Fener turu geçecektir.. ;;)
Fener turu geçecektir.. ;;)
Kabus dolu 20 dakika Allah'tan gec kalıp o anları görmedim neyse 2-2ye getirdik macı artık gruplara yakınız.Rakibi hafife almısız gercekten ama Guiza sahneye cıktı okunu attı.
Ok yaydan çıktı artık:) .Bu işin şakası Güiza'nın daha yararlı olabilmesi için daha çok ve daha iyi toplar alması lazım.
Bence taraftarlarının etkisiz kalmasında en büyük pay UEFA'nın yapmış olduğu uyarıdır.. Zira onlar yapardı bişiler en azından meşale falan yakarlardı kesin.. Ama ona bile cesaret edemediler..
Maça gelicek olursa ilk 30 dakika partizan inanılmaz oynadı; ya da fener kötü oynadı. Ancak kesin olan bişi var ki turu kadıköy de rahat geçicez..
Şu Doğan grubu spikerlerinden de bıktım benzetme yapacağım diye iyice saçmalıyorlar değişik maç anlatmaya çalışıyor Trt'nin durgun spikerleri bile daha iyiydi.
evet Alex'in şutu aklıma geldi birden
"Ne de güzel vurdun Alex. Az farkla dışarı gitti az farkla (Halbu ki en az 2 metre:n:) Reklam Panolarını parçaladın Alex (Yok Stad yıkıldı:)), ama olucak ağları da parçalıcaksın " by Emre Tilev:D
Galatasaray-Steaua maçının kopyasıydı.;)
Fenerbahçe'de oyundan alınan Colin Kazım, değişiklik esnasında formayı yere atarken oyuna giren takım arkadaşı Burak'ın da elini sıkmadı.
Aragones maçtan sonra yaptığı basın toplantısında böyle bir olayı görmediğini söylese de, basın mensuplarından gelen haberlere göre olay doğru hatta basının elinde fotoğraflar bile var.
Maraton
___
Haber doğruysa Kazım Fenerbahçe'nin büyüklüğünün farkına varamamış, Aziz Başkan'ın O'na Fenerbahçe'nin büyüklüğünü göstermesini umarım.
Kazım oyundan çıkarken suratı asıktı direk kulübeye gitti formayı orada çıkardı zaten oraya kadar gösterdi.Orada da muhtemelen sandalyerin birinin üstüne bırakmıştır atacağını sanmıyorum.
Ayrıca ilk yarıda Kazım'ın bir topu eper farkla gitti direği sıyıran dedi herhalde diğer taraftarda Galatasaray maçını falan izliyordu
sezonun ilk ciddi deplasman maçı olduğu için Fener'in zorlanacağını düşünüyordum ama kalesinde bu kadar pozisyon göreceğini tahmin etmemiştim.
Bu maçta Fener'in önemli maçlara alex-guiza-semih üçlüsü ile çıkmaması gerektiği anlaşıldı, zaten uğur ve kazım iyi pres yapıp top kazanan oyuncular değiller bir de üstüne bilinen üçlü eklenince takım iyi ekiplere karşıçok sayıda pozisyon veriyor. şampiyonlar liginde çok iyi ekiplerle oynayacağımıza göre aragones'in amc rolundeki semih'ten vazgeçeceğini ve önümüzdeki maçlarda guiza-alex ikilisini kullanacağını umut ediyorum.
"Taşıma suyu ile değirmen dönmez" diye bir atasözü vardır. Semih'i amc, Alex'i cm oynatırsın ama gerçek performanslarını sergilemelerini beklemek hayalperestlik olur. Umarım Aragones bunu ilerleyen zamanlar da tekrarlayıp inat haline getirmez. Şu an takımı tanıma aşamasında olduğu için bundan vazgeçeceğini sanıyorum yoksa appiah'ı sağ açık oynatan Zico'dan farkı kalmaz.
Guiza-Alex tercihi sonucunda Semih'i mecburen yedeğe çekmek zorunda kalacak ama bu karar 1 gol ile euro 2008'de gol krallığını kaçırmış Semih'i mutlu etmeyecek ve geçen sezonlardaki sessizliğini korumayacaktır.
Alex'i yedek bırakmak da bir alternatif ; cm(emre), çift forvet(Semih-Guiza), amc(boş) kalmalı. Ama kaptan Alex'i iki maç arka arkaya yedek bırakmak da kolay iş değil ve bence doğru da değil. Fakat zaman zaman yapılması da gerekir.
Kanatlara gelirsek; Deivid'in sezon başında geçirdiği sakatlık takımın en büyük kaybı oldu çünkü bir sağ açık olarak Deivid çok başarılı bir sezon geçirdi ve üst düzey bir amr görüntüsü çizdi. açtığı ortalar, hava topu hakimiyeti, gol bölgelerine sızması, geriye dönüp Gökhan'a yardımları vs..
Kazım'ın zamana ihtiyacı var çünkü yürümeyi öğrenmeden koşmaya başladı, avrupa maçlarında çeyrek final ve yarı finali çok erken gördü. Kazım'a mutlaka katkısı oldu ama zamana ihtiyacı var ve aragones'in onu iyi işleyeceğini umuyorum.
Burak ise sağ açık mevkinde Bjk'da başarılı olamadı, Fenerde' de olamaz çünkü orta açmasını bilmiyor. Manisaspordaki çıkışını da forvet arkasında yaşadı çünkü asıl mevkisi amc.
Sol açıkta ise Gürhan'ın yükselen performansı beni en çok sevindiren gelişmelerdendi, hem kişiliği hem de futboluyla geçen sene Gökhan Gönül'ün gerçekleştirdiği patlamayı bu sezon ondan bekliyoruö. Uğur Boral'dan formayı kapacağına inanıyorum. Fakat bugün dökülen Uğur'un yerine Maldonado'yu alıp Gürhan'ı almamasını, avrupa maçı tecrübesinin olmayışına veriyorum yoksa son 15 dakika Gürhan varken Uğur'un yerine Maldonado alınmaz oyuna!
Fener'in Kezman gönderildikten sonra (gideceğini ümit ediyorum) kesinlikle yabancı bir forvete ihtiyacı yok. Semih-Guiza ve arkalarında Alex-Burak varken 5. forveti almak mantıksızca bir hareket olur. (İlhan'ı es geçiyorum çünkü büyük takımlarda oynayacak potansiyeli ben göremedim, france football dergisi beklentilerimi yükseltti belki de ondandır).
Kezman'ın yerine kaliteli bir DM ile Fenerbahçe şampiyonlar liginde başarılı olacaktır ama önce Aragones'in kafasındaki soru işaretlerine bir son vermesi gerekir !
Defans araya çok top kaçırdı, iki gol de bu yüzden oldu, belki bir üçüncü gol de olabilirdi ama şanslıydık. Lugano ile Edu çok ağır iki isim, defans çizgisi biraz önde kurulduğunda hızlı olmadıklarından arkaya çok kaçırıyorlar. İkinci yarı arkaya adam kaçırmadılar, bunda da Aragones'in payı var sanıyorum, geriye yaslanmalarını sağladı.
Avrupa maçlarında güçlü rakiplere karşı mutlaka ya Alex ya da Semih yedek kulübesine oturmalı ve Emre oynamalı. Esasında kesilmesini istediğim isim Uğur, ama Aragones bunu yapmaz. Uğur'u kesip Emre'yi oynatsa ve sol kanadımız bitse ona bile razıyım, yeter ki orta alan boş kalmasın. Emre bu takımda banko oynamalı, Selçuk yerine de çok acil iyi bir ön libero lazım. Selçuk'la bu iş yürümez, top kapamıyor, çok basit çalım yiyor, pas hataları yapıyor, kısacası saç baş yolduruyor. Deniz Barış adapte edilse o bölgeye esasında çok rahatlarız.
"Sonuçtan memnun değilim"
Fenerbahçe Teknik Direktörü Luis Aragones, Avrupa Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunun ilk maçında FK Partizan karşısında aldıkları 2-2'lik sonuçtan memnun olmadığını ancak sonucun rövanş için fena bir skor olmadığını ifade etti.
İspanyol teknik adam maçtan sonra yaptığı değerlendirmede, şunları söyledi:
''İlk 20-25 dakika Partizan takımı gerçekten bizi şaşırtan bir futbol sahaya koydu. Hızlı başlayıp iyi oynadılar. Daha sonra yavaş yavaş toparlandık ataklar geliştirdik. Mücadele etmeye başladıktan sonra gol bulduk ve daha fazla pozisyon üreten ekip bizdik. Sonuçtan normal olarak çok memnun değilim. Ben her zaman kazanmak isteyen, bunu görmek isteyen bir teknik adamım. Yine de fena sonuç değil.''
Dünkü basın toplantısında beraberliğin kendileri için bir avantaj olmayacağı ifadeleri hatırlatılan Aragones, ''Tekrar söylüyorum, ben hiçbir zaman beraberlik gibi sonuçlardan memnun olmayan insanım. Kazanmalıydık. Her şeyi yaptık ama kazanamadık. Deplasmanda attığımız 2 gol de önemli. Bu tip turnuvalarda başarılı bir sonuç diyebiliriz'' diye konuştu.
Kazım'ın oyundan alındıktan sonra yedek kulübesinde formasını yere attığının görüldüğü ifade edilerek bir problem olup olmadığı sorulan Aragones, ''Bunu çok göremedim. Ama görseydim daha farklı bir tepki verebilirdim'' dedi. Öte yandan FK Partizan Kulübü'nün basın toplantılarında Türkçe tercüme için görevlendirdiği kişinin bozuk tercümesi ve zaman zaman Aragones ile yaşadığı diyalog gülüşmelere neden oldu. Fenerbahçe kafilesi Partizan Stadı'ndan ayrılarak, İstanbul'a gitmek için Nikola Tesla Havalimanı'na hareket etti.
14.08.2008Kaynak : AA
"Şanslarımızı değerlendiremedik"
FK Partizan Teknik Direktvörü Slavisa Jokanovic, 2-2 berabere kaldıkları maçta Fenerbahçe karşısında çok gol pozisyonu bulduklarını ancak değerlendiremediklerini söyledi.
Maçtan sonra düzenlediği basın toplantısında maçı değerlendiren Jokanovic, ''Bu gece kaliteli bir maç oynadık. Partizan iyi bir maç çıkardı. Elimize daha çok gol şansları geçti ama değerlendiremedik. İkinci maçta daha iyi olmaya çalışacağız. Fenerbahçe çok kaliteli bir ekip. Hakem bu gece iyi değildi ama rövanşta daha iyi olacak sanıyorum'' diye konuştu. Jokanovic, ilk yarının son dakikalarındaki Fenerbahçe'nin gol bulduğu penaltı pozisyonuyla ilgili, ''Tam olarak penaltı olup olmadığını bilmiyoruz'' yanıtını verdi.
14.08.2008Kaynak : AA
Kazım yerini Burak'a, Uğur yerini Emre veya Gürhan'a bırakabilir ilerleyen haftalarda. Kazım özellikle MTK maçında çok iyi oynamasına rağmen kötü bir özelliği var, o da demoralizasyon. Bekleneni veremeyince demoralize oluyor, bugün oyundan çıkarken de gördük bunu. Burak ise son iki maçtır sonradan oyuna girdiğinde çok iyiydi, özellikle bugün çok beğendim, Güiza'ya güzel bir gol attırıyordu az daha. Emre zaten üç maçtır mükemmel, bu takımın bankosu olur sakat olmadığı müddetçe, ona mutlaka kadroda yer açılmalı.
R.Carlos'un düşük performansı dikkatimi çekti, hiç geriye koşmuyor, rakip yanından geçiyor, bilmiyorum bana mı öyle geldi ama çok isteksiz, hırssız, koşamayan bir halde gördüm Carlos'u ve bu benim moralimi bozdu. Edu geldi daha çok sola kademeye R.Carlos'un yerine, zaman zaman da Emre oradan top çıkardı.
Bence Burak tam bir kanat oyuncusu değil. Etkili bir Kazımla yarışamaz. Ama Kazım çoğunlukla oyun içinde sönük kalıyor. En büyük dileğim Deivid'in biran önce iyileşmesi. Gerçekten Fenerbahçe için çok büyük bir kayıp oldu.
Takımda şu anda en büyük problem Aurelio kadar yararlı bir ön liberonun olmaması. Buraya transfer şart. Transfer edilecek kişi Emreyle yan yana oynamalı. Bu durumda tek forvet oynamamız gerekiyor. Güiza , Semih ve Alex'ten birinin kesilmesi gerekecek. Bence Alex gibi bir oyuncu asla kesilmemeli. Semih ve Güiza ya gelince o seçimi aragonese bırakıyorum gerçekten zor bir seçim. Bir Fenerbahçe taraftarı olarak hiç birinin yedek kalmasından memnun olmayacağım doğrusu.
Aragonesin ispanya milli takımı benzeri bir takım oluşturma uğraşı var. İşte bu beni korkutuyor. Özellikle defansı önde kurma çabası takımın çok fazla defansif hata yapmasına neden oluyor. Önde defans yapmak için stoperlerimiz yavaş. Zico nun taktiğinin üstüne koymayı deneseydi başarı kesindi ama bu durumda ne olacağı hiç belli değil.
Partizan'ı eleyip ŞL ye kalırız ama gruplarda ne yaparız bilmiyorum. Geçen seneki kadar başarılı olup olmayacağımız konusunda kuşkularım var.
Fenerbahçe savunmasıda öyle bir takıma karşı çok hata yaptı, araya atılan toplar tehlike sinyali verdi. Bunda Aurelio'nun yokluğunun da etkisi var mutlaka. Ayrıca futolcuların ilk yarıda çekingen olduğu da apaçık ortadaydı.
Ben Fenerbahçe'nin umut verici futbol oynadığını düşünmüyorum. Ancak 2. maçı evinde oynayacak olması, ilk maçın skor avantajı ve rakibinden çok daha büyük bir kulüp olması, F. Bahçe'yi maça 1-0 önde başlatacak ve turu geçirecektir.
Partizan taraftarının tezahuratları çok hoş geldi kulağıma.Spikerde cidden komedi :D
Maç için fazla söylenicek birşey yok GS maçının aynısıydı ve dediğim gibi dakika dakika golleri bildim :)
Fenerbahçede Galatasaray gibi rövanşta alır maçı
Burak, sarı kart cezalısı oldu. Burak mutlaka bu sorunun çözmeli. Çünkü; sezon içinde de bu kartları görmeye devam ederse takımımız için sorun olabilir.
Burak'ın kart pozisyonunda birşey yoktu aslında normal bir omuz attı ancak rakibide gitti reklam panolarına kadar.Bence Kazım oynamalı her zaman 11'de Burak kanat adamı değil forvet adamı.
Kazım'ın siniri kendine olabilir istediği hareketleri yapamadı maçta.
Kazım söylene söylene kulübeye geldi, sonrasını televizyon göstermediği için göremedik ama oyundan alınırken bir Alex, bir Semih bile laf etmiyorken Kazım böyle şeyler yaparsa kendisine zarar vermiş olur. Aragones'e burada iş düşüyor, bakalım Kazım'ın bu huyuna bir etkisi olacak mı?
Maça çok kötü başladık, rakibi küçümsemişler bence. Ciddiyet olmayınca da çok pozisyon hatası yaptı defans. Orta saha rakibe basmazsa defansı önde kurmak intihar olur. Öyle de oluyordu neredeyse. Yenilen 2 gol çok saçmaydı. Geçen seneden kalan özellik devam ediyor, oynamak için önce yememiz gerek.:p
İlk yarının sonlarına doğru oyunu dengeledik. İlk yarı bitmeden attığımız gol de çok iyi oldu. 2. yarı sahanın hakimi Fenerbahçe'ydi, devre arası fırçayı yemişler sanırım. Emre ve Burak'ın girmesi de orta sahanın direncini arttırdı. İlk günden beri yazıyorum, elimizde Alex varken Semih'ten bir Alex yaratmaya gerek yok. Orta sahanın daha dirençli olması için Emre'nin orada olması şart. Semih yine sıkıştığımız anlarda maçı kurtaracak adam rolüne bürünmeli.
Selçuk makine gibi işlemesini istediği sisteme uymuyor Aragones'in ve O'nun yaptığı bir hata tüm takımı olumsuz etkiliyor. Hızlı ve kısa paslarla oynatmayı istiyor Aragones ama takım Daum zamanından beri durarak oynamaya alışmış. Selçuk'a da top geldiğinde hızlı hareket edemiyor, ahenk yakalanamıyor, Uğur ve Kazım da ortaya destek vermediğinde dünkü durum çıkıyor meydana.
Uğur'un yerine Gürhan artık oynamalı. Gökhan Burak'la daha iyi anlaştı ama ikisi de kaç tane müsait pozisyonda saçma orta yaparak top kaybına neden oldular.
Bu saatten sonra olmaz ama Lugano gönderilip topu oyuna sokmasını bilen avrupalı bir stoper alınmalı takıma. Bu sene için bu değişiklik olmaz ama önümüzdeki sene mutlaka daha kaliteli bir stoper gerekli.
Aragones de mutlaka görecektir, Alex'i öne kaydırıp, Uğur ve Selçuk'un yerini doldurursa çok daha iyi olacağız. 2. devre oynanan oyuna bakınca bu takımdan üstün olduğumuz çok net görülüyor, beraberlik bile beni memnun etmedi. İstanbul'da rahat bir maç olur, farklı kazanıp turu geçeriz, ilk yarım saat yapılan hataları tekrarlamayız.
Selçuğun yerine Bence kesinlikle maldonado oynamalı artık.. Dün de gördük selçuk bi pası 10 sn de verirken maldonado aldığı gibi güzel bi şekilde başkabi yere iletiyo topu..
Fenerbahce turu büyük ihtimal geçecektir ama gruptan çıkması bu futbolla zor gözüküyor defansif olarak büyük sıkıntılar var.
Turu geçersek eğer zaten ORTA SAHA Transferi olacağı için... rahatım ben
Evet turu geçtiğimizde orta saha transferi olacak, Emre bu takıma girecek. Avrupa maçlarında geçen seneki sistemle, daha hızlı ve kısa paslarla oynayacağız. Orta sahanın göbeğinde Aurelio-Selçuk yerine yeni gelecek transfer ve Emre olacak. Daha yaratıcı bir orta saha olacağı kesin, forvette de Kezman'ın yerine Güiza var. Geçen seneki başarıdan daha iyisi olmasa bile geçen seneki kadar başarılı olacağımıza inanıyorum ben. Şu orta saha oyuncusu belli olsun, daha net yorumlar yaparız.
Dün güiza iyi bir görünüm sergileyemedi fakat kezmandan daha güçlü olduğu kesin pres konusunda.
Denilenler doğru, golü attıktan sonra daha istekliydi. Gol attığı sürece morali yüksek olur diye okumuştum. Hala istenilen seviyede değil ama arkasında Semih değil de Alex olduğunda gelen pasları iyi değerlendirebilirse çok gol atar. Şu an için bu konuda sıkıntı var.
Uğur Boral lütfen oynamasın. Dün maçı kahvede izledim, biri "Uğur Boral'dan nefret ediyorum." diye bağırdı, oyundan alınırken de çoğu kişi "Sonunda." dedi, kısacası Uğur'u çoğu kişi beğenmiyor, sevmiyor. Uğur oynamasın da, gerekirse onun oynadığı bölgede Semih oynasın, ona bile razıyım. Semih - Alex - Emre - Kazım dörtlüsüne bile razıyım orta sahada, yeter ki Uğur olmasın. Aragones İspanya'da Silva'yı sol kanatta kullanmıyordu, soldan genelde bek sayesinde hücum geliştiriyorlardı, bana göre bu Fenerbahçe'de de olmalı, Uğur kesilsin yerine Semih serbest rolde oynasın, daha faydalı olur, R.Carlos zaten o bölgede ofansif eksiği tamamlıyor, Uğur ne hücumda etkili ne savunmada.
Güiza
Semih - Alex - Kazım
Ön Libero - Emre
şeklinde dizilsek, Semih serbest oynasa, bir forvette, bir orta sahada, bir solda, bence çok daha faydalı oluruz. Sol kanattan zaten Uğur'la dediğim gibi verim alamıyorsak bari onun yerine Emre'yi orta alanda oynatıp Semih'i serbest oynatırsak daha etkili oluruz.
Uğur Boral'a Euro 2008'de "yetersiz" dediğimiz zaman bize karşı çıkan arkadaşlar vardı. Haklı çıktığımızı düşünüyorum. Sürekli bir oyuncu olmadığı için her zaman göz önünde olamıyor. Bu da taraftarın hoşuna gitmiyor doğal olarak..