:) Relax..
Bahsettiğin pozisyonu izlemedim, doğal olarak bilmiyorum.. Sadece LİG TV den golleri izledim ve 4. gol bana ofsayt gibi geldi.. Gol olmasa da birşey değişmezdi zaten.. Galibiyetinize gölge düşürmek gibi bir amacım yok.. (::)
Printable View
Attığımız son gol ofsayt.
Nobre atıyor golü Holosko aktif alanda ve kaleciyi yanıltıyor.Ayrıca top Holosko'ya da çarpıyor.
Defans rezil ötesiydi.
NOBRE ise bir harikaydı. 10/10'luk oynadı bugün.Teşekkürler NOBRE.
"Taktiğimizde hata yoktu"
Turkcell Süper Lig'in 19. Hafta mücadelesinde Beşiktaş sahasında konuk ettiği Kasımpaşa'yı 4-2 mağlup etti.
Karşılaşmanın ardından konuşan, Beşiktaş çalıştırıcısı Ertuğrul Sağlam, kolay gol yemekten şikayetçiydi.
Ali Tandoğan, Serdar, Baki'nin yokluğunda savunmada 3 kişiye yer verdiğini ifade eden Sağlam, kendi hatalarından dolayı mücadelenin başında yediklerini gollerle geriye düştüklerini ifade ederken, bunda savunmada 3 kişiye yer vermesinin etkisinin olmadığının altını çizdi.
"Çok kolay yiyoruz" diyen Sağlam, takım savunmasında zaaflarının olduğunu, bunu değiştirmek için çalışmalarını sürdüreceklerini ve düzelteceklerini belirtirken, son olarak Kasımpaşa karşısında zaman zaman zor duruma düştüklerini ama karşılaşmayı 2-0 yenik durumdan 4-2 kazanmayı bildiklerini belirtti. 19.01.2008
Kaynak : Sporx.com
Galip gelebilmek için yıldızların olmalı , oyunu çevirebiLmeli . Beşiktaş'ta bunu gerçekleştirdi. Nobre'de kendini buldu artık
Bugün Nobre bana Fenerbahçe'deki günlerini hatırlattı onun adına sevindim.
Aldığı galibiyetten ötürü Beşiktaş'ı kutlarım. Gerçekten maçı çok iyi çevirdiler, hatta maç 0-2 olduğunda televizyon başında bu maç böyle biter dedim ama Beşiktaş'lı oyuncular beni yanılttılar :)
Göze hitaben ve seyir zevki açısından güzel maçtı.
Beşiktaş taraftarının üstüne Delgado ve Nobrenin güzel performansı eklenince, Beklendiği gibi Kasımpaşayı dağıttı Beşiktaş.
Maçı 2-0´dan çevirmeleri galibiyetin anlamını biraz daha arttırdı, fakat ligin en zayıf takımı tabiri ile andığımız Kasımpaşa takımından 20 dakikada 2 gol yemesi Beşiktaş takımının defansındaki zaafı ortaya koymaktadır..
Herşeye rağmen kazanmasını bildiği için Beşiktaş takımını canı gönülden kutlarım.
beşiktaşımızı tebrik ediyorum .güzel maçtı.nobre kendini buldu artık.böyle devam edserse daha çok gol atacak.üçlü savunmaya gelince,cezalıların olması böyle bir kurgu yapmaya zorlatı ertuğrul hocayı..savunmaya iyi bir oyuncu alınmalı..inşallah yönetimimiz bu sorunu çözecek.ama kasımpaşanın stoperi gerçekten iyiydi.dünya çapında isim yapmış oyuncu almak şart mı? ronaldayu zagoyu aldığımızda herkes tanıyormuydu 100.yılımızda şampiyonluğumuzda en büyük pay onlarındı.isim deil oyuncu şart..
Bu arada Delgado'nun attığı gol enfes'di.
Değinmeden edemeyeceğim:)
Beşiktaş'ım geliyor çalsın davullar sazlar,alemin kralına feda olsun bu canlar...
Sağlam Geliyoruz!!!
Bugün maçta 2-0 geriye düşünce kafam attı.Çok sinirlendim ama bizimkiler yine maçı çevirmeyi bildiler.
Bugün yine gözüktüki savunmaya transfer şart.Hoş bazı eksikler olsada eksikler olmadığındada yenilen golleri biliyoruz.Geldiğinde bu takımın savunmasını toparlayacak bir isime ihtiyacımız var.İnşallah bu isimi takıma kazandıracak yöneticilerimiz.(Umarım:rolleyes:)
Bu maç,2-0 dan çevirdiğimiz 3.maç herhalde.Bu sezon,geçen sezona göre daha iyiyiz hücumda.Daha çok gol buluyoruz.Bir ara yine 1-0 lı serilere başlamıştık ama 2.yarı itibariyle buna son verildi gibi.
Yalnız Bobo'nun performansı beni endişelendiriyor.Bobo bir var bir yok.İlk başlarda kafamızda bellediğimiz Bobo bu değil.Biraz havalandı sanki.Nobre'de aksine çok formda.Böyle giderse her zaman 3 lü forvet oynayamıyacağımıza göre Bobo yedek kalabilir..
Nobre'nin performansı beni çok sevinidiriyor.İleride Nobre'nin golcü kimliğine çok ihtiyacımız var.İNşallah böyle devam eder.
Bu arada Tello günün yıldızıydı yine.Bu adamı bize kazandıranlardan Allah razı olsun.Uzun süre sonra takıma kendi gözlemcilerimiz tarafından önerilen bir isim alındı ve katkı yaptı.İşte bizim böyle transferlere ihtiyacımız var.Bugünde 3 asisti vardı.
Delgado bildiğimiz Delgado..Çok şık bir gol attı bugün.Maçın kilidini açtı..Nerede eski Delgado..Nerede şimdiki Delgado..
Cisse'nin attığı golde önemli.Çünkü özellikle Avrupa'da başımıza bela olan olan duran top organizasyonundan golü bulduk.Bu tür goller gol atmakta sıkıntı çeken takımlar için ilaç gibidir.Tello'nun katkısınıda unutmamak gerekiyor..
Bugün Toraman için Emrah abi bazı laflar söyledi.Golleri gördüm.Toraman öyle ahım şahım hatalar yapmamış.Ki adam kaç maçtır iyi oynuyor.Bir maçta hata yaptı diye kötü mü olacak? O zaman Emrah abi özellikle senin savunduğun Servet'in sezon başında yaptığı hatalara ne demeli? Servet şimdi kötü topçu mu oldu bu hatalardan dolayı?
Neyse bu akşamki galibiyet keyfimizi devam ettirdi.İnşallah Galatasaray maçına kadar kayıpsız gideriz.(Bu çok zor biliyorum) Ama eksiklerin iyileşmesi ve yeni transferlerin takıma katılmasıyla birlikte şampiyonluğu sonuna kadar kovalayabiliriz..
Tebrikler Beşiktaş'ım..
Delgado'nun gölünü gerçekten hayranlıkla seyrettim. Akşamda Pires buna benzer bir golü Valencia'ya attı. Delgado'nun bu formu daim olur inşallah.
Son gole gelince çok bariz şekilde ofsayt artık hakemlerimiz bu pozisyonları kaçırmamalı yahu. Savunmada sıkıntılar yaşanıyor ancak ilk yarıda 3'lü savuma ile başlamak bunlara neden oldu bence. Gökhan Zan ve Serdar Kurtuluş'un da artık düzelsede şu sakatlıkları defansif anlamda epeyce güç kazanacak takım.
Nobre için bir kaç kelam etmek isterim. Belkide Beşiktaş'a geldikten sonra en iyi maçlarından birini çıkardı. Bu oyunuda 2 golle süsledi gerçi biri ofsayt ya neyse. :) Umarım bu performansı sürer. Aslında Nobre ve Holosko istikrarlı bir görüntü çiziyor olsalar, Bobo iyi bir fiyata hazır piyasası luşmuşken satılmalı fakat kimseye güven olmuyor ki.:)
son gol kesinlikle ofsayt...top kalecinin üstüne gelirken holosko ya çarpıp yön değiştiriyo...
Önce beşiktası tebrik ederim..Dün beşiktas çok kötü oynadı..Maçı cevirmesi dogal karsısında fizikmen bitmiş,direncsiz bir takım vardı..Defansı büyük takıma yakısmayacak hatalar yaptı..4.gol kesin ofsayt...Bence maçta akıllarda kalan olay delgadonun nefis golü idi..Artık bu gollere alısdık.
Maç hakkında güzel bir tespit.Alıntıdır.Paylaşmak istedim.Mehmet Demirkol yazmış..
Quote:
Dengesizlikler ve aksaklıklar, 22 oyuncunun da oyun iştahıyla karışınca müthiş bir oyun oldu. Seyirciye de ayakta alkışlar tabii...
Türk futbolu üzerine kafa patlatanların, hani milli takım hocalarından sıradan seyirciye kadar hemen hepsinin hemfikir oldukları nadir konulardan biri, savunma organizasyonlarındaki eksikliğimiz değil mi? En iyi savunma oyuncularımızda bile temel sıkıntılar yaşadığımız söylenmez mi?
İşte dün bunun canlı bir gösterisi vardı. Aklı kurcalayan temel sorularla birlikte. Kaleciden, Cisse'ye kadar herkes yerli. Fransız oyuncudan Bobo'ya kadar herkes yabancıydı dün Beşiktaş'ta. Bu bile bir dengesizlik değil mi?
Oyuna yabancılık veya alışık olma durumu ise tam tersten işliyordu. Rakip için can sıkıcı kalabalık ve top yapabilen bir hücum gücü. Geride ise kalesinde tehlike yaşamak için rakibe gereksinim duymayan bir savunma.
Bu garip denklemi bozan tek oyuncu hücuma dönük oyunda takımı aksatan Serdar Özkan'dı, Holosko'yla yer değiştirip 3-4-1-2'nin sağ kanadına geçince her şey yerli yerine oturdu. Kötü bir organizasyona sahip olan yerliler geride, takıma değer katan yabancılar önde.
Delgado'yu tutamadılar
Kağıt üzerinde 3 İbrahim'den oluşan defans, Kasımpaşa savunmadayken 4-6-1 dizilince, Kaş ve Toraman'ın, Erhan'ı tuttuğu ikili bir yapıya dönüştü. Kasımpaşa topa sahip olduğunda lig başından bu yana ilk kez bu kadar çok adamla ileri gitmeye niyetlenince de başta Üzülmez olmak üzere savunmada hemen hemen herkes yerini kaybetti. Kabul edelim maçı bu kadar tempolu ve bu kadar heyecan verici yapan da bu oldu.
Tabii Delgado, Tello, Holosko ve Bobo'ya direnmek için çok uğraşan Kasımpaşa savunmasına da hakkını vermeli. Tello'yu Göksel kadar etkisizleştireni görmemiştim bir taraftan. Ama Delgado'yu tutmak da olanaksızdı diğer taraftan. Sezonun golü olmaya aday 4. sayısını yazdı dün.
Anlayacağınız, dengesizlikler ve aksaklıklar, 22 oyuncunun da oyun iştahıyla karışınca müthiş bir oyun oldu. Seyirciye de ayakta alkışlar tabii.
Türkiye her ne şartta olursa olsun tribünleri dolduran Beşiktaş seyircisine teşekkür etmeli. Bu ülkede çok az oluyor bu!
tello dün 3 asist yaptı
Top ayağına geLdiği zaman Türkiye Liginin en tehLikeLi takımı Beşiktaş. HızLı ve düzenLi bir şekiLde hücuma kaLkması. KanatLarının sürekLi bindirmesi iLe hücum gücü gerçekten korkutucu bir düzeye uLaştı. Nerede ise yarım sezon tek Bobo nun performansı ve DeLgado nun arada bir oynadığı maçLarda ki performansı iLe hücum düşünen Beşiktaş artık DevamLı bir DeLgado, formda bir TeLLo, HırsLı ve sürekLiLiği oLan HoLosko ve Son haftaLarda ki üstün formu oLan Nobre iLe gerçekten çok tehdit edici bir takım oLdu. Kötü oynamadık. Savunmamız kötüydü. Onun dışında orta sahada ve hücumda yapıLması gerekenLer doğru hamLeLerdi. Savunmaya değinmeye gerek yok. Kanayan tek yaramız ve bizi her zaman sıkıntıya düşürmeye devam ediyor. Kasımpaşa yerine kontroLLü oynayan, top yapabiLen bir takım iLe oynasaydık farkLı durumLar ortaya çıkabiLirdi ama o zamanda ben bu sistemLe çıkacağımızı sanmıyorum.
Bişeye değinmek istiyorum. Lucescu zamanında sürekLi eLeştiriLen 3-5-2 doğru kuLLanıLdığı zaman ne kadar etkiLi bir sistem oLduğunu dün hafiften hissettirdi. Eğer dün savunma kurgusu ve orada ki oyuncuLarımız da bu sistem içerisinde oynayabiLecek kapasitede oyuncuLar oLsaydı tarihi fark geLirdi. Takım iLk kez bu kadar iyi hücum etti ve orta aLanda iyi pres yapıp, iyi top çevirdi.