Lugano ve Volkan hayatlarının maçını çıkardılar, yok böyle bir şey.Lugano 3 kişilik çaba sarfetti.
Printable View
Fenerbahce macin bazi bolumlerinde cok iyi oynadi. Lugano ve Edu birinci yari kotu olsalarda ikinci yari cok guzel defans yaptilar..
Ugur Boral - her aldigi top oldurdu, allah sana hiz vermis cizgiye kadar inse geriye cekse anca Guiza Semih yetisebilir. Ama o ne yapti, her aldigi topu durdurup Carlos veya Selcuka verdi.
Benim icin macin kaderini degiscek iki adamdan biri idi, hayal kirikligina ugradim.
Ilerki maclarda bol sanslar diliyorum Fenerbahceye, bu orta saha ile zor olsada.
Josico+Maldonado+Selcuk = 1/2 AURELIO
herzaman ki gibi Edu'ya haksızlık ediyorsunuz. Lugano'dan çok daha iyi pozisyon aldı çok daha önemli müdahaleler yaptı.
Hiç bir zaman göremediğiniz gibi yine göremiyorsunuz. Adam gizli kahraman olupta vatan haini ilan edilmekten bıkmıştır artık
Aynen... Bunlar bir temizlense ortaya güzel bir tablo çıkacak, tabi yerleri kaliteli, akıllı oyuncularla dolarsa.Quote:
Josico+Maldonado+Selcuk = 1/2 AURELIO
Fenerbahce macin basindan sonuna kadar defans yapti,geride kaldi,Arsenal tarafindan zorunda birakildi.Arsenal macin baslarinda buldugu net sanslari kacirmasaydi durum kötü olabilirdi Fener acisindan,ama gerek oyuncularin rehavetleri,gerekse de beceriksizlikleri nedeniyle aradiklari golü bulamadilar.
Fenerbahce gercekten cok tutuk oynadi,Arsenal hep 2.toplari aldi,atak üzerine atak yapti Fener kalesine.Fenerbahce´nin 1 tane gollük pozisyonu yoktu.Bugün sans Fenerin yaninda oldu ve bence tarihi fark olabilecek mac berabere bitti.
Fenerbahce cok önemli bir puani aldi Londradan.Ama yine de isi cok zor,Porto ve Kiev maclarinda en az 4 puan almasi gerekiyor bence gruptan 3.cikabilmeleri icin.
Ama oynanan futbola bakiyorum,ilerdeki forvetlerin etkisizligini göz önüne getiriyorum,Fenerin isi gercekten cok zor.
Güiza world class forvet falan da degildir.Güiza eger dünya capinda bir forvet olsaydi hic yoktan kendisi bir pozisyon yaratirdi,ya da ne bilim topu ileride tutardi.Bugün hicbirsey yapmadi,gerci sezon basindan beri hicbirsey yapmiyor.Bence Fenerbahce cok fazla para verdi Güiza icin,beklentileri karsiliyamadi.
Arsenal kadar aciz bir takım görmedim gerçekten.Bir tane mi şut atmayı denemez takım bu kadar mı gereksiz oynar!Takımda Nasri var tek şut atıyor , Persie , Fabregas bir tane şut denemez mi.Elinden falan kaçırmadı bizi , elinden geleni yapmadı Arsenal.
Ama Fenerbahçe çok yoruldu.
Fenerbahce'nin forvetinde oynamak için sünnetsiz olmak lazım....Kezman böyle Guiza söyle Semih'in ne sucu var Smith değil diye mi helal olsun kaptana müthiş oynadı ayakta alkısladım kaptanı...
Baran kardes, forvetlerin beceriksizligi felan yok ortada. Orta saha yok.
Orta sahadan destek gelmeyince istersen Eto ile Drogba olsun forvete 4 lu defansin arasinda kaybolurlar.
Sanki Selcuk ve Maldanado ya yasak orta saha cizgisini gecmeleri. Hic bi ataga katilmadilar.
Kamera ara sira yanda oturan dedeyi gosterdi, yerlere bakiyo, gozlerini kapio, uyusa daha iyi. Yerinden kalkmio hic bisey yapmiyor. Yerli bi teknik adam olsa Fenerin Kayseri macindan sonra gitmisti !!
Şimdi bak biz iyi defans yaptık , iyi mücadele ettik tamam.Ama Arsenal boş bulduğu pozisyonda şut çekmeyecek kadar şapşal oynadılar.Kimse taktik demesin.Elinde o tip oyuncular varken oyunda böyle giderken bir şut neler getirir.
Cska - Deivid
Chealsea - Deivid
Psv - Kazım
Beşiktaş - M.Yozgatlı (Türkiye Kupası)
Bir anda aklıma gelenler.Yani şut atmıyorsan rezalettir bu kadar açık.
ben aksini düşünüyorum valla Arsenal baya şut denedi ama başarısız oldu. vurdukları toplar farklı bir şekilde dışarıya çıktı.
Lisandro Lopez'de cezalıymış arkadaşlar bizim maçta. yani iki önemli silahından yoksun çıkacak porto karşımıza. (Lucho ve lopez)
kaynak Fenerbahce.com
Haklisin ama benim demek istedigim baska.Semih mesela,gerektiginde orta sahaya geldi yardima,topu aldi ileriye tasidi,Güiza´ya paslar atti.Güiza ise hep ayagindaki topu kaybetti,2li mücadelerden yedik ayrildi,takimini 1 tane bile pozisyona sokamadi.Tamam,Alex yoktu macta,orta sahadan forvete macin basinda düsündügüm gibi fazla top gelmedi.Ama bir Semih Sentürk gelip özverili oynayip,seni pozisyona sokmaya calisiyorsa ve sen halen defansin icinde kaybolup,etkisiz kaliyorsan bu iste yanlis giden birsey vardir.Yani bu benim görüsüm,sacma bulup katilmayan da olabilir.
Bu skora duacı olmak lazım.4-5 yemektense 0-0 çok iyi.
Yapmamız gereken takım savunmasını çok iyi uyguladık.Arsenal Van Persie ile çok önemli fırsatlar yakaladı.Takım savunmasını iyi yaptık,fakat topa sahip olamadığımız için rakibe mahkum oynamak zorunda kaldık.Alex oynasaydı farklı mı olurdu,bu maç sabaha kadar tekrar tekrar oynansa Arsenal kazanırdı.Fakat bu takımda iyi bir Emre,Aurelio veya iyi bir Appiah olsaydı bu maçı Fenerbahçe kazanırdı.Şimdi şöyle bir sıkıntımız var.Takımda iki yönlü hem defansif,hem de ofansi yönde oynayacak ortasaha oyuncumuz yok.Şu anda tek sıkıntımız bu bence.Devre arasında transfer yapılacaksa da bu mevkiye yapılmalı.
Volkan; Bugün gerçekten çok iyiydi. Maçı gol yemeden bitirmemizi sağlayan yegane etken bugün volkan. Geçmiş günlere nazaran ilk kez kaleye gelen her topun gol olmadığını gördük. Bunu volkanın bugünkü konsantrasyon ve kendini kanıtlama hırsının verdiği ruha borçluyuz. Gayet iyiydi.
R.Carlos; Bugün çok bariz hatalar yapsa bile takımın mental açıdan çökmesini bir nevi engelledi. Formsuz bir hali vardı. Maç içinde sık sık maçtan koptu. Fakat tecrübesiyle bu açığı çok rahat kapattı. Ortalamanın altında bir oyun sergiledi ve sakatlanması üzücü.
Lugano; Alfredo bugün çok iyiydi. Maçın volkan ile beraber en iyi adamı diyebilirim. Resmen dövdü‚ tokatladı ama geçirmedi adamları. Helal olsun demekten başka bir yorum yapamam. Yaparsam haksızlık olur. Gerçekten hırsına‚ futbol aşkına‚ terine kurban olmak gerek...
Edu; Maç içinde gizli bir rol aldı. Geniş alanda etkisiz fakat top sıkıştığında aldığı toplar ile her defasında hayat öpücüğü verdi takıma. Etkili değildi‚ fakat kötü hiç değildi. Günü ortalama bir oyunla kapattı. Hata yapmaması sayesinde kalemizde sıkıntı oluşmadı. Ortanın biraz üstü.
Gökhan; Bugün takımın en iyi isimlerinden biri de gökhandı. Genel olarak kötü oynayan bir takımda aktif rol almak zordur. Gökhan bunu başardı. Her pozisyonda dinamovari ileri geri koşuları ile sağ kanatta uyuklayan kazımın çöplerini de topladı. İçeri katetmesi ise özgüveninin geldiğinin göstergesi. Sakatlanması çok çok kötü. Geçen maçtaki yorumumu tekrarlıyorum. Devre arası çok yoğun bir tedavi‚ belki olası bir ameliyat geçirmeli. Harika bir özgüven‚ gelişen bir oyun.
Kazım; Kimse bu futbolcumuzun sahada ne yaptığını anlamadı. Eminim bundan. Ayağına gelen topları ezdi‚ pres ise hiç yapmadı. Ne yaptı peki? Oyuna katkısı sıfırdı. Ben açıkça dile getireyim. Beraberlikte alınan bir miktar para var 200 bin euro sanırım. İşte bu paradan her ŞL maçından sonra futbolculara pay düşüyor. Bu payını aldı. Başka birşey yapmadı. Kötü futbol.
Uğur; Bugün isteksizdi‚ hiç pres yapmadı. Carlosu onlarca defa zor durumda bıraktı. Müsayit pozisyonlarda Güiza´ya pas vermeyerek topu kaptırdı. Kötüydü kısaca‚ beğenmedim. Ortalamanın çok altında.
Maldonado; Yorum yapmak istemiyorum. Gerçekten çok kötü. Zamanında seni korudum ya bazen. Yemin ederim pişmanım. Açık konuşayım istemiyorum seni takımda. Alt yapıdan bir çocuk oynasa senden 2 kat koşardı en azından. Sustum hatta. Hakaretler gelebilir? berbat ve ötesi.
Selçuk; Ah be selçuk‚ ne zaman öğreneceksin mevkiinin ön libero olduğunu. Hala kendini sağ veya sol bek sanan bir adamsın. Hala adama ön pres ve müdehale yerine onu kovalamayı tercih ediyorsun. Hala top bizdeyken kafanı kaldırıp şöyle geniş bir bakış atmıyorsun. Olmuyor be dostum.. Vasat oynadı.
Semih; Bencilleşti iyice. Sevmiyorum yeni stilini. Orta sahaya yakın oynamak yakışmadı onun tarzına. Güiza onlarca defa boş pas beklerken nereler verdi topu? Kızıyorum bu huyuna. Kızıyorum çünkü sen bizim genç semihimizsin. Eski formunu umarım yakalarsın tekrardan. Vasat bir oyun.
Güiza; Bugün fazla koşup pres yaptığı söylenemez. Öyle aman aman yıpratmadı da arsenal savunmasını. Çünkü bunu yapacak pozisyonda değildi. Tek santrafor olmasına rağmen maçta en çok ayak bastığı noktaların tamamına yakını orta saha yuvarlağında neredeyse. Kendi de pek istekli değildi zaten. Vasat değildi oyunu fakat elinden gelende birşey yoktu. Hücuma çıkamayan bir arka bölüm vardı. Hemen her pozisyonda 7 kişi arasında tek kalınca oda pes etti bir süre sonra. Bir kaç kez sağlam pres yaptı. Onun dışında bugün oyuna katkısı ismi dışında hiç olmadı diyebilirim. Ama yaptığı bir kaç koşu ve az da olsa mücadelesi kötü oynadı dememi engelliyor. Ortalamanın çok az da altında ama kötü olmayan bir oyunu vardı. Her maç biraz daha küsüyor sanki futboluna. Pratikliği git gide azalıyor. Yani boş kale gelse kaçıracak gibi.. Ama bu yetenekten değil‚ formsuzluktan kaynaklanıyor.
Maçın yıldızları kuşkusuz Volkan ve Lugano...
Bunların yanı sıra Arsenal'in iyi oynamasına rağmen gol bulamamasının sebebi dün akşam kötü günlerinde olan forvetleri.İzlediğim en kötü Persie performansıydı.Bendtner'i zaten beğenmiyorum...
Tebrikler F.Bahçe(Lugano ve Volkan desek daha doğru olacak sanırım)...
Van Persie ve Bendtner iyi değildi ama savunmamızın da hakkını yememek lazım,Volkan'ın da performansı çok iyiydi.
Bendtner henüz Arsenal'in oyun sistemine adapte olabilmiş bir oyuncu değil. Arsenal dün Adebayor'un yokluğunu hissetti.
Ancak Fenerbahçe açısından problem olan, maç boyunca Arsenal karşısında, "Ben de varım." diyememesiydi. Oyun devamlı Arsenal'in üstünlüğü ile geçti, net pozisyonları Arsenal yakaladı.
Biri bana, "Fenerbahçe bu maçın hakkını verdi." derse, onun bu maçı izlediğinden şüphe ederim doğrusu. Bence Fenerbahçe ilk Arsenal maçında çok daha iyi oynamıştı. Aradaki fark, Alex'in yerine çift ön liberonun oluşuydu. Ancak Adebayor oynasaydı bugün yine farkı konuşuyor olurduk.
Bugünkü beraberliğin en önemli sebeplerinden biri de Arsenal'in neredeyse çoğu önemli pozisyonlarında yedek oyuncuları ile sahaya çıkmış olmasıydı.
Atamıyorsan yemeyeceksin, kural budur. Bu sene her maç en az 2 gol yiyoruz. Bu nedenle dünkü maçtan alınan puan çok önemli. Alex bu takımın hücum gücünün yarısını oluşturuyorsa -ki ilk maçta al da at tarzında verdiği pasları dün takımda yapabilen oyuncu yoktu- ve sen Alex'ten yoksunsan gol yememeye bakacaksın.
İlk yarının bazı bölümlerinde gerçekten kötüydük, savunma yapmayı geride 11 kişi beklemek şeklinde gerçekleştirince ne kadar kalabalık olursan ol rakibe pozisyon verirsin. Kalan kısımlarda takım çok mücadele etti, rakibi bozmaya yönelik çabaları oldu, kazandığımız tüm topları rakibe hediye etmesek ve pas alış verişini iyi yapabilsek daha rahat maç olabilirdi ama pas almaktan korkan Selçuk ve Maldonado ile olmuyor tabi ki.
Geçen sene zaten bu tarz oyunla iyi yerlere geldik biz.(Bu tarz ama bu kalitede demiyorum) Topa daha çok hakim oluyorduk ki karşında Arsenal olunca onları geçmek çok zor, Alex Deivid aradan çıkıp golü atıyordu. Örneğin dün Uğur'un 2. devrenin başında girdiği pozisyonda Deivid olsa golü yapabilirdi. Sen oynayamıyorsan rakibi bozacaksın, tempoyu düşüreceksin, bunu nispeten yaptık ve puanla döndük.
Oyuncular defansif anlamda kafaca iyi hazırlanmışlar maça. Volkan'ın bu şekilde oynadığı bir maçı uzun zamandır hatırlamıyorum. Lugano sahanın en iyisiydi. Gördüğü kart da yerindeydi, yoksa golü yiyebilirdik. Edu da gösterişsiz ve basşt hatalar yapmayınca göze batmadı. Gökhan daha iyi gözüktü, en azından deparla hücuma kalkmayı denedi, Carlos'un kafa olarak en iyi hazırlanmış oyuncu olması gerekirken idare eder bir oyun sergiledi.
Semih'i son maçlarda beğenmiyorum, bizim gönüllerimizi feth eden Semih değil gibi geliyor bana. Tamam değişik yerlerde oynuyor ama maç içerisindeki hareketleri, mücalesi bana eski Semih'i aratmıyor değil. Güiza rakip defans tarafından ezildi, Alex'in araya attığı toplar en öneli silahımız, olmayınca Güiza da pozisyona giremedi, istediği topları zamanında alamayınca da oyundan düştü, vasattı.
Fark bekleyenler için kötü bir gece oldu, ilk yarının belli bölümleri hariç takımın gol yememek için gösterdiği mücadele beni memnun etti. Takımda en azından bu yönde istek ve mücadele vardı, Alex yokken kazanamayacağımızı bilsem de umut her zaman vardı ama asla farklı kaybedeceğimizi düşünmedim ve buradan alınan puan çok önemliydi.
Arsenal henüz garantileyemediği için Kiev'i yenerek bize iyilik yapabilir. Şimdi Porto maçı çok büyük önem taşıyor, içeride o maçı mutlaka kazanmalıyız, beraberlik de bile 3.lük için şansımız olabilir ama kazandığımız taktirde gruptan çıkma şansımızı son maça taşımız olacağız, ha gruptan çıksak sonrası içine ne olacak, sihirli değnek deyip her maçı kazanmaya mı başlayacağız? Hayır. Ama bu kadar kötü giden bir dönemde bunu başaran oyuncuların güveni artacak. Şimdi sonrasını düşünmeden sadece Porto maçına konsantre olunmalı ve o maçtan mutlak galibiyet çıkarabilmek için savaşılmalı.
İlhan şimdi Alex yoksa, oyunu 2 yönlü oynayabilecek Emre yoksa hatta ne kadar kötü de olsa Tümer yoksa bu şekilde oynayacaksın. Bizim kanat oyuncularımızın durumu belli, şuursuzca Arsenal üzerine gitseydik 1 puanı dahi alamazdık.
İlk maç Arsenal karşısında 7-8 net pozisyona giren bir Fenerbahçe vardı ama puan alamadık. Tabi girdiğin pozisyonları değerlendireceksin değerlendiremiyorsan rakip cezanı keser. Dün Alex olsaydı ve Semih ile Güiza da sahada olsaydı Fenerbahçe yine pozisyona girer ve gol atardı mutlaka ama defansif anlamda bu direnci gösteremezdi ve kalesinde de mutlaka golü attığından fazlasını görürdü.
Bu maçta alınan 1 puan çok önemli, bu puanı isterse 11 kişi kale sahasından çıkmadan alsak da olurdu. Çünkü sen Porto'yu yendiğin zaman şansını devam ettiriyorsun hem de Arsenal'in kalan maçlarına sarılmasını sağlıyorsun. Arsenal Kiev maçını çok ciddiye alacak, orada kaybederse Porto da bizi yenerse Arsenal'in çıkamama durumu bile olabilir. Ama dün Arsenal bizi yenseydi son 2 maçta kendini çok sıkmayacaktı.
Bu nedenle bu 1 puan çok önemli. Arsenal eksik ama Fenerbahçe de eksik. Bu şartlarda deplasmanda açık oynayıp, gol atmak istesek bu 1 puanı alamazdık. Dün doğru olanı yaptı Fenerbahçe ve gol yemeden maçı tamamladı.(Tabi eldeki kadroya göre Fenerbahçe iyi oynadı diyemeyiz, sadece mücadele etti, bu şekilde, bu oyuncularla daha fazlası olmaz, bir Alex bir Deivid bir Emre alternatifin olsa ve bu şekilde sadece tek yönlü oyun oynarsan o zaman yanlış yapmış olursun)
Dün Arsenal hazır yedek çıkmışken Fenerin kesinlikle kazanması gereken bşr maçtı ama tabi İngilterede beraberlikte iyi bir sonuç UEFAya gider kanımca FB
Maçta olumlu futbol oynamadık ama puan aldık bu bizim için yeterli bence hele ki şu dönemde.Ancak futbolcular çok yoruldu bu yorgunluğun derbiye yansımasından korkuyorum.Takımda herkes mücadele etti bu yönden sevindiriciydi.Selçuk libero gibiydi çoğu zamanda Van Persie ile oynadı kanattan gelen ortaları çıkardı kritik hamleler yaptı.Uğur Boral'da aynı şekilde bir arkadaşımızı kanada inmedi demiş hangi kanat? ne kanadı? tek başına her atakta 2 oyuncuyu geçip kanada gitmesi mümkün değil zaten takım da yavaş çıkıyor pasla çıkmaya çalıştı son dakikalarda çok yoruldu.Carlos'un bariz kötü olduğunun da direk olarak kabul edilmemesi Uğur'a,Selçuk'a hatta Maldonado'ya haksızlık oluyor bence.
Maç o kadar sıkıcıydıki 65. dakikada uyuya kalmışım :D
Bu tip maçlar zaten çok sıkıcı olur (Bi takım çıkmayı neredeyse garantilemiştir ve yedeklerle oynar diğeri grupta kötü durumdadır ve orta düzeyde oyun oynar.)
Maç için gerekeni yapıp 1 puanı aldık.İyi mi oynadık.Hayır. Ama en azından mücadele ettik özveri gösterdik her ne kadar as takımdan 7-8 oyuncusu olmasada Arsenal'den deplasmanda puan aldık.Bunun iki önemi var.Birincisi takımın özgüveninin gelmesinde etkili oldu ikincisi ise Porto ve D.Kiev'in yani rakiplerimizin puan lamadıkları bir yerde puan aldık.Gece Rıdvan Dilmen Fenerbahçe burda Porto'yu yenip Kiev'le berabere kalsa UEFA'ya gider dedi.Bence İmkansız değil.(Tabi Arsenal Kiev'i yenerse)
Uğur ( istikrarsız ) Maldonado ( yorumsuz ) -Maldonado'ya kızmıyorum, hatta Maldonado'ya çok basit oynadığı ve bu nedenden dolayı çok eleştirildiği söylenmişti O da benim oyun tarzım bu demişti. Yani suç Maldonado'da değil, onu alanda - Selçuk ( Fenerbahçe kalitesinde değil ) Kazım ( istikrarsız) Geniş ( ! ) kadromuzdan dolayı maça bu şekilde başladık. İleride Güiza'nın ayağına top 3-4 kez geldi veya gelmedi. Böyle bir orta saha ile, bu tip bir maçta ben forvetleri eleştiremem.
Porto'yu kendi sahamızda yenebileceğimizi düşünüyorum. Lucho'nun golün sersemliği ile formasını çıkarması güzel oldu. Gününde olan bir Fenerbahçe'nin Kiev'i de deplasmanda yenmemesi için hiç bir neden yok. Bizim için önemli olanın rakipten çok kendimiz olduğunu birçok kez gösterdik.
Devre arası takıma ciddi takviyeler gerekiyor. Takımda Fenerbahçe formasını kaldıramayan oyuncular var.