Umarım diğer oyuncular da kendilerini gösterirler.Bülent Uzun,Erdem Öztürk,Serkan Çelik,Ethem Yılmaz gelecek yıl bu oyunculardan çok şey bekliyorum...
Printable View
Umarım diğer oyuncular da kendilerini gösterirler.Bülent Uzun,Erdem Öztürk,Serkan Çelik,Ethem Yılmaz gelecek yıl bu oyunculardan çok şey bekliyorum...
İ.Toraman ve Gökhan Zan'da bir düşüşe gidecekmisin Koray?
[QUOTE=koray_capello;1111452]Aydın için 115 ca ve 155 pa, İ.Kaş içinse 120-125 arası bir ca ve 150 pa belirledim.
Aydın KArabulut? Sezon Başından Beri Ne kadar İş Yaptı Bu genç Kardeşimizki bu kadar yüksek bir pa veriliyor? Tamam verilsin ama bi sebebi olmalı. cok fazla izleyemedim ben belki ama bu kadar iyi oldugunu bilseydim mutlaka mutlaka takip ederdim genç oyuncuları takip eden biri olarak. lütfen ne yaptıda bu kadar yükse pa almayı hakediyor açıklayabilir misiniz? Saygılarımla...
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
alıntıyı beceremedim biraz garip oldu kusura bakmayın.
Ömer abi daha önce açıklamıştı ben de burada tekrarlayayım. Artık PA belirlemede belli bir sistem, formül dahilinde hareket ediyoruz. Temel prensip, oyuncunun kendini düzenli bir şekilde geliştirdiğini varsayarak yaşına göre futbolunun ulaşabileceğinin noktayı belirleyebiliyoruz. Bu bizi PA belirlemede sezgilerimize göre davranmak yerine belli bir mantık çerçevesine daha tutarlı olmamızı sağlayacak. Sadece Aydın üzerinde değil, diğer oyuncular üzerinde de böyle davranıyoruz.
İnşAllah böyle bir hataya düşmessin Koray abi:)Toraman ve Gökhan Zan'ın kötü oyuncular olmadığını beklerin ve orta sahanın eksikliğinden yalnız kaldıklarını, yenilen gollerde Baki ve Gordon gibi oyuncuların daha çok hatası olduğunu çok söyledik.Zaten Beşiktaş'ın her maçını izleyen adam bunu görebilir.Hatta 8.0.2 yamasında 8.0.0'a göre baya bi düşürülmüştü;)Gökhan Zan halihazırda Türkiye Milli Futbol takımının ilk 11 oyuncusudur.İ.Toraman da zamanı geldiğinde tekrar kavuşacaktır Ay-Yıldız'lı formaya!
İbrahim Toraman ve Gökhan Zan da bir indirime gidiLecek bir durum sezon başından beri gözLemLemedim ben, korayın da öyLe birşey yapacağını sanmıyorum, hatta Toramanda artış biLe oLabiLir bence :)
Dikkat çekerim Beşiktaş savunması GaLatasaray ve Sivas tan sonra en az goL yiyen savunmadır.
Gökhan Zan hakkinda burada sayfalarca tartismalar yapildi,ates olmayan yerden duman cikmaz hesabi.
Bence ZiHiNSEL özelliklerinde belli bir düsüs olmali.
Pozisyon almada zayif,kademe anlayisi iyi olmayan birisi.
Özelliklerinde mutlaka düsüs olacaktir.
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
Abi Belediye macinda Gökhanin hatasindan yediginiz gol ve kaybedilen 3 puan.
Fenerbahce macinda beline gelen Alexe kafa vurdurtmasi,Semih karsisinda deliye dönüp acayip calimlar yemesi sonucu gelen gol ve yine kaybedilen 3 puan.
Daha arastirirsak mutlaka daha fazla cikar,Gökhanin özellikle konsantrasyonu zayif,cesur degil,cok cabuk sakatlaniyor,pozisyon almada kötü.
İyide Barancım ben Gökhan artsın demedim ki, Toraman artsın dedim. Gökhan oyunda şu an ki güçLeri iLe zaten ideaL durumda, saydığın hataLarın bazıLarını da yapıyor, yani ne aşağı düşürmeye gerek var ne yukarı çıkarmaya, oLdukça yeterLi. Onun dışında Toraman için bunLarı söyLeyemeyiz ama.
Hayrettinciğim bence her ikisininde zihinsel özelliklerinde gözle görülür düşüş gerekiyor.. Gökhan'ın fiziksel özellikleri ver bir takım teknik özellikleri iyi, Toraman'ın da bazı teknik özellikleri iyi.. Fiziksel olarakta çok uzun olmamasına rağmen güçlü bir oyuncu hırslı bir oyuncu anca her ikisininde hataları göz ardı edilemez bence.. Nasıl ki Edu zihinsel olarak oldukça düşsün diyorsam bu iki oyuncuda düşmeli..
G.Zan 139 ca'da kalacak, İ.Toraman ise 135'ten 137'ye yükselecek.
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
Pa belirlerken bugüne kadar ne yaptığı değil asıl bundan sonra ne yapacağı önemli. 115 ca'lık bir oyuncu, yaşı henüz 20, top tekniği çok iyi, duran topları kullanmada oldukça başarılı, agresiflik, cesaret ve çalışma anlamında bir eksiği yok, yaşıtlarına göre çok yüksek bir takım oyunu sevdası, yine yaşıtlarına göre iyi bir creativity-passing ortalaması ile onurphaned'in de bahsettiği gibi pa hesaplama sistemimize göre bu pa'yı hakediyor. Çok daha büyük bir oyuncu olamaması için tek eksiği hızı.
aydın karabulutu beğeniyorum izleme fırsatı oldukça buldum.115 c.a. normal dir.açıkçası kendim bir p.a. belirleseydim 148-149 gibi bir değer verirdim.
155'ede itiraz etmem ama.
bir oyuncuya 155 PA rakamı belirlendi diye hemen o oyuncu muheteşem olacak diye bişey yokkki bende bunu anlamıyorum...
sanılıyorki 135 PA li oyuncudan hiç adam olmaz...yada 155 pası var diye illa mükemmel olur...
alakası yok...
aydın karabuluta 155 PA verilmş...
kimi yüksek bulmuş..
kimi biraz daha aşağı düşünüyordum ama 155 e itirazım olmaz demiş..
bende diyorumki...
profili görmeden boş bunlar...
örneğin oyuncu cesurmu..takım bağlılığı yüksekmi sık sakatlanırmı..hederleri yüksekmi...yeterince agresifmi...
bu tarz değerlerini görmeden...130 düşük 160 çok...demek biraz eksik kalıyor kanaatimce..
üstelik oyuncunun profesyonalliği ne kadar acaba o pa sına ulaşabilecekmi haklısın ağabey katılıyorum
beşiktaştan altayda kiralık oynayan adem büyük var.leblebi gibi goller attı öyle kolay gollerde değil acaba seneye profili nasıl olacak?
salı günü iş yerinden koyarım profilini hafız...
şimdilik şunları söyliyim;
adem 2 sezondur bir çıkış içinde ama fizik gücünün düşük olması ve sık sık sakatlanması bir türlü istikrarı yakalamasına fırsat vermedi diyebiliriz. ancak çabukluğu ve teknik kapasitesinin yüksek olması ceza sahası içinde oldukça etkili olmasını sağlıyor. bu sezonki formuyla 105-110 civarı bir ca yı hak ettiğini söyleyebiliriz.
adem in teknik becerisinin yanı sıra, oyun zekası, ortasahadan başlattığı 1 e 2 ler ile pozisyonların olgunlaşmasından oldukça etkili, kısa boyuna rağmen iyi sıçradığını (13) eklemek gerekli. olumsuz diyebileceğimiz özelliklerinin başında sık sakatlanması ve hakemi aldatmaya yönelik hareketlerinin sıkça tekrarlanması geliyor. cezasahası içinde çok soğukkanlı olduğunu unutmamak gerek.
ademin pası kac olucak?
current abilty 104
potential a. =7
sol ayak 11
sag ayak 20
finishing 13
composure 11
pass 12
technique 12
vision 12
decision 12
team work 12
work rate 13
jump'ng 13
heading 12
accl 12
pace 12
movement 13
stamina 10
strength 11
balance 10
driblle 11
first touch 12
pa ve ca cok uygun olmus...teşekkürler bılgılendırdıgın ıcın
önemli değil, onay almakta güzel...
bu arada süper stoper Baki ile yollar ayrılmış galiba:-)
Ben Baki'nin İ.Toraman ve G.Zan'dan bir eksiği olduğunu düşünmüyorum, aynı zamanda Gordon'dan daha iyi olduğunu düşünüyorum, bizim takımda günah keçisi ilan edildi, umarım gideceği yerde hakettiği değeri bulur, onun gönderilip Tuna'nın gelmesine(Tuna'yı hiç tanımıyor olmama rağmen) anlam veremiyorum.
evet baki stoper mevkisinde pek sırıtmıyodu (en azından yürekten oynuyordu) hatta burdaki marsilya maçında niang ı bitirmişti resmen fakat sol bekte oynatırsanız hem ona hemde takıma zarar vermiş olursunuz nitekim fb maçında da öyle oldu.
Yayın organlarında Serdar Özkan'ın bir gece klübünde sigara içerken çekilmiş bir resmi yayınlandı.Işine geldigi zaman en büyük profesyonel kesilen yurdum futbolcusuna bir örnek..