yahu bu jerry stackhouse'un olayı nedir? ne bileyim öyle aman aman bir katkısı da yok, mesela son senelerindeki finley gibi değil. adam hobi olarak nba'de galiba.
Printable View
yahu bu jerry stackhouse'un olayı nedir? ne bileyim öyle aman aman bir katkısı da yok, mesela son senelerindeki finley gibi değil. adam hobi olarak nba'de galiba.
Pablo Prigioni NY'demi şimdi ? nasıl oluyor ya o ?
Chris Kaman imzalamış Mavs'le. Çok iyi transfer bence öyle bir uzuna ihtiyaç vardı Odom'dan sonra.
Kaman imzalamıştı zaten uzun süre önce. Mavs kurtulmaya çalışıyor ama play-off'a zor oynayacak bir takım olacaktır en fazla. Yani onu yakalamaları lazım, yoksa bu senenin Bobcats'i olacaklar
Darren Collison ve Kaman da alınmış. İlk 5 oluştu, play-off standartlarında bir ilk 5 bana kalırsa.
Takımın çekirdeği bozuldu bir kere, ayrıca ilk beş iyi tamam da bench'in ne katkısı olur, bunlar çok önemli ayrıntılar. Oyuncu kalitesine bakarak da pek bir yere varamayız. Tamam Kaman, Nowitzki falan iyi eyvallah. Mayo, Collison kalite. Peki bunların birbirlerine uyumu? Collison bir Kidd görevini gerçekleştirecek mi? Ya da ne bileyim Kaman bir pota altı savunucusu olabilecek mi? Yıllardır Mavs buna göre oynuyor. Ha oyun düzeni değişebilir, ancak bu şekilde çekirdekte değişmeler yaşayan bir takım kısa vadede üst seviye oynayamaz. Şimdi kesin konuşmamak da gerekir, daha yaz sezonu bitmemişken. Ancak Mavs'i bu sene playoff dışında görüyorum ben.
Hawks Kyle Korver'la anlaştı.
Mavs Play-off'a kalır yahu yapmayın...Güzel bir 5 kuruyorlar transferlere baktığımızda devamı da gelmeli tabi...Ancak bence en fazla yarı final oynarlar...Bu arada Duncan imzalamış en iyi transferimiz oldu tabi ki :D
Elton Brand gibi pota altında verilen görevi yapabilecek bir yedeğimiz hiç olmamıştı. O da resmen kadroya katılmış, hem 4 hem de 5 numaradaki yedek önümüzdeki sene kendisi olacak.
Bench'te Carter Beaubois ve Brand gibi oyuncular da var. Onlardan alacağımız katkı geçen sene Cardinal'dan, Dominique Jones'tan alacağımız katkı gibi olmayacaktır.
Geçen sene verimli oynayan kaç oyuncu vardı ki bu takımda? Sezonun ilk yarısında Nowitzki sakatlığı yüzünden 4-5 maç kaçırdı, kariyer ortalamasının çok altında yüzdeyle şut attı, Veteranlardan kurulu bu takımda Terry ve Nowitzki dışında maç başına 12 sayının üstünde atan oyuncu yoktu. Yine de takım bir şekilde play-off a gitmesini bildi. bu sene de .550 yakalanır diyorum.
Ben Mavs'in konferansta 9 veya 10. olucağını düşünüyorum. Tamam Nowitzki çok iyi bi oyuncu ama tek başına nereye kadar. Mayo,Collison,Kaman bunlar play-off için yetersiz bana kalırsa, üstüne bi de takım baştan yaratılıyo takım kimyası da önemli bi faktör. Şahsi düşüncem Mavs Play-off'a zor kalır.
Kaman ligin kalburüstü potaaltı oyuncularından biri, Collison da aynı şekilde kalburüstü bir oyun kurucu, Mayo ligdeki birçok şutör guard'dan daha iyi. Nowitzki zaten mevkiinde en iyisi. Shawn Marion da yaşlanmış olsa bile hala iyi kötü oynayacak kıvamda. Elton Brand, Beaubois, Carter, D-Jones gibi fena olmayan yedekler de var. Geçen sene bundan daha iyi bir kadro yoktu, aksine çok daha aşağı bir kadro vardı, buna rağmen süpürülmüş olsa bile konferans şampiyonuna karşı maçları ele aldığımızda iyi direnmişti Mavs. Bence hakkını yiyorsunuz biraz.
Çok daha iyi takımlar olduğunu düşünüyorum, bu sene batı çok çekişmeli geçicektir. Dediğim gibi Mavs play-off'u zorlar ama giremez bana göre.
Bilmiyorum Mavs ne kadar seyredildi ama Carter'a çok şans vermiyorum artık. Şuta yatkınlığı olması gerekenden fazla. + Nowitzki çok fazla abartılıyor. Tamam Nowitzki kendi mevkinde iyi felan ama o kendi başına bir şey yapamaz. Dediğim gibi Mavs'in bir çekirdeği vardı ve Nowitzki bu çekirdekte oynayabilen biri. Kidd + Terry'li bir Mavs'den farklı bir Mavs'de Nowitzki ne yapar bilemiyorum. Nitekim Nowitzki sürekli pozitif de oynamıyor.
Bakın şu an Mavs'in ilk 5'indeki oyuncu kalitesi hiç önemli değil. Collison üst düzey, Kaman üst düzey, Mayo üst düzey, Nowitzki üst düzey, Marion da üst düzey sayılabilir. Ama burada üst düzey kelimesi hiç önemli değil, çünkü bir oyuncu için üst düzey diyoruz ve bir oyuncu üst düzey olmakla çok şey değiştiremez. Burada takım olmak ve bir çekirdeğe oturmak önemli. Mavs 2010-11'de şampiyon olarak kadrosu kaliteli miydi Heat'ten? Hayır. Çünkü bir taraf kadro kalitesine sahipken bir taraf çekirdeğe sahipti. Ve dediğim gibi tamamiyle değişen bir kadro kısa vadede başarı sağlayamaz. Bunun örneklerini modern NBA'e bakarak ( son 10 yıl falan ) gayet görebilirsiniz. Mavs eğer çok bomba bir imza attırmazsa, süperstar gibi, takımdan çok oyuncunun ön plana çıkacağı bir oyun ile başarı sağlayamaz. He Rick Carlisle tecrübeli bir koç, belki onun sürprizleri olabilir ama oyuncular ile takımı bir kağıda koyduğumuzda mantıklı gelmiyor bana Mavs'in playoff'u
Nowitzki'nin kendi başına bir şey yapamayacağını düşünmene şaşırdım, çünkü geçen seneki OKC, Miami ve Lakers serilerinde oynadığı oyun, takımı sürükleyecek cinstendi. Dirk takımı taşımak ve abisi olmak için olabilecek en iyi oyunculardan biri. Bazı maçlarda Terry, bazılarında Stevenson öne çıkmış olabilir, ama o maçları da Dirk 30-40 sayıyla, savunması imkansız şutları sokarak kazandırdı, bunun yanında eski kadroyla yeni kadro karşılaştırınca yeni kadroda o +1 olacak oyuncu sayısı eskisinden daha fazla.
Kimse çekirdek kadro bozuldu ama yine de şampiyon oluruz demiyor ki, play-off ları görebilecek bir kadro olduğunu söylüyorum sadece. NBA gibi büyük bir ligde hiçbir GM transferleri adamın ismine bakarak yapmıyor. Şehre yatkınlık, takıma duyulan ilgi ve sempati, kişilik araştırmaları eminim ki günler alıyordur. Oyunlardaki gibi listeye girip ordan oyuncu seçmiyor kimse :)
Ben modern NBA'e bakınca, umutlarla kurulan ve play-off u göremeyen bir takım hatırlamıyorum. Takımın halihazırda bir süperstarı var, ve yanına mükemmel tamamlayıcı oyuncular alınıyor.
nowizki'nin ölüsü 20 sayı ortalamayla oynar.
Yanlış anlıyorsunuz. Nowitzki tamam imkansız şutlar atıyor ama Nowitzki'nin imkansız şutlar atması zaten tamamiyle takım ile alakalı. Yani bir şekilde takımda playbook dönüyor ve Nowitzki onu oynuyor. Her atakta topu atağa gelir gelmez Nowitzki'ye verirseniz ne yapar? Ona o fırsatı yaratacak bir takım lazım. Mesela Lebron James gibi değil, adam topu hücuma getirir, bi' şekilde içeri drive edebilir ya da oyun görüşü ile asist yapar vs. + Collison takıma hareketlilik kazandıran ve takım oyunun yöneten, playmaker bir oyuncu değil.
Hani övünmek gibi olmasın, bugüne kadar tahminlerim genelde doğru olmuştur. Burada da takımı analiz ederseniz Mavs'in oyun yapısının değişmek zorunda olduğu bellidir. Artık en önemli faktör Carlisle, yeni oyuncularını takıma nasıl enjekte eder, bilemem. Becerirse Mavs bi' şeyler başarabilir ama benim tahminim Mavs'in bu sene playoff'un dışında kalacağıdır.
He sezon başlayınca her şeyi gösterecek zaman. Siz de haklı olabilirsiniz, Nowitzki ve yanındaki üst düzey oyuncular bir şeyler katar, belki de Mavs çok başarılı olur hiç belli olmaz.
Sezon başlayınca göreceğiz diyelim o zaman. :)
Ben çok iddialıyım, Dirk sakatlanmadıkça Dallas banko play-off görür.
Dipnot: Dallas en son 1999-2000 sezonuna play-off dışında kalmış.
Sezon gösterecek. Duşsuz falan çıkar maça çarpılır da şut sokamaz, Allah çarpar, o zaman görürsünüz :icon_cool:
Minimum kontratlı bir oyuncu arıyorlardı.Prigioni onlar için iyi bir seçenekti.
Dirk Nowitzki abartılıyor diyenleri anlamıyorum.Adam 39 derece oynadı da hemen hemen tek başına şampiyon yaptı.Şampiyon olduğunda yanında Wade mi vardI? Yoksa Bosh mu? Sadece pek belli olmayan bir Marion ve savunması oyun becererisi ile katkı veren Kidd vardı.Öyle büyük bir kadrosu yoktu.Carter tamam sadece iyi bir bench oyuncusu olur.3-5 maç 20 sayı üstüne oynar yoksa bench oyuncusundan fazlası olmaz.Geçen seneden daha iyi kadro oluştu.Sorunlu ama potansiyelli Mayo ve Kidd'in yerini tutmasa idare eder bir oyuncu Collison var.Kaman'ı da küçümsemeyin center sıkıntısı çektiğimiz şu zamanlarda Kaman çok önemli.Orta mesafesi olan önemli bir oyuncudur.Batı Yarı Finali yapar diyorum en azından.
Kaman hücumu iyi olan bir oyuncu. Mavs'in pivot pozisyonunda hücumu olması sadece ekstra kazandırır, olması gerekeni değil ki. + Tekrar söylediğim gibi Nowitzki topu alıp " şimdi üçlük mü atsam, drive mı etsem, asist mi yapsam ayy bilemedim yea" diyen bir oyuncu değil ki. Onun performansı için takım kimyası çok çok önemli.
Nowitzki zaten bitirici pozisyonda.Ona topu indireceksin o bitirecek.Gidipte topu hazırlamayacak.Karşılaştırdığın Bron'da apayrı özellikleri var.
Benim de demeye çalıştığım o zaten. Lebron için bu gerekmiyor mesela. O yüzden Nowitzki daha farklı bir süperstar konumunda. Topu ona indireceksin. Bir oyun gerekiyor bir oyun kurma. Komplike bir takım oyunu ve bir çekirdeğe oturma gerekiyor.
Bulls Radmanovic'i kadroya katmış.
*Boston Celtics Courtney Lee'yi takıma kattı. Karşılığında orijinalde Charlotte'a ait bir ikinci tur draft hakkı, JaJuan Johnson, Sean Williams ve E'Twaun Moore'u Houstan'a gönderdi. Hatırlayacaksınız Boston Sasha Pavlovic'i Portland'a göndermişti bu takas için.
*Nuggets Anthony Randolph'u kadrosuna kattı.
*Dallas Mavericks 2.tur 4.sıradan seçilen Jae Crowder'la kadrosunu güçlendirdi.
* Michael Beasley, Phoenix Suns'a katıldı. Marijuana günlerinin geride kaldığını falan söylemiş canım benim.
*Jordan Hill'in Lakers'a döneceği haberleri var.