bence elde edilen kötü bir skor değil. umarım kara kartal inönü de taraftarının da baskısıyla a.madrid engelini aşar
bence elde edilen kötü bir skor değil. umarım kara kartal inönü de taraftarının da baskısıyla a.madrid engelini aşar
Yani bu seviyedeki takımların teknik direktörlerinin yaptıkları hataları görünce şaşırmamak elde değil. Biz taraftarlar ve izleyiciler olarak Arda'nın takımı olduğu için Atletico Madrid'in bazı maçlarını izledik bu sene ve sırf tv'den gördüğümüzle bile en doğru analizleri yapabiliyoruz. Diğer yandan bakıyorsun Carvalhal rakibin bütün maçlarının kasetlerini izliyor hatta uçakta bile Lazio'ya karşı oynadıkları maçı izliyor ondan sonra sahaya yapılabilecek en yanlış hamleyle çıkıyor. İsmail dışındaki oyuncu ve sistem değişiklikleri de yanlıştı bence. Mustafa tek kaldığı için etkili olamadı, tamam Holosko hamlesi doğru ama niye Mustafa'yı çıkartıyorsun ki? Bırak iki hareketli forvet kalsın sahada, ikisi de sağa sola deplase olabilen,koşan oyuncular. Çapraz koşularla oldukça yıpratabilirlerdi savunmayı, böylece Perea'nın çabukluğunu sayesinde her kademeye girmesi de zorlaşırdı. Son bölümde çıkması gereken oyuncu ise bence Simao idi. Tamam iyi işler yaptı gol attı vs... ama en çok yorulan da oydu.
Quaresma konusunda birşey demiyorum çünkü dünyada hangi teknik adamı getirirseniz getirin %99.9 o da oynatırdı Q7'yi.
Gerçi artık olan oldu, şöyle olsaydı böyle olsaydı demek bir şeyi değiştirmeyecek ama yanlış tercihlerden dolayı kaybedince yazık oluyor gerçekten.
Maç öncesinde kadroya iyi demiştim ama yanılmışım.Sonuçta ben basit bir futbolseverim,Carvalhal ise profesyonel birisi ve bu işten para kazanıyor.Böyle bir hata yapmaması gerekirdi.Hatası pahalıya maloldu.Veli,yakın zamanda bir lig maçında 10 dakika falan sol bekte fena oynamamıştı ama böyle bir maça onu sol bekte başlatması hataydı.Bir de önüne Quresma'yı koyunca adamlar orayı kevgire çevirdiler.Bütün pozisyonlarını o kanattan buldular.Gerçi şöyle bir şey de var,orada İsmail başlasaydı,belki o kadar çok pozisyon vermezdik ama Quaresma yardım etmediği için,yine etkili olurlardı oradan.Sağolsun! hocamız bunu maçtan önce öngöremedi ve buna 45 dakika dayandı.Bu hatası yüzünden 3 gol yediğimize şükreder hale geldik.En azından Simao ile Quaresma'nın kanadını değiştirseydi bari.Simao defansa yardım ediyor.Onu bile yapmadı.İkinci yarıda hatasını düzeltince başa baş oynadık,daha önceki mesajımda dediğim gibi bir tane daha atabilseydik,her şeye rağmen ikinci maçta şansımız yüksek olurdu ama kısmet değilmiş.İkinci maçta maçın başında bir tane atıp iyi savunma yapmalıyız.Mutlaka şans yanımızda olmalı.
ekleme:Ve ayrıca şunu da belirtmek istiyorum,Mustafa Pektemek'in yorulmuş hali bile Edu'dan kesinlikle daha etkilidir.Hoca her seferinde şu değişikliği yapmaktan vazgeçsin lütfen.Bir halta yaramadı girdikten sonra Edu.
İsmail madem oynayabilecek bir durumda iken Veli'yi sol bek oynatmak intihardır nitekim önünde orta saha çizgisinin gerisine gelmeyen bir Quaresma , Atletico Veli'nin kanadından geldi sürekli. Veli'ninde suçu değil aslında defansı bilmeyen rakibini en az 4-5 metre önünde karşılarsan her pozisyonda fire verirsin. Defansın kademe çizgisinide bozdu , hatta bir pozisyonda hakem Allah'tan hatalı bir bayrak kaldırdı da fark açılmamış oldu.
İkinci yarıdaki Beşiktaş başa baş bir maç çıkardı. Keşke ilk yarıdada ikinci yarıdaki gibi oyun olsaydı en azından bu kadar pozisyon vermeyip 1 farkla yenilebilirdi.
3-2 bitse çok iyi olacaktı ama olmadı hatta oluyordu da , İsmail'in son hareketi biraz gereksizdi. Direk Holosko'ya çıkarsaydı Holosko da 2-3 adım ilerleyebilip daha iyi vurabilirdi. İkinci maçta inşAllah turu geçer Beşiktaş ancak çok zor.
O yüzden Braga maçının kadrosu daha etkili olabilirdi. Q7 tek forvet gibi kalsa ilerde ilk yarı bu kadar kötü olmazdı.
Maçın ilk 5 dakikasını seyrettim Q7'nin başı boş şekilde 20. saniyede yaptığı hareketler neyin nesi anlamadım gitti, daha 20. saniyede kime neyi ispatlamaya çalışıyorsun.
Bu takım geçen senenin finalistini 2-0 yenmiş Atletico'yu evinde 2-0 yenebilir yeterki inanalım...Simao reyiz çok fena attı yahu :D Carvalhal Q7'yi çıkararak iyi bir hamle yaptı işi gücü hareket olmuş artık unutmuş futbolu seneye olmaz burada diye düşünüyorum...
İsmail'den önce ve İsmail'den sonra adı altında 2 farklı Beşiktaş izledik bu gece.
Ah Carlos ahhh! Veli'yi sol bek, önünde Q7'yi sol açık oynatacak bu maçı mı buldun? Egemen-Sivok ikilisi bile etkilendi bugün ilk yarıda bu yüzden. Arkaya kaç kere adam kaçırdıklarını sayamadım, goller dahil. Adamlar az becerikli olsa ve Cenk kurtardıklarını da içeri alsa (gollerin hiçbirinde hiçbir suçu, hatası yok), bugün belki de az olan umudumuz da olmayacaktı, bambaşka bir skor üzerinden konuşacaktık. Tek bir değişiklikle ve mücadeleyle 2. yarıda neler yapabileceğimizi gördük işte.
Gerçek Beşiktaş'ın 2. yarıdaki Beşiktaş olduğunu hepimiz biliyoruz. Bu maçta yapılan hatalar tekrar edilmezse ve rövanş maçında daha ilk dakikadan saldırmazsak rakibe, kontrollü bir oyunla turu geçeceğimize inanıyorum.
Dayanamayacağım. Aynı şeyleri söyleme pahasına Carlos'a ayrıca değinmek istiyorum:
Tamam hoca değilsin, biliyoruz hepimiz bunu. Ama Allah'ını seversen artık şu 4-3-3'ten vazgeç, Q7'yi serbest adam olarak oynat, Veli'den sol bek yaratmaya çalışma, hem de önünde Q7 varken! Bugün ilk yarıda tarihi fark yemekten kurtulduk bu yüzden. Neyse ki, 2. yarı A.Madrid fazla gelmedi üstümüze, İsmail de girince biraz toparlandık. Yoksa, rövanşa bile gerek kalmayacaktı.
Lütfen, ama lütfen inadından vazgeç artık. Gidip yine aynı sistemle bu sefer Almeida'yı tek forvet olarak sahaya sürme Ordu maçında ya da bir başka x maçında.
Bugün o kadar çok ahhh çektim ki! Kazanabileceğimiz bir maçı 1-2 yanlış tercih yüzünden riskli bir skor alıp mağlubiyetle bitirdik. İnşallah İnönü'de gol yemeyiz de 2 tane atıp geçeriz turu. Ne diyeyim ki başka?
Maçdan yeni geldim , besiktas savunmasi ney oyle ya evlere senlik resmen , Q7 desen hic kosmadi bol bol kufur yedi , ve hep yan top yapti besiktas bireysel oyuncularla faul vs kazandida o golu oyle yatti yoksa oda zordu. carvalho iyi niyetli olabilir ama hocaligi bence yaramaz iyi degil , falcao bugun gol atmadi ama bana gore besitkas savunmasini aldi pesinden goturdu resmen adam. 200-300 bjk"li vardi statta hemen hemen ,besiktas tribunu rezaletti dogru durust tezahurat yapamadik , mac sonunda zaten belliydi kavga olcagi kavga oldu berlin besiktas ile hollanda besiktas arasinda kavga cikti biber gazlari falan SIKTI polis amcalar birde hava soguktu ya :D bu arada beni gordunuzmu ya tv"de 2.ci kat on siradaydim :D
DipNot : kavga macdan once cikti ta toplanma yerinde macdan sonrada devam etti :D
bide kesit kesit yaziyorum aklima gelenleri galatasarayli bi arkadasim vardi yeni tanistik sayilir gs formasi ile geldi onu bile cikarttilar ustunden , besiktasin ilk tezhurati gs-fb vs gibi takimlara kufur etmek oldu , o arkadasimda sonra gorevliye soledi atletico tribunune gecti. macdan 30 dakka sonra vs cikardilar bizi tam cikacakken arda sahaya cikti ordan geciyordu bir kufurde arda yedi :D tribunleri gercekten anlamak zor uzun lafin kisasi..
Zaten biz ne yapsak ya rakipler kötü oluyor yada şanslı oluyoruz. Geçen senede aynı sözler vardı bu senede ayı sözler.
Maça gelirsek Madrid haklı bir galibiyet aldı. Veli ve Toramandan bek olmayacagını herkez gördü umarım carvalhal'de görmüştür. Holosko son dakikada ki pozisyonu atabilse istanbuldaki maç için daha avantajlı olcaktık ama yinede top yuvarlak belli olmaz. Biraz zor geçicek maç ama umarım turu atlayan taraf biz oluruz.
Beşiktaş'ın rakipleri kötü ya da Beşiktaş şanslı demedim ki. Beşiktaş grupta favoriydi, favori olmak iyi bir şeydir, kötü değil. Braga maçı için de şanslı Beşiktaş demedim, Braga'da şans olsaydı 2. golü bulabilirlerdi dedim, ahım şahım bir maç değildi, rakibin 10 kişi kalmasıyla büyük avantaj yakalamıştı ve bunu da iyi kullandı, turu geçti.