Walla cok dogru dıosun bu fark ney bole tabe bu fark herkesı korsana yonlendırıor bızım dıger ulkelerden farkımız ney sorarım sıze
Printable View
Türkçe yama çıkmayacak herhalde ?
bekliyoruz bakalım ne zaman cıkcak...
Biliyorum çok beklediniz, programlama anlamında bir sıkıntımız oldu bu yüzden gecikti.
Biz de bu arada çevirileri sürdürüyoruz, bıraktığımızı sanmayın. Çevirilere ilk başladığımızda (Şubat 2008) çeviri oranımız %64'dü. Mart 2008'de bu oran %71 oldu Nisan'da %78 ve şuan %82 lere ulaştı, v1.0 çıktığında bunu hissedeceksiniz. Ve v1.0 çıktıktan kısa bir süre sonra da v2.0 ı çıkaracağız.
Bu sene biraz beklediniz ama FM tarihinin en büyük yüzdeli yama serileri gelecek 2008 için. Sizi yaza hemen hemen tamamı (%99) Türkçeleştirilmiş bir FM ile sokacağız.
Volkan abi bu süper bir haber sabırsızlananlar için, daha da sabırsızlanacaklar :) %99 ne demek yahu? azımsanacak bir oran mı? Ellerinize sağlık, uyumadınız, yemediniz, içmediniz, sosyal yaşantınızı bu yamaya endekslediniz, bir teşekkürü çok görmemek gerek :)
%82 gerçekten süper bir yüzde.Hele %99 harika ötesi..
şimdi %99 seviyeye ulastıgınızdamı yayıncalaycaksınız yamayı yoksa %90 larda yayınlayıp v2 dede %99 mu cıkaracaksınız....
İnşallah oynucaz,dört gözle bekliyorum
Size helal olsun valla , %99 ne demek yahu helal olsun valla...bu arada abi siz çıkarın yamayı ya %82 de bize yeter şimdilik hazirandada v2%99 olanını çıkartırsınız olmazmı:D ukalalık etmiş olmayım sadece espriyle karışık bir öneriydi yanlış anlaşılmasın..
Valla bende en son FM 2006 oynadım :D FM 2008 oynayamadım, merak ediyorum yamayı dörtgözle bekliyorum şimdiden emeği geçenlere çok teşekkür ederim.
sabırsızlıkla bekliyoruz.%99 harika bir oran ama neden %100 değil:D?
Zannedersem %100 olmamasının sebebi o kelimelerin karşılıkları olmaması.Örneğin bizim Türkçemizdeki kelimelerin çoğunu çeviremiyor tercümanlar bu da öyle birşey olabilir.
Oyunun adı mesela, "Football Manager". Bu kısmı Türkçe'ye çeviremiyorsunuz, ingilizce kalıyor. Gibi gibi..
Anlamıyorum bu SIGAMES'i hadi diyelim oyuna Türkçe çıkartıp orjinal alma oranına bakmıyorlar bu bir yere kadar kabul edilebilir.Ancak oyunun Türkiye resmi sitesinde bir anket yada bir yoklama-araştırma yapmaktamı mümkün değil.Ben inanıyorumki sitemizin yetkililerine bu şekilde bir araştırma için öneri-fırsat vs. gelse orjinal satın alırım diyenlerin oranı %80'lere kadar varır.En azından bunu yapmaları gerekir bence
Dört gözle bekliyorum yamayı bi çıksada şöyle oynasak ana dilimizde..
Googlede aradığım zaman karşıma Türkçe FM 2008 Yaması çıkıyor bilgilerdede çeviri Turksportal yazıyor ama ben şahsen inanmadım acaba bu yamayı sizmi yaptınız ?
Bizim 2007 için yaptığımız yama, hit alabilmek için 2008 için diye yazıyorlar.
Sabırsızlıkta beklemekteyiz.Elbette zor olduğunun farkındayız.Aziminiz çabalarınız için sizlere sonsuz teşekkürü borç bilirim.
ben yazar grubundayı mama dosyayı ındıremıyorum
Ab ülkelerine cok ucuz satıyolar neden farklı satıs teknigi uyguluyolar anlamadım ?
Cevap sorunun içinde..
AB üyesi değiliz ve geliş maliyeti çeşitli vergilerle yükseliyor.. Artı az satıldığı için sürüm fiyatı yüksek.. Dahası az satıldığı için yeterli düzeyde pazarlama fonksiyonu kullanılmıyor.. Yeterli düzeyde pazarlama fonksiyonu kullanılmadığı için de yine az satılıyor..
Dön baba dönelim..
bir arkadaşın tavsiyesi vardı orjinal oyunlarda şifre olsun diye ve bu şifreyle dosyayı indirip oynayalım diye bence bu mantıklı ve bunu SIGames'e ulaştırırsak bence çok akıllıca..onlarda bunu düşünür..
Bir sürü insan(bende dahil) türkiyedi fiyatlar pahalı diye web üzerinden yurt dışından sipariş etti.
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
Yüzde bir milyon haklısın şu mesajda.Daha önce yazdıklarımla birebir ötrüşüyor.
comandantede şöyle yazmış başka bir topicte
türkçe olayı imkansız gibi görünüyor arkadaşlar...geçen sene sigamesle yapılan
yazışmalar pek olumlu geçmedi.adamlar orjinal satamadığımız ülkenin dilini niye koyalım havasındalar...haksız da sayılmazlar...toplasan 100 tane orjinal satılmamıştır ülkede...
İyide ben bu kadar yanlış bir açıklama daha duymadım.Kardeşim türkiyede oyunun pazarlamasını kim yapıyorsa son derece başarısız.Aral vakti zamanında orjinal fifaları süper pazarlamıştı oyunun fiyatını 30 40 lira arasında tutup baya bi satmışlardı.Ama aynı uygulamayı ben bu oyunda göremedim.Şimdi baktığım iki alışveriş sitesindede oyunun orjinalini bulamadım.Hem pazara önem vemeyip hemde oyunun orjinali satmayı nasıl beklersiniz?
Oyunun satış ağını yaygınlaştırıp türkçe dilinide eklerlerse oyun baya satar diye düşünüyorum.kabaca bir hesap yaparsak 70 milyon nüfüs 30 milyonu 30 yaş altı 10 milyon pc kullanıcısı desek 10 milyondan sadece 500 bin bile oyunu alsa süper bir rakamdır.Böyle bir pazara nasıl önem vermeden böyle açıklamalar yapıyorlar anlamıyorum.
----------------------------------------------------------------------------
Sen önce pazara önem vericeksin!Müşteri ne istiyorsa yapacaksın satış gelmiyorsa çekilirsin pazardan.
Ben ömrümde şöyle bir açıklama duymadım "önce alsınlar sonra yaparız!!"
Başka hangi şirket müşterilerine bunu söyleyebilir?
Siz bu arabayı alın sonra buna air bag koyucaz diyebilirmisiniz?
Bu açıklamada aynen bu anlama gelmektedir ve saçmadır.
Yukardaki yazımdada yazdığım gibi önce müşteri isteklerini karşılasınlar, bulunduğu ülkenin piyasa koşullarına uygun bir fiyatta satışa sunsunlar, yaygın bir satış ağı oluşsun(aral oyunu pazarlamak konusunda isteksiz ve beceriksiz)ha buna rağmen satış gelmiyorsa çekilirsin.
Ne markalar geliyorlar ne taklalar atıyorlar burdaki nufüs yoğunluğundan istifade etmek için.
Ama SI games ve sega sen arabayı al ben air bag'i sonra takıcam diyor!!! saçmalık
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
Evet bu konuda hala(aylar oldu bu olay duyulalı) bir çözüm üretebilmiş değiller.
Madem oyunun bandrol disbtrütörlük bedelleri vs. oyunun üzerine çok fiyat bindiriyor lisanslı dowload sistemi yap olsun bitsin.
Kopyalanma riskine karşı kritik parçaların(Board,cpu vs) serial numaralarına kilitlenecek bir protection koysunlar olsun bitsin.Lisanslı indirende mutlu olsun, firma oyunum kopyalınır sıkıntısından kurtulsun ,oyununda satışları artsın.
Mevcut ekonomik koşullarda "korsan", hassas bir konu.
Bir yazılım üreticisi firmanın elinde, ürünlerinin satışında korsan dağıtımı kökünden çözecek bir formül olsa dahi, makro hesaplar çerçevesinde bunu kullanmakta tereddüt yaşayabilir.
Zira, korsan yazılım, eşittir, bedava reklam.
Bu sene firmamız, SEGA, SI ve ARAL ile görüşüp FM 2009 satışları için e-ticaret sistemi kurup oyunu uygun fiyatlara satmak amacıyla girişimlerde bulunaktır.
Oyunun Türkçeleştirme çalışmaları yine ekibimiz tarafından ücretsiz beğeninize sunulacaktır.
arkadaşlar burası türkiye burda 150YTL ile ev geçindiriyolar biz 80YTL lik oyunu orjinal almaya çalışıyoruz ne dediğinizi biliyomusunuz siz türkiye debi oyuna 80YTL verecek 1milyon kişi yoktur
ewt benmde fransada ki ark sordum 22 euro dedii olmazz ya burda 80 ytllll biz napalimmm
İnşallah uygun fiyatlara satılır arkadaşlar bir de şöyle bir sorun var;
Bugün Football Manager 2008 almak için babamlara kağıt verdim(işim vardı da) oraya da yazdım Football Manager 2008 olacak diye babamlar kağıdı adamlara vermiş adamlarda onlara FİFA Manager 08'i vermiş. Aynı sorun geçen gün yine başıma geldi Football Manager 2008 diyorum. Adam bana Fifa Manager o8'i veriyor buna di bir çözüm getirilsin ya....