Maçtan önceki konuşmalarının birinde açıkladı hocam öyle bir söylemde bulunmadığını.
Printable View
Arsene Wenger ``oyle bir sey demedim kesinlikle`` demisti.Ben de zannetmiyorum oyle bir sey dedigini.Sayet dediyse de, Besiktas`in ahi tutmus, Arsenal gecen sene falan hep fark yedi bir suru takimdan.Benim kisisel fikrim ise, fark muhabbeti kadar bos bir sey yoktur.Her takimin mazisinde bunlar doludur.Hele ki modern futbolda, en buyuk takimlar bile rahatlikla fark yiyebiliyor.
Her neyse, Besiktas mukemmel bir mucadele ortaya koydu, fakat bence o mucadeleye yazik oldu.1-0 kazanmalilardi..
Arsenal cephesine gelirsek, kendi taktiklerini sahaya yansitamadilar, baski kuramadilar.Bunda Besiktas`in mucadeleci oyuncularininda payi vardi.Fakat iyi ki Giroud gibi bir adam vardi forvette bugun.Gecen sene aslinda fena oynamadi fakat biraz Burak Yilmaz tarzi bir adam.Istatistikleri iyi fakat cok sacma sapan goller kaciriyor.Bugunde net firsatlardan yararlanamadi.Umarim Emirates`teki rovansta da bu etkisiz futbolu surer.
Ne olursa olsun avantajlı bi skor en azindan gol atma gibi bi zorunlugun yok arsenale ise gol lazim bu handikapi iyi değerlendirip adadan turla dönmeye calismak lazim
Bilic çok akilli isler yapti ona buna değil bilince güveniyorum umarim turu atlar bjk puanlara ihtiyacimiz var
Ellerin kolların duruşuna bakın aynı kartal gibi değil mi? Bi de gol olsaydı efsane bir görüntü olacaktı:
http://img-cdn.ntvspor.net/C/I/527/b...nal9_KJU5L.jpg
Valla muhteşeme yakın bir oyun ortaya koyduk herkesin düşündüğü gibi acaba Olcay ve Oğuzhan çıkmasa da Necip çıksa, Mustafa çıksa neler olurdu.
Rakip 10 kişi kaldığı anda Oğuzhan'da kırmızı kart görebilirdi işin öyle de bir boyutu var ne olursa olsun iyi skor ama galip gelebilirdik. Kesinlikle galibiyeti hakettik oynadığımız futbolla.
Rövanş maçında Ramsey'de olmayacak, Arteta'da sakatlanmıştı onun da olmayacağını düşünürsek ve bizden de Atiba'nın maça yetişeceğini varsayarsak orta sahadaki üstünlüğümüzü rövanşta çok daha fazla hissettirebileceğiz. Bir diğer konu ise kanatlar bu maçta sadece sol kanatla oynadık.Olcay çok iyi bindirmeler ve savunma arkasına kaçmalar yaptı Oğuzhan'da onu kartal bakışlarıyla müthiş besledi ama aynı şey sağ kanat için yoktu malesef. Mustafa orada olduğu için sık sık Demba Ba'Nın yanına ve arkasına gitti kanatta kayboldu. Emirates'de ki maçta İsmail yine sağ bekte düşünülmeli bence çok iyi ve faydalı oynadı Santi Cazorla'yı sildi sahadan maç içerisinde adını duyabilen var mı bilmiyorum. Motta'da ilk yarı da çok ileri gitti ve hata yaptı Alexis gibi bir adamı o kadar oralarda yalnız bırakmamak gerekiyordu neyse ki devre arasında fırçayı yemiş 2.yarıda o da kilitledi Alexis'i ve oyundan aldırdı.
Bundan sonra deplasmanda yapacağımız şey aslında çok da zor değil.
-------------Tolga
İsmail Pedro Ersan Motta
-------Atiba-------Veli-------
---------------Ozzy------------
Töre--------------------Olcay
---------Demba Ba----------
Bu dizilişle sahaya çıkıp Olcay ve Töre maçın başlarında ve hatta ilk yarısında savunmaya, beklere yardım eder 2.yarıda biraz daha hücumu düşünür Ozzy'nin atacağı arapaslarına ileri 3'lü hareketlenir ve İngiltere'den istediğimizi alıp döneriz.
Arsenal ilk kez berabere kalmış galiba bu eleme turları muhabbetinde 12'de 12'yken bu kez zor kurtuldu ama Emirates'de kaçamayacaklar :)
Mesut'un ismi verilmedi diye biliyorum ben. Arsene Wenger haftasonuna kadar hazır olur demiş Mesut için. Nasıl olacak o iş ?
Verilmiş Uefa'ya o isimler.
Quote:
Dünya Kupası'ndan geç dönmeleri nedeniyle sezon öncesi hazırlık kampına geç başlayan Almanya Milli Takımı oyuncuları Mesut Özil, Per Mertesacker ve Lukas Podolski ise kadroya dahil edildi.
Arsenal'ın diğer yeni transferleri Alexis Sanchez, Mathieu Debuchy ve Calum Chambers da Beşiktaş karşısında sahadaki yerini alabilecek.
Arsenal'ın UEFA'ya gönderdiği listede yer alan futbolcular şöyle:
Wojciech Szczesny, Mathieu Debuchy, Kieran Gibbs, Per Mertesacker, Laurent Koscielny, Tomas Rosicky, Mikel Arteta, Lukas Podolski, Jack Wilshere, Mesut Özil, Olivier Giroud, Aaron Ramsey, Alexis Sanchez, Nacho Monreal, Santi Cazorla, Mathieu Flamini, Calum Chambers, Yaya Sanogo, Abou Diaby, Joel Campbell, Francis Coquelin, Gedion Zelalem, Matt Macey, Damian Martinez, Ignasi Miquel.
Ben yanlış hatırlamışım o zaman. Eyvallah abi. Veli Mesut'u bitirir rahat olun. Ramsey daha çok koşan oyuncuydu iyi oldu bu :D
Bence oradakii arsenal hucum anlamında çok daha etkili olacaktır bjk iyi savunma ve etkili kontralarla tur aramalı
bjk dün bekledigimden daha iyiydi cok mücadele verdiler kazanmak icin... yalniz defans cok yetersiz deplasmanda isleri daha zor olacak...
Arsenal'e maçın sonlarında Veli'nin uzaklaştırmak isterken kısa düşen topunda oluşan pozisyon dışında pozisyon vermeyen defans mı çok yetersiz ?
Bir de ilk yarı sonunda Giroud'nun önüne ara top attılar da ıskaladı mı top mu hızlıydı göremedim onu. Başka aklıma bir şey gelmiyor.
Her zamanki gibi Şener Şen :zuhaha
beşiktaş süper mücadele etti bu konuda tebrik etmek lazım.
fakat taktiksel olarak baktığımızda takım halinde hareket etmekte sıkıntı yaşadığını gördük.
özellikle top rakipteyken düzgün bir şekilde topa kapanamadılar. çok savruk şekilde bireysel ve uyumsuz çabalarla topa baskı yapmak istediler bu da beşiktaş'ı biraz yordu.
aynı şekilde top kazanıldığı zaman da ortasahada oyunu yönlendiren oyuncu (necip) yeterli oyun okuma becerilerine sahip olamadığı için çok fazla direkt pas gördük bu da atakların olgunlaştıramadan bitmesine yol açtı.
bjk top kendine geçtikten sonra biraz top çevirebilseydi maçtan çok net bir galibiyetle ayrılabilirdi.
tabi arada bir oyuncu kalitesi farkı var. olcay o golu atsaydı vs. diye varsayımda bulunabiliriz. fakat maçta bjk'lı oyuncular o kadar da kalitesiz görüntü çizmediler bireysel olarak.
olcay'ın kaçırdığına benzer giroud da kaçırdı mesela hem de giroud olcay'ın heralde 2 -3 katı falan bir maliyete sahiptir.
yani maçlarda goller kaçar. önemli olan o pozisyonlara nasıl girdiğindir.
maçta bjk bu tarz pozisyonlara çok acele girdi top iki kere geçti gol pozisyonu oldu ama geçmedikleri çok oldu bu da top kaybına yol açtı. hopp takım geri depar atmak zorunda kaldı.
özellikle ismail çok kötü anlarda tam rakip sahaya yerleşmişken top kayıpları yaptı.
bjk'ın deplasmanda istediği sonucu alabileceğini düşünmüyorum. umarım alır ben galatasaraylıyım belki ama yok oradan 4 milyon gelcekmiş de bilmem ne bunlara takılmam. ingilizleri de hiç sevmem onlar oynayacağına bjk oynasın isterim.
fakat maalesef ki bu tarz bir futbolla işi zor beşiktaş'ın. evet çok istekliler kendilerine güvenleri de harika fakat futbolun bazı temel noktaları çok eksik. en başta soğukkanlılık ve yaptıgını bilerek oynamak gibi.
bjk ayrıca çok motive fakat kırılgan gibi gözüktü bana, eğer ingiltere'de gol yiyip motivasyon düşer ve kırılırsa hezimet olur.
bu extensor'un bizim real madrid'ten 6 yediğimiz maçla ilgili bir yazısı vardı mesela o geldi aklıma.
bizim bu tuttuğumuz takımlar büyük takımlar ne olursa olsun tarihe böyle kötü skorlar yazdırmamaları lazım.
bizim takımlarınız genelde motivasyonla saldırıp sonra beceremeyip gol yiyince bir anda özgüven kaybı yaşayıp maçı kafada bitiryorlar bu da böyle skorlara yol açıyor. bjk real'den 6 yiyen bize çok benziyor bu oyun tarzıyla.
umarım böyle bir şey olmaz. bjk tedbiri elden bırakmadan oyunu sogutarak gerekirse yerlerde yatarak rakibin sinirleriyle oynarak maçı 0-0 da tutmayı başarır. çünkü o maç ne kadar 0-0 giderse zaman geçtikte bjk'ın şansı artacaktır.
dikkat edin koskoca arsenal bile deplasmanda nasıl çirkeflikler yapıyor zaman geçirmek için.