu sefer çok daha hızlı.
biz söylememişmiydik. başlığa bkz(http://forum.turksportal.net/vb/show...58#post1185358)
takımımız her ne kadar iyi bir kadro kurduysada ben gs ye fazla güvenmiyorum güvenmeme sebebimde micheal skibbe adamın sahaya sürdüğü 11 hatalı yaptığı değişiklikler ondanda hatalı bilmiyorum skibbe ile olur mu bu iş Örn gs-stau maçına 4 stoperle çıktık hiç bir takım kendi sahasında kendinden güçsüz bi takıma karşı 4 stoperle oyuna çıkmaz ardından kayseri maçı ve bütün spor yazarlarıda yazdı kayseri maçında adnan polat ve adnan sezgin kadroya müdahale etmiş etmese gene 4 stoperler çıkacaktık belkide sahaya micheal skibbenin en büyük problemleri oyuncuların isimlerine çok fazla önemsiyor aragones gibi değil aragones kesinlikle isme önem vermiyo ya fizik kondisyonu 0 olan hery kewel i 90 dk denizli maçında oynattı gol atmış olabilir ama çoğu sürede etkisizdi tam tersine dinamo gibi çalışan mehmet topalı çıkartıp yerine yaseri bence skibbe bu gs nin başında fazla kalamaz
arkadaşım skibbe sayesinde döndü kayseri maçı.
staue maçındada ilk 20 dk 2-0 oldu ne yapacak adam.
denizli maçında da sen şimdi düşünüyorsun ki ayhan topal dan çok daha kötüydü. ayhan varken neden topal çıktı dimi.
Yaw bu kadar basit düşünmeyin. rakip kalmış 10 kişi hiç press yapmıyor. hiç kendi yarı alanını geçmiyor. ama kalkıyor topal bey giriyor savunmanın arasına top çıkarıyor. yahu bıraksana çıksın servet meira.
ayrıca topalın top tekniği ayhan kadar değil. ayhan tecrübesiyle takımı ileri taşıyabilir.halbuki topal takımı frenliyordu. çıktı oyundan 4 oldu.
basından her okuduğumuza inanmayalım. her gördüğümüzü etraflıca düşünmeden yorumlamayalım. kendi takımımızı kendimiz frenlemeyelim...
saygılar
holingan121 arkadaşım sözüm sana değil ha sakın yanlış anlama beni
Roberto'nun bana son 5 senede kaç tane frikik attığını söyleyin ?