Originally Posted by
Deus Dominus
Çok iyi anlamadım ama sanırım finansal durumu düzeltmek için kadroyu hafifletttiğini yazmışlar. Kaleci Süleyman Küçük'ün transferini buna bağlamışlar.
İkinci resimde de oyuncu başına kulübün belirlediği ortalama değer görünüyor allowed kısmında. Key player için 950 €'yu tavan maaş olarak belirlemiş kulübün. Sende en düşük 400 €, maksimum 975 € maaş alan anahtar oyuncu var.
Uzun vadede yükseltmek için öncelikle transferde dikkatli olmak lazım. Hani ucuza oyuncu bulup maaşını fazla vermek, ya da bonuslarını yüksek tutmak sıkıntı yaratabiliyor. Üst liglere çıkana kadar (özellikle Süper lige) ben kiralık oyunculara ağırlık vermeni tavsiye edebilirim. Hem maaşlarını sen ödemeyeceksin ya da belli bir kısmını, hemde maç başı, gol-asist bonusları da senin cebinden çıkmayacak. Genç milli takımları takip etmeni tavsiye edebilirim, Türkiye ve özellikle Almanya u19, u 21 takımlarında oynayıp kulübünde oynayamayan, kiralanmaya uygun genç yetenekler oluyor. Hatta serbest kalabiliyorlar :) Finansı yükseltmenin yolu da başarıdan geçiyor, maç kazanıcaksın, oyuncu satacaksın. Başka türlü olmaz. O da en güzel Süper Lig'te olur.
Bandırmaspor'la kariyer yaparken Süper Lig'e çıktığımda takımın aylık maaşını bir galibiyetle çıkarıyordum :D