Peki bi insan neden Alman Turku olamiyor ben onu anlayamiyorum? Ya hep ya hic yani gri bolge yok bi cok kisiye gore... Almanya artik Amerika gibi bi gocmen ulkesidir zaten milli takimin degisen yuzu bunu bize cok guzel bi sekilde gosteriyor. Ben Turkiye de dogmus ama Amerika'da yetismis bi insanin ve bir Amerikali-Turkum mesela. Bundan da gurur duyuyorum acikcasi. Benim hayatimda bu noktaya gelmem ve bu gercekleri kabul etmem oldukca zor oldu ama gercek boyle. Sen yasadigin ulkeye adapte olmali kendini orali gormelisin ayni zamanda geldigin yeri de unutmamalisin. Gercek anlamda gocmen olmak budur. Bence Mesut icin de Almanya ve Turkiye ole yani kendisini bu iki ulkeden koparamaz. Mesut'un Alman milli takimini secmesi ile Turk'lugunden bir gram kaybetmis degil ki Turk milli takimini secmis olsa idi eger Alman'ligindan da kaybetmemis olucakti. Ha belki Alman pasaportunu kaybeder di ki bu olasilik Almanya'nin kendi icinde degisen gocmen yapisini daha henuz bir Amerika gibi benimseyemedigini gosteren bir olaydir. Ama Almanya daha yolun basinda ne zaman insanlar rahat rahat ben Alman Turkuyum deyip Turk milli takimini sectiginde Alman vatandasligini kaybetme riski tasimicak iste o zaman Almanya da kendi gerceklerini kabul etmis olucaktir. Disdan gozlemleyenlerin de bu duyguya ve dusunce yapisina saygili olmasi gerek cunku bunu yasamamis insanlarin anlamasi cok zor, cok komplike bir olay. Baska bi ulkede yasayip hayatini orada surdurup kendisini orali goremeyenler de bu gercege benim gibi ne zaman varirlarsa hayat bi o kadar kolaylasicaktir sizler icin...