-
14.Ağustos.2007, 09:15
sezonun ilk ciddi deplasman maçı olduğu için Fener'in zorlanacağını düşünüyordum ama kalesinde bu kadar pozisyon göreceğini tahmin etmemiştim.
Bu maçta Fener'in önemli maçlara alex-guiza-semih üçlüsü ile çıkmaması gerektiği anlaşıldı, zaten uğur ve kazım iyi pres yapıp top kazanan oyuncular değiller bir de üstüne bilinen üçlü eklenince takım iyi ekiplere karşıçok sayıda pozisyon veriyor. şampiyonlar liginde çok iyi ekiplerle oynayacağımıza göre aragones'in amc rolundeki semih'ten vazgeçeceğini ve önümüzdeki maçlarda guiza-alex ikilisini kullanacağını umut ediyorum.
"Taşıma suyu ile değirmen dönmez" diye bir atasözü vardır. Semih'i amc, Alex'i cm oynatırsın ama gerçek performanslarını sergilemelerini beklemek hayalperestlik olur. Umarım Aragones bunu ilerleyen zamanlar da tekrarlayıp inat haline getirmez. Şu an takımı tanıma aşamasında olduğu için bundan vazgeçeceğini sanıyorum yoksa appiah'ı sağ açık oynatan Zico'dan farkı kalmaz.
Guiza-Alex tercihi sonucunda Semih'i mecburen yedeğe çekmek zorunda kalacak ama bu karar 1 gol ile euro 2008'de gol krallığını kaçırmış Semih'i mutlu etmeyecek ve geçen sezonlardaki sessizliğini korumayacaktır.
Alex'i yedek bırakmak da bir alternatif ; cm(emre), çift forvet(Semih-Guiza), amc(boş) kalmalı. Ama kaptan Alex'i iki maç arka arkaya yedek bırakmak da kolay iş değil ve bence doğru da değil. Fakat zaman zaman yapılması da gerekir.
Kanatlara gelirsek; Deivid'in sezon başında geçirdiği sakatlık takımın en büyük kaybı oldu çünkü bir sağ açık olarak Deivid çok başarılı bir sezon geçirdi ve üst düzey bir amr görüntüsü çizdi. açtığı ortalar, hava topu hakimiyeti, gol bölgelerine sızması, geriye dönüp Gökhan'a yardımları vs..
Kazım'ın zamana ihtiyacı var çünkü yürümeyi öğrenmeden koşmaya başladı, avrupa maçlarında çeyrek final ve yarı finali çok erken gördü. Kazım'a mutlaka katkısı oldu ama zamana ihtiyacı var ve aragones'in onu iyi işleyeceğini umuyorum.
Burak ise sağ açık mevkinde Bjk'da başarılı olamadı, Fenerde' de olamaz çünkü orta açmasını bilmiyor. Manisaspordaki çıkışını da forvet arkasında yaşadı çünkü asıl mevkisi amc.
Sol açıkta ise Gürhan'ın yükselen performansı beni en çok sevindiren gelişmelerdendi, hem kişiliği hem de futboluyla geçen sene Gökhan Gönül'ün gerçekleştirdiği patlamayı bu sezon ondan bekliyoruö. Uğur Boral'dan formayı kapacağına inanıyorum. Fakat bugün dökülen Uğur'un yerine Maldonado'yu alıp Gürhan'ı almamasını, avrupa maçı tecrübesinin olmayışına veriyorum yoksa son 15 dakika Gürhan varken Uğur'un yerine Maldonado alınmaz oyuna!
Fener'in Kezman gönderildikten sonra (gideceğini ümit ediyorum) kesinlikle yabancı bir forvete ihtiyacı yok. Semih-Guiza ve arkalarında Alex-Burak varken 5. forveti almak mantıksızca bir hareket olur. (İlhan'ı es geçiyorum çünkü büyük takımlarda oynayacak potansiyeli ben göremedim, france football dergisi beklentilerimi yükseltti belki de ondandır).
Kezman'ın yerine kaliteli bir DM ile Fenerbahçe şampiyonlar liginde başarılı olacaktır ama önce Aragones'in kafasındaki soru işaretlerine bir son vermesi gerekir !
Last edited by erdili : 14.Ağustos.2008 at 03:20
Mesaj Yetkileri