https://twitter.com/mehmetbaransu/st...13444137148416
Printable View
Şike soruşturmasına bu akşam oynanan Rize - Paşa maçıyla ilgili de yapsalar ya :)
Bu kadar net fakat yürek ister herhalde ?
Resim fake zaten. Bu adam böyle kolayca itirafta bulunacak biri değil ki. İçeri atsınlar itiraflar gelir tüm davalarla ilgili. Yoksa aktifken böyle bir şeyi yapmaz. Çünkü, hizmet ettiği insanlar var.
Gelelim ileride böyle bir şey olması halinde elbette Baransu'nun sözleri inandırıcı olacak. Çünkü; bu soruşturmada iddia eden taraftaydı. Yani itiraf oradan gelmesi önemli. Dava sürecinde inanmadığımız Baransu, olaylar değişince itirafta bulunuyorsa bu önemli bir kaynaktır. O zaman inanmadığınız adama şimdi niye inanıyorsunuz demek doğru olmuyor burada.
Gün gelecek her şey ortaya çıkacak. Bugünkü Türkiye'nin hali zaten gelecekte olacaklara göz kırpıyor.
sikeye inanmiyorsunuz ama mehmet baransunun bir twitine inaniyorsunuz ilginc.
Adam o kadar şike hakkında yorum yaptı "Mehmet Baransu'ya mı inanıyorsunuz" dediniz şimdi bir fake resim üzerinden adamı doğrucu ilan ettiniz :)
Yahu Baransu'ya mı inanıyorsunuz derken zaten safının belli olmasından dolayı. Olaya tarafsız bakmadığından. Önüne gelirse gelsin bir şekilde Fenerbahçe'nin suçluluğuna yorduğu için. Ee bu adamdan gelen itirafı değil de neyi ciddiye alacağız ? Mesela şöyle düşünün, Aziz Yıldırım şike yaptık dese size inanmayacak mısınız ? Bunca zaman Aziz Yıldırım'ın sözlerine inanmadınız, şimdi mi inanacaksınız ? Bu da aynı şey.
Aziz Yıldırım şike yaptık dese bile onun altında başka bir şey ararım ben :)
Bu arada az önce Hürriyet "Yargıtay cezaları onadı" diye bir haber yayınları. Sonra detayları girdiler. Sonra haberi kaldırdılar.
Aylardır tersini söyleyen adam bile bu şekilde söylüyor denmek istenmiş. Pusuda açık bekliyor gibisiniz Cihan ha.
Zamanla Aziz Yıldırım'ın dediklerini tekrar ciddiye almaya başladım açıkcası ben. Fenerbahçe'yi ele geçirmek istiyorlar şeklinde düşünüyorum artık bende.
Yanlışlıkla haber girilmiş. 2 türlü haber yapıp hazır tutulur. Bir tanesi onaylandığına dair, diğer onaylanmadığına dair. Sonuca göre birisini servis ederlermiş. Kararı bozdu diye görenler de var Twitter'da. Senin dediğin gibi görenler de var.
Ancak eli kulağında zaten. Her an gelebilir haber.
Herkes eli kulağında diyor ama ben de en erken Ocak'ta çıkabilir karar diye duydum.
Yanlışlıkla değil.
Haber çıktığı anda açıklamak için hem de onaylandı, hem de bozuldu haberi giriyorlar önceden.
Editör haberleri askıya alacağına, ikisine de yayımla butonuna basmış. Birer dakika ara ile sunucu iki haberi de yayımlamış.
Söylenilen doğru. Editörün hatası. Bu tür askıya alma işlerini biz de yapıyorduk. Bir çok kaynak doğruladı bunu.
Ftw komedyenin teki. Geç onu.
En son attığım resim gerçek değilmiş, birisi sıkmış. Ama bu gerçekleri örtmeye yetmez.
Asıl soru şu bu ülkede ayakkabı kutularından milyonlar çıkarken meclise fezleke göndermeyen siyaset yapısı Fenerbahçe için oynanmıştır ve kimse benden buna inanmamı beklemesin.
Eğer şike yaptıysak kimse Buca maçından sonra Güiza'nın Lig TV mikrofonlarında döktüğü göz yaşından bahsetmesin.
Kimse Antep maçında son dakik atılan golden sonra yaşananlardan bahsetmesin.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Güiza veya gözyaşları yargılanmıyordu, sorgulanmıyordu zaten. Öyle olsa Güiza yanmıştı, genelde ağlamaklı bir hali vardı.
Davanın arkasında özel yetkili mahkemeler falan varken, hala twitlerde itiraf arayana Allah akıl fikir versin.
Ayrıca bugün yaşanan olaylarda insanların tepkilerinde pür dikkatle tutarsızlık arayanlar da cidden komik oluyor.
Devletin içinde bir organizasyon var sevmediği adamın hayatını hukuk yoluyla zindan ediyor, bizi yönetenlerin yıllardır cebe indirdikleri bu anlaşmazlık sayesinde intikam yoluyla ortaya çıkıyor, daha önceki ÖYM davalarında yaşananlar bu sefer rol değiştiriyor. (masumiyet karinesi, gizlilik, basına servis olayları falan) siz de hala "O zaman böyle demiştiniz? Bu da mı cemaat? Hani tapeler yalandı?" basitliğinde kalıyorsunuz. Yazık.
Hala şike yaptıysak diyorsunuz, bu kadar taraflı bakılmaz ki artık bir olaya ama.
Aziz Yıldırım Güiza'ya soyunma odasında "Şike yaptık panpa raad ol bende." mi diyecekti? Sahada topunu oynayan adamın ne haberi olur bu işlerden? Telefon kayıtları var kardeşim yahu çarşaf çarşaf, ayıptır artık, hala şike yapmadık diyorsunuz.
Şike yapılmış, Aziz ve çevresindeki adamlar dinlendiği için, başka nedenlerden ötürü dinlendiklerinden, bu görüşmeler yakalanmış ve bazılarının dillendirdiğine göre cemaat, bazılarının dillendirdiğine göre Aziz-hükümet ilişkisi sebebiyle servis edilmiş, kimse bu kayıtları inkar etmemiş, saçma sapan bahaneler uydurmaya çalışmıştır.
Daha önce de söylediğim gibi ortada ceza kesilmesini gerektirecek % 100 kanıtlar olmaması nedeniyle bu karar haksızdır diyene bir lafımız yok ama hala şike yapmadık demek için Güiza'nın gözyaşları diye komik ötesi bahaneler sunmak neyin kafasıdır Allah aşkına, bu kadar da olmaz artık, pes!
Hala şike yapmadık diyoruz. Bak tekrar söylüyorum Fenerbahçe şike yapmamıştır. Sıkıntı mı var?
Bizi hangi mahkemeler yargıladı bunun yanıtına bakın ardından zaten neyin ne olduğu gözüküyor.
Fenerbahçe şike yapmamıştır, şike nasıl yapılır, babasının hayrına kimse şike yapmaz, ee bakıyoruz Fenerbahçe'nin tüm hesapları hem de bilirkişi tarafından iki defa incelenmesine rağmen bir usulsüzlük bulunamamış.
Dönüp dolaşıp aynı yere geliyoruz, gündemi biraz takip etmek, elinde gücü olanın neler yapabileceğini gösteriyor. Bir gecede talimatlar değişiyor, düzen değişiyor, suçlu bir anda hakim durumuna geçiyor neredeyse.
Hal böyleyken aynı ellerden çıkmış bu davanın da hiç bir meşruluğu kalmıyor gözümde, yargıtay onaylasa da kalmıyor, reddetse de kalmıyor, ülkenin şu son günlerdeki halini görünce.
Eğer zaten birisi babasının hayrına bu işi yaptıysa o adam artık nasıl bir Fenerbahçe aşığıdır ki cebinden milyon dolarlar bayılmış...
Dün beni Fenerbahçe karttan arayıp dergi abonesi olur musunuz dediler hayır dedim sebep sordular para vermek istemiyorum dedim. Kısaca kimse tuttuğu takıma babası hayrına para vermez katılıyorum.
Bence yargıtay kararları bu hafta açıklanacak. Malum siyasi gündem değişmeli, bununla değiştirebilirler.
Özel Yetkili Savcı'nın dediği gibi eğer 13 maçda şike varsa peki şike yapılan futbolcular nerede 13 maçtan minimum 1 futbolcu şike için ayartılsa 13 kişi yapar ayrıca 1 kişi maça etki edemez yani şike yapıldığı söylenen maçlardan en az 20 futbolcunun lisansı yırtılıp hakim karşısına çıkartılsaydı şike var derdik
Dipnot : Burası çok önemli İçişleri Bakanı Sn Muammer Güler diyorki bizim için bahsi geçen konuşmalara tapelere eklemeler oluşmuştur eğer konuşmalara belli bir teknoloji ile ekleme mümkünse bunuda göz ardı etmeyelim bir dipnot daha bazı davalarda Digital ortamda hazırlanan belgelerin asıl olarak mahkemeye sunulduğuda aşikar bir gerçek , günümüz Türkiyesinde yargılamaların meşru olduğunu söylemek mümkün değil
Ayrıca Hükümet şuan kendisi hakkında yapılan soruşturmada diyorki madem ortada bir suç var neden 14 ay beklettiniz aynısını bizde söyledik madem Aziz yıldırım 13-14 maçta şike yaptı neden tespit edip tutanak tutulmadı ve neden seçimden önce yapılmadı ve ayrıca Fenerbahçe şike davasında yargılanırken hangi davalar sümen altı edildi hangi davalardan savcılar çekilip gündemden düşürüldü ,neye inanmak istiyorsanız inanabilirsiniz ama büyük resimi bir gün herkes görecek
Yargıtay kararı 1 hafta içerisinde açıklayacak , onaylar veya onaylamaz , çıkacak kararın inandırıcılığı yok
Bence cezalar onaninca gayet inandirici olacak.
Adı geçenleri harcayacaklar fena bir şekilde bu hafta açıklanır gündem değişir kupa el değişir puan silme filan tartışılır bu hafta
Yarginin karari bizi baglamaz dedi gecenlerde Y.D. O yuzden Fenere ceza meza gelmez.
Her takım şike yapıyor diyenlere yine biraz hak verebilirim ama FB şike yapmamıştır diyen insanlar , e insaf be !
Daha neyi tartışıyosunuz, bu ülkede toplumu ilgilendiren her dava başlı başına skandal.
Yargının bağımsız olduğunu düşünen varsa ben zaten o düşünceden şüphe ederim.
Burda muhalif kişiler başka davalar için "yargı şöyle böyle, bağımsız değil, cemaatin elinde" Fenerbahçe'ye gelince "E şike yapmışsınız mahkeme öyle söylüyor" oluyor.
Eğer şu sıralar bu şike davası gündeme geliyorsa ve bu gündem tam da başımızdakinin rezilliklerinin olduğu bir zaman da ise oturup düşünmek de de fayda var tabi.
Yargıtay'ın kararının yıl sonu açıklanacağı uzun zamandır konuşulan bir şey zaten.
Bütün konuyu incelesem çok kişinin cemaat, hükümet ve Fenerbahçe üçgeninde çark ettiği mesajları bulabilirim, şimdi bile her kafadan ayrı ses çıkıyor. Zamanında bu hükümet & cemaatin ortak operasyonu deniyordu, şimdi roller değişti. Ben bunları şikeden, teşvikten, örgütten yırtmak için kullanılan bahaneler olarak görüyorum.
Sizlerin ortaya attığı teoriler doğru olsa bile, bu Aziz Yıldırım önderliğindeki grubun sütten çıkmış ak kaşık olduğu anlamına gelmez. (tapeler doğruysa, ki bunu net bir dille inkar eden olmadı bugüne kadar)
Yolsuzluk operasyonu için cemaat istedi ortaya çıkarttı deniyor, burada 1 değil 2 vahim olay var. Sen cemaatin bu gücü nasıl aldığını elbetteki soruşturacaksın, irdeleyeceksin, ama öte yandan yolsuzluğu da sineye çekmeyeceksin. Şike ile olay birleştirilmeye çalışılıyor ya, ÖYM diyen de haklı, cemaat diyen de, hükümet diyen de. Hatta basın diyen dahi haklı kendi çapında. Tüm bunlar süreci etkilemiş, iddiaların abartılmasını sağlamış olabilir. Ama senin başkanının, yöneticinin, teknik direktörünün masum olmayan konuşmalarını örtmez bunlar.
Kaldı ki burada Fenerbahçeli taraftarlar hükümet cemaat derken, Aziz Yıldırım her iki kesimden adamı yönetim kurullarına almadı mı? Senin öve öve bitiremediğin basket salonunu yapan kim?
Rakibinin oynayacağı maç gününe kadar karışan, kadroları önceden alan, basına dilediği gibi siparişle haber yaptıran, PFDK bizde, Tahkim bizde diyen insanlar nasıl masum oluyor? Bu olayda masum olanlar bellidir, hiç haz etmediğim Volkan, Emre dahil Fenerbahçe futbolcuları masumdur, bu insanlara güvenen taraftar masumdur. Tabii taraftarın hepsi değil, bir kısmı 3 temmuzdan beri sadece inkar ediyor. Onlara pek üzülemiyorum, hakediyorlar.