Gereksiz bir transfer bence de... :/
Printable View
Gereksiz bir transfer bence de... :/
Alex Ferguson'un hayatında izlemeden aldığı ilk oyuncu. :)
Açıkçası NtvSpor'da O'neill'in istifa ettiğini gördüğümde bikaç dakika kendime gelememiştim,şok olmuştum. :D
Ve sonuç : Newcatle Uni. 6 - 0 A.Villa
Açıkçası ben çok ta beğenmiyorum Kolarov'u... 22 Milyon'a değmez bence.
maç başına paraya anlaşmış :D
Çok bebe daha bu yaa :D
:icon_neutral::o:uzgun:
Beni bu transferde ilgilendiren ne Milner, ne City, nede Milner'in fiyatı.Tek ilgilendiğim nokta Villa yönetiminin O'neal'ı kaybetmek pahasına bu transfere onay vermesi.Bana göre adanın en iyi 5 teknik direktöründen biri O'neal.Ve Villa onsuz ilk maçında Premier Lig'e bu sezon yeniden çıkan Newcastle'den 6 yedi.Villa yönetimi bu başarısını kutlamalı.
Nerede oynatacan bu kadar oyuncu arkadaş ya iyi oyuncu ama ona lafım yok
Fransız defans oyuncusu Sebastian Squillaci 8 milyon avro karşılığında Arsenalli olmak üzere. Pazartesi günü Londra'da sağlık kontrollerinden geçmesi beklenen Squillaci'nin, Sevilla'nın resmi sitesine göre pazar günü İngiltere'ye gittiği bildirildi.
Bu yaz döneminde Laurent Koscielny'yi kadrosuna katmasına rağmen Sol Campbell, William Gallas ve Mikael Silvestre'yi kaybeden Arsenal'in stoper rotasyonundaki eksikleri devam ediyordu.
Fransa'nın 2010 Dünya Kupası kadrosunda da bulunan tecrübeli oyuncu için teklif aldığını belirten Sevilla'ya rağmen bu transfer Londra'daki hiç kimse tarafından doğrulanmış değil.
Geçtiğimiz sezon sakatlıklar yaşamasına rağmen İspanya'da başarılı bir sezon geçiren Squillaci'nin, Arsene Wenger tarafından takımın defans rotasyonuna katılması isteniyor.
Bebe'nin bonservis bedeli 9 milyon €. Guimaraes ile olan sözleşmesinde 9 milyon € karşılığında serbest kalır maddesinden yararlanarak almış United.
-------------------------------
Futbol dünyası birçok ilginç hayat hikayesine sahip oyuncuyla dolu. Bunlardan pek azı Manchester United’ın bu ay başında kadrosuna kattığı Bebe’nin yaşam öyküsüyle benzerlikler taşıyor. Asıl adı Tiago Manuel Dias Correia olan 20 yaşındaki genç futbolcu ülkesi Portekiz’de “Bebe (Bebek)” lakabıyla tanınıyor. Genç futbolcu, daha geçen sene evsizler barınağında yaşarken bu sezon dünyanın en büyük kulüplerinden biri olan Manchester United formasını giymeye hazırlanıyor. Her iki kanatta da görev yapma beceresine sahip olan 1.90 metre uzunluğundaki Bebe, hem tek forvet hem de forvet arkası olarak oynayabiliyor.
10 yaşındayken ailesi tarafından terk edilen Bebe, Cape Verde Adaları’ndan göç eden bir ailenin çocuğu olarak dünyaya geldi. Genç futbolcunun kaderi, Casa do Gaiato adlı barınakta yaşadığı sırada 2009 Avrupa Sokak Futbolu Festivali’yle tamamen değişti. Barınakta yaşayanlardan kurulu takım, Bosna-Hersek’in Foca kentinde düzenlenen turnuvada mücadele etti. 6 maçta 40 gol kaydetmesine rağmen takımını 2. tura çıkaramayan Bebe, müthiş performansıyla dikkatleri üzerine çekmeyi başardı.
180 kat değerlendi!
Bebe, Portekiz 3. Lig ekiplerinden Estrela de Amadora’ya transfer olarak 19 yaşında profesyonel futbol dünyasıyla tanıştı. 26 maçta 4 gol atan genç oyuncu, maaşının ödenmemesi üzerine soluğu ülkenin köklü kulüplerinden Vitoria Guimares’de alıyordu. 50 bin euro gibi cüzi bir rakama siyah-beyazlı kulübe imza atan Bebe, Guimares’in yaptığı hazırlık maçlarındaki futboluyla büyük beğeni topladı. Portekizli oyuncu, hiçbir resmi karşılaşmada forma giymezken, 7 maçta kaydettiği 5 golle bir anda aralarında Real Madrid’in de bulunduğu Avrupa’nın dev kulüplerinin dikkatini çekti.
Guimares ile 5 yıllık kontrata imza atan Bebe’nin sözleşmesinde yer alan “9 milyon euroya serbest kalır” maddesi, onun kulüpten ayrılmasının yolunu açıyordu. Yeni takımında sadece 5 hafta geçirdikten sonra, 11 Ağustos’ta Premier Lig’in güçlü temsilcisi Manchester United ile 5 yıllık anlaşmaya varıyordu. İngiliz kulübü, bonservisi için Guimares’in ödediği rakamın tam 180 katı olan 9 milyon euroyu bonservis bedeli olarak ödemekten kaçınmıyordu. Bebe’yi kadrosunda sadece 5 hafta tutan Portekiz kulübü, bu transferden büyük kar yapıyordu.
Portekiz faktörü
Vatandaşları Nani ve Anderson United’da olmasının gelmesinde önemli rol oynadığını söyleyen Bebe, “Portekizli oyuncuların burada oynaması kararımı etkiledi. Ben de onlar gibi olmak istiyorum” sözleriyle hedefini belirledi. “Kulağımıza Real Madrid ve birkaç büyük kulübün girişimlerde bulunduğu gelmişti. Elimizi çabuk tutarak, Bebe’yi aldık” diyen teknik direktör Ferguson,” Bebe’nin hikayesini duyduğunuzda sanki bir peri masalı zannediyorsunuz” ifadeleriyle 20 yaşındaki oyuncunun Manchester United’a uzanan macerasını özetledi.
Tam bir yardım meleği
Profesyonel bir futbolcu olması Bebe’nin karakterini değiştirmedi. Amadora’dan farklı zamanlarda kendisine ödenen bin 300 euroyu yetimhanede ve sokaklarda yaşayan arkadaşlarına veren Bebe, Manchester United’da ise ayda 65 bin euro kazanacak. Kaldığı barınakta görevli rahip Arsenio, “Manchester United’a transferi onu şok etti. İki gün boyunca ağladı ve burayı terk etmek istemedi. Şöhret ve servet ile yaşamayı da kolay olmasa bile öğrenecek” diyerek Bebe’nin transferin ilk günlerinde geçirdiği sıkıntıları dile getirdi.
Gullit-Ronaldo karışımı
Bebe’nin eski teknik direktörleri onun gelecekte çok ünlü bir futbolcu olacağına inanıyor. Guimares Teknik Direktörü Antonio Machado, “Onunla sadece birkaç hafta çalışma fırsatım oldu. Gerçek bir dünya yıldızı olabilir” derken; Amadora’daki hocası Jorge Paixao ise “Yeteneklerini sokaklarda öğrenmiş. Şimdi ise çok yaratıcı ve tehlikeli bir futbolcu haline geldi” ifadelerini kullanıyor. Portekiz’de bile çok fazla tanınmayan ve sadece belli sayıda kişinin hazırlık maçlarında seyretme şansı bulduğu Bebe’yi izleyenler onu “Ruud Gullit ile Cristiano Ronaldo” karışımı bir futbolcu olarak tanımlıyor.
Ferguson 1 saniye izlemedi
Manchester United Teknik Direktörü Sir Alex Ferguson, Bebe’yi hiç görmeden sadece tavsiyeler üzerine transfer ettiğini itiraf etmişti. Halen Portekiz Milli Takımı’nı çalıştıran, eski asistanı Carlos Queiroz’un tavsiyesi ve Manchester United’ın oyuncu izlemekle görevli antrenörlerinin olumlu raporlarının kendisini ikna ettiğini söyleyen 68 yaşındaki tecrübeli teknik adam, “Genelde, çok fazla video görüntüsü izlerim. Ama bu kez onu izlemedim. Kariyerimde ilk kez bir futbolcu konusunda bunu yaptım. Ekibime güveniyorum” diye konuştu.
Milliyet.com.tr
Koscielny , Squillaci ...
Sanırım Arsene Wenger artık Arsenal'i İngilterenin sıradan takımı yapma planını tamamladı..
Daha iyi bir takviye bekliyordum.Arsenalin kalitesi düşüyor her geçen sene
Wenger ne ettin ya.Dediğiniz gibi kaliteli giderek düşüyor.Seneye Fabregas ayrılır.Bence zaten Wenger'in son 3 senesi.
Bence Wenger'i yabana atıyorsunuz.Bu oyuncularda bir ışık görmüştür ki alıyordur.(Zaten as değil rotasyon için alıyor.)
Arsenal'le ilgili öne çıkan bir çok isimi ön plana çıkaran Wenger'dir.Yıldız almaz yıldız yapar ve bu işide çok iyi yapar.Ben güveniyorum kendisine;gerekirse altyapıdan yine yıldız çıkarır.
Arsene Wenger çocuk bakıcılığı yapmaktan şampiyon olamıyor.
*Jose Mourinho
Wenger son yıllarda Arsenal'i küçük takım statüsüne düşürmüştür.Gelişen Dünya futbolunun yanında genç genç diyerek Arsenal'i başarıdan uzaklaştırmıştır. Sadece ekonomiye kafası iyi çalışan birisi Wenger.
Takımın kalitesinin düştüğüne inanmıyorum.Wenger ne yaptığını biliyordur.Hem en azından bu adamlarla Liverpool'un önünde bitiriyor ligi :D
Wenger'i de kötü menajer yaptınız ya, daha da bir şey demem.
Transfer kötü ama evet, 30 yaşındaki adam için 8 milyon euro vermek pek akıl karı değil, bir de Wenger'i düşününce garip bir hamle olmuş.
Valla iyi top oynuyolar. Biz yine 7. falan olacağız gibi duruyor. bu akşam City de yenecek zaten :S
O Koscielny denen adam bildiğin gereksiz ve sıradan bir futbolcu. Onu alana kadar Servet'i alsaymınş Wenger. O kadar genç de değil zaten 26 yaşında falan olması lazım.
Fransız oyuncuları doldurmaya başladılar yine. Bir ara azalmıştı.
Trezeguet, Liverpool'a gelebilirmiş menajerinin söylediğine göre.
22 milyon + Ireland
http://img.thesun.co.uk/multimedia/a...90_567033a.jpg
Inter’in Nijeryalı golcüsü Victor Obinna Nsofor önümüzdeki sezon West Ham forması giyecek. Golcü oyuncu yapılacak sağlık testlerinden sonra resmi sözleşmeyi imzalayacak.
34 kez Nijerya Milli Takım forması giyen Obinna, hücum hattında ve kanatlarda görev alabiliyor Geçtiğimiz sezon La Liga ekiplerinden Malaga forması giyen Obinna, takıma önemli katkıda bulundu.
Kariyerinin büyük kısmını İtalya’da geçiren Obinna, Inter’de sadece 9 maçta görev alabildi.
İyi transfer...
Mascherano gidiyor Barca'ya..Quote:
Liverpool Football Club have agreed terms for the transfer of Javier Mascherano to FC Barcelona.
The Spanish club have now been given permission to speak to the Argentina midfielder.
Harry, Lassana Diarra'nın yıllık aldığı ücreti karşılayamayacakları için vazgeçtiklerini açıkladı.
Liverpool, Paul Konchesky için 5 milyon avro karşılığında Fulham ile anlaşmaya vardı. Anlaşma gereği Lauri Dalla Valle ve Alex Kacaniklic'de Fulham'a kiralanacak.
Daily Mail'de yer alan habere göre Konchensky hafta sonunda sağlık kontrolünden geçtikten sonra resmi szöleşmeye imza atacak.
29 yaşındaki sol bek 2007 yılından beri formasını giydiği Fulham ile 97 maça çıkmış ve 2 gol kaydetmişti.
Roy Hodgson'un eski futbolcusunu transfer ettiyse güveniyor demek ki.Liverpool kalibresinde bir oyuncu değil bence ama erken yorum yapmamak lazım yine de.
Bencede Liverpool için vasat bir transfer gibi duruyor.
Yok yok bildiğin Stoke City olma yolundayız. Fabio Aurelio'dan ne fazlası var merak ediyorum.
Konchesky West Ham'dayken takıma çok şey katıyordu. Tevez oradayken takip ediyordum takımı. Ama Fulham'da neler yaptı bilmiyorum. Umarım faydalı olur.
Çinliler takımı almadan düzgün transfer yapamayacak anlaşılan Liverpool...