Sayfa 460 / 492 İlkİlk ... 360410450458459460461462470 ... SonSon
13,771 ile 13,800 arası toplam 14753 sonuç

Konu: İngiltere Premier Lig Geçmiş Sezonlar

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Bebe'nin bonservis bedeli 9 milyon €. Guimaraes ile olan sözleşmesinde 9 milyon € karşılığında serbest kalır maddesinden yararlanarak almış United.

-------------------------------

Futbol dünyası birçok ilginç hayat hikayesine sahip oyuncuyla dolu. Bunlardan pek azı Manchester United’ın bu ay başında kadrosuna kattığı Bebe’nin yaşam öyküsüyle benzerlikler taşıyor. Asıl adı Tiago Manuel Dias Correia olan 20 yaşındaki genç futbolcu ülkesi Portekiz’de “Bebe (Bebek)” lakabıyla tanınıyor. Genç futbolcu, daha geçen sene evsizler barınağında yaşarken bu sezon dünyanın en büyük kulüplerinden biri olan Manchester United formasını giymeye hazırlanıyor. Her iki kanatta da görev yapma beceresine sahip olan 1.90 metre uzunluğundaki Bebe, hem tek forvet hem de forvet arkası olarak oynayabiliyor.

10 yaşındayken ailesi tarafından terk edilen Bebe, Cape Verde Adaları’ndan göç eden bir ailenin çocuğu olarak dünyaya geldi. Genç futbolcunun kaderi, Casa do Gaiato adlı barınakta yaşadığı sırada 2009 Avrupa Sokak Futbolu Festivali’yle tamamen değişti. Barınakta yaşayanlardan kurulu takım, Bosna-Hersek’in Foca kentinde düzenlenen turnuvada mücadele etti. 6 maçta 40 gol kaydetmesine rağmen takımını 2. tura çıkaramayan Bebe, müthiş performansıyla dikkatleri üzerine çekmeyi başardı.

180 kat değerlendi!

Bebe, Portekiz 3. Lig ekiplerinden Estrela de Amadora’ya transfer olarak 19 yaşında profesyonel futbol dünyasıyla tanıştı. 26 maçta 4 gol atan genç oyuncu, maaşının ödenmemesi üzerine soluğu ülkenin köklü kulüplerinden Vitoria Guimares’de alıyordu. 50 bin euro gibi cüzi bir rakama siyah-beyazlı kulübe imza atan Bebe, Guimares’in yaptığı hazırlık maçlarındaki futboluyla büyük beğeni topladı. Portekizli oyuncu, hiçbir resmi karşılaşmada forma giymezken, 7 maçta kaydettiği 5 golle bir anda aralarında Real Madrid’in de bulunduğu Avrupa’nın dev kulüplerinin dikkatini çekti.

Guimares ile 5 yıllık kontrata imza atan Bebe’nin sözleşmesinde yer alan “9 milyon euroya serbest kalır” maddesi, onun kulüpten ayrılmasının yolunu açıyordu. Yeni takımında sadece 5 hafta geçirdikten sonra, 11 Ağustos’ta Premier Lig’in güçlü temsilcisi Manchester United ile 5 yıllık anlaşmaya varıyordu. İngiliz kulübü, bonservisi için Guimares’in ödediği rakamın tam 180 katı olan 9 milyon euroyu bonservis bedeli olarak ödemekten kaçınmıyordu. Bebe’yi kadrosunda sadece 5 hafta tutan Portekiz kulübü, bu transferden büyük kar yapıyordu.

Portekiz faktörü

Vatandaşları Nani ve Anderson United’da olmasının gelmesinde önemli rol oynadığını söyleyen Bebe, “Portekizli oyuncuların burada oynaması kararımı etkiledi. Ben de onlar gibi olmak istiyorum” sözleriyle hedefini belirledi. “Kulağımıza Real Madrid ve birkaç büyük kulübün girişimlerde bulunduğu gelmişti. Elimizi çabuk tutarak, Bebe’yi aldık” diyen teknik direktör Ferguson,” Bebe’nin hikayesini duyduğunuzda sanki bir peri masalı zannediyorsunuz” ifadeleriyle 20 yaşındaki oyuncunun Manchester United’a uzanan macerasını özetledi.

Tam bir yardım meleği

Profesyonel bir futbolcu olması Bebe’nin karakterini değiştirmedi. Amadora’dan farklı zamanlarda kendisine ödenen bin 300 euroyu yetimhanede ve sokaklarda yaşayan arkadaşlarına veren Bebe, Manchester United’da ise ayda 65 bin euro kazanacak. Kaldığı barınakta görevli rahip Arsenio, “Manchester United’a transferi onu şok etti. İki gün boyunca ağladı ve burayı terk etmek istemedi. Şöhret ve servet ile yaşamayı da kolay olmasa bile öğrenecek” diyerek Bebe’nin transferin ilk günlerinde geçirdiği sıkıntıları dile getirdi.

Gullit-Ronaldo karışımı

Bebe’nin eski teknik direktörleri onun gelecekte çok ünlü bir futbolcu olacağına inanıyor. Guimares Teknik Direktörü Antonio Machado, “Onunla sadece birkaç hafta çalışma fırsatım oldu. Gerçek bir dünya yıldızı olabilir” derken; Amadora’daki hocası Jorge Paixao ise “Yeteneklerini sokaklarda öğrenmiş. Şimdi ise çok yaratıcı ve tehlikeli bir futbolcu haline geldi” ifadelerini kullanıyor. Portekiz’de bile çok fazla tanınmayan ve sadece belli sayıda kişinin hazırlık maçlarında seyretme şansı bulduğu Bebe’yi izleyenler onu “Ruud Gullit ile Cristiano Ronaldo” karışımı bir futbolcu olarak tanımlıyor.

Ferguson 1 saniye izlemedi

Manchester United Teknik Direktörü Sir Alex Ferguson, Bebe’yi hiç görmeden sadece tavsiyeler üzerine transfer ettiğini itiraf etmişti. Halen Portekiz Milli Takımı’nı çalıştıran, eski asistanı Carlos Queiroz’un tavsiyesi ve Manchester United’ın oyuncu izlemekle görevli antrenörlerinin olumlu raporlarının kendisini ikna ettiğini söyleyen 68 yaşındaki tecrübeli teknik adam, “Genelde, çok fazla video görüntüsü izlerim. Ama bu kez onu izlemedim. Kariyerimde ilk kez bir futbolcu konusunda bunu yaptım. Ekibime güveniyorum” diye konuştu.

Milliyet.com.tr

Nesil
    2009
    Yer
    Tekirdağ-İzmit

Koscielny , Squillaci ...

Sanırım Arsene Wenger artık Arsenal'i İngilterenin sıradan takımı yapma planını tamamladı..

Nesil
    2007
    Yer
    Kayseri

Daha iyi bir takviye bekliyordum.Arsenalin kalitesi düşüyor her geçen sene

sakary Ali Misafir

Wenger ne ettin ya.Dediğiniz gibi kaliteli giderek düşüyor.Seneye Fabregas ayrılır.Bence zaten Wenger'in son 3 senesi.

Nesil
    2007
    Yer
    Uzaklar

Bence Wenger'i yabana atıyorsunuz.Bu oyuncularda bir ışık görmüştür ki alıyordur.(Zaten as değil rotasyon için alıyor.)
    Arsenal'le ilgili öne çıkan bir çok isimi ön plana çıkaran Wenger'dir.Yıldız almaz yıldız yapar ve bu işide çok iyi yapar.Ben güveniyorum kendisine;gerekirse altyapıdan yine yıldız çıkarır.

Nesil
    2006
    Yer
    #20-#34

Arsene Wenger çocuk bakıcılığı yapmaktan şampiyon olamıyor.

*Jose Mourinho

Nesil
    2009
    Yer
    Tekirdağ-İzmit

Wenger son yıllarda Arsenal'i küçük takım statüsüne düşürmüştür.Gelişen Dünya futbolunun yanında genç genç diyerek Arsenal'i başarıdan uzaklaştırmıştır. Sadece ekonomiye kafası iyi çalışan birisi Wenger.

Nesil
    2006
    Yer
    22 | 34

Takımın kalitesinin düştüğüne inanmıyorum.Wenger ne yaptığını biliyordur.Hem en azından bu adamlarla Liverpool'un önünde bitiriyor ligi

Nesil
    2007
    Yer
    Bursa

Wenger'i de kötü menajer yaptınız ya, daha da bir şey demem.
    Transfer kötü ama evet, 30 yaşındaki adam için 8 milyon euro vermek pek akıl karı değil, bir de Wenger'i düşününce garip bir hamle olmuş.

Nesil
    2006
    Yer
    #20-#34

Quote Originally Posted by RaSenGan View Post
    Takımın kalitesinin düştüğüne inanmıyorum.Wenger ne yaptığını biliyordur.Hem en azından bu adamlarla Liverpool'un önünde bitiriyor ligi
    L'pool'a laf atmasan kaşıntın tutar dimi

Nesil
    2006
    Yer
    22 | 34

Quote Originally Posted by GodfatheR View Post
    Senin mesaj attığını görmesem demiycektim valla seni görünce aklıma geldi

Nesil
    2006
    Yer
    #20-#34

Quote Originally Posted by RaSenGan View Post
    Senin mesaj attığını görmesem demiycektim valla seni görünce aklıma geldi

Bu sene ilk 4 içinde yer alamaz Arsenal.

Nesil
    2006
    Yer
    22 | 34

Desene Liverpool ilk 5'e giremeyecek yine

Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul/Antalya

geçmez onun kuyruk acısı..

Valla iyi top oynuyolar. Biz yine 7. falan olacağız gibi duruyor. bu akşam City de yenecek zaten :S

O Koscielny denen adam bildiğin gereksiz ve sıradan bir futbolcu. Onu alana kadar Servet'i alsaymınş Wenger. O kadar genç de değil zaten 26 yaşında falan olması lazım.
    Fransız oyuncuları doldurmaya başladılar yine. Bir ara azalmıştı.

Trezeguet, Liverpool'a gelebilirmiş menajerinin söylediğine göre.

Del Piero_10 Misafir

22 milyon + Ireland

Default West Ham Obinna’yı bitirdi

Inter’in Nijeryalı golcüsü Victor Obinna Nsofor önümüzdeki sezon West Ham forması giyecek. Golcü oyuncu yapılacak sağlık testlerinden sonra resmi sözleşmeyi imzalayacak.

34 kez Nijerya Milli Takım forması giyen Obinna, hücum hattında ve kanatlarda görev alabiliyor Geçtiğimiz sezon La Liga ekiplerinden Malaga forması giyen Obinna, takıma önemli katkıda bulundu.

Kariyerinin büyük kısmını İtalya’da geçiren Obinna, Inter’de sadece 9 maçta görev alabildi.

Nesil
    2007
    Yer
    Diyarbakır

İyi transfer...

Liverpool Football Club have agreed terms for the transfer of Javier Mascherano to FC Barcelona.

The Spanish club have now been given permission to speak to the Argentina midfielder.
    Mascherano gidiyor Barca'ya..

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Harry, Lassana Diarra'nın yıllık aldığı ücreti karşılayamayacakları için vazgeçtiklerini açıkladı.

Del Piero_10 Misafir

Default Liverpool Konchesky'i kaptı

Liverpool, Paul Konchesky için 5 milyon avro karşılığında Fulham ile anlaşmaya vardı. Anlaşma gereği Lauri Dalla Valle ve Alex Kacaniklic'de Fulham'a kiralanacak.

Daily Mail'de yer alan habere göre Konchensky hafta sonunda sağlık kontrolünden geçtikten sonra resmi szöleşmeye imza atacak.

29 yaşındaki sol bek 2007 yılından beri formasını giydiği Fulham ile 97 maça çıkmış ve 2 gol kaydetmişti.

Roy Hodgson'un eski futbolcusunu transfer ettiyse güveniyor demek ki.Liverpool kalibresinde bir oyuncu değil bence ama erken yorum yapmamak lazım yine de.

Nesil
    2007
    Yer
    Bafra/Balıkesir

Bencede Liverpool için vasat bir transfer gibi duruyor.

Nesil
    2006
    Yer
    #20-#34

Yok yok bildiğin Stoke City olma yolundayız. Fabio Aurelio'dan ne fazlası var merak ediyorum.

Nesil
    2006
    Yer
    Pizzacı

Yok yok bildiğin Stoke City olma yolundayız. Fabio Aurelio'dan ne fazlası var merak ediyorum.
    konchesky tam bir joker oyuncudur. modern futbolun gerekliliklerine uyuyor. iyi bir transfer.

Quote Originally Posted by gerrrard View Post
    konchesky tam bir joker oyuncudur. modern futbolun gerekliliklerine uyuyor. iyi bir transfer.
    Liverpool alınca insanın iyi transfer olsun diye inanası geliyor tabii
    Aurelio oynasaydı daha iyiydi bence de. Parasızlık bu transferleri yaptırıyor. Yıllık ücreti de düşük olunca gelsin Konchesky.

Nesil
    2006
    Yer
    22 | 34

Quote Originally Posted by gerrrard View Post
    Başkası alsa ne yapmaya çalışıyor bu adamlar derdin

Konchesky West Ham'dayken takıma çok şey katıyordu. Tevez oradayken takip ediyordum takımı. Ama Fulham'da neler yaptı bilmiyorum. Umarım faydalı olur.

Nesil
    2007
    Yer
    Diyarbakır

Çinliler takımı almadan düzgün transfer yapamayacak anlaşılan Liverpool...

Mesaj Yetkileri