Atmamış olmaları neden bu kadar önemli? Bu durum hiç görüşmemişler anlamına gelmez. Sabah tesislerde görüşmüşlerdir. Telefonla da görüşmüş olabilirler. Hiç görüşmemiş de olabilirler tabi.
Printable View
Atmamış olmaları neden bu kadar önemli? Bu durum hiç görüşmemişler anlamına gelmez. Sabah tesislerde görüşmüşlerdir. Telefonla da görüşmüş olabilirler. Hiç görüşmemiş de olabilirler tabi.
Beyaz TV:
Flaş Gelişme !
Alex Beşiktaş'a mı gidiyor ?
İki gün sonra Aziz Yıdırım çıkar medyaya gider yapar kimse FB'den büyük değildir der ama unuturki takımın sahibi taraftardır, taraftar Aziz Yıldırım'ın nasıl arkasında durduysa bugünde yaptığı yanlıştan ötürü arkasından çekilmesinide bilir. Taraftarın efsane olarak kabul ettiği bir ismi önce kadro dışı bırakıp sonra göndermek basit bir iş değil, karşılığını alacaktır. Kaybeden belki bir süre Fenerbahçe olacaktır ama en sonunda Aziz Yıldırım ve Aykut Kocaman'da olacaktır. Kimse Fenerbahçe'den Fenerbahçe taraftarından üstün değildir. Taraftar Alex diyorsa Alex'tir, taraftar ne diyorsa odur.
http://12numara.org/ intro can yakıyor.
aziz yildirimdan beklerim sahsen futbolculara tembihlemis olabilir sosyal medayadan alexle ilgili mesaj atmayin diye.. bu arada stoch gönderilmez kendisi gider ayrica alexten sonra millet tutturdu stoch diye ne kadar sans buldu bu sezon? ya sonradan girdi oyuna yada sakatlik oldugunda ilk 11 e dahil edildi sezon basindan itibaren kesintisiz oynatmadiki hoca... düzenli oynamayan bir adamdan nasil bir performans bekliyor millet anlamiyorum.. saldiracak oyuncu ariyorlar sanki ille saldiracaksaniz cristiana selcuga felan saldirin stoch gecen sene bu takimin kilit oyuncularindandi sözlesme yenilerken sorun cikarmadi üstelik ayni ücreti aliyor.
Herşeyin bizlerin önünde yaşanmasını istiyoruz. Yazabilirlerdi, yazmak zorunda değiller. İlla herşeyden bir anlam mı çıkartmak gerekir? Maç kaybedince taraftardan özür diliyorlardır, taraftara öyle ulaşıyorlar. Alex'e de ulaşmak isterlerse, ulaşmışlardır bir şekilde.
Yönetimden bir tembih olsa yazmayın diye ilk önce gençler uyar buna.
Volkan, başkanla görüşmeden sonra Alex ile uzun uzun görüşmüş ancak nezaketen yazabilirdi 2-3 kelime orası ayrı :)
Arkadaşlar seviyeyi bozmayalım.
Gökhan da yolcu yakında ozaman :)
Şöyle bir yazı gördüm bir sitede, çok hoşuma gitti:
Simoviç yan topta kötüydü
Prekazi sadece sert vururdu
Amokachi'nin gece hayatı vardı
Arçil ve Şota ikizdi
Kuntz fazla efendiydi
Okocha disiplinsizdi
Uche çapkındı
Baliç'in saçları küttü
Boliç Baliç'e özendi
Popescu hep gerideydi
Nouma'nın eli şortundaydı
Ortega ne verdi ki?
Roberto Carlos'un boyu çok kısaydı
Hagi 36 numara ayakkabısıyla küçük kaldı!
Şimdi sıra Alex'e geldi!!!
Bitirdik onu da ey halkım
Yedik,
Çiğ çiğ
Türk futboluna verdiklerini,
Elimizin tersiyle itiyoruz.
Yazık!
Yıllardır sürdürdüğümüz bir geleneği ,
Devam ettirdik.
Sonunda iğrenç bahanelerle
Onu da öldürdük!
Alex
Lex
Ex!
Yazıp yazıp siliyorum. Ben onun vedası ile ilgili yazamam ki hiç bişey, dayanamam. Daha 2 hafta önce stadda adını haykırdım, şimdiyse..
Edit : Tek bir isteğim var, biz gidemeyeceğiz ama, dişi kanarya stadı inletsin Alex diye Beşiktaş maçında.Sonra VARSA o cesaret, insin yine alsın mikrofonu sustursun taraftarı. YERSE.
yazacak tek bir kelime dahi bulamıyorum. varın gerisini siz düşünün.
Nasıl ki biz yıllardır "Hagi"mizi arıyorsak Fenerbahçe taraftarı için de Alex'i arama yılları bugünitibariyle başladı.Hem Fenerbahçe hem de Türkiye ligleri tarihinde kesinlikle Alex ile birlikte damga vuran bir isim kendisine hiç yakışmayan bir şekilde gönderildi.
Bir Galatasaray'lı olarak üzüldüm açıkçası fakat artık Fenerbahçe maçlarında frikiklerden çok çekinmeye gerek yok.ya da ceza alanına açılan ortalarda nereden geldiği belli olmayan kafa ya da ayak darbesiyle gol yemek de yok. :) bakalım ilerleyen günlerde neler olacak fakat bence Fenerbahçe bu psikolojik savaştan çok yara alır
Yazılacak o kadar çok şey var ki; bir o kadar da yazılamayacak, duyguyu anlatamayacak, belki de anlatmak isteyecek bazı kelimeler; ama onlar bile bu olanların yanında utanıp sığ kalacak. Adeta kelimeler beni seçme diye direnecektir.
O yüzden yazıp yazıp sildim, yazmak istediklerimi. Böyle anlatabilirsem, belki anlaşılırım diye.
10 Alex de Souza yolun açık olsun...
Doğrusu kaç senedir Alex artık Fenerbahçe'den gitse diye bekliyordum ama böyle olabileceğini hiç düşünmemiştim.Bir efsanenin böyle apar topar takımla ilişiğinin kesilmesi hoş olmadı kesinlikle ama bu durumların buraya gelmesinde mutlaka bütün tarafların payı vardır.Yoksa da çok yazık olmuştur o zaman.Bir de her ne kadar hoca ve oyuncu bizim için efsane olmalar da,geçen sene Carvalhal'in Guti'yi takımdan yollatmasını aklıma getirdi bu olay.Efsane olmaları haricinde hemen hemen neredeyse aynı iki olay da.
Bugüne kadar Aziz Yıldırım'a toz kondurmayanlar şimdi onu yerden yere vuruyorlar.İşte futbol böyle bir şey,işte hayat böyle bir şey!!Büyük kaptan Alex'e bundan sonraki hayatında mutluluklar
Gerçek yüzünü,vefasızlığını,egosunu ve cesaretsizliğini gördüler de ondan.Aykut Kocaman gibi takıma ekstra bir fayda sağlayamayan teknik adam yerine 8 yıldır takımı taşıyan Kaptan'ı yollayarak kolay yolu seçti kendisi.Bana göre hava hoş ama Alex gibi bir adama bunların yapılması benim bile içime oturdu.
beyler Alex'in gitmesinde sıkıntı yok. gitmeliydi zaten. yaptıklarını bir düşünün kabul edilir şeyler değil. resmen ya Kocaman ya da ben durumuna getirdi olayı. çok fazla hata yaptı. bu yaptıklarını anca Kazım yapardı (örnek vermek için aklıma gelen ilk isim) Aykut Kocaman'ın ya o ya ben demesi de gayet normal. ne yapsın adam , her fırsatta kendisine saldıran bir ALex var. kulübeye dahi gelmez oldu , adam onu alkışladı yüzüne bile bakmadı , heykelinin açılışana gitti , he bir de kıskanç oldu adam.. yapmayın etmeyin Alex çok fazla hata yaptı. hatta bana kalırsa beni yollayın diye diretti resmen.. ama işte işin aması var.. Alex böyle yollanmamalıydı. Saraçoğlunda jübile tarzında bir tören falan yaparsın , kadro dışına bırakmadan o törenle yollarsın.. en büyük hata taraftarda sürekli kelle istemek durumu bu hale getirdi. hele dün o bir şeyler yakanlara yazıklar olsun.
en çok üzüldüğüm isim Kocaman.. resmen taraftarın gözünde en büyük düşman oldu. yazık adamın düştüğü duruma bak.. daha önce bir konuda yazmıştım ; adam teknik adam gibi yönetemiyor ki takımı , izin verilmiyor. misal Alex'i kadro dışı bıraksa kellesi istenir demiştim , şimdi aynen öyle oldu.
Yahu ne yapmış bu kulüp Alex'e?Hocasına karşı üst üste saygısızlıklar yapan bir futbolcu kadro dışı bırakılmış.Sonra bu futbolcu kendi isteği ile bonservisini istemiş kabul edilmiş.Burda bir yanlış göremiyorum ben.Ne yapsaydık kulübün tapusunu Alex'e mi verseydik?Aykut Kocaman'a çok büyük haksızlık yapılıyor.Alex'i çok seviyorum ama ben FENERBAHÇELİYİM.İçimde bir burukluk var ama burda en büyük hatayı Alex yaptı.
Ben dışarıdan bakarak yorum yapıyorum herhangi bir subjektif olma durumum yok.Elindeki en iyi oyuncuyu sen 2 kez takımdan ayırmaya çalışıp kendi sistemini oturtmaya çalıştın ikisinde de yapamadın,Alex geri döndü.Bu noktadan sonra da sınır denen bir şey vardır.3.kez tekrar takımdan kopartıp yedek bırakmaya çalışırsan bu adam da sabır topu değil,doğal olarak patlar.Ayrıca Alex gibi bir oyuncun varsa ya oynatacakdın ya da sezon başında gönderecektin.Oynatmayacaksan Alex gibi oyuncuyu elinde tutmayacaksın çünkü bu tip futbolcular futbol hayatının sonuna kadar as oyuncu statüsündedir.Aykut Kocaman değişiklik yapmaması gerekirken tıkır tıkır işleyen taktiği korumak yerine Anadolu takımı tarzı bir oyunu seçerek ve Alex'i pasif bir oyuncu haline getirerek aynı hatayı 3.kez yapmışsa asıl hatayı Alex'de aramayacaksın.Alex olduğu sürece o takımın taktiği bellidir.Aykut Kocaman kendi egosu yüzünden çok büyük hatalar yaptı.Daum geldi Alex oynadı,Zico geldi Alex oynadı,Aragones geldi Alex oynadı, peki tek akıllı Aykut Kocaman'mı ? Demek ki takımı tek başına taşıyan oyunculara garezin var demektir veya gerçekten acı bir şekilde senin rekorunu kırmasını istemiyorsundur.Zaten onunda ömrü çok kalmadı.Aziz Yıldırım evlere şenlik zaten.Mikrofonu ile Beşiktaş maçında diktatör havasıyla yine konuşur.
Totti,Del Piero,Hakan Şükür vs...Yaşı 35'e gelen böyle yıldız futbolcular %90-95 yedek kalmışlardır.Hiçbiri de sorun çıkarmamıştır.Sorunu bırak hocasına böyle saygısızlık yapmamıştır.Burada egosunu öne çıkaran kişi Alex'tir.Bu sezon maçların çoğunda oynadı ama skor anlamında çok etkisiz kaldı.Bunun yanında çok az olan mücadelesini sıfıra çekti.Resmen yanından topla geçen adama bakıyor.Twitterdan sürekli yazdığı mesajlar , bana teklifler var vs.Alex'in kafasında bir bölünmüşlük vardı ve bu sahaya çok net olarak yansıdı.Gitmesi hem kendi açısından hem de Fenerbahçe açısından en doğru karar.Bir an önce takımın alışması lazım
Hakan Şükür son sezonunda 41 maçta forma giydi.Totti bu sezon 6 lig maçının 5 tanesinde oynadı ve neredeyse hepsinde 90 dakika forma giydi.Oynayamadığı maçta ise sakattı.Son sezonunda Alessandro Del Piero'dan iyi futbolcular vardı Juventus'da,ona rağmen 27 maç oynamasına engel olmadı.Bu durumda Alex Fenerbahçe'nin en iyi oyuncusuydu,bu yaşına gelmesine rağmen,ligin bile en iyi oyuncusuydu.Türkiye'de ki yaşlı futbolcu kompleksi ile adamın yedek kalması normal gözüküyor ama normal değildi.Alex 8 yıldır koşmuyor,mücadele etmiyor.Şimdi mi fark ettiniz ?
@europeanconquer
Alex de bu sezon 12 maçın 10'unda forma giymiş. Dün Rıdvan beni güldürdü : )
Guntekin Onay: Alex de A2 takimina gonderilecek karakterde bir adam degil.
Ridvan Dilmen: Ben gittim alt takima, ben karaktersiz miyim ?
İBRAHİM SETEN @ibrahimseten
1. Aykut Kocaman'dan Alex'e: "Alex, beraber yapamıyoruz. Ben bırakmak istedim, kabul görmedi.. Kalacaksam seninle çalışmak istemiyorum.."
İBRAHİM SETEN @ibrahimseten
2. Kocaman'dan Alex'e: "Git biraz kafanı dinle.. Sonra gel oturalım, sana bir idman programı yapalım.." Alex'in A2'ye gönderileceği yalan!
Dün Rıdvan Dilmen'in bazı lafları güzeldi, mesela; nasıl olsa ipin ucunda Alex var diye bütün futbolcular rahat, Kuyt Aykut Hocaya sahip çıkımışmış,daha attığı imza kurumadı açsın bi Alex'in cvsine baksın, futbolcular hocam gitme diyormuş, hocaya sarılarak sahip çıkılmaz sahada koşarak sahip çıkılır...
Hani derler ya ‘’Bir çuval inciri hiç ettin’’ diye…
10 Numara adamdın…
Mütevaziydin, hemen hemen bütün yazılarımda ‘’İşte aile babası, işte profesyonel sporcu, işte örnek sporcu’’ dediğim bir yıldızdın…
Ama son dönemlerde kafamı karıştırdın be kaptan…
Anlam veremedim tavırlarına…
İnanamadım duyduklarıma…
Tamam eski yöneticilerimizden Hakan Bilal Kutlualp senin transferinde önemli bir rol oynamış olabilir…
Ama kaptan, ama… Ama bu kulüp seni büyüttü, bağrına bastı, heykelini dikti…
Nedendir Hakan Bilal Kutlualp ile sık sık ve uzun uzun telefon konuşmaları?…
Tamam, ilk geldiğin dönemlerde Volkan Ballı senin menajerindi, ama daha geçenlerde ‘’Bir konuşursam Aziz Yıldırım insan içine çıkamaz’ diyen Volkan Ballı ile nedir bu mesajlaşmalar, konuşmalar?
Kaptan anlamıyorum bir anlat bakalım, düne kadar idmanlarda 5’e 2 çalışmasında hep senin ekibinde yer alan güle oynaya sizinle çalışan ve oynadığın önce sportif direktörün, sonra hocan olan Aykut Kocaman’a neden cephe aldın?..
Sen Türkiye’nin en büyük spor kulübü olan Fenerbahçe’nin futbol takımının kaptanıyken nasıl olur da Twiter’dan ‘’Hoca beni kıskanıyor’’ Tweett’i atabildin?
Alex sana en önemli sorum şudur, bir cevapla da bilelim, heykelin açılıyor, çatışma halinde olduğun hocan Aykut Kocaman orada, seni alkışlıyor, peki neden hiçbir takım arkadaşın yok, üstelik kaptanlarısın?
35 yaşını bitirmek üzere olan ve 36 yaşına merdiven dayamış bir futbolcusun, nasıl olur da ‘’3 yıllık kontrat’ isterim diyebiliyorsun?
Takımın başında bir hoca varken sosyal medyadaki ‘’Fenerbahçe’ye antrenör olmak ister misin’’ sorularına ‘’Hayır ben antrenör kabul etmez’’ cevabını verebiliyorsun?
Yoksa Teknik Direktörlük mü istiyorsun, veya Aykut Kocaman’a değil de bir Teknik Direktör adayın var da onun mu yardımcılığını düşünüyorsun?
Neden ‘’3 Temmuz’’ sürecinde davrandığın gibi, başkanında özgür kalmışken, aynı kenetlenme için mücadele etmez de, hizipleşip, takım içinde ayartmalarla hocanın altını oyarsın?
Oyundan çıkarken hoca elini uzatıyor yüzüne bakmıyorsun, yetmiyor Sivas maçında hocan oyundan alıyor çıkarken yine alkışlıyor yüzüne bakmıyorsun...
Spartak Moskova maçında ilk onbirde yoksun, sakat olan kaleci Volkan dahil yedeksiniz, maçın ilk onbiri her zamanki gibi birlikte ısınıyor, yedekler de yine her zaman olduğu gibi ya ayrı çalışıyor ya da kulübede ama sen tutuyorsun ellerin cebinde üstünde eşofmanlar gidiyorsun başın önünde ilk onbirde mücadele edecek futbolcuların yanında dolanıp duruyorsun, taraftar doğal olarak hocaya cephe alıyor, takım arkadaşların bile bu hareketini şaşkınlıkla karşılıyor, neden Alex neden?
Kasımpaşa maçında oyundan alındıktan sonra tribüne çıkmak ta ne demek kaptan, bu tavrının ‘’Senin yanında değilim hoca’’ demek anlamına geldiğini anlamayacak kadar aptal mıyız?
Fenerbahçe Kulübünün kim olursa olsun bir futbolcu için hocayı gözden çıkarabileceğini düşünecek kadar gözlerin nasıl kararmış olabilir?
Diyelim ki, senin için hoca kovuldu, bunun arkası gelmez mi?
Yeni hocayı da beğenmezsen onu da mı kovduracaksın veya kovdurmak için ayağınız topa gitmeyecek?
Kaptan, Baroni’ye ne oldu, futbolu mu unuttu?
Heykeli dikilen kaptanım, Stoch’a ne oldu, futbolu mu unuttu?
Daha soru çok kaptan, ama sen bunları bir cevapla sonra arkası gelecek…
Evet gidişin şık olmadı… Bunca yıllık emeğinin karşılığı bu olmamalıydı, ama bu tercih senin değil mi?
Aklı selim insanlar ‘’Önemli bir karar vermeden önce 24 saat düşünün’’ tavsiyesinde bulunur, senin acelen neydi de ‘’Sözleşmemi fesh edin diyerek kulübün kapısına dayandın?
Mezarlıklar, yeri doldurulamayacak insanlarla dolu…
Burası Fenerbahçe, ne sana, ne Aykut Kocaman’a ne de Aziz Yıldırım’ın tapulu malı değil…
Taraftardır asılolan… Bu kulübün menfaatleridir …
Ama zamansız bir çıkış yaptın, dedim ya yazının başında ‘’Bir sepet inciri hiç ettin’’…
Başkanın yargı sürecinde mücadele ederken, hocan yeni oluşturduğu takımı rayına sokarken, yönetim bir yılın maddi kayıplarını en aza indirgemenin peşinde koşarken, bizler ‘’3 Temmuz darbesi’’ yorgunuyken hizip soktun camiaya, belki de hayatında ilk defa kendi kalene gol attın…
Yakışmadı…
Fenerbahçe’ye gün itibari ile zarar verdin, hem de büyük bir zarar..
Yakışmadı, 10 numara yanlış yaptın Alex…
Unutma, gerçeklerin bir gün ortaya çıkmak gibi bir huyu vardır…
de souza ailesinin penceredeki fotoğraflarını gördükçe ağlıyorum. ah ulan...