Ali Koç geçen sene de demişti gerekli transferleri yapıcaz çünkü o da biliyordu bunların gerektiğini ama yönetim gene beceremedi birşey...
Printable View
Ali Koç geçen sene de demişti gerekli transferleri yapıcaz çünkü o da biliyordu bunların gerektiğini ama yönetim gene beceremedi birşey...
özeti izledim iki takım da kötü oynamış bence
Alex'in yaptıgı hareketin Caner'in Madrid maçında yaptıgından pek farkı yok
Cristian atılsaydı Guiza'ya o engellemeyi yapan ibbli savunma oyuncusu da atılabilirdi
Ofsayt nedeniyle geçerli olmayan gol bence de ofsayt ama verilmese kimse bişiy diyemez, dos santos kalecinin önünü kapatıyor falan diyorlar ama o değil bence topa hareketleniyor her şekilde yardımcı hakem kaldırmak zorunda
Alex,Emre,Gökhan,Lugano bu 4 isimden dışarda kalan tüm vasat oyuncular gönderilmeli.Özer,Topuz gibi isimlerde önümüzdeki sene bu takıma alternatif oluşturacak adamlar olmalı.Büyük bir revizyon şart bu yönetim bunu yapamayacak malesef...
2003 revizyonu gerekiyor takıma gerçekten. katılmamak elde değil bu yorumlara.
Bu arada Daum'da hatalar yaptı ama.Onu sorumlu göstermek ayıp olur.Daum'un bu hale gelmesinde en büyük suç yönetimin.Adam Deniz'i sağ açık oynatmak zorunda kaldı.Forveti Guiza sene başından beri istediği adamları doğru düzgün alamadılar.Devre arası transfer istedi yapamadılar.Daum'u hedef göstermek kolaycılık olur.
Maçtan haberim yoktu baktım İBB yenmiş , tebrik ediyorum belediyeyi. Şuanda yanılmıyorsam Fenerbahçe 1 maç fazlası ile 3 puan önümüzde.
Lig iyice kızıştı , Herkesin şansı var bence.
İBB'yi tebrik etmiyorum çünkü galip gelecek bir oyun oynamadılar. Ne organie atakları var doğru düzgün pozisyonları. Bu haldeki bir İBB'yi yenemiyoruz, düşünün halimizi.
Bence kalecnin önünde değil, yanında, hakem gol olduktan sonra bayrağı kaldırıyor, top atıldığında değil, engelleme olmadığını gördüğü halde ofsayt vermesi ilginçti.
Hele verilmeyen kırmızı kart var ki, bu hakeme Türkiye'nin en iyisi diye derbiler veriliyor. Ben kendini attı diye Güiza sarı kart gördü sanıyordum kırmızı çıkmayınca, skandal bir karardı.
10 kişi kaldıktan sonra, artık yorgunluktan yürüyecek hali kalmayan Emre'ye bir kez daha acıdım. O da yeter artık derse oynayacak oyuncu kalmaz. Şubat ayında galip gelemedik, ha gen umutsuz değilim ama topu dikine taşıyabilecek Mehmet ve Özer'in bir an önce kadroya dönmesi lazım.
Deivid ise aynı Deivid. ŞL'de gollerini atarken de beğenmiyordum şimdi de beğenmiyorum.
Belediye doğruları oynadı, Fenerbahçe bu kalitedeki bir ekibi yenecek pozisyonları bulamadı. Gökhan Gönül'ün kişisel çabası sonucunda gelen bir gol.
Cristian her geçen gün "Acaba yanlış transfer mi?" kuşkularını kaldırıyor kafamdan. Evet, sonuna kadar yanlış transfer. Fenerbahçe takımına transfer yapılırken kafada "Acaba tutar mı?" gibi bir kuşku doğarsa o oyuncu transfer edilmemelidir. Aylar sürmeli Fenerbahçe'nin oyuncu bulması. Defalarca kez izlenmeli, oyuncunun istatistikleri bulunmalıdır.
Vederson sol kanat oyuncusu olamaz bu takımda. Bu kadar cesareti düşük bir oyuncunun, ofansif hamlesi az bir oyuncunun sol kanat oynaması yanlış.
Belediyenin kadrosu kısıtlı. Sakat oyuncusu da çok. Fenerbahçe'nin de çok ama, Belediye ile Fenerbahçe karşılaştırılamaz kalite açısından.
Belediye'yi kutluyorum. Çok doğru oynayarak maçı kazanmasını bildiler.
Fırat Aydınus bilmeyerek gole giden adamın engellenmesini sarı kartla geçiştirdi. Yan hakem de bana göre net gol olan pozisyonu ofsayt gerekçesiyle bilmeyerek kesti. Bundan önce Beşiktaş maçındaki çok önemli hatasına rağmen ligin en iyi hakemlerinden biri olarak gördüğüm Fırat Aydınus'un gözümde değeri Selçuk Dereli kadardır. Maçın Fenerbahçe açısından yorumu da uçmuş ama yapacak birşey yok.
Önümüzde 11 haftalık bir dönem 33 puanlık bir yarış var. Acilen toparlanıp tüm engelleri geçmeliyiz.
Serkancığım net bir şekilde kalecinin açısını kapatıyor Fenerbahçeli futbolcu. Net bir ofsayt. Ayrıca Cristian'ın yaptığı hamle direkt kırmızı kart. Güiza'nın pozisyonunda da kırmızı kart verilmesi lazım.
Ayrıca hakem top kendisine çarptığı için de hemen sonraki pozisyonda Alex'e kart çıkarmaya korktu.
Sonuç olarak hatalar var, ama her iki taraf için de var. Kasıtlı bir hata yok bir taraf lehine.
Kalecinin açısını yanındayken nasıl kapatıyor, top çaprazdan geliyor, Santos kalecinin yanında, önünde. Ha kuralda yazıyorsa, yanında oyuncu var diye etkilendi diye, o zaman tamam ama topun geldiği yere bakın, Santos'un ve kalecinin durduğu yere bakın. Top karşıdan geliyor ve kaleci topu görüyor.
Hakem hata yapar, buna lafım yok ama böyle hata da yapmaz. Mesela Alex'e sarı verse tehlikeli hareket der geçersin pek konuşulmaz, Baroni vurdu, isabet ettirse sakatlayabilirdi rakibi isabet etmedi, sadece faul verdi, kırmızı verse olabilir derdin ama son adamı indiren oyuncuya kırmızı kart değil sarı kart veriyorsan, bence bir an önce hakemliği bırakmalısın Selçuk Dereli gibi artık yetersiz olduğunu görüp, arkadan gelenleri yolu açmalısın.
Deniz'in bugün attigi golün aynisini Emre Lille karsisinda atmisti hatta Lille kalecisi itiraz etmisti hakeme Güiza görüs acisini kapattigindan dolayi fakat hakem golü verdi demekki bizim hakemler avrupali hakemlerden daha iyi biliyor kurallari.
Deniz topa vurduktan sonra top Santos ve kalecisinin arasından geçiyor, ama tam arasından geçiyor. Kalecinin topu kurtarma açısında görmesi imkanlı değil, yani uçsa da kurtarmaya kalksa. Kalecinin hemen dibinde olduğu için Santos, hakemin ofsayt kararına itiaz etmek yanlış olur diye düşünüyorum. Ama vermeseydi de çok itiraz edilmezdiç
Cristian'ın pozisyonu dünyanın her yerinde kırmızı karttır. Direkt rakibe çirkince bir hareket. Hatta Alex'in kırmızısından daha çirkin. Güiza'nın düşürülmesi ne kadar kırmızıysa, Cristian'ınki de o kadar kırmızıdır. Bu daha kırmızı diyemezsiniz.
Alex'in kırmızı kart görmeden önceki pozisyonundan bahsediyorum, top hakeme çarpıyor ve Belediyeli kapıp gidiyor, Alex arkadan ayağını takıyor ve sarı kartlık bir faul yapıyor, sonra da faul verilince bir de dönüp hakeme kızıyor, sanki hakemin suçuymuş gibi. Üstüne bir de kırmızı kart görüyor. Alex çok yanlış yapmıştır, buna bakmak lazım hatalardan öte. Hata varsa belediyenin aleyhine de vardır.
Yönetim ezberlenmiş hareketlerine devam ediyor .. Gerçek hataları görmezden gelip direk hakemde suç bulunuyor .. Hakemin Fenerbahçe'nin lehine ve alhine birçok hatası var ama bundan önce Daum'ın taktiksel hataları ve yönetimin transfer politikasının ne kadar yanlış olduğunu göz önüne getirilmesi lazım .. Deniz sağ açık .. Bilica Bekir göbekte .. Oyuna kurtarıcı olarak giren Deivid hareket etmekten aciz .. Semih Gökhan klübeye çakılı .. Bu takımdan fazlasını beklememek gerek .. Galatasarayın kadrosuyla Bizim kadroyu karşılaştırın aradaki uçurumu göreceksiniz ..
Helal olsun İbb'yi yine aldılar 3 puanı , Abdullah Avcıya ve Arif Erdem'e giderek hayranlıgım artıyor.
Ayrıca Baroni'ye net bir kırmızı kart vermemiş Fırat Aydınıs ayıp vallahi cok sert basmıs.
Edit , Aynı şekilde Güiza'nın indirildigi pozisyonda net kırmızı kart.
Her hafta forumlarda aynı şeyleri görmek sıkmaya başladı özellikle de futbol bölümündeki bu konularda.
Serkan , Dos Santos kalecinin görüş acısını engelliyor ve hareketli bu pozisyon %100 ofsayttır.Kırmızı karta katılıyorum hakem yanlıs davrandı , İbb'nin son golüde topun gerisinde pozisyonu kovalayan oyuncu onun için ofsaytla alakası yok :)
Şimdi şöyle bir nokta var Alican.
Santos'un top ile alakası yok.
İbb'li futbolcu'nunda topa hareketlenen oyuncunun da top ile alakası yok.
İbb'li futbolcuda Santos kadar 1.derecede gole etki ediyor.
Yapmayın Allah aşkına, top en köşeye gidiyor yere yığılıyor zaten kaleci nasıl bir müdahele yapacak.
Kalecinin görüş açısını engellemiyor mu ?
Top vurulurken Santos nerede bir bakın. Görüş açısı nerede başlar, top zaten bir saniye içinde kaleye gidiyor.
İbb'nin 2. golünün ofsayt olmadığı kesin. Top adamın önünde. Fenerin sayılmayan golünde de aktif alan olayı var. Topa hareketlenmeye bakıyorlar diye biliyorum. Santos önde ve topa hareketleniyor. Ama son zamanlarda bu kural çorba oldu. Verilse de kimse birşey diyemezdi bence.
Cristian'a kırmızı kart verilmeliydi. Alex'in kırmızısı doğru. İbb'li oyuncuya da son adam diye kırmızı verilmeliydi.
Bunların hepsi benim fikrim size göre başkadır. ama Fırat Aydınus'a sallıyor bazı arkadaşlar. Sonra da doğru olarak yönetime sallıyorlar. Aydınus maça o kadar etki etmedi bana kalırsa. Guiza'nın pozisyonu derseniz, cristian'ın pozisyonu var karşılık olarak. onun dışında verilen kararlar doğru gibi gibi.
Aziz Yıldırım da öğrensin sonunda, maç sonunda hakeme sallamanın, atar yapmanın bir yarar getirmediğini. Hiçbir takımın yöneticisi bunlarla ilgilenmemeli. Aziz Yıldırım "ben hakem konuşmam" diyor ama konuşması için de Nihat Özdemir'i yolluyor her olaylı maç sonrası. Aziz yıldırım "biz kötü oynarız ama hakem de bize yapılanları çalsın" demişti kulüpler birliğini bıraktığını söylediğinde. Burada siz de ona "siz de yöneticilik yapın" derseniz sonuna kadar haklı olursunuz işte.
Cristian'ın pozisyonu tamamen kızgınlıkla yaptığı bir hareket. Yani o faulden 5 dakika önce aynı adamla itişmişti. Daha sonrasında cezasını kesti. Kırmızılık bir hareket olduğunu düşünmüyorum. Zira bu kadar basit kırmızı kart çıkmamalı(bkz: Cüneyt Çakır).
Güiza'nın pozisyonunda ise son adam ve direk kırmızı olması gerekirdi. Fakat hakem sarı kart verdi. Bu hakemin Beşiktaş'lı olduğu söyleniyor çoğu yerde. Tam doğrusunu bilmiyorum.
Böyle hakemleri hala işinde görünce federasyondan tiksiniyorum.
Berkay lütfen nasıl basıyor gaddarca ayagına direk kırmızı kart yahu top ile alakası yok.
Bence Güiza'nın yerde kaldığı pozisyon direk kırmızı ancak aynı şekilde Baroni ninki de direk kırmızı adama sinirlendi diye sakatlayıcı bir hareket yapma hakkını kendinde bulamaz basit bir kırmızı olmazdı cıksaydı bu iki pozisyon dışında hakemin verdiği kararlar doğruydu sanki..Nihat Özdemir'in mac sonrası ntvspor da yaptığı "talihsiz" acıklamaları da sinirine bağlıyorum
Maçı izlediğimi yazayım da sonradan "baktın mı da yazıyorsun?" demeyin :)
Hakem Baroni'nin bence % 100 kırmızı gerektiren hareketin i es geçtikten sonra bu hatayı başka bir hata ile örtmeyi kafasına koymuştu ve bunu da Guiza'nın son adam tarafından düşürülmesine sarı kart çıkararak yaptı :) Kesinlikle 2 karar da yanlıştı. Fenerbahçe'nin ofsayt gerekçesiyle iptal edilen golü kesinlikle doğru karar. Anre Santos topa hareketlenerek aktif alana giriyor. Hakem bir hatasını başka bir hatayla kapatmasaydı keşke ama inanın FB maçı hak edecek hiçbirşey yapmadı
Fenerbahçe'nin kazanmayı hakettiği maçlarda kaybettiği de oldu, o nedenle kazanmayı hakedemese de hakem orada kırmızı ve golü vermeliydi.
Baroni'nin pozisyonu tartışmaya açık, şöyle açık, bence de kırmızı kart ama hakem der ki, görmedim, çelme taktı sandım, ayağına bastı sandım vs diyerek kırmızı vermediğini açıklayabilir. Ama Güiza'nın pozisyonunda neden sarı kart verdiğini açıklayamaz...
Ya ilkini vermediği için mi denirse, bu düpedüz eyyamcılığa girer, bir hakem eyyam yapıyorsa da zaten en kötü hakem demektir. Hakem daha önce verdiği/vermediği kararlardan etkilenmez, etkilenecekse, assın düdüğünü.