Skibbe kadroyu kurduktan sonra trene bakar gibi seyretti maçın özeti bu; insan bir müdahale yapar bir hücümcuyu çıkarıp defansçı koymaz
Printable View
Skibbe kadroyu kurduktan sonra trene bakar gibi seyretti maçın özeti bu; insan bir müdahale yapar bir hücümcuyu çıkarıp defansçı koymaz
Yapılan hatalar büyük olabilir ama Gsnin sorunu Skibbe'de bence...Elle gol yiyen bi takım sahsanıp Uefa sampiyonu favorisi olan bi takıma 3 gol atıyorsa sorunu hakemde değilde birazda kendi taktiksel planlarında aramalı takımlar ve taraftar diyorum ben...
Çok zevkli bir maç oldu.Hakem de hatalıydı ancak Eskişehir o atmosferde kazanmasını bildi.Tebrikler EsEs :)
Ümit oyuna girdikten sonra geldi goller, hakem kararları eleştirilebilir ama hakeme bel bağlamamak lazım. Eskişehir kendi sahasında her zaman zor takım. Hakem dengesini kaybetti oyunun. Skibbe yanlışları ile galatasaray'ın oyunu ortadaydı. Takımım adına üzüldüm açıkçası..
Hakemin gösterdiği tek taraflı kartlar oyuna müdahele imkanını kısıtladı oyuncularda. En basiti bu. 2 golde ofsayt vardı. Bizim elle atılan golümüz vardı. Daha birçok çapsız karar vardı.
Öncelikle GS maçın ikinci yarısında 10 kişi kalmalıydı. En azından ofsayt gibi görünse bile yakın çekimde Ümit Karan'ın kaval kemiğinden sekip gol olan pozisyondan sonra görülmesi gereken bir kaç kart eksik kaldı sanki. İkinci olarak Arda'nın hakeme yaptığı pozisyon kesinlikle kırmızı kartlıktı. Dün Edu ne kadar kart görmesi gerekiyorsa bugünde Arda görmesi gerekirdi. Formanın büyüklüğü kurtardı ikisinide. Gs'nin bir maçı vardı hatırlayamadım, ilk gol faul, ikinci gol yüzde yüz ofsayttı. Fakat gsli arkadaşların çoğu nasılsa farklı kazandık yine kazanırdık demişlerdi hatta yakın dostum Çağrı'da bu sözleri sarfedenler arasındaydı. Bugünde Eskişehir aynı şekilde kazandı. 4-2 gayet bir farktır. Eskişehir'in 3. Golü bariz ofsayt. Ayrıca Baros attığı golde pazu diye adlandırılan kısım ile topu düzeltiyor. Yavaş çekimde topun sekme hareketleri belli olmayacağı için ofsayt kamerasından pek net çıkmadı görüntü ama tekrar izleyince hızlı anlıyorsunuz ki bariz bir düzeltme ve nizam dışı gol de burada. Baros kendini attı kart gördü haklı bir karttı. Bir kaç pozisyon sonra yine müdahale dışı yerde kaldı. Penaltı gibi dursa da yine tekrarlarda bir darbe olmadığı görülüyor.
Ek olarak Youla iyi güzel de, son pozisyonda Hakan'a durduk yerde itikleme, laf söyleme gibi hareketleri sportmenlik dışından kırmızı ile cezalandırılması gerekirdi. Yan hakem uyarmadı bile orta hakemi. Youla'nın hareketi ağır değildi ama Tribünleri galeyana getirmeye birebirdi.
Biraderim mostapha'ya ithafen es es es ki ki ki..
Hakemin maçtaki en büyük hatası Baros'un golü ve Youla'nın ofsayt golü .. Bu ikisinde de yan hakemin hatas ımevcut .. 2.goldeki itirazdan sonra ne bekliyordunuzki hakemin üstüne çıkacaktı Gs'li futbolcular .. Bünyamin Gezer olsa idi iki kişi atılmıştı bile ..:)
Dikkatli baktım, hatta kale içi kamerasından da görünüyor ve kimseye çarpmadı benim gördüğüm. Direk Ümit'in kaval kemiğine çarpıp kaleye giriyor.
Evet o posizyonda Ümit Karan atıyor kendi kalesine.Ancak Youla'nın attığı 3.gol de sanki bana ofsayt gibi geldi.
Diyelim ki çarpmadı, ofsayt kuralına göre oyuncu pasifte olsa dahi kaleciyi rahatsız edecek ya da yanıltacak bir pozisyonda duruyorsa bu da ofsayttır. Ofsayt pozisyonundaki üç oyuncu da kaleciyi yanıltabilecek ya da rahatsız edecek pozisyonda değiller miydi? Kimse yanlış anlamasın, yenilgimiz teknik yönetim ve kendi oyuncularımızın hatasıdır ancak bu kadar bariz kural hataları da insanın midesini bulandırıyor ve işkillenmesine neden oluyor. Yenilginin faturasını üçüncü kişilere çıkartmak uğraşında değilim, Eskişehir de hakederek kazandı maçı bunu da kabul ediyorum fakat yapılan hataların bu kadar bariz ve göstere göstere olması hiç hoş değil.
Fırat Aydınus harika maç yönetti. Yardımcıları çok berbat maç yönetti bu ikisini ayırt etmek lazım bence
Tebrikler Eskişehir.Hakem hataları olduğu apaçık ortada,hakem iki taraf aleyhine de hataları vardı fakat hakem hataları Eskişehir'in oynadığı oyunun önüne geçmemeli.Ben Galatasaray'ın yenilmesinde,maç trafiğinin yoğunluğundan dolayı oyuncularda fiziksel bir yorgunluk ve 2.golün verdiği moral bozukluğunun etkili olduğunu düşünüyorum.
Bence hakem iki taraf içinde berbat bir maç yönetti. Galatasaraylı arkadaşlar Eskişehir'in attığı golü tartışıyorsunuz ama Galatasaray'ın bariz elle atılan golünü es- geçiyorsunuz. Olaya biraz objektif bakabilseniz hakemin bir taraf için kasti yaptığı birşey yok iki tarafıda zan altında bırakıyor.
Bunlara dikkat etsek iyi olur diye düşünüyorum.
Topun kaleye doğru geliş yönüne göre bakıldığında, ofsaytta 3 oyuncu var. Bu da rahatsız etmektir ve kaleciyi yanıltır. Hakemlik kurslarında özellikle gösterilen bir pozisyondur bu, ders olarak bile konulabilir videosu hatalı verilen bir karar örneği için, o derece yani :)
Hiç birşey söylemek gelmiyor içimden..Rezalet gerçekten..Hakemde harikaydı..!
Skibbe m.güveni alma zihniyetini hala anlamadım..Kendisi kadroyu kurup 'go on holiday' moduna girmiş..
Skibbe açıklamalarına golü ümit'in attığını ve bu pozisyona çok takılmamak gerektiğini söyledi.
Bu arada yediğimiz ilk golde gerideki 3 adamın rezilliği de var, De Sanctis- Meira- Servet 3lüsü gerçekten sanki boşa var orada.
Tekrar ediyorum, burada Eskişehirspor'un güzel oyununu esgeçmiyorum, hakkıyla kazandılar. Hadi Baros'un elle oynamasını göremedi, arkadaydı pozisyon hızlıydı diye geçiştirebilirsin de bunu nasıl anlatırsın millete onu demeye çalışıyorum. Hata yapmak başka bir şeydir kasten hata yapmak başka bir şey, direkt söyleyeceğim bu hatayı Baros'un golünden dolayı içinde şüphe olduğu için kasten yaptı Fırat Aydınus, denge getirmek amacıyla.
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
Hocam emin ol yanılmıyorum :)
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
İlk gol tam şaka zaten. De Sanctis orada elinden geleni yaptı da Meira ve Servet resmen gezintiye çıkmış gibi takıldılar. Hiç mi dokunamaz insan ya. Taça at, öylesine vur, hatta kendi kalene şut çek daha iyi vallahi bundan.
Hakem ne kadar bazı yerlerde hatalıda olsa oynadığığmız oyun berbat ötesi.Şu oyunla gidelim fenerbahçeyi yenelim kimsenin memnun olacağını zannetmiyorum.İyi oldu iyi, Skibbe'ye verilen tölerans azalıyor.
Ayrıca ne bu Baros'dan ne de Meira'dan bir cacık olmaz.Baros denen adam illa herkesi çalımlayıp kaleci ile karşı karşıya kalıp gol atacak
Ümit Karan'ın tam zıttı.
Skibbe başka bir 11 ile çıkabilirmiydi ki. Bu stoperlere karşı Youla'nın sorun çıkaracağı belliydi. Peki Skibbe'nin elinde hızlı stoper varmıydı. Emre Aşık çok yetersiz kaldı Youla'ya karşı.
Hakem bence çok doğru kararlar vermesini de bildi. Eskişehirspor'un ikinci golünü vermesi hem büyük cesaret hem büyük hakemlik.
Yan hakemlerin ancak görebileceği bir el golü bir de ofsayt golü var.
El golünde hakemin önü tamamen kapalı. Ofyat golünde yine aynı. Üstelik bu pozisyonları çok rahat gören iki yardımcı hakem var orada. Üstüne üstlük ofsayt olup olmadığından emin değilsen oynat diyor kitapta.
5 sarıyı birden çıkarması, ısrarla Arda'yı yanına çağırmasıda maçı elinde tuttuğunun göstergesidir. Hakeme berbat maç yönetti demek büyük insafsızlıık.
Yan hakemlere demek gerekir onu
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
Bu gibi yorumlardan cacık olurmu peki
Buna hakem mi denir ya artistlikten başka yaptığı iş yok.O yardımcıyı da neden koydulars orta hakem bile takmıyor adamı bizim 2.golde Baros'un elini ve onların 2. ve 3. gollerindeki ofsaytı görmüyor bayrak kaldırınca artist orta hakem takmıyor bu nedir ya Baros'un golünde eli görmediğin için golü verdin es'in 2.golünde ofsaytı gördüğün halde vermiyorsun ben bu iki durumu karşılaştırdığımda bir kasıt ararım nedir ya görmüyosun golü veriyon görüyon yine gol veriyosun bu ne ya puanımızı çaldılar o kadar buraya yazıyorum eminim bu adamı fb-GS derbisine verecekler verirlerse görürsünüz ... Ayrıca iki seneden beri söylüyorum bir türlü olmadı umarım devre arasında beleşe olsun gitsin şu ü.karan ya sırf zarar başka birşey değil ama güzel günler gelecek tabii ne zaman hakemler adil olunca ama hakemlerin de adil olmasını imkansız gibi görürsek zorluklara göğüs germemiz lazım . Alayına Skibbe arkandayız. SKİBBE ile 5 yıllık sözleşme imzalansın ...
Beyler Fırat Aydınus Türkiye'nin son dönemde yetiştirdiği en değerli hakemdir ve büyük gelecek vaad etmektedir. Ümit'in attığı gol ofsayt değil. Diğerlerini de kendisi göremez. Bir insanı karalamak bu kadar kolay mı arkadaş?
2. golde de bariz bir şekilde Ümit Karan ve De Sanctis rahatsız ediliyor. Bunları da görelim.
Hakem kötü bir maç yönetmiş ama bol pozisyonlu bol gollü olmuş maç , öncelikle Galatasaray'ın 2. golünde elle kontrol var gibi geldi bana , Es es 'in ikinci golünde ise top Ümit'e çarpıyor ama Es Es'in 3. golünde Youla ofsayt pozisyonunda yakalanmış ve golü atmış , sonuçta iyi bir maç olmuş tebrikler Es Es.. :)
Galatasaraylı futbolcular 5-6 dakika boyunca hakeme itiraz ettiler ama; gelin görünki bu pozisyoan bu kadar itiraz etmezeler Es Es iki gol daha atıp maçı kazanamıyacaktı...