Lokavttan Sonra Bosh Kings'e Dönebilir
http://media.nj.com/nets_impact/phot...0928_large.jpg
Dallas'a kaybedilen şampiyonluktan sonra Pat Riley Big 3'lüğü bozarak takımının bazı zayıflıklarını çözmek istediği söyleniyordu . Bu söylentiler doğrultusunda Chris Bosh Sacramento Kings'e gidebilir . Kadronun en zayıf noktası olan 1 ve 5 numara için Bosh feda edilebilir . Miami'nin Kings'e takasla gelen JJ Hickson ve şuan serbest olan Samuel Dalembert'i imzala takas et formülü ile Miami'ye kazandırmak istiyor. Dalembert geçtiğimiz günlerde Miami'de oynamak konusunda olumlu mesajlar vermişti . Geleceği parlak görünen Hickson ile de Bosh'un yerini doldurabileceğini düşünüyor Miami . Miami bu 2 oyuncu haricinde gelecek yıllara ait draft hakları da istediği belirtildi . Miami'nin bu draft hakları ile de 1 numara eksiğini kapamak istiyor . Kings bu takası gerçekleştirirse ligin en iyi power forvetlerinden biri olan Chris Bosh 'a sahip olacak . Ve DeMarcus Cousins ile Bosh'un uyumu konusunda çalışacak .Takas gerçekleşirse Cousins, Bosh, Evans / Greene, Thornton / Evans, Fredette takımına sahip olacak Sacramento Kings Play - Off yapamayabilir ama ligin en çok arıza çıkartan takımı olacaktır .
[FONT=Lucida Sans Unicode][COLOR=black] Kaynak:nbakabasketbol.blogspot.
ESPN'den Deron Williams Değerlendirmesi
http://www.burasikapali.com/wp-conte...n-williams.jpg
NBA'de lokavt tartışmaları hala sürerken,Avrupa'da bir takımla anlaşmak için iyi bir zaman.Deron Williams'ın yeni menajerine göre Deron önümüzdeki sene Türk kulüplerinden Beşiktaş'ın formasını giymeye hazırlanıyor.Tıpkı geçen sezon Iverson'un yaptığı gibi.Fakat eğer anlaşma sağlanırsa bu iptal olacak.
Peki diğer oyuncular da Deron'ın yolundan gidip Avrupa kulüpleriyle anlaşacaklar mı?Risk çok mu büyük?Hadi tartışalım:
1-)D-Will'in Türkiye'ye Gitmesi Akıllıca mı Yoksa Büyük Bir Risk mi?
Marc Stein,ESPN.com:Risklerden kaçınan birisi olarak bunu zor bir durum olarak değerlendiriyorum.Deron'ın hala 34 milyon dolarlık bir kontratı var ve isterse 2012 yazında da serbest oyuncu olabilir.
Perşembe günü Deron Williams'ın Beşiktaş'a transfer olacağı haberi geldiğinde herkes buna çok şaşırdı.Herkesin verdiği tepki şöyleydi:Şimdi Deron NBA'in minyatürü sayılan bir ligde kumar mı oynayacak?Ben de kendime aynı soruyu soruyorum.
Matt Moore,Hardwood Paroxysm:Çok büyük bir risk.Deron daha yeni bir bilek ameliyatı geçirdi.2012 yazında serbest oyuncuların piyasasında olacaktır.Güzel bir şehirde oynayacağı kesin ama NBA'de kazandığı parayı kazanmayacaksa neden bunu yapsın?Tuhaf görünüyor.
Devin Kharpertian, Nets Are Scorching:Akıllıca.Sakatlık her zaman için bir risk fakat bence evinde oturup hiçbir şey yapmadan durmak da en az oynamak kadar riskli.Deron 27'sinde ve sahip olduğu yetenekleri korumak için vücudunu zorlamasına gerek yok.Bu durumda,bence basketbol oynaması daha akıllıca.
2-)Williams Gerçek Anlamda Türkiye'de Oynayacak mı?
Marc Stein, ESPN.com:Deron'ı bilmemiz mümkün mü?Kendi hayatını nasıl şekillendireceğini ve kendisine asla İstanbul'a gitmeyeceksin diyen kaç arkadaşının olduğunu bilebilir miyiz?Ben evet diyorum.Ben tamamiyle Eylül ayında Deron'ı siyah beyazlı forma içinde görebiliyorum.Vakit geçirmek için oraya gitmeyecektir.
Matt Moore, Hardwood Paroxysm:Para olduğu sürece.Belki de Williams parayı basketboldan daha çok seviyor bunu bilemeyiz.Onu herkesin favori oyuncusu kim yaptı?Jerry Sloan.Muhtemelen kendisi değil.
Devin Kharpertian, Nets Are Scorching:Lokavt tartışmaları sürene ve karar sonuçlanana kadar kısa da olsa bir süreliğine Deron'ı Beşiktaş formasıyla göreceğiz.Deron hala FIBA'dan bir temiz kağıdı bekliyor.
3-)Peki Diğer Oyuncular da Deron'ı Takip Edecekler mi?
Marc Stein, ESPN.com:Lokavt gibi ekonomik sıkıntıların yaşandığı durumlarda bunu uygulayan yani dünya pazarına çıkan çok az basketbol oyuncusu var.Fakat bence bu sıkıntı yüzünden D-Will kalitesindeki oyuncular onun gibi başka kulüplerde oynamayı seçebilir.
Adı geçen en önemli risk,NBA kontratlarında oyuncunun sakatlık hizmetlerinin karşılanacağı veya daha büyük bir riskle karşılaşıldığında takımın bunu sahipleneceği belli değilken oyuncunun bir başka ligde oynaması.New York Times'dan Marc Cornstein'in yorumu şöyle:
''Bu bence ilginç bir durum olacak.Çünkü bu gibi oyuncuların isteklerini karşılayabilecek çok az kulüp var.Ayrıca takımlar bu riski almak da istemeyebilirler çünkü lokavt bittiği dakika oyuncu lige geri dönecek.''
Matt Moore, Hardwood Paroxysm:Bence Deron'ın yaptığı oyuncuları lokavt bitene kadar Avrupa parası kazanmak için cesaretlendirecektir.Eğer öyleyse,daha bir çok oyuncuyu başka liglerde görebiliriz.Sonuçta NBA'siz de yapabilirler,basketbolu sadece orada oynayacaklar diye bir şey yok.
Devin Kharpertian, Nets Are Scorching:Kesinlikle diyebilirim.Tabii ki ilk önce Deron'ın doğru seçimi yapıp yapmadığını görmeleri lazım fakat ben yine de en azından bir grup oyuncunun da onun yolunu takip edeceğini düşünüyorum.Söylendiği gibi,eğer Deron Kobe Bryant'ı yanına getirebilirse,bu durum NBA'den toplu göçlerin yaşanmasına sebep olacaktır.Kobe'nin gelmesi Avrupa'yı süperstarlar için geçiçi bir yuva yapabilir.
http://a.espncdn.com/photo/2011/0707...nt2_sy_203.jpg
4-)Eğer Kobe Avrupa'da Oynamaya Karar Verirse Onu Destekleyenler Bu Duruma Nasıl Tepki Vermeli?
Marc Stein, ESPN.com:Haklı olarak paniğe kapılacaklardır.Kobe'nin bacakları deniz aşırı ülkelere seyahat etmeye ihtiyaç duymuyor.Ama geri dönecekleri de bir gerçek.
Diyelim ki 5 NBA starı Avrupa'da oynama kararı aldı.Bu takım sahipleri üzerinde beklenmeyen bir baskıya da sebep olabilir.D-Will bu baskıyı tek başına yaratamaz,bunun olabilmesi için yanına birkaç oyuncu daha çekmeli.Ya avuç dolusu star giderse...
Matt Moore, Hardwood Paroxysm:Bu biraz da asla en iyi olması beklenmemesine rağmen kendilerine 5 şampiyonluk kazandırmasına benzeyecek gibi.Belli mi olur,belki de Kobe oralarda kendisini 1'e 5 oynamayacağı konusunda ikna edecek birisin bulur.
Devin Kharpertian, Nets Are Scorching:Söz konusu Kobe ise dizlerine dikkat etmek zorunda.Şöyle ki normal sezon ve playofflarla birlikte neredeyse 50.000 dakika NBA'de üst düzey oynadı.Ve Williams'tan ayrıldığı bir nokta da 30'unu aşmış olması.Bu vücuduna daha büyük bir baskı yaratacağı anlamına gelir.
5-)Yurt Dışında Oynayacak Olan Oyuncuları İzleyecek Misiniz?
Marc Stein, ESPN.com:İzlemek?Şimdilik patronlarla lobi oluşturacağım gibi gözüküyor.Yıldızlar dünyanın neresinde olursa olsun ben de orada olmak isteyeceğim.Pasaportum masanın üzerinde duruyor.Hazırım ve beklemedeyim.
Matt Moore, Hardwood Paroxysm:Evet onları takip edeceğim.Ama lokavttandolayı endişeli bir şekilde onları izleyeceğim.
Devin Kharpertian, Nets Are Scorching:Evet.Her şekilde evet.İster Newark'ta ister İstanbul'da olsun Deron Williams Deron Williams'tır.Ligi oluşturan oyunculardır.
Kaynak : NBATrKy
Lakers ve Celtics James Jones'u İstiyor
http://3.bp.blogspot.com/-4KG9ee0j2u...25C4%25B1m.jpg
Geçen senenin 3 lük kralı James Jones fazla süre alamadığından Miami'den ayrılmıştı . Ve eski takımına dönmeye niyeti yoktu .
Lokavt olduğundan dolayı şuan görüşmeler yapılmasada Lakers ve Celtics'in James Jones'ı istediği öğrenildi . Lakers Kobe'nin dinlendiği sürelerde James Jones 3'lük yüzdesiyle bench katkısı artırmak istiyor .
Aynı şeyi düşünen Celtics Ray Allen'ın dinlendiği sürelerde Jones'ın atacağı 3'lüklerin takıma katkı vereceğini düşünüyor . James Jones'ın bu 2 takımdan birisine gitmesine kesin gözüyle bakılıyor
KAYNAK: http://nbakabasketbol.blogspot.com/