http://leetleech.org/images/71746513671415478257.gif
Printable View
Maçı izlerken Mami'nin bu hareketine bitmiştim ya velet :)
Vay koççuma benim.:) Muhammed'in A takımda forma giydiği günleri de gördük.Zaman çabuk geçiyor yahu.:)
ÜZÜLMEZ AFFEDİLİYOR MU?
İbrahim Toraman ile yaşadığı kavga sonrası Beşiktaş'tan gönderilen İbrahim Üzülmez, hakkında yaptığımız araştırmalar sonucunda, kaptanın affedilerek yeniden takıma döndürülmesinin ihtimalinin olduğu öğrenildi.
- HABER1903 -
Böyle birşey yaparlarsa takım daha da toparlanamaz, benimde takımı takip etmeme gerek kalmaz... Giderken İbrahim Toraman ı bir tehdit etmediği kaldı, haklı da olsa haksız da olsa, bir karar alındı ve bunun karşılığında iki İbrahim had safhada küstürüldü. Geri dönmesi demek gruplaşmanın, tartışmaların baştan başlaması demek. Bu vakitten sonra kim olursa olsun affedilmemesi gerekir... Zaten bulamaç yerken dişimiz kırılıyor...
Geri dönerse son yılların en büyük yönetim facialarından biri olur.
Bu sezonki başarısızlığımızla ilgili bir analizde dikkat çekici 2 nokta.
Quote:
Beşiktaş bugüne değin 45 resmi maça çıktı. Lig sıralamasında önünde olan takımların maç sayıları şöyle: F.Bahçe 32, Trabzonspor 30, Bursa 34, Kayseri 25, Gaziantep 31.
Bu sezon sakatlık yaşayan oyuncularımız ise:
quaresma
gutı
ersan
sıvok
ferrarı
zapo
bobo
nobre
holosko
aurelio
ernst
üzülmez
ismail
ekrem
rıdvan
tabata
rüştü
cenk
hakan
Barcelona, Real Madrid, Manchester gibi takımlardan daha fazla maç yapmışız. Şimdi düşünüyorum da, yerli futbolcular zaten bu kadar sık maç yapmaya alışkın değiller, bundan önce de kadromuzda bulunan Sivok-Ferrari gibi oyuncular da bizim futbolumuzun bu acı durumuna alıştılar. Transferlerde de Guti bu kadar maç temposunu kaldırabilecek durumda olsaydı zaten Madrid'de kalırdı, Quaresma Inter'de bir sezon boyunca neredeyse hiç maça çıkmadı, Fernandes istikrarlı bir oyuncu olmayı başaramadı, geriye bir tek Simao ve Almeida kalıyor. Onlarında henüz takıma tam anlamıyla uyum sağlayamadıkları ortada. Bir de yaşanan bunca sakatlık olunca, Schuster'i, futbolcuları, yönetimi eleştirecek bir nokta bulmakta zorlanıyorum ki, yönetim zaten yapabileceği her şeyi yaptı bana göre.
İlk yarıda yanlış hatırlamıyorsam Quaresma ve Guti'nin birlikte forma giyebildiği lig maçları çok azdı.Bu yazılan sakatlıkların çoğu uzun süreli sakatlıklardı.İkinci yarıda kritik maçlarda kırılma noktalarının aleyhimize olmasını da şansızlıklarımıza ekleyebiliriz.Aurellio'nun İBB maçında gördüğü kırmızı kart,Karabük maçında Hugo'nun golünün verilmemesi,Ferrari'nin Fenerbahçe maçında gördüğü kırmızı kart,Sivok'un Trabzonspor maçında gördüğü kırmızı kart gibi.Tabii bu yazınlar haricinde yönetimin ve teknik heyetin hataları da başarısızlıkta önemli paya sahip.
Yapmış olduğumuz maç sayısı bile bazı şeyleri açıklamaya yeter de artar. Sezonun bitmesine henüz 10 hafta var , minimum 2 maksimum 3 kupa maçımız var hepsini toplarsak 60 maça yakın oluyor. Böylesine yoğun bir trafikte bu tür sakatlıklarla dengemizin bozulması çok normal. Gönül isterdi ki bunların hiç biri yaşanmasın ama insan bünyesi yani yapabilecek çok fazla şey yok. Oyuncularımızın bu tür yüksek tempolara alışması gerekli. Her şeye rağmen alacağımız Türkiye Kupası ile sezonu bir nebze olsun mutlu bitireceğimize inanıyorum..
2011-2012 çok çok farklı bir sezon olacak biz Beşiktaşlılar açısından buna da inancım tam..
Kırmızı kartlar cezasız kalmadı!
9 Mart 2011 18:11 | NTVSpor.net
Fenerbahçe maçında kırmızı kart gören Matteo Ferrari, Trabzonspor maçında kırmızı kart gören Tomas Sivok ve Dinamo Kiev maçında kırmızı kart gören Ricardo Quaresma, Beşiktaş tarafından cezalandırıldı.
http://media1.ntvspor.net/C/I/122/fe..._600_4TG16.jpg
Spor Toto Süper Lig'in ikinci yarısına iyi başlamasına karşın ardarda puan kayıplarıyla kötü bir sezona imza atan Beşiktaş'ta fatura futbolculara kesildi.
Beşiktaş Yönetimi, Çek futbolcu Tomas Sivok, İtalyan Matteo Ferrari ve Portekizli yıldız Ricardo Quaresma'ya para cezası verdi.
Beşiktaş, yönetim kurulu toplantısında, sportmenliğe aykırı hareketleri nedeniyle bu futbolculara ceza verme yoluna gitti. Matteo Ferrari Fenerbahçe maçında, Tomas Sivok Trabzonspor maçında ve Ricardo Quaresma da İstanbul'da oynanan Dinamo Kiev maçında kırmızı kartla oyundan atılmışlardı.
Beşiktaş Kulübü resmi internet sitesinden şu açıklamayı yaptı:
"Yönetim Kurulumuz'un 9 Mart 2011 tarihli toplantısında Spor Toto Süper Ligi ve UEFA Avrupa Ligi'nde takımımızın oynadığı müsabakalarda futbol oyun kuralları dışında sportmenliğe aykırı hareketlerde bulunan oyuncularımız Matteo Ferrari, Tomas Sivok ve Ricardo Quaresma'nın para cezasına çarptırılmasına oy birliği ile karar verilmiştir"
YÖNETİMDEN İBRAHİM AÇIKLAMASI
09.Mart.2011 18:39
http://www.haber1903.com/cmsfiles/im...si_6445511.jpg
Beşiktaş'ın eski kaptanı İbrahim Üzülmez'in affedilerek yeniden takıma döndürülmesi ihtimalinin olduğu öğrenilmesinin üzerine Beşiktaşlı yöneticilere ulaştık.
Beşiktaş Yönetim Kurulunun bugünkü toplantısının ardından ulaştığımız Beşiktaşlı yöneticiler HABER1903'e yaptığı açıklamada;
" Bu konu ile ilgili kararı verdik. İbrahim Üzülmez'in tekrar kadroya dahil olması söz konusu olamaz. Ancak biz kaptanımızı Beşiktaş'a yakışır bir şekilde uğurlamak istiyoruz. Bu yüzden Fesih edilmiş sözleşmeyi TFF'na göndermedik. Bunda ki amacımız, ligin son maçında kaptanımıza jübile tarzı bir veda gerçekleştirebilmek" diyerek sözlerini tamamladılar.
- HABER1903 -
Not: Haber1903.com Özel Haberidir. Kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
İyi bari, bir an eski Demirören geri mi dönüyor diye korkmadım değil...
Demirören maalesef hala eski Demirören.(bkz.her açıklamasında Dünya kulübüyüz vurgusu) Tabii yine geçmişe göre biraz daha tecrübeli hareket ediyor ama hala işini çok iyi yaptığını söyleyemeyiz.İbrahim Üzülmez'in geri dönmesi gibi bir hata yapılacağına da ihtimal vermedim ayrıca.Sezon sonunda jübile yapılması ise hoş olur.
Şemsi'nin dediği çok doğru. Yıldırım Demirören değişmez. Serdar Adalı sayesinde biraz değişti diye gözüktü ama hala aynı Demirören.
YÖNETİMDEN JET YALANLAMA
http://www.haber1903.com/cmsfiles/im...ma_2091310.jpg
Medyada yer alan "Schuster'in avukatları İstanbul'da" haberleri üzerine görüşlerine başvurduğumuz yöneticiler bu gelişmeyi yalanladılar.
Yöneticiler HABER1903'e yaptıkları açıklamada, gündemlerinde Schuster'in gönderilmesiyle ilgili bir durumun bulunmadığını, Schuster ile sezon sonuna kadar devam edileceğini belirttiler.
- HABER1903 -
Not: Haber1903.com Özel Haberidir. Kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Schuster konusunda hâlâ umutlu olan kişilerdenim ve medyada yazılanlar ile hareket etmeyip, biraz daha sabretmemiz gerektiğini düşünüyorum.
Yönetim sezon sonu demeye başladığına göre ve sezon sonu kupayı alsak bile yeterli gelmeyeceğine göre Schuster e elveda diyebiliriz ne yazık ki... İnşallah olmaz böyle birşey de, seneye de devam ederiz...
Beşiktaş Yönetim Kurulu Üyesi Sinan Vardar, Muhammed Demirci ile ilgili yapılan transfer spekülasyonlarının oyuncunun gelişimine zarar verebileceğinden endişe ettiklerini belirtti.
http://media1.ntvspor.net/C/I/123/demir600_SVPE6.jpg
Beşiktaş Kulübü altyapıdan sorumlu yönetim kurulu üyesi Sinan Vardar, ''Türk Messi'' diye adlandırılan Muhammed Demirci için Manchester United'dan kulüplerine resmi teklif almadıklarını belirterek, ''Transfer spekülasyonlarının oyuncunun gelişmesine zarar verebileceğinden endişe ediyoruz'' dedi.
Sinan Vardar yaptığı açıklamada, 7 yaşında Seyit Ateş tarafından keşfedilen ve İspanya'nın Barcelona Kulübü altyapısında bulunduktan sonra döndüğü siyah-beyazlı kulüple profesyonel sözleşme imzalayan, 16 yaşındaki orta saha oyuncusu ile 2013 yılı mayıs ayı sonuna kadar sözleşmeleri bulunduğunu hatırlattı.
Kulüplerine ve kendisine gelen teklifin bulunmadığını kaydeden Vardar, ''Muhammed iyi bir gelişim gösteriyor. Dersleri ve kişiliği çok iyi. Çok memnunuz. Ancak, transfer spekülasyonlarının oyuncunun gelişimine zarar verebileceğinden endişe ediyoruz'' diye konuştu.
Kulübün kongre üyesi Seyit Ateş'in Muhammed Demirci ile yakından ilgilendiğini belirten Sinan Vardar, ''Kontratıyla ilgili hiçbir sorun olmaz. Muhammed bizim gözbebeğimiz. Ayrıca çok iyi bir Beşiktaşlı. Beşiktaş'a ve milli takıma hizmet edecek. Yalnızca o değil, altyapımızda 15 tane daha Muhammed var. Onlar da aynı şekilde... Herkesin bu konuda hassas olmasını rica ediyoruz'' dedi.
Sinan Vardar, 2013'te Türkiye'de düzenlenecek, daha önce Maradona, Messi, Adriano gibi yıldız oyuncuların çıkış yaptığı 20 Yaş Altı Dünya Kupası'nda Muhammed'in forma giymesini istediklerini de belirterek, ''Milli takım antrenörleri de Muhammed'den çok memnun. Takdir milli takım antrenörlerinin tabii ki. Büyük ihtimalle burada forma giyer'' şeklinde konuştu.
SEYİT ATEŞ
Oyuncuyu keşfeden Beşiktaş Kulübü Kongre Üyesi Seyit Ateş ise Muhammed Demirci'nin 16 yaş altı milli takımlar arasında ocak ayında düzenlenen Ege Kupası'nda gösterdiği performansla pek çok yabancı teknik adamın da dikkatini çektiğini dile getirerek, ''Muhammed, katıldığı tüm turnuvalarda en değerli oyuncu seçildi. Barcelona Kulübü, orada yaşayan bir Türk aracılığıyla 15 gün önce bir teklifte bulunmuştu. Ben de onlara 'Muhammed Beşiktaş'ın profesyonel futbolcusu. Beşiktaş Kulübü ile bir görüşme yapın' demiştim. Onun dışında yakın zamanda bir teklif gelmedi. Manchester United'ın ilgilenmesi de doğal'' dedi.
Gösterilen ilginin Muhammed'i şımartmayacağını da savunan Ateş, ''Basının ilgisi Muhammed'e 9 yaşından beri var, asla şımarmaz. Başarıyı sindire sindire geliyor'' diye konuştu.
HAVUTÇU BORSAYA BİLDİRİLDİ
Beşiktaş kulübü Schuster'in istifa ettiğini ve Tayfur Havutçu'nun teknik direktörlüğe getirildiğini borsaya bildirdi.
Futbol A Takımımızın Teknik Direktörü Bernd Schuster görevinden istifa etmiştir. Teknik Direktörlük görevini sezon sonuna kadar Tayfur Havutçu yürütecektir.
- HABER1903 -
Rıdvan'a Tayfur affı!
Bernd Schuster'in A2'ye gönderdiği genç savunma oyuncusu Rıdvan Şimşek, Tayfur Havutçu yönetimindeki ilk antrenmanda yer aldı.
Beşiktaş, teknik direktör Bernd Schuster'in istifasının ardından takımın başına getirilen Tayfur Havutçu yönetiminde ilk antrenmanını yaptı.
Siyah-beyazlı takımın BJK Nevzat Demir Tesisleri'nde Kayserispor maçına yönelik gerçekleştirdiği antrenmanda teknik direktör Tayfur Havutçu ilk kez takımın başında yer aldı. Havutçu'nun yanı sıra bugün yardımcı olarak görevlendirilen antrenörler Zafer Öğer ve Ömer Gülen de ilk çalışmaya çıktılar.
Havutçu, idman öncesi futbolcularla kısa bir toplantı yaptı. Siyah-beyazlı takım, daha sonra kondisyon ve taktik ağırlıklı bir çalışma gerçekleştirdi. Toplu koşularla başlayan idmanda futbolcular, pas çalışmasının ardından üç takıma ayrılıp değişmeli olarak alan daraltma ve pas çalışması yaptılar. İdman yarım sahada oynanan çift kale maçla sona erdi.
Beşiktaş'ın antrenmanına tedavileri süren Onur ve İbrahim Toraman katılmazken, İsmail ise takımdan ayrı çalıştı.
RIDVAN ŞİMŞEK GERİ DÖNDÜ
Beşiktaş'ta eski teknik direktör Bernd Schuster'in gönderilmesini istediği ancak transfer gerçekleştiremeyince A2 takımında oynamaya başlayan Rıdvan Şimşek, Alman teknik adamın görevinden ayrılmasının ardından A takımına geri döndü ve bugün takımla birlikte antrenmanlara çıktı.
Geçen sezonun sonunda Manisaspor maçında ağır bir sakatlık geçiren ve sezon başında bunun sıkıntısını yaşayan Rıdvan'ın Schuster'in gözüne giremeyince takımdan ayrılması gündeme gelmişti. A takımındaki şansını kaybeden genç oyuncu, bir süredir A2 takımında forma giyiyordu. A takımıyla son olarak Ziraat Türkiye Kupası'nda Konya Torku Şekerpor karşısında forma giyen genç oyuncu, son dönemde ise A2 Ligi'nde oynamıştı.
Rıdvan'ın yanı sıra A2 takımı oyuncularından Atınç Nukan ve Doğukan Pala da idmanda yer aldı.
NtvSpor
Tayfur'un yardımcıları belli oldu
16 Mart 2011 11:56 | NTV Spor
Beşiktaş'ta teknik direktörlüğe getirilen Tayfur Havutçu'nun yardımcıları Zafer Öğer ve Ömer Gülen oldu.
http://media1.ntvspor.net/C/I/125/tayfur_AGL3Q.jpg
Beşiktaş'ta teknik direktör Bernd Schuster'in istifasının ardından sezon sonuna kadar takımın başında bulunacak Tayfur Havutçu'nun yardımcıları belli oldu.
Sezon sonuna kadar teknik direktör olarak görev alan Tayfur Havutçu'nun yardımcılıklarını Zafer Öğer ve Ömer Gülen yapacak.
Son dönemlerde A takımında kaleci antrenörü olarak görev yapan ve sezon başında da bu görevini sürdüren Zafer Öğer, Schuster döneminde futbol komitesine bağlı olarak oluşturulan, BJK Futbol Takımları Kaleci Departmanı Koordinatörlüğü'ne getirilmişti.
Tecrübeli çalıştırıcı, Alman teknik adamın ayrılmasının ardından A takımında tekrar görev almış oldu.
Tayfur Havutçu'nun yardımcısı olarak görev alacak bir diğer isim Ömer Gülen ise A2 takımının antrenörlüğünü yürütüyordu.
SCHUSTER VEDA ETTİ
Bu arada istifasını veren teknik direktör Bernd Schuster, teknik heyet ve futbolcularla vedalaştı.
Takımı sezon sonuna kadar çalıştıracak teknik direktör Tayfur Havutçu'nun ilk antrenmanı öncesi BJK Nevzat Demir Tesisleri'ne gelen Schuster, Havutçu tarafından karşılandı. Basına kapalı gerçekleştirilen vedada futbolcularla 5 dakikalık bir toplantı yapan Alman çalıştırıcı, oyunculara başarı dileklerini iletti.
Teknik direktör Havutçu ve teknik ekibin yanı sıra Schuster, tesislerde bulunan futbol komitesi başkanı Serdal Adalı ve komite üyesi Cengiz Zülfikaroğlu ile de vedalaştı.
Oğuz Çetin, Tayfur la neredeyse birebir aynı şekilde, aynı şartlarda gelmişti takıma. Bizim takımda da ozaman mükemmel oyuncular vardı, yine bir alman teknik adam takımı batırıp gitmişti, Oğuz'un kariyerindeki en büyük hata olarak değerlendiriyorum bunu, umarım Tayfur'da bu şekilde harcanmaz.
Kişinin başarılı olmasını belirleyecek şey koşullardan çok kendi becerileridir. Tayfur sene sonuna kadar potansiyel gösterirse çok şey kazanabiliriz, potansiyel göstermezse yine yardımcı olarak devam eder.
Kısa ama güzel bir video olmuş. İstanbul'a 8-9 Maça gitmişimdir. Her gittigimizde Videoda girdiklere mekana otururuz. Gittigim maçlardan birine denk gelseydi güzel olurdu :).
http://www.ligtv.com.tr/VideoHaber/?r=1&hid=88740
Beşiktaş'a Barça modeli
Takımı Tayfur Havutçu’ya emanet eden siyah-beyazlı yöneticiler devrime hazırlanıyor..
BEŞİKTAŞ yönetimi Türkiye’de bir ilke daha imza atmak için kolları sıvadı. Tayfur Havutçu’nun takımın başına getirilmesiyle başlayan değişim rüzgârlarının artarak devam edeceği siyah-beyazlı camiada başkan Yıldırım Demirören, rol modeli olarak Avrupa’nın en büyük devi Barcelona’yı seçti..
KATALAN ekibinin yıllardır ‘görünmez kahramanı’ olan Johan Cruyff ekolünün bir benzerini uygulamaya koymak isteyen Beşiktaş, ‘sportif menajer’ kavramıyla Türkiye’de çığır açacak. Şimdi akıllara ‘Cruyff’un Barcelona’daki rolü ne?’ sorusu gelebilir. Hollandalı efsane Barça’nın her şeyi. Alt yapıdan, transfere kadar takımın tek sorumlusu. Hatta öyle ki gerektiğinde Guardiola’nın taktiğine müdahale edebilecek kadar yetkili bir kişi.
EKOL OLACAK!
İŞTE siyah-beyazlı yönetim de bu sisteme geçecek. Tayfur Havutçu sahadaki patron olacak ancak arka planda hep sportif menajer olacak. Bu menajer kulübün alt yapısından, transferlere, A takımdaki futbolcuların psikolojik sorunlarından, sağlık problemlerine kadar her şeyden sorumlu olacak.
RAKİP analizleri de yapacak olan menajerin asli görevi ise ‘Beşiktaş ekolü’ oluşturmak olacak. Alt yapılardaki hocalara eğitmenlik yapacak olan bu isim, her yaş kategorisine aynı sistemde futbol oynatacak. Böylece A Takım’a yükselenler sistemde yabancılık çekmeyecek.
YÖNETİM bu radikal değişim için şimdiden işe koyuldu. Yurt içi ve yurt dışında bu görevin altından başarıyla kalkabilecek isim arayışlarına başlayan siyah-beyazlılar gelecek sezon sistemi uygulamaya koyacak.
twitter.
Başarılı olunduğu takdirde ülkemizde cidden devrim niteliğinde bir faaliyet olarak kayıtlara geçer. Ben şahsen denenmesi gerektiği düşüncesindeyim. Bu tür şeylere bir yerden başlamak lazım ve buna Beşiktaş'ın çocuğu Tayfur Hoca ile başlamak en doğrusu..
Keşke olsa ama pek umudum yok açıkcası... Aykut Kocaman başarılı olursa belki bu tarz sistemler biraz daha ön plana çıkabilir. Artık takımlarımızın anlaması lazım, en basitinden Schuster i biz seviyoruz ancak adam geldi, sistem oturtacağım falan diyerek bir sezonu yedi, Holosko yu bir tarafa Fink i bir tarafa kiraladı, çok beğenmesek de Zapo yu neredeyse karşılık almadan göndertti... Neredeyse Rıdvan dan da oluyorduk ki benim beklentim yüksek kendisinden. Sağ bek sorunumuzun olduğu şu dönemde diğer gençlerimize nasıl şans verdiysek ona da bu şansı vermeliyiz. Neyse sonunda da yapamadım diyerek çekti gitti. Yapmaya çalıştıkları sırf kendi sisteminde oynayabilecek oyuncuları kadroda tutmak. Ferrari ile ilgili Schuster den önce harika bir savunmacı diyorduk, Schuster le birlikte ağır demeye başladık çünkü sisteme uymuyordu. Bize başarısız da olsa yılmayacak, doğruyu bulacak hoca lazım. Tabi yönetime de biraz sabır lazım. Her konuşan, Beşiktaş yıldızların hepsini bir arada getirdi diyor ama biz sanki bu yılları heba ediyoruz...
Real Madrid'den Barcelona'ya mı geçtik şimdi?
@Rehavi
Rıdvan konusunda yerden göğe kadar katılıyorum sana. Ekrem'e verilen şans ona tanınsa sağ bek sıkıntımız falan kalmayacak ya neyse Tayfur Hoca gelir gelmez A takıma çıkardı. Yakın zamanda gereken şansı da verir umarım.
@ozaniel niye bu kadar umutsuzsun kardeşim :) İmkansız bir şey değil sonuçta. Hayal peşinde koşturacak bir durum da değil bence. Yanlış yapa yapa doğruyu öğrenmek lazım. Yıldızları bir araya getirmek başarıyı getirmiyormuş bunu gördük. Belli bir sisteme de oturtmak lazım o yıldızları. Bunu amaçlıyor şimdi yönetim. Fena mı ?