NTV'de alt yazı geçti Nobre Türk olmuş
Printable View
NTV'de alt yazı geçti Nobre Türk olmuş
bende gördüm bi sitede bunu ve bu kararı veren cumhurbaskanını kınıyorum:mad: :mad: :mad: :mad: :mad:Quote:
Originally Posted by ozgrkc
yazıklar olsun diorm başka bişi demiorm... Bütün milli olmamış yabacılar Türk olsun o zmn?... Bu ay yıldız a saygısızlıktır... yurtdışında Türkleri zor kabulleniyorlar biz ise 2 sene oynayan kişileri hiç düşünmeden bir imzayla Türk yapıyoruz... Aurelio 5 sene kalmıştır ve ona ne kadar ihtiyacımız olduğu ortada ya Nobre? Neyse artık olan oldu... Sıra yattara da jaba da tita da... yakında ne olduğu belirsiz futbolcular da gelir Türk vatandaşı olursa şaşırmayalım..!
dediklerinin hepsine katılıyorum ozgrkc böyle bir kara vermesi gercekten cok sasırtıcı neye dayanarak nobre'yi türk yapıyorlar türksporuna katkıda bulundu diyolar ne katkısı oldu nobre'nin tek katkısı pislik oldu endini yere atar elle oynar dirsek atar baska katkısı yok türk sporuna tabi bu saydıklarımda katkı yerine geciyosa
demek bu işler bu kadar kolay he.. ;)
eet abi bu kadar kolaymıs demirören bunu sadece fenerbahcenin şampiyon olmasını engellemek için yapıo baska bi sebebi yok bununQuote:
Originally Posted by nart_susruko
Benim anlamadığım Aurelio Türk olmak için kaç aydır uğraşıyor. Kaç kere emniteye gitti bunun için. Brezilya'dan evrakları gelecek dendi lisans verilmedi. En son Fener FIFA'ya gitti milli takımda oynayabilir diye onay aldı sonra federasyon Türk statüsünde oynaması için lisans verdi. Lig maçından 2 gün önce alabildi yanılmıyorsam. Nobre daha dün başvurdu bugün Türk oldu deniyor ilginç.
Tekrar söylüyorum. Geçen sene FB yabancı sayısı artsın derken tüm kulüpler buna karşı çıkıyordu şimdi neden daha fazla yabancı oynatmak için uğraşıyorlar anlamış değilim. Geçen sene FB ye destek verselerdi belki ilk senelerde ülkemize saçma sapan yabancılar gelecekti ama Türklerden daha iyi olmadıkları anlaşılınca her yabancıyı almayacaklardı. Şimdi hem saçma sapan yabancı gelecek hem de Türk olacak. Bekleyip göreceğiz daha ne gelişmeler olacak....
Bir cok gelismis ukle ile karsilastirildiginda, Turk vatandasi olmak kolay. Bu kolaylik nedeniyle vatandas olduktan sonra 5 seneyi doldurma zorunlulugu getirilmisti zaten.Quote:
Originally Posted by nart_susruko
Yukarida da yazdim bu is olur diye cunku sonucta Nobre Turkiye liglerindeki en iyi 10% a girecek kaliete bir oyuncu.
Simdi Mondragon'un dedelerinden kalma Osmanli vatandasligi belgelerini ortaya cikartmasini bekliyorum ben. Onu da Turk yapariz sip sak... :D
Nobre türk olduysa mondragon ve song istemeden türk yapılmalı bu rezillikten başka bir şey değil. Nobre Türk futboluna ne katkı sağladı veya sağlayabilir çok komik bir karar. Türk olmak bu kadar kolay olmamalı
gelde sen bu federasyona ... lı bişeyler söleme madem izin vercen niye kaldırmıyon sınırı ben ilhan cavcav ın yerinde olsam getiririm 6 tane afrikadan ilk devreye kadar onları türk yapar 2 devre 6 tane daha alırım böle işmi olur ya izin ver ya verme bizde luciano yu yapalım o zaman
Dediğim gibi herşey gibi bunun da suyu çıkçak...Zamanında eet kaan dobra,boliç,baliç Türk oldu... ama Türk olmak bu kadar kolay olmas denilip 5 senelik oynama süresi konuldu...o tanıtım meselesi ise şu an atletizm de yarışan sporcular içindi... ama işte yine çektiler bi taraflara... ben yine diyorum... en yakın zaman da bisürü yabancı Türk vatandaşı olcak ki Jaba için Yattara için işlemler başlatılmış bile... Çok mu zor yabancı sınırının kaldırılması... Türk lüğümüzle böyle oynanmasın bari... her gelen Türk olcaksa...
arkadaslar şimdi star spor haberlerinde gördüm nobre 2008'den itibaren türk statüsünde oynayacakmıs fakat fatih terim milli takıma alorsa türk statüsüde oynayabilicekmiş
fatih alır onu milli takıma bakın görüceksiniz
bence fatih terim nobre'yi almıyacak milli takıma çünkü milli takımda nobreye gerek yok bide elemelerde baslıyacağı için dahada ciddi bir kadro kurucağı düşüncesindeyim ve o yüzden nobre'yi alıcağını zannetmiyorum
Aslında teoride Türk vatandaşı olmasının bir zararı yok. 5 sene bu memlekette kalmış eğer hukuki hakkıysa alır ama;
Sen her Türk vatandaşlığına geçen oyuncuyu milli takıma çağırırsan işin o zaman pratikteki saçmalığı akıllara gelir. Ki fatih terim nobre'yi de (malesef ki)oynatabilir gelecek maçlarda..
Eskiden milli maçlarda yenilsek bile onurlu bi yenilgi alıyrduk. Nobre veya Yattara milli takıma gelirse söz gelimi, maçlar çok şenlenicek(!) Judo-Futbol karışımı bi spor bile ortaya çıkabilir böyle bir karışım orataya çıkarsa..
Bu oyuncuların milli takıma geçmesini destekleyenlerin bir de bahanesi var: Fransa milli takımının yarısı Zenciymiş, Zidane Cezayir asıllıymış, Polonyalı klose gol kralı olmuş vs vs.. Yahu Zidane'la Nobre, Thuramla Aurelio bir mi? Bu dedikleri adamlar zaten kendilerini kanıtlamış insanlar. Ama dünya yıldızlarıyla orta kapasite futbolcular bir tutup aman seçilsinler; Bak elin Avrupalısı yapıyo oluyo gibi savunmalar yapıyorlar. E Ronaldinho gelse Turkcell Süper Ligde 5 sene oynasa lafımız yok Türk olsun yani... Oynasın da milli takımda ne güzel..:D :D
İşin şakası bir yana, umarım Nobre yada gerisinin geleceğine emin olduğum diğer devşirme oyuncular milli takıma seçilmez ve birbirnden yetenkli gençlerimizin önü açılır..
ne oldu arkadaşlar zorunuza mı gitti nobrenin türk olması
sizde başvurun başvurmayın diye bjk size engel mi oluyor hayır
hatta size öncü olduk
Beşiktaş'ın Brezilyalı futbolcusu Marcio Nobre'nin Türk vatandaşlığına geçişinin onaylandığı bildirildi.
Beşiktaş Kulübü İdari Menajeri Ali Gültiken, yapılan başvuru sonucunda Nobre'nin Türk vatandaşlığına geçişinin onaylandığını belirterek, ''Nobre'nin nüfus cüzdanını çıkarttık. Adı Mert Nobre oldu. Bazı prosedürler var. Bunlarla ilgili çalışmalar yapıyoruz'' diye konuştu.
Federasyon Nobre den sonra konuyla ilgili kararların alınması için yeni yasalar suncakmış... yasalardaki boşlultan dolayı olan bu olaylar düzeltilcekmiş yani bu öncülük olunmuyo ne olunur sizin yorumunuza kalmış... belki yattara da jaba da Türk olcak ama ondan sora bu yasa yle ilgili yeni kararlan alınılcakmş... Umarım biraz daha dikkatli olunulur bu konuda... yoksa böyle adamlar Türk oldukça ve milli oldukça gerçekten forma için oynıcak insanlara yazık olunur...
Simdi Fransa ile Turkiye'yi karsilastirmak yanlis.
Viera Senegal'de dogruktan sonra 8 yasinda ailesi ile beraber Paris'e tasiniyor ve Fransiz vatandasi olarak milli takimda oynamayi tercih ediyor.
Trezeguet Arjantin'li anne babaya Fransa'da doguyor ve buyuyor. Kariyerine Arjantin'de baslamis olsa da bir yil icinde Fransa'da kendini daha rahat hissettigi icin geri donuyor.
Zidane zaten Marsilya dogumlu.
Claude Makelele Zaire'de dogmus ama 4 yasinda Paris'e tasinmis.
Kariyerine basladiktan sonra Fransa vatandasligi almis oyuncu bulmakta zorlanirsiniz.
Ayni sekilde Podolski 2 yasinda Polonya'dan Almanya'ya geliyor ve Almanya icin oynamayi tercih ediyor.
Klose'nin ailesi 1981 yilinda Fransa'ya kaciyor (Klose 3 yasinda) ardindan 1987 yilinda Almanya'ya tasiniyor. Klose'nin babasi ayrica Alman bir ailenin cocugu.
Gerald Asamoah Gana dogumlu ancak ailesi ile beraber Almanya'ya 12 yasinda goc ediyor.
David Odonkor Almanya dogumlu, babasi Ganali, annesi Alman.
Burada en karisik olan Kuranyi. Panama asilli anne ve Alman dogumlu Macar asilli babaya, Brezilya'da doguyor. 15 yasinda geldigi Almanya'da milli oluyor.
Bu orneklerin ne Aurelio ne de Nobre ile bir benzerligi yok. Ikisi de kazik kadar adam olduktan sonra Turkiye'ye gelmisler. Haydi neyse Aurelio nispeten genc yasinda geldi ve uzun sure Turkiye'de oynadi. Ancak Nobre'nin durumu biraz daha farkli. Kanuna gore Nobre vatandas olur, hatta belki milli takima da girer ancak bu kural'in ciddi bir sekilde gozden gecirilmesi gerekli.
Biraz ugrassak, Brezilya'dan dunyanin en iyi takimlari arasina girebilecek bir kadro devsirebiliriz cunku Brezilya'da zaten cok fazla kaliteli oyuncu var. Ancak bu takimin hic bir anlami kalmaz benim gozumde.
Kapı açıldı.. Geçenden 40, geçmeyenden 50 akçe..
Hay kapısına da, geçene de, geçmeyene de...
Ne olacak şimdi? Önüne gelenin yabancı devşirmesinin önüne nasıl geçeceksiniz?
Oldu olacak iki Milli Takım çıkaralım, biri devşirmelerden olsun biri yerlilerden.. Ya da biri siyahlardan, biri beyazlardan..
Bundan sıyrılmanın artık tek yolu var, o da yabancı hakkını serbest bırakmak..
KATILIYORUM !Quote:
Originally Posted by meddah
Quote:
Originally Posted by meddah
a dan z ye katılıyorum.... Devre arasında da dewşirme milli takımla - Öz Türk milli takımı maç yapar yakında... bakalım daha neler görcez!
Herşey Fenerbahçenin normalde 5 yıl sonra Türk statüsünde oynaması gereken Aurelioyu Türk statüsünde oynatabilmek için maddede ufacık bir değişiklik yaptırmasıyla başladı. Maddenin orjinal halinde bir yabancı Türkiyede 5 yıl forma giydikten sonra vatandaşlık içni başvurabilir, başvurudan 5 yıl sonra da türk statüsünde oynayabilirdi. yani 20 yaşında transfer edilen bir oyuncu 30 unda türk statüsünde oynayabilirdi. Bu yasanın durupdururken 3 büyükler içinde sadece Fenerbahçeli Aurelioya yarayacak şekilde değiştirilmesi ve adeta bunun haklı çıkarılması içinmiş gibi apar topar Aurelionun milli tkaıma çağrılması şu an bulunduğumuz ortamı hazırlayan faktörler. Fenerbahçe 6+1 yabancıyla mücadele hakkı kazanınca diğer kulüplerin haksız rekabet söylemleri elbette ki gelecekti. Baktığımızda Aurelionun Nobreden tek artısı 2,5 yıl daha uzun süre Türkiyede kalmış olması ve muhtemelen 15-20 kelime daha fazla Türkçe biliyor olması. Şimdi kuralın saçmalığına gelelim: bir insan 2,5 yılda Türk olur mu? bir insan 5 yılda türk olur mu? Bir insanın bir ırksal ya da milliyetsel açıdan değişim gösterebilmesi için bir coğrafyada kaç sene ikamet etmesi gerekir?
O yüzden kimse 2,5 senenin hesabını yapmasın. Aurelio ne zaman vatandaşlığını geri aldırır, Türk milli takımındna anında feragat eder, o vakit Nobre başta olmak üzere tüm bu "Türk statüsü" meselesi kapanır. Rahatlıkla "Aurelio yasası" diyebileceğimiz yasalar çıkarttırarak bu nereye gideceği belli olmayan yolu Fenerbahçe açmıştır Beşiktaş değil. Tıpkı yıllar öncesinde Okocha vs. olaylarında olduğu gibi.
Bana kalsa ikisinin de milli takımda işi yoktur.
Bu durumdan sonra umarım Galatasaray boş durmaz.. Nober oluyorsa Mondragon hayli bir Türk olması lazım..
bence milli olmamış bir sürü brezilyalı almak lazım hepsini türk yapalım
2 yıldır Türkiyede olan Nobre Türk oldu iyimi ?
hatta türk yapmadan gelsinler milli takıma alalım federasyon bu duruma bi care bulmalı bence ingilterede uygulanan sistem en iyisi...Quote:
Originally Posted by hurmet
ya beyler ne güsel adam calıyoruz diger milletlerden. nie illa herseyi kötüye cekiyorsunuz. zaten bi sürü insan vardı Türk Vatandaslıgına gecen. ki futbolcunun gecmesi olay oldu. bu ilk de deil sonda. yalnıs bişey yapılmıs gibi abartmayalım bence durumu. haa illa Türk oldu die has Türk futbolcumlarımızın yerine milli takım da görev verilmesi bence pek te ii olmadı. ama kadroya cagrılması takım içi rekabete sebep verebilir. hazırlık maclarında da oynasın. ama ciddi müsabakalarda sadece ii bi yedek olarak kalsın. tabi bu olayda fatih terim aurelio takıma cagırmasındaki tek amac basarılı olabilmek her ne yoldan olursa.
bir yandan beşiktaşın 1 yabancı kontenjanı açılacak diye mutluyum diğer yandan ise biraz kafam karışık.fedarasyon şu yabancı meselesine bir çözüm bulsaydı da bunlara hiç gerek kalmasaydı.ama bence yine de önyargılı olmamalıyız.tamam aurelio ve nobre türk olmak için yanıp tutuşmuyorlardı buna eminiz ama onlar da herkes gibi milli forma giymek isteyebilirler.sonuçta brezilya milli takımında oynama gibi bir ihtimalleri olomadığından yada çok düşük olduğundan türk milli takımını seçebilirler.yani artık dünyada bunun bir çok örnekleri var.yani yabancı kontenjanı sınırsız olsaydı yine de aurelio ve nobre türk olmak için başvururlar mıydı?büyük ihtimal başvurmazlardı ama bilemeyiz belki de milli takımda oynamak için isteyebilirlerdi.
Ülkeyi Tanıtıma katkı maddesinden doayı Türk oldu Mert Nobre
en iyisi kulüpler yabancı kontenjanını açmak için yapıyor yaa...
en iyisi 4 sene Türkiye de olan her yabancı türk olabilsin ama milli takımda hiçbir zaman oynayamasın...