http://img138.imageshack.us/img138/8913/boaz.jpg
Fotoğraf : Aykut Yatıkçı
Nöbet kutsaldır.
Printable View
http://img138.imageshack.us/img138/8913/boaz.jpg
Fotoğraf : Aykut Yatıkçı
Nöbet kutsaldır.
Kusura bakmada , İstanbul istese rahat herşeyi yapar orada , nöbet olsa ne olur :)
İstanbulda polislerin olması hiçbirşey ifade etmez.İsteyen istediği gibi indirir o bayrağı.Bu sadece yukarıda belirttiğim gibi İstanbuldan şampiyon çıktığında diğer şehirlerde kutlama yapmak isteyen taraftarlar için gerçeli olur yani polis gözetimi.Polis olsa bile kutlama yapamazlarya orasıda ayrı bir konu.
Kaleler fethedilince surların en üstüne o kaleyi fetheden ordunun bayrağı konulur.
Şampiyon olan takımın bayrağı da boğaza asılıyorsa,Bursaspor bayrağı orada dalgalanacaktır..
Dursun birkaç gün heveslerini alsınlar sonra indirirler :)
Bence çok saçma , boğaz'da dalgalanacak bayraklar , İstanbul takımlarının olmalı , 3 takım da buna izin vermemeliydi , gitsinler Bursa'da istedikleri yere assınlar bayraklarını saçma olmuş.
Mecaz bir örnek olarak düşünebilirsin. Ancak yapılanı mecaz olarak düşündüğün şeyi gerekçe göstererek haklı kılmaya çalışmışsın.
Yukarıda ki konunun dışında bana göre boğaz köprüsüne bayrak asılması; boğaz köprüsü İstanbul'da olduğu için ve de bugüne kadar şampiyon olanlar İstanbul takımı olduğu için anlamlıdır. Buna karşı Fenerbahçe, Beşiktaş, Galatasaray şampiyon olunca İstanbul dışında da kutlamalar yapılabildiği gibi, Bursaspor taraftarının da köprüye bayrak asarak şampiyonluğunu kutlaması anormal bir durum değil.
Neyse bayrak istediği yere asılsın beni rahatsız etmez. Şükrü Saraçoğlu'na asılması dışında :)
Trabzon'da ZTK'da şampiyon oldu onlarınkinede küçük bi bayrak yapsalardı bari :n: :n: :n: Şaka bir yana bence çok gereksiz bir tartışma yaratıyorsunuz Boğaz'a bayrak asmayacaklarda nereye asacaklar FB,GS zamanında şampiyon olduğunda Bursa'ya bayraklar asılmadımı? asıldı ee ne gerek var tartışmaya bırakın adamlar sevinçlerini yaşasınlar doya doya..
Şampiyon Galatasaray, Fenerbahçe ya da Beşiktaş olsaydı ve Bursa'nın herhangi bir yerine bayraklar asılsaydı kendini bilmez kaç holigan saldırırdı acaba...
Bursaspor'un bayrağının asılmasında anormal hiç bir durum yok, yeter ki onlarda kendi şehirlerinde olacak olaylara bu gözle bakabilsinler.
Ben Bursa'da durduğum zamanlar çok gördüm başka ekiplerin bayrakları ama hiç bir şey denmiyordu o zaman çünkü Bursa o zaman Bank Asyadaydı :D şimdi her şey değişir çünkü Bursa'da bir büyük artık..
Başka yerlerde asamazlardıki ya isyan çıkardı ya kavga..
Asya Avrupa bağıntısı gözüyle baksak.. Yerel yorumlamamak gerek takımları.. Eğer Fenerbahçe,Galatasaray,Beşiktaş şampiyon olduğunda büyük mahallelerde koca koca bayraklar görebiliyorsam, ege/akdeniz kıyılarında açıklardaki küçük adalarımızda bunları görebiliyorsam bu takımın ülke genelinde ki haliyle tebrik edilmesidir.. İstanbul takımlarına özgü bakmanızı son derece yanlı buldum.
Aynen, bu mantıkla hareket edilmez. O zaman İstanbul takımları şampiyon olunca Türkiye'de başka hiçbir yerde bayrak açılmamalı İstanbul haricinde.
Yapılan itiraz Bursa'nın bayrağının asılmasına değil aslında.Yapılan itiraz İstanbul takım taraftarlarının şampiyonluklarını aynı şekilde Bursa'da veya diğer şehirlerde kutlayamamalarından dolayı yaşanan çifte standart.Geçen sene ben Beşiktaş'ın şampiyonluğunu kutladığım için Antalyasporluların taşlarına maruz kaldım.Aynı şekilde bu sene Fenerbahçe şampiyon olsa özellikle Bursa'da yaşanacakları tahmin etmek zor değil.
Bahsettiğin şey çifte standart değil fanatizm ve holiganlık Şemsi. Aklına takmış, içine sindirememiş birileri olsa veya İstanbul büyüklerinden birinin takımı olsaydı o bayrak çoktan inmişti zaten. Önceki senelerde de yaşandı bu. Polis koruması, nöbet falan hikaye yani.
Aslında bayrağın oraya asılmasından kimsenin rahatsızlığı yok. Hem neden olsun? Alt tarafı bayrak yahu. Varsın asılsın. Rahatsızlığı başlatan Bursasporlu taraftarlar arasındaki inanış.
Misal;
İstanbul ve İstanbul takımlarının Yunanlıdan Bizanstan farkı yok Bursaspor taraftarı için. Bizleri öyle görmek istiyorlar yetmiyor görüyorlarda zaten. İstanbul'a ilk bayrak 1453'te sonra'da kurtuluş savaşı mücadelesinde dikildi.Quote:
Kaleler fethedilince surların en üstüne o kaleyi fetheden ordunun bayrağı konulur.
Şampiyon olan takımın bayrağı da boğaza asılıyorsa,Bursaspor bayrağı orada dalgalanacaktır..
Şimdi Bursa'da kaleyi fethettiğini, Bizans hegemonyasına son verdiğini ve bayrağını İstanbul'a astırdığı düşüncesinde bu da insanlarda en azından bende sıkıntı yaratıyor.
Bende Türküm ve bir Bursalı kadar sevindim Bursa'nın şampiyon olmasına. Yoksa kaleyi fethedince bayrak asılır biz de asarız gibi söylemlerle antipatik olmayın.
Bence köprüye bayrak asmak , İstanbul takımlarına ait bir sembol olarak kalmalıydı , onlar arasındaki mücadelenin sembolü , evet bu konuda yanlıyım , onun dışında isteyen evine asar , holdingine asar dünyanın en büyük bayrağını getirir başka yere asar , ama köprüye asılmamalıydı bence aynı şekilde bursadaki istanbul takımı taraftarları da evlerine vb. asarlar ama bursanın sembolik bir yeri olur gidip oraya asılmamalı diye düşünüyorum ,
dün üsküdardaydım bu arada bayrak görmediğimi belirteyim.
İsteyen, istediği yere istediği şeyi asar. Ben geçen yıL ALtıparmak ve HeykeL de Beşiktaş forması iLe gezdim 1 hafta. GeLsin bir babayiğit birşey desin bakaLım. Bursaspor taraftarı da istediği yerde forması iLe de gezer, bayrağını da asar. İstanbuL boğazı Beşiktaş, Fenerbahçe ve GaLatasarayın tapuLu maLı değiL ya.
Tabi bu hareketi yaparken siz Bizanssınız bizde OsmaLıyız, astık kestik havaLarına da girerLerse o zamanda Bursaspor tarafı aLır havasını.
Şampiyonluk kutlamalarına Çanakkale'de Feribot'ta da yaşadık. :D
http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-..._2317716_n.jpg
Aslında bu hareket sportif faaliyetlerde rakiplere verilebilecek en centilmence mesajdır.. Keşke ülkemizde kavga ile değilde bu tür hareketlerde birbirimizi kızdırabilsek... Bence çok anlamlı oldu.. 3 İstanbul takımına nazire yaparcasına bayrak astılar.. Sende şampiyon ol Bursa heykelde bayrak aç :D
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe tarafından Bank Asya 1. Lig`i açık ara şampiyon olarak tamamlayan Kardemir Karabükspor`un bayrağı ile Bursaspor`un bayrağını diktirerek Karabük`e gönderdi. Karabük Belediyesi yeni hizmet binasına asılan dev bayrakta Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, `Şampiyon Karabükspor`a Süper Lig`de başarılar dileriz` yazısı yer aldı.
Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlatın iki takımın yan yana olan bayrakları kentte memnuniyetle karşılandı.
Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından ayrıca Bank Asya 1. Lig`den Süper Lig`e yükselen Buca ve Konyaspor`a da aynı jesti yaparak her iki kente dev bayraklar gönderildiği bildirildi.
http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-..._4693087_n.jpg
http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-...8_548683_n.jpg
http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-..._3413345_n.jpg