önemli olan top kapması değil, asıl posiyonunu bir hiç için kaybetmesi... bunu algılayalım...
Printable View
ben demiyorum iyi kötü oyuncu diye. ben kayseriyi şampiyon yaptım bu taktikle, hatta şu anda avrupa sıralamasında 2. sıradayım. sadece pivot santraforun, yani soldaki santraforun jumping özelliği yüksek olacak, soldaki mc atak mc, sağdaki mc dmc gibi bir mc. bundan başka özel bilgiye gerek yok.
taktiği sabote etmek amaçlı değil de, forcimbom gibi belli bir teze oturtulmuş mesajlar atarsanız daha güzel tartışırız, hem ben bilgilerimi aktarırım sizlere. istersen ver kötü taktiği, bakalım boro'yu ligde tutabilecek misin? ki düşenler de var middlesbrough ile...
Şimdi şöyle içimden aaaahhhh ah demek geldi... Verdiğin örneği keşke seninle beraber incelyebilme fırsatımız olsa idi, çünkü burdan yazarak ya ben sana derdimi anlatamıyorum, ya da sen anlamakta güçlük çekiyorsun. Şimdi verdiğin örnek yalnızca bir pozisyon üzerine. Yaptığın defansif hatalardan bahsedeyim.
Rakip takımın sol beki yani Maxwell, topla hareket halinde. Sen kanat oyuncuna adam markajı verdiğin için o alan daraltma yapamıyor maalesef. Yani senin 66 numaralı oyuncunun rakip takımın kanat oyuncusunu tutması alan daraltma ile alakalı bir konsept değil. Tamamen adam markajına dayalı bir konsept. Öncelikle buradaki yanlışını söyleyeyim sana. Yani o görüntünün yakından uzaktan alan daraltma ile alakası yok.
Devam edelim. Senin 8 numaralı oyuncun ne yazık ki gitmiş Maxwell'in üzerine. Çünkü o alan markajı yapıyor ve alan daraltması yüksek. Maxwell'in üzerine gidince ne oluyor? Erman Hoca yanıtlasın:
- Kendi pozisyonu boşalıyor İlhan kardeşim.
Evet, aynen öyle. Çıkmış gitmiş gariban, çünkü 66 numaralı arkadaş o anda adam markajı ile uğraşıyor, ve gayet saçma bir adam markajı. Boşaldı mı 8 numaranın pozisyonu? Evet canciğerim.
Şimdi ben Maxwell olsam, topu 19 numaraya atarım, o da 8 numaranın boşalttığı pozisyonu kapmış olan 14 numaraya atar. Al sana çok rahat bir üçgen. Bu üçgeni yapabilmek için Inter olmaya gerek yok, mahallede arkadaşım Feridun, Mesut ve ben de yaparız, çünkü yeterli vakit ve boş alana sahibiz.
Ha, başka alternatifi yok mu bu Maxwell'in? Tabi var. Ben derim ki Maxwell'e:
Maxwell, gülüm benim, çek topu sola, yatır 8 numarayı, aç arka direğe ortanı, orda taş gibi Stankoviç var, bir tane daha Inter'li var. açar ortayı, al sana pozisyon.
Bu pozisyon ile ilgili hatanla zaten benim dediğime gelmişsin sen. 8 numara alan daraltma yaparak yerini boşaltmış. Rakip Inter çok rahat gelir üstüne. Kanat adamının yaptığı adam markajı ne işe yaradı şimdi?
Ki zaten kanat adamın rakibi tutarken onun alan daraltma yapması gereken adama mc adamın yapmış ve pozisyonu boşalmış. Mantık nedir?
ya şimdi tartışma baya alevlenmiş burda :icon_smile: alan daraltmayla ilgili. fakat benim bi sorum olucak tekrar. şimdi pivot santraforun jumping özelliğinin iyi olması gerektiğinin nedenini bana açıklarsanız sevinirim merak ettim çünkü. ayrıca ligin bitmesine az kaldı bitince puan durmunu fln da koyucam taktiği cok beğendim
o zaman ben burdan sunu çıkardım :
heading özelliği, bir oyuncunun topa vurup vuramamasını etkilemez, sadece vurduğu taktirde topa yön verme özelliğidir,
jumping özelliği ise, bir oyuncunun bi hava topunu alıp alamamasını etkiler, bu oyuncunun topu olumlu kullanması yada kullanamaması tamamen onun heading özelliği ile ilgilidir.
doğru bi çıkarım yapmış mıyım onu soriyim bi de :D
Çok güzel bir taktik hazırlamışsın.Ellerine sağlık.Bursaspor'da ilk sezonumda ligi 4.bitirdim.Türkiye kupasında yarı final oynadım.Şimdi 2.sezonumdayım herşey iyi gidiyor.Uefa eleme maçında 1-0 yenik durumdan 2-1 yendim(deplasmanda,daha sahama gelecekler).Tekrar ellerine sağlık.
Önemli değil;) Eksiklikler konusunda geri besleme yaparsan daha verimli bir taktik hazırlayabiliriz. Sonuçta elbette bir update yayınlayacağız.
ve sekersporla şampiyonluğumu ilan ettim bi ss koyiyim dedim.
ilhan abiye tesekkürler taktikten dolayı :D
http://img244.imageshack.us/img244/1...losufy1.th.jpg
Önemli değil:) Sonuç gayet harika. Kontra atağı kaldırmış mıydın?
alıorum zaten siparis werdim gs den cem sultan geliyo 15 di jumping i biras idare ederim onla 1 sene sora zaten daa iyiysini yanına alır tevfik koseyi kulubeye gönderirim
bu arada türkiye kupasında da finale çıktım yıldızım tevfik kösenin 5 le oynamasına rağmen yerine giren yedek forvet fazlı ulusoyun 2 goluyle 4-3 yendik beşiktaşı deplasmanda evimizde de 0-0 berabere kaldığımız için finale çıktık
http://img237.imageshack.us/img237/4861/bjk43go0.th.jpg
http://img180.imageshack.us/img180/3...ikisuo5.th.jpg
bu arada beşiktaşın da belalısı oldum gruplarda da 2-0 yenmiştim onları. artık ne zaman şekerspor adını duysalar korkuyorlar :D
Samaras, Charisteas, Iversen, Zigic benim bildiğim ünlü pivot santraforlar. Siz araştırın yine de;)
oyunculara baktım zaten zigic direk aklımdan geçmişti 17-18 i duyunca ama malum şekersporuz :D fenerbahçe değil ki zigic i alalım. Paramız yeter o ayrı ama o bize gelmez ki, o yüzden steffen iversen a teklif vericem üst lige çıkmamız resmileşince (suan kesinleşti ama resmileşmediği için hala lig a da gozukuroruz ve bu yüzden transfer calısmalarımızı yürütemiyoruz) tabi o özelliklere sahip daha genç bi adam bulursam alırım ama yine de tavsiye için teşekkürler.
iversen gerçekten mükemmel br pivot sntrafor ben bjk ye alıştım zıplama 17 kafa y 19 ya 18 di
İlhan abi yazmışsa bize bişe düşmez
İndirip uygulayacaz
ya şimdi ben taktiği biraz değiştirdim (ilhan abiden izin almadım ama kızmaz herhalde)
Yaptıklarım :
1 - ) Aslında taktiğin en önemli noktası gibi gözüken ofsayt taktiğini kaldırdım.
Çünkü : takımım bildiğiniz gibi zayıf (şekerspor ama tsl de olduğum için zayıf kalıyorum) olduğu için hızlı defans oyuncularım yok ve büyük ihtimalle bu yüzden ofsayt taktiğinden gereken verim alınamıyor. Maçları izlerken sadece 1-2 yediğim gol ofsayt yüzünden iptal edildi ve hep rakipo mac başına sadece 3 ofsayt ortalamasında kaldı (yaklaşık bi rakam)
2 - ) Ofsayt taktiğini kaldırdıktan sonra defansın arkasına sızan adamlar haliyle daha da çoğaldı, bunun için dc lerin mentalitelerini birer düşürdüm ve defansif çizgiyi derin yaptım ki arkaya fazla adam kaçmasın.
3 - ) Beklerin mentalitelerini biraz daha defansif yöne götürdüm, fakat ileri çıkışları sık sık yaptım. Böylece gerektiği zaman ileri çıkmalarını ve savunmada da açık vermelerini engelledim,
4 - ) Target man supply yani target man e atılan top şeklini kafa yaptım zaten target man oyuncumuzun zıplama özelliğinin iyi olmasının da kullanışlılığını arttırdı bu.
5 - ) Kontra - atak komutunu açtım. Böylece oyuncular hızlı bir şekilde ileri çıkıp target man in indirdiği toplara yetiştiklerinde daha çok kişi olmayı başardılar.
Olumlu/Olumsuz eleştirilerinizi bekliyorum
Ayrıca TSL de durumum cok iyi Surdan puan durmu ve fikstürüm
http://img252.imageshack.us/img252/1...tyurbq1.th.png http://img175.imageshack.us/img175/6...rumuxa5.th.jpg
Bunu yapmak için hızlı savunmacılara yine ihtiyaç duyar taktik.Ozaman ofsayt taktiğini oyuncular yavaş diye kaldırmanın bir anlamı yok bence.Quote:
2 - ) Ofsayt taktiğini kaldırdıktan sonra defansın arkasına sızan adamlar haliyle daha da çoğaldı, bunun için dc lerin mentalitelerini birer düşürdüm ve defansif çizgiyi derin yaptım ki arkaya fazla adam kaçmasın.
Böylede oynarsan savunman hiç ileri çıkamaz ve hücumda zorluk çekebileceğin gibi kalende de çok pozisyon görürsün bence ve kalecinde kötüyse vay haline. :)Quote:
3 - ) Beklerin mentalitelerini biraz daha defansif yöne götürdüm, fakat ileri çıkışları sık sık yaptım. Böylece gerektiği zaman ileri çıkmalarını ve savunmada da açık vermelerini engelledim,
Şimdilik benim eksik gördüğüm noktalar burada. Birde kontra atakla oynarkende hızlı oyunculara ihtiyaç var beklerinde ileri çıkışları azalınca bu opsiyonuda kaldır bence.
Şimdi anlatamadım galiba ofsayt taktiği pozisyon vermemi sağladığı için kaldırdım. Defanslarım çok hızlı değil ve ileri çıkmakta bazen gecikiyorlar. 1 oyuncu ofsaytı bozunca da adam kaleciyle karşı karşıya kalıyor ve gol. Ben bunun yerine ofsayt taktiğini kaldırıp daha derin bi defansif çizgi kullandım ki bu da yenilen golleri azalttı.
Beklere gelince, ben mentalitelerini defansif yaptım demedim dikkatinizi çekersem, defansif yönde biraz kaydırdım dedim sonuç olarak mentaliteleri hala normal ve ileri çıkarak ataklara destek veriyorlar. bunun yanında mentaliteleri defansa daha yakın olduğu için geri de geliyorlar ve savunmalarını yapıyorlar. tabi bunun için yorulmayan yani dayanıklılıkları sağlam ve cabuk olabilmeleri için hızlı bekler aldım. Bu da az daha az pozisyon verip, daha çok pozisyon bulmamı sağladı.
Teşekkürler
Yaptığın değişiklikler Şekerspor için uygun, fakat oyuncularına defansif mantalite verirsen ileri çıkışlarını sık yapsan bile çok az çıkarlar. Bunu dengelemek için defansif çizgini öne alabilirsin. Eğer ofsayt taktiğini de kapattıysan defansig çizgini geri de çekebilirsin. Artık sana kalmış:)
Bu arada puan durumun da gayet iyi. Tebrikler.
İlhan yeni sezona başlamak üzereyim taktiği koyda güncel bir taktikle başlayayım yeni sezona. :)
Feyenoord ile 2. oldum ligde.Forvetlerim Charisteas ve Johnson gerçekten müthiş oynadılar sezon boyunca.
Güncellemeyi bekliyorum ;;)