Hayır dönemezsin; Alman birisi ile evlenmen lazım.
Printable View
Hayır dönemezsin; Alman birisi ile evlenmen lazım.
Kariyeri açısından en iyi kararı vermiş ...
Peki bi insan neden Alman Turku olamiyor ben onu anlayamiyorum? Ya hep ya hic yani gri bolge yok bi cok kisiye gore... Almanya artik Amerika gibi bi gocmen ulkesidir zaten milli takimin degisen yuzu bunu bize cok guzel bi sekilde gosteriyor. Ben Turkiye de dogmus ama Amerika'da yetismis bi insanin ve bir Amerikali-Turkum mesela. Bundan da gurur duyuyorum acikcasi. Benim hayatimda bu noktaya gelmem ve bu gercekleri kabul etmem oldukca zor oldu ama gercek boyle. Sen yasadigin ulkeye adapte olmali kendini orali gormelisin ayni zamanda geldigin yeri de unutmamalisin. Gercek anlamda gocmen olmak budur. Bence Mesut icin de Almanya ve Turkiye ole yani kendisini bu iki ulkeden koparamaz. Mesut'un Alman milli takimini secmesi ile Turk'lugunden bir gram kaybetmis degil ki Turk milli takimini secmis olsa idi eger Alman'ligindan da kaybetmemis olucakti. Ha belki Alman pasaportunu kaybeder di ki bu olasilik Almanya'nin kendi icinde degisen gocmen yapisini daha henuz bir Amerika gibi benimseyemedigini gosteren bir olaydir. Ama Almanya daha yolun basinda ne zaman insanlar rahat rahat ben Alman Turkuyum deyip Turk milli takimini sectiginde Alman vatandasligini kaybetme riski tasimicak iste o zaman Almanya da kendi gerceklerini kabul etmis olucaktir. Disdan gozlemleyenlerin de bu duyguya ve dusunce yapisina saygili olmasi gerek cunku bunu yasamamis insanlarin anlamasi cok zor, cok komplike bir olay. Baska bi ulkede yasayip hayatini orada surdurup kendisini orali goremeyenler de bu gercege benim gibi ne zaman varirlarsa hayat bi o kadar kolaylasicaktir sizler icin...
Almanya'da yasiyorum benden iyi biliyorsun demekki. Alman vatandasi olmak icin 10 sene Almanya'da yasaman ve ayni zamanda calisman lazim. Bu kanun evli olan yada olmayan herkes icin gecerli. Istedigin zamanda vatandasliktan cikabilirsin. Tekrar vatandasliga gecmen icinde Alman birisi ile evlenmen felan gerekmiyor, zaten daha önce vatandasligin oldugunu onlar biliyor tekrar 10 sene beklemene gerek kalmiyor :)
Çok üzüldüm gerçekten almanyayı seçtiğine ama fazlada kızamıyorum kendisine bizim gurbetçilerimize verdiğimiz değer ortada yıldıray halil nuri vs
Haklısınız , Yıldıray sakatım oynamıyacagım dedi Milli Takım'da ,ertesi gün kulübüyle maça çıktı , bu işleri bırakmak lazım , Halil , Nuri bunlarında ne dertcede futbolcu oldugu biliyoruz
Mesut çok üzüldük bak şimdi senin gibi futbolcuyu nereden bulucaz , sen gidip Ballack'ıda kesersin şimdi :D , şaka bi yana hiç üzülmedim ülkemizde 100 tane mesut çıkar belkide...
Kendi kararı,kendi seçimi.Saygı duymak lazım.
Alican'a katılıyorum,ülkemizdeki altyapımızdan birsürü Mesutlar çıkarabiliriz.Türkiye'de Mesut kadar hatta belkide Mesut'tan yetenekli futbolcular var ama parlatmasını bilmiyoruz.
Türk Milli Takımı yerine Almanya Milli Takımı'nda oynamayı seçen Werder Bremen'in Türk asıllı futbolcusu Mesut Özil, kendisi için tercih yapmanın çok zor olduğunu söyledi.
Werder Bremen'in Perşembe günü öğleden sonra yaptığı antrenman sonrası DHA muhabirinin sorularını yanıtlayan genç futbolcu, karar vermesinde ailesi ve arkadaşlarının da etkili olduğunu belirtti. Türkiye'yi çok sevdiğini ancak Almanya Milli Takım yetkililerinin kendisiyle daha çok ilgilendiğini ve değer verdiğini anlatan Özil, "İnanın karar vermekte çok zorlandım. Günlerce düşündüm. Zaman zaman uykusuz kaldım. Ben Almanya genç takımında oynadım. U21 takımında forma giydim. Burada benim bir çevrem ve arkadaşım var. Uzun uzun düşündükten sonra Almanya Milli Takımı'nda oynamaya karar verdim. Karar verdikten ve açıkladıktan sonra rahatladım. Üzerimde büyük bir baskı vardı. Bu süre içinde Alman Milli Takım yetkilileri benimle yakından ilgilendi. Türk Milli Takımı'ndan aynı ilgiyi ve yakınlığı görmedim. Şu an huzurluyum ve mutluyum" dedi.
BENİM İÇİN YENİ BİR DÖNEM BAŞLADI
Almanya Milli Takım kampına davet edilmesinin kendisini çok mutlu ettiğini ifade ede Mesut Özil, "Kararımı açıkladıktan sonra Almanya Milli Takımı kampına davet edildim. Çok mutlu oldum. Milli formayı giyecek olmam beni çok heyecanlandırdı. İnşallah başarılı olurum. Hedefim uzun yıllar Almanya Milli Takım formasını giymek. Benim için yeni bir dönem başladı" diye konuştu.
Sporx
Ya bizim Milli takım yetkilileri nerde Allah aşkına böle oyuncuları Türkiye'de oynatamıyorlar al işte adam gitmiş eLin Almanyasında top oynicak.Barış ÖZbek'tede böle bi sorun vardı bakalım ne olcak.
Kendi Seçimi Saygı Duymak Lazım O Formayı Binlerce Türk Genci Hayal Ederken Mesutun Seçme İçin Zaman İstemesi Zaten Seçmeyeceğinin Göstergesiydi Mesuta Futbol Kariyerinde Başarılar
Ayrıdan konu acmaya luzum yoktu
Secımını yapmıs tartısmanın bı anlamı yok mesut vazgecılmez bır ısım degıl
Türk yetkililerin ne yapması bekleniyor ki? Yada Almanlar daha ilgi ve alakalı imiş ne yaptılar yani ne oldu?
Adamın içinde zaten Alman Milli takımında oynamak varsa ilgi göstersen ne olur ki zaten adam daha önce Alman Milli takımında oynamış u21de. Almanya'da yaşıyor Almanya'da doğmuş büyümüş orada top oynuyor tabii Alman Milli takımını seçecek. Umarım sonu Mustafa Doğan'a benzemez :)
Futbol hayatında başarılar, bir Türkiye - Almanya maçında kendisini sahada görmek isteriz :p
Almanya'yı seçip topu Türk Milli Takım yetkililerine atmak da moda oldu.
Ben Mesut olsaydım kariyerimin geleceği için ; kimliğimde Türk yazıyor diye Doğup büyüdüğüm toprakları Türkiye'ye tercih etmezdim.
Ayrıca Mesut'tan bu zamana kadar haberi olmayan sevgili Milli Takım'ımız son dakikaya kadar nerelerdeymiş.. heeh ! :u:
Alman altyapılarında yetişen oyuncularımızı milli takımına çağıran Türkiye'ye de bundan sonra avcunu yalamak düşecek gibi. Almanya 'nın milli takımına kazandırdığı diğer oyuncular için:
(bkz: eren derdiyok)
(bkz: serdar taşçı)
(bkz: hakan yakın)
(bkz: gökhan inler)
(bkz: önder turacı)
(bkz: Malik Fathi)
Milli takımın haberi olmadığını falan zannetmiyorum.
Bu tür oyuncular ülkemizden aşırı ilgi alaka bekliyorlar.Hani onlarla yatıp onlarla kalkacağız ki öyle tatmin olsunlar.Werder Bremen'de oynuyorsun iyi bir genç yeteneksin diye Türkiye sana kul köle olmaz.Sen de bu yaptığın davranışla değerini belli edersin.
Umarım nereLi oLduğunu soraLara Türküm demiyordur.Tamam kariyeri adına beLki doğruyu yaptı ancak biz euro 2008deki gözyaşartıcı zaferLerden sonra Türküm diyorsak demekki bu futboLda da var.Ve Mesut bu duyguyu yaşamamaLı bence.:)
Almanya'da doğup büyüyen birinde Türk'lük bilinci ne kadar yer ederki...3-4 Yıl Almanya'da kalan vatandaşlarımız bile Türkçe'yi doğru düzgün konuşamıyor.Anlayışla karşılamak gerekir..
zamanında Terim başka bir gurbetçimiz Malik Fathi'yi tanımadıgını söylemişti..Ordan yola çıkarak haberlerinin olmadığını söylemiştim ;
(2006'nın haberi)
Terim: "Malik Fathi'yi yeni duydum" Milli takım teknik direktörü Fatih Terim, Türkiye'den teklif almadığı için Alman milli takımında oynamayı kabul ettiğini söyleyen Hertha Berlinli Malik Fathi'yi yeni tanıdığını söyledi.
http://www.cnnturk.com/2006/spor/fut...9.0/index.html
:)
Mesut Türkiye'de doğup büyümediği için birçoğumuz kadar Türklük bilincini bilmiyor. Soranlara Türk'üm demesinde bu yüzden bir yanlışlık olmaz.
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
Olayı farklı noktalara çektin. Ben AB konusunda genel bir durum söyledim.
Eğer bir ülke vatandaşlığından çıkartılırsan geçiçi izin dışında daha çok kalmak için evlenmelisin diye biliyordum. Almanya için farklı durum varmış, bilmiyordum.
Özür dilerim.
Alman Milli Takımı'nda oynama kararı aldığını açıklayan Mesut Özil'in, internet sitesindeki yorum sayfaları, hakaret mesajları geldiği gerekçesiyle kapatıldı.
''www.mesut-oezil.com'' adlı internet sitesinin taraftar köşesinden ulaşılan ''misafir defteri'' sayfasında Türkçe olarak, ''Maalesef spor konusu bu misafir defterinde çok geri planda kaldığı için, saygılı ve seviyeli bir konuşma imkanı da ortadan kalktığı için, bu misafir defterini üzülerek geçici olarak kapatıyoruz'' denildi. Aynı nedenlerden dolayı ''Forum'' sayfası da kapatıldı.
Sayfanın bakımını yapan ''Seven Dead Cats'' adlı ajansın redaksiyon müdürü Ulrich Hesse-Lichtenberger, Bild gazetesine yaptığı açıklamada, misafir defterine eklenen yorumları kontrol ettiklerini, son zamanlarda çoğu yorumların hakaret içerdiğini, doğrudan sansür uygulamak istemediklerini, ancak bunun giderek artması durumunda harekete geçmek zorunda kaldıklarını ifade etti.
Gazetenin haberinde, yorumların çoğu kez Türkçe veya kötü bir Almanca'yla yazıldığını, yorumlarda ayrıca Mesut'un kararının Almanya'da yaşayan Türk gençleri için kötü bir örnek teşkil ettiğinin yazıldığı da kaydedildi.
Werder Bremen'in teknik direktörü Thomas Schaaf ise, Mesut'un milli takım kadrosuna çağrılmayı hak ettiğini belirtti.
Maraton
Aynen aynen. Bunu Barış da yaptı ama halbuki kendisi çok önceden davet edilmiş milli takıma. Mesut da tam 2 ay öncesinden milli takıma bas antrenör tarafından canlı yayında radyodan davet edildi. Daha ne yapalım? Zaten Milli formayla bu tür pazarlık yapanlar da giymesin bu formayı lazım değil.
Hatta Barış'ın babası Fatih Terim'e "Oğlumu rahat bırakın sizde oynamak istemiyor" diye mektuplar göndermiş. Zaten Barış da Mesut da Milli takım sorulunca hep kıvırarak cevap veriyorlarıdı. Ayrıca Dünyanın en çirkef oyuncusu Barış Özbek'i milli takımda görmek istemezdim :p
Aynen katılıyorum. Elindeki kozu iyi kullanıyorlar. Tabiri caizse çok naz yapıyorlar. Gökhan İnlermiş oymuş buymuş. Adam ümit milli takımda oynadı, elin isviçresi adamı a milliye çağırcak diye biz de çağırmak zorunda mıyız? Zamanı gelince çağırılır. Zaten Türkiye'yi seçeceği yoksa ne yapsak olmaz. Adam seçmek istemiyorum, Türk hissetmiyorum dese valla daha az koyar ya. Yok ilgilenmemişler de yok şu da yok bu. Oldu o zaman Servet'i Gökhan Zan'ı İbrahim Toraman'ı keselim de serdar'I çağıralım, Aurelio'yu Topal'ı keselim de İnler'i çağıralım, Emre'yi, Tuncay'ı keselim de Mesut'u çağıralım. Oldu canım. Hadi iyi günler.
Aynen katılıyorum.
aynısını mesutda bize diyor hadi iyi günler.
mesut aferin bravo çok iyi yaptın demiyorum ama,mesutu almanya bizden daha çok oynatmayı haketti.
çok küçük yaşlardan ilgi gösterilseydi büyük ihtimalle bizde forma giyerdi.futbola almanyada doymuş orda öğrenmiş almanya genç takımlarında kendini parlatmış kariyerinin orda o şekilde devam ettirerek en doğrusunu yaptı bence.öyle yorumlar gördümkü adam sanki savaş için almanyayı türkiyeye karşı seçti.bu alt tarafı futbol.mesutu almanlar kazandı mesutda onları seçti.artık başka bir bayern munich maçında bayerni parmağında oynatırken izleriz.türk formasının değerini bizim gibi anlamasını beklemiyordum açıkçası
http://www.youtube.com/watch?v=kfc_T1iuG6s
Mesut Özil: "Ben Türküm"
Alman Milli Futbol Takımı'nda forma giyeceği açıklanan Werder Bremenli futbolcu Mesut Özil, kendisine Türkiye'de bazı kişilerin hakaret ettiğini ama buna gerek olmadığını belirterek, ''Hakaret edenlere, hakaretlerini iade ediyorum. Ben kendi işimi yapıyorum'' dedi.
Mesut Özil, takımının Schalke 04 ile yaptığı maç sonrası yaptığı açıklamada, Alman Milli takımında form giyecek olmasından mutluluk duyduğunu, herkesin buna saygı göstermesi gerektiğini söyledi. Kendisinin ve ailesinin her zaman Türk kalacaklarını ifade eden Özil, ''Ben Türk'üm ve öyle kalacağım. Ama Almanya Milli Takımı'nda kendimi iyi hissediyorum'' diye konuştu. Alman Milli Futbol Takımı'na seçilmek için senelerdir mücadele ettiğini dile getiren Özil, ''Teknik direktör Joachim Löw ile telefonda konuştuk. Çok mutlu oldum. Çok güzel bir konuşma geçti aramızda. İnşallah, Norveç maçında forma giyerim ve bunun devamını getiririm'' ifadesini kullandı.
Alman Milli takımını seçmesindeki en büyük faktörün bu ülkede doğup büyümesi olduğunu belirten Özil, ''Ben, bu ülkede doğdum büyüdüm. Buralara alıştım. Alman Ümit Milli takımlarında forma giydim. Oradan gelen arkadaşlıklarım var. Burada kendimi iyi hissediyorum. Bu nedenle Alman milli takımını seçtim. Tercihimi yapmadan önce Halil (Altıntop) abilerle, arkadaşlarımla, ailemle ve hocalarımla konuştum'' diye konuştu.
Mesut Özil, bu konuda Milli Takımlar Teknik Sorumlusu Fatih Terim ile birebir hiç görüşmediğini ve bu konuda daha fazla da konuşmak istemediğini söyledi. Özil, Türk Milli Takımı'nın çok güçlü olduğunu ve bu gücünü gösterdiğini de belirterek, ''Milli takıma bol şans diliyorum. İnşallah, başarılı olurlar'' dedi.
Öte yandan, Alman Birinci Ligi Bundesliga'da Schalke 04 kendi evinde Werder Bremen'i 1-0 mağlup etti. Karşılaşmanın tek golü 48. dakikada sağ kanattan Jefferson Farfan'ın ortasında Benedikt Höwedes topu kafayla filelerle buluşturdu. Halil Altıntop ilk yarı forma giyerken, Mesut Özil 90 dakika mücadele etti. Bu arada, karşılaşma öncesi kadrolar açıklanırken, Mesut Özil'in adı okunduğu sırada, Schalkeli taraftarlar eski futbolcuları Mesut Özil'i ıslıkladı.
Kaynak : AA
Mesut Özil e Alman Milli Takımında başarılar... Bize Semih- Arda ve Mehmet Yıldız Yeter...
Lafta Türk'üm demekle olmuyo Mesut efendi . Açık açık söyleyebilirsin Türkiyede oynamak istemiyorum Almanya daha iyi falan diye . Kimse senin boğazına yapışmıycak . Madem Türk'sün Alman milli takımında işin ne ?