Originally Posted by
Dooki
Bilmiyorum Mavs ne kadar seyredildi ama Carter'a çok şans vermiyorum artık. Şuta yatkınlığı olması gerekenden fazla. + Nowitzki çok fazla abartılıyor. Tamam Nowitzki kendi mevkinde iyi felan ama o kendi başına bir şey yapamaz. Dediğim gibi Mavs'in bir çekirdeği vardı ve Nowitzki bu çekirdekte oynayabilen biri. Kidd + Terry'li bir Mavs'den farklı bir Mavs'de Nowitzki ne yapar bilemiyorum. Nitekim Nowitzki sürekli pozitif de oynamıyor.
Bakın şu an Mavs'in ilk 5'indeki oyuncu kalitesi hiç önemli değil. Collison üst düzey, Kaman üst düzey, Mayo üst düzey, Nowitzki üst düzey, Marion da üst düzey sayılabilir. Ama burada üst düzey kelimesi hiç önemli değil, çünkü bir oyuncu için üst düzey diyoruz ve bir oyuncu üst düzey olmakla çok şey değiştiremez. Burada takım olmak ve bir çekirdeğe oturmak önemli. Mavs 2010-11'de şampiyon olarak kadrosu kaliteli miydi Heat'ten? Hayır. Çünkü bir taraf kadro kalitesine sahipken bir taraf çekirdeğe sahipti. Ve dediğim gibi tamamiyle değişen bir kadro kısa vadede başarı sağlayamaz. Bunun örneklerini modern NBA'e bakarak ( son 10 yıl falan ) gayet görebilirsiniz. Mavs eğer çok bomba bir imza attırmazsa, süperstar gibi, takımdan çok oyuncunun ön plana çıkacağı bir oyun ile başarı sağlayamaz. He Rick Carlisle tecrübeli bir koç, belki onun sürprizleri olabilir ama oyuncular ile takımı bir kağıda koyduğumuzda mantıklı gelmiyor bana Mavs'in playoff'u