Sayfa 7 / 8 İlkİlk ... 5678 SonSon
181 ile 210 arası toplam 222 sonuç

Konu: Türkçe'nin Oyunda Olmamasının Nedeni?

ben senin söylediğin gibi düşünmüyorum.Bu insanlar senelerdir bu işle uğraşıyorlar reklam vs almaya başlayalı ya 1 yada 2 sene olmuştur.
    Para için uğraşan insanlar olsalar bunca zaman para kazanmadığı halde çok emek isteyen bir iş için neden bu kadar uğraşsınlar?

Nesil
    2007
    Yer
    Newcastle

Quote Originally Posted by medievil View Post
    Bu konuda görev turksportala düşüyor. Türkçe Fm konusunda ne kadar ısrarcılar onu bilmiyorum. Zaten oyun Türkçe olur bu işide TSİ ekibi yaparsa Türkçeleştirme çalışmasının oyunun çıkmasına yetişeceğinide sanmıyorum. Çünkü reklam almalarına rağmen çok yavaş ilerliyorlar..
    Mustafa Abi (Vieri) İngiltere'de SIGames yetkilileri ile görüşmeye gidecek kadar ısrarcıyız bu Türkçe eklenme konusunda.

Ayrıca dışardan TSİ nin görüntüsü şu:

Oyuna Türkçe eklenmesini istemiyorlar. Çünkü oyun için Türkçeleştirme çalışması yapıyorlar ve reklam alıyorlar. Eğer oyun türkçe çıkarsa maddi açıdan kayıba uğrayacaklar.

Dışarıdan insanların konuştukları bunlar haberiniz olsun.
    Türkçe yamadan kim ne para kazanmış bu dışardan öyle gelenler arkadaşların bir bilgisi var mı acaba? Türkçe eklenmesini elbette Turksportal'da istiyor. Oyunun Türkçe çıkması bu yamaya harcanan hatrı sayılır zamanın başka işlerde kullanılması demek. Ve son olarak eğer ucunda gerçekten inanılan gibi maddi çıkar olsa idi yama ücretsiz sunulazdı takdir edersiniz.

Nesil
    2007
    Yer
    Zonguldak

bu yıulkı yamda reklam olmuyacagını söyledi Mutsafa abi sanırım bı yazıda okumustum

Nesil
    2001
    Yer
    Istanbul

Bu konuda görev turksportala düşüyor. Türkçe Fm konusunda ne kadar ısrarcılar onu bilmiyorum. Zaten oyun Türkçe olur bu işide TSİ ekibi yaparsa Türkçeleştirme çalışmasının oyunun çıkmasına yetişeceğinide sanmıyorum. Çünkü reklam almalarına rağmen çok yavaş ilerliyorlar.

Ayrıca dışardan TSİ nin görüntüsü şu:

Oyuna Türkçe eklenmesini istemiyorlar. Çünkü oyun için Türkçeleştirme çalışması yapıyorlar ve reklam alıyorlar. Eğer oyun türkçe çıkarsa maddi açıdan kayıba uğrayacaklar.

Dışarıdan insanların konuştukları bunlar haberiniz olsun.
    Açıkçası ısrarcıyız, hatta bu sene oyunu Türkiye'ye getirip dağıtan ARAL ile irtibat halindeydik, onlarda bu konuda bizim kadar istekli. Fakat malesef olaylar istenildiği gibi yürümüyor. Türkçe eklenirse ortaya çıkan maliyetler Türkiye oyun pazarında hiçte azımsanmayacak ölçüde yüksek maliyet ve büyük risk taşımakta. Biz yinede sonuna kadar bununla uğraşacağız. Turksportal zamanında oyunda Türk ligi yokken Belçika ligleri üzerine yerleştirilmiş Türk ligi yaması üretiyordu. O zamanda reklam verenler vardı ve bu yamalar çok popülerdi, oyuna yeni ligler ekleneceği açıklandığı zaman yaptığımız büyük kampayalar sayesinde Türkiye birinci oldu ve oyunda yerini aldı. Eğer maksadımız bu işlerden nemalanmak olsaydı o dönemde modemle, internete her girişte 1 kontör maliyeti olmasına rağmen gün içerisinde IP'miz değişsin diye birden fazla bağlantı bile kurmaz, kampanyalar yürütmezdik.

Turksportal ekibinin Türkçeleştirme çalışmalarında yavaş olmasının sebebi, geçmiş yıl yamaları ile sizleri sorunlarla başbaşa bırakmamak. Her yıl dil dosyasında düzenlenen veya yeni eklenen cümle kalıpları mevcut. Bunları tespit etmek ve önceki çevirileri yeni döneme aktarmakta ayrı bir zaman kaybı. Ayrıca SI ekibinin kolayca yaptığı çeviri araçlarına sahip değiliz ve kendi yazılımlarımız sayesinde bunları çözüyoruz.

Reklam konusuna gelince, bu bizim arzımız veya beklentimiz değil, Turksportal'ın popülerliği ve yamanın kullanım oranının yüksek olmasından kaynaklı. Reklam alıyoruz ve maliyetlerimizi karşılıyoruz doğru. Bunları sunucu barındırma ve çevrimen maliyetlerinde harcıyoruz. Buradan gelen kazançlar bir yıla yayarsan birşey değil. Maddi olanaklarımızın el verdiği ölçüde siteyi ayakta tutmaya çabalıyoruz. Koca site bir hostingde çalışmıyor ki. O yüzden dışarıdan istedikleri kadar laf etsinler, bu tip reklamlar bu çalışmalara istihdam yaratmamıza imkan verip, destek oluyor.

Bu yıl ki yamaya gelecek olursak, geçen yılki çeviriler 09'a başarıyla aktarıldı. Çevirmenlerimiz ve yeni eklenen çevirmenlere dosyalar iletildi. Gillette, bize tekrar sponsor olmak istediğini belirtti ve bizde memnuniyetle karşıladık. Bu sene sizleri zorla film izletmek zorunda bırakmayacağız. Vista uyumlu bir turksportal masaüstü 2009 betası için çalışmalarımız sürmekte ve kısmet olursa en kısa sürede çıkartacağız.
    Mustafa Budak
    Turksportal

"Büyük sıçrayışı gerçekleştirmek isteyen, birkaç adım geriye gitmek zorundadır.
    Bugün yarına dünle beslenerek yol alır"
    Bertolt Brecht

Nesil
    2007
    Yer
    Bursa

Oyunda tr olursa bu seneki gibi her zaman orjinal alıcagım
    Nush İle Uslanmayanı Etmeli Tekdir
    Tekdir İle Uslanmayanın Hakkı Kötektir

Nesil
    2007
    Yer
    Antalya-Kanada

Alican Turkcemiydi orj de ?

Quote Originally Posted by Vieri View Post
    Türkçe eklenirse ortaya çıkan maliyetler Türkiye oyun pazarında hiçte azımsanmayacak ölçüde yüksek maliyet ve büyük risk taşımakta. Biz yinede sonuna kadar bununla uğraşacağız.
    Benim anlamadığım şey hangi yüksek maliyetler varki?Yani en fazla bir çevirmen ekibi kurucak. 20 kişilik bir ekip kursa , bu 20 kişinin maliyetinden başka ne gibi bir maliyet çıkabilirki?

Nesil
    2007
    Yer
    Ankara

Arkadaşlar tamamda

Peki bu eklenmemesinde sorun tamamen bizlerde midir?

Yani hiç Üretici'nin bir tercihi yada başka birşeyi söz konusu değilmidir?

Avrupa ülkelerinde korsan oyunda sıralama yapsak acaba en yüksek bizmiyiz.

Ne Bileyim

1-Türkiye
    2-xxxx
    3-xxxx

Bu soruya kimse cevap veremedi.

Quote Originally Posted by sardokar View Post
    Benim anlamadığım şey hangi yüksek maliyetler varki?Yani en fazla bir çevirmen ekibi kurucak. 20 kişilik bir ekip kursa , bu 20 kişinin maliyetinden başka ne gibi bir maliyet çıkabilirki?

Bu arada artık çeviri işleri daha kolay olacak gibi görünüyor..

bakınızz

Google Translate artık Türkçe
    Artık farklı dillerdeki metinleri Türkçe'ye çevirmek çok daha kolay... Nasıl mı?
    02 Şubat 2009 Pazartesi, 13:56

İnternet üzerinden yaptığınız aramalarda karşınıza çıkan web siteleri farklı dillerdeyse, sorun etmeye gerek yok. Ücretli yazılımları önereceğimizi düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Uzun süredir var olan ama Türkçe'yi seçenekler arasına eklemeyen Google Translate, bu hasrete son vermiş durumda.

Bu servis sayesinde 40 farklı dilde çeviri yaptırabiliyorsunuz. Geliştirilmesine devam eden servis için beklenen bir diğer özellik de şu anda 21 farklı dilde sunulan geniş sözlük servisinin Türkçe olarak da sunulması.

Sıgamesın yaptıgı gercekten cok kotu bı sey soz konusu.Her ne kadar korsanda satılsa bılmemnede olsa oyuna Turkce dıl secenegını koymalı.Veya en azından sunu yapabılırler.turkce dıl yamasını parayla alma gbı bır ımkan yapabılırler

Nesil
    2007
    Yer
    Ankara

Hiç değilse Yapımcılar oyunu çıkarmadan belli bir süre önceden dil dosyasını Turksportal'a verebilir. Önceden çevrilmeye başlanabilir bizde oyun çıkınca Turksportal sayesinde oyuna Türkçe ile başlayabiliriz. Mesela Total War öyle yapıyor. TWT forumlarında çeviriciler alıyor dil dosyasını ve önceden çeviriyorlar. Tabiki kelime sayısı çok fazla bizim oyunda ama en azından çok çok beklemeyiz.

zannedersem çeviri tamamlandı oyuna aktarılması bekleniliyor.seneye inşallah oyunda türkçe dili olur
    Last edited by Exellence1905 : 20.Nisan.2008 at 21:26

13. Default

Quote Originally Posted by Exellence1905 View Post
    bugün itibariyle tarih 19 nisan 2008 cumartesi ve oyunun ingilizce yaması hala elimzide yok biliyorum çeviri yapmak zor iş binlerce kelime var ama bu oyunu bizim okulun dil bölümü öğrencilerine versem şimdiye kadar 2 tane tükçe yama çıkarırlardı maalesef gerçek bu
    ver ozaman yapsınlar

Nesil
    2006
    Yer
    Bursa

Zannediyorsam çeviride sorun yok oyuna aktarılmasında sorunlar var.
    Gelirken ne getirilir ki giderken ne götürülür?

Nesil
    2001
    Yer
    Istanbul

Geçen çevirilerin sorumlusu ile msnde konuştum,

Türkiye'deki satışlar ne durumda bilgin var mı diye .. tüm satışların %0,1 inden az dedi..
    Mustafa Budak
    Turksportal

Bertolt Brecht

Nesil
    2007
    Yer
    Zonguldak

adam satıs yapamdıgı yerin dilin neden oyuna koysun kı onlarda ahlklı aslında

Nesil
    2008
    Yer
    fm

sanırım bir kısır döngü var. türkçe olmadığı için almam diyen kullanıcı ve kullanıcı almadığı için türkçe yapmam diyen yapımcı.

Nesil
    2001
    Yer
    Istanbul

Bence bunun çözümü firmada bitiyor,

Sen bi Türkçe yap, sonra orjinal satışlara 2 sene bak, biz elimizden geleni zaten yaparız bunun için..

Memnun kalmadıysan satışlardan Türkçe'yi oyundan çıkartırsın...

Sonuçta orjinale talep olmasını istiyorsan talebi artıracak ürünü piyasaya sunmalısın. Sonra talep yok satış yok diye ağlamanın bir anlamı yok. Müşteri memnuniyeti en başta gelir.
    Mustafa Budak
    Turksportal

Bertolt Brecht

Nesil
    2007
    Yer
    Zonguldak

haklısnız ama burda oyunun fıyatıda bellı kımsenın orjınalı almaya nıyetı olmuyor bi orjınal oyuna 75 milyon vermem der adam bole askerı ucretı 500 milyon olan bır ulkede

Nesil
    2001
    Yer
    Istanbul

bunada sonuna kadar katılıyorum, kolay değil bunada bir çözüm getirmeliler.. lisanslı download sistemi olabilir.
    Mustafa Budak
    Turksportal

Bertolt Brecht

Nesil
    2008
    Yer
    fm

crysis türkiye'de satış rekorları kırdı. acaba türkçe olmasaydı bunun kaçta kaçı satardı.

Nesil
    2001
    Yer
    Istanbul

Quote Originally Posted by goalkeeper1 View Post
    crysis türkiye'de satış rekorları kırdı. acaba türkçe olmasaydı bunun kaçta kaçı satardı.
    Yapımcısının Türkler olması Türkçe diline yer verilmesine byük avantaj kattığı şüphesiz, fakat SI İngiliz kökenli bir firma ve bırakın sadece Türkçe'yi bir çok dil halen yer almamış durumda. Rusça, Yunanca gibi.
    Mustafa Budak
    Turksportal

Bertolt Brecht

Nesil
    2007
    Yer
    Newcastle

Quote Originally Posted by Exellence1905 View Post
    bugün itibariyle tarih 19 nisan 2008 cumartesi ve oyunun ingilizce yaması hala elimzide yok biliyorum çeviri yapmak zor iş binlerce kelime var ama bu oyunu bizim okulun dil bölümü öğrencilerine versem şimdiye kadar 2 tane tükçe yama çıkarırlardı maalesef gerçek bu
    Zaten cümleleri çevir bitiyor

Nesil
    2008
    Yer
    fm

Yapımcısının Türkler olması Türkçe diline yer verilmesine byük avantaj kattığı şüphesiz, fakat SI İngiliz kökenli bir firma ve bırakın sadece Türkçe'yi bir çok dil halen yer almamış durumda. Rusça, Yunanca gibi.
    öyle ama crysis SI'nin önünde çok güzel bir örnek. bir ingilizce çıkmış oyunların bir de Türkçe çıkmış oyunların satış istatistiklerine bakarlarsa durumu gayet net görebilirler. fm'nin crysis kadar satması beklenemez çünkü crysis muhteşem bir oyun vaat ederek çıktı (ayrıca sadece fps severler değil diğer türleri sevenler de bu oyunu aldı fakat fm belli bir kesime hitap ediyor) ve fm'de hala bir çok sorun var ama şu anki satışlarından çok daha iyi satışlar yapabileceği de bir gerçek.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Bence bunun çözümü firmada bitiyor,

Sen bi Türkçe yap, sonra orjinal satışlara 2 sene bak, biz elimizden geleni zaten yaparız bunun için..

Memnun kalmadıysan satışlardan Türkçe'yi oyundan çıkartırsın...

Sonuçta orjinale talep olmasını istiyorsan talebi artıracak ürünü piyasaya sunmalısın. Sonra talep yok satış yok diye ağlamanın bir anlamı yok. Müşteri memnuniyeti en başta gelir.

Aslında şöyle de olabilir.
    1 Sene Türkçe yaparsın koyarsın,
    Baktın ki satışlar hala aynı, Koymazsın.

Ben olsam orijinal oyunlara Türkçe'yi koyarım,
    Korsanlardan da çıkartırım.

Hiç Türkçe yama falanda yapmam.
    O zaman daha farklı olabilir ama biraz karışık işler

Nesil
    2001
    Yer
    Istanbul

korsandan Türkçe yi nasıl çıkartacaksın öyle birşey mümkün değil, hem 1 yılla takip edilebilecek bir mevzu değil en az 2 yıllık rakamlara bakmak gerek
    Mustafa Budak
    Turksportal

Bertolt Brecht

Nesil
    2003
    Yer
    Bursa

Koymak istedikten sonra istese Sİgames koyar. Ama bence eLinde hazır satış rakamLarı az gidiyor diye bir koz varkende bunu kuLLanıyor bence. MiLyonLar oLan bir üLkede ve oyunu oynayan kişi sayısı miLyonLarda oLan bir üLkede, Avrupa ve Dünya da tanınan bir üLkenin diLini ekLemiyorsan ben hertürLü düşünürüm, kimsede engeL oLamaz
    ÖLürken BiLe Yanımda oL sevgiLim...

Nesil
    2007
    Yer
    Ankara

Siteden yetkili arkadaşlar önerimizi iletseler belki yaparlar... Sanmıyorum fakat yinede bi ağızlarını yoklasak...

Nesil
    2005
    Yer
    Sakarya

Olaya sırf satış rakamı olarak bakmamak lazım.

Merkezi İngiltere'de olan bir kurumun penceresinden bakarak "orijinal oyun neden satılmıyor" sorusuna cevap aradığınızda, sizin için "çeşitli vergilendirmelerle ürünün son kullanıcıya diğer ülkelerden daha pahalı ulaşması" faktörü, en az "oyunda Türkçe eklenti olmaması" faktörü kadar geçerli oluyor.

SI'nin oyuna Türkçe eklemesi için Türkiye'de satılan oyun miktarını umursaması lazım. Türkiye'de satılan oyunu miktarını umursaması için de şu aşamada Türkiye'yi hedef pazar seçmesi lazım.
    Bir firma, aynı mesafede bir başka ülkedeki son kullanıcıya X liraya ulaşan bir ürünün, 2X liraya son kullanıcısına ulaştığı bir ülkeyi neden hedef pazar seçsin derseniz, bilemiyorum.

Bir de, bunu TSI'ye yıkma modası var. Sanki biz getiriyoruz oyunu Türkiye'ye.
    Ben oyunu araştırıyorum, veritabanını hazırlıyorum, gerekli ek ve düzenlemeleri yapıyorum, sürüyle kullanıcısına teknik destek ve ortak platform sağlıyorum, hemen her sene Türkçe eklenti çıkarıyorum... Konu satış ise, bir zahmet onunla biraz da ihracatçı firma ilgilensin.
    "Beşerin taptığı bir kendisinin heykelidir"

Nesil
    2007
    Yer
    Zonguldak

adamlar potansıyel goremedıği için hedef ulk konumuna almaz tabiki.zaten bu vergıler turkıyede herseyı ıkı katı hala gelıo.bileptap alcaktım 1.300 fiyatlı kdv le 1.500 den fazla olur deıler sagdan soldan dedım kalsın.oyundada bu gecerlı zaten alım gücü yok kımsede birde bir otyun 75 olursa tüketci anında uzaklasır üründen.

şöle olsa daha mantıklı egıl mı aslında;hersene bu oyun gelıo bu ülkeye ma satılmıo bu kadar fıyat yapacagına vergiyi azalt oyunu alım gucu artsın vergı alanlar tümünden kazansın.bu soylede olabılır 1 milyona mal olan bır malı 3 mlyona satmaya calsıp 500 tane satarsın ama onu 1.500 yaparsın 2000 adet satarsın buda tumunden kazanma olur.oyundada bu sekılde bı vergı ındırımı olsa diyorum ama nerdee

Sayfa 7 / 8 İlkİlk ... 5678 SonSon

Mesaj Yetkileri