Ne niyetle çekiyorsa çekiyor. Çok takilmissiniz oraya. Eksik bir yer görmeyin hemen saldir! Yahu ben bu kadar iyiniyetliyim, rakip takımların maclarını izlerken hiç böyle seylere takilmiyorum. Yoksa anormal olan kim? Aferin topuz, seviyorum seni :)
Printable View
Ne niyetle çekiyorsa çekiyor. Çok takilmissiniz oraya. Eksik bir yer görmeyin hemen saldir! Yahu ben bu kadar iyiniyetliyim, rakip takımların maclarını izlerken hiç böyle seylere takilmiyorum. Yoksa anormal olan kim? Aferin topuz, seviyorum seni :)
Gökhan'ı ikinci sarı görmesin diye çekiyor. Bu kadar basit. Ne de olsa itiraz ediyor, haddini aşarsa sarı kart görebilir.
Bu kötü oldu berabere bitse iyiydi ama düşündüğüm gibi kazandı fenerbahçe.Tebrikler.
Burada herkes öyle bir konuşuyor ki; sanki kendi takimlarinin oyuncuları dürüstlük abidesi de Mehmet e takılmışlar bu kadar. Siz de olsaydı böyle bir sey; ne gg gibi biri itiraz etcekti ne de Mehmet gibi birinin onu geri çekmeye ihtiyacı olacaktı.
Kurnaz mısın Alex de Souza?
http://cdn.sporx.com/img/3/2011/alexdesouza28307.jpg
Kaptan, Mehmet Topuz’un golü sonrası sevinmeye gitmemesini, “Tecrübeli bir oyuncunun, orada kalıp rakip takımın oyununu başlatmasını engel olması gerekirdi. Ben de bunu yaptım” dedi!
Kaptan Alex bir kez daha tecrübesini ortaya koydu...
Sarı-Lacivertliler'in Brezilyalı yıldızı 24. dakikada Mehmet Topuz'un kazandığı gol sonrasında arkadaşlarıyla birlikte kutlama yapmaması herkesin dikkatini çekmişti. Basın mensuplarının sorusu üzerine olaya açıklık getiren Alex, “Tecrübeli bir oyuncunun, 1 kişinin orada kalıp rakip takımın oyunu başlatmasına engel olması gerektirdi. Bu sadece önlem için yapılmış bir hareketti. Bunun başka bir açıklaması yok. Zaten yedek kulübesindeki gol sevincinin ardından Mehmet Topuz'u özel olarak tebrik ettim” diye konuştu.
Alex, “Geçen sezon kazandığımız şampiyonluk Sivas maçında belli oldu. Maçları ben kendim yaşadım ve gördüm. Ben şampiyonluğu kutladım. Kim ne düşünüyorsa saygı duyuyorum. Ancak ne ileride ne de geçmiş benim düşüncelerimi etkilemiyor” dedi.
Yasaklı olan Hasan Çetinkaya ve Samet Güzel'in konularını da dile getiren kaptan, “Hala bu durumu anlayamıyorum, anlayamayacağımda. Türk futbolunun daha iyiye gitmesi tartışılırken futbol dışı olaylarla zamanımızı harcıyoruz” diye konuştu. Bu arada Alex hafta içerisinde Şenol Güneş'in yaptığı açıklamalarla ilgili olarak ise “Şenol Güneş'e saygı duyduğum bir teknik direktör. O ve Aykut Kocaman futbolun duayen isimleri. Düşüncesine saygılıyım” dedi.
Sporx.com
Ben hayatta tesadüflere çok inanan birisi değilimdir. Ligin 5. haftası Fenerbahçe - İBB maçında Fenerbahçe 3-2 öndeyken atağı elle kesen Gökhan Gönül yine aynı hakem tarafından oyunda tutulmuştu. Açıkçası çıkıp bu Gökhan Gönül olayını izah etmesini çok isterdim.
İkinci rahatsız olduğum nokta ise; "Galatasaray fırtına gibi esiyor, dışardan bakılsa 10 puan önde sanırsın ama Fenerbahçe bu kadar kötü günler geçirmesine rağmen, o kadar kötü futbol oynuyor denmesine rağmen kafa kafaya gidiyor. O zaman bu takıma herkes saygı duyacak." yorumlarıdır.
Bende diyorum ki Fenerbahçe'nin ligde 34 puanı var. Maçın skoruna %100 etki eden, gözün gördüğü, kulağın işittiği, maçları fazla cımbızlamadan, burdayım diyen hakem hatalarıyla kazanılmış en az 6-7 maç sayarım. Fenerbahçe aleyhine yapılan hatalarda vardır. Bunları oranladığımız zaman bugün play-off katılabilecek mi? Katılamayacak mı? tartışması olacakken saygı bekleniyor. Saygılık bir durum varsa eğer hakemler maç sonuçlarına bu kadar etki ettikleri için hakemliğe, bağlı bulundukları kuruma olan saygımızda bir azalma vardır.
Türkiye'nin güya en iyi hakeminin nasıl maç yönettiğini görüyoruz. Halil'in Gökhan Gönül'e attığı dirseğide göremedi ve oyuncuyu sahada tuttu. Aykut'u, Gökhan Gönül'le olan pozisyonundan attı. İki ciddi olayın içinde en başta atılması gereken bir oyuncu vardı. Hani Gökhan'ı atsaydı çok şey değişmezdi denebilir. Nasıl değiştiğinin güzel bir kanıtıdır.
Evet yine aynı sahne F.Bahçe hiç bir emek göstermeden hakemler ile kazanıyor. Bravo devam...
Ortaya somut şeyler koyuyorum. Sen sadece takdir ediyorsun. Cevap veremeyecek durumdaysan yazmak zorunda değilsin ki. Zaten benim yada bir başkasının yazdığına illa cevap verme gibi bir kuralda bulunmuyor.
Bilica'nın elle kestiği top penaltı değildi diyerek kuralı önüme koyabilirsin. Bende derim ki evet yanlış biliyorum. Bekir'in kestiğine penaltı değildi diyerek kuralı koyarsın. İBB maçında Gökhan'ın elle kesmesinin kırmızı kart olmadığını, Selçuk'un yaptığı darbeyi penaltı olmadığını, dün Gökhan'ın verilmesi gereken kırmızısının aslında kurallar gereği olduğunu anlatırsın. Bende adam bu konuyu takip etmiş, elinde somut şeyleri var derim. Yani söylediklerinin bir inandırıcılığı olur.
Mesela Fenerbahçe'nin aleyhine hakem hataları var diyorum. Manisa maçında kesilen Semih'in golü var. Kuralını ortaya koyuyorum ve savunmanın gerisinden çıkmıştı. Gol olmasına rağmen verilmedi diyorum. Eğer fikirlere karşı illa savunmaya geçeceksek ortaya birşeyler koymak gerekir.
Emek ayrı birşeydir, emek verirken birilerinin işini kolaylaştırması ayrı birşeydir.
GS daha 2-3 haftadır top oynuyor. Baskan içeride de boş durmuyor heralde. Fenerbahçe büyüklüğü bundan geliyor olsa gerek
Cevap verecek durumum var ancak;
Her kazanılan maçtan sonra pozisyonları incelersek futbolun bir manası kalmaz. Bu ligde nice hakem hataları oldu ve olacakta. Tamam tartışalım pozisyonları ancak bu mantıklı mı? Maalesef verilen emeklerin bu tür yorumlardan sonra hiç bir değeri olmuyor. Geçen sezondan da bunu çok iyi biliyoruz. Lafım bir kişiyede değil genel anlayışta bu yönde zaten.
Neyse askere gideceğim kimse ile kırgın olmak istemiyorum. Hakkınızıda helal edin :)
Fenerbahçe aleyhine verilen karar deyince aklıma birden Manisa macında semih in attıgı gole ofsayt verilmişti. Kızmıştık ama bu kadar takilmamistik. Fenerbahçe kazanmasını bilir. Biz dün 80 den sonra gol yesek bile atardik. Takım 1-0 a yattı resmen.
Mükemmel bir GS, kötü günler geçiren Fenerbahçe ile aynı puandaysa bu Fenerbahçe nin buyuklugudur. Siz istdiginiz yere bağlayın. İster hakeme ister başka birşeye. Türkiye'nin en iyi hakemi denilen adam da bile art niyet arar duruma geldiniz. Siz bilirsiniz devam edin böyle.
Uzun bir aradan sonra GS ile yarış vermek cidden çok güzel olacağa benziyor, bu yarısı özlemiştik.
Hayırlı tezkereler. Kırılacak, gücenecek bir durum olduğunu sanmıyorum. Konuşuyoruz ve fikirlerimiz uyuştuğu noktalar olabileceği gibi uyuşmadığı noktalarda olması doğaldır.
Cümlem içinde maçı cımbızlamadan demiştim. Belki cımbızlamaya kalksak ne hatalar bulacağız. Öyle pozisyonlarda öyle kararlar veriliyor ki görmezden gelinmesi, hakemdir hata yapar denmesi güç oluyor.
Emek olayı ise farklı bir noktadır. Fenerbahçe'nin Alex-Semih- Topuz düzeninde bulduğu korner ve kornerin gelip gol olması emektir. 0-0 biten bir maçta bile takımlar emek verir. Hakemde 0-0 bitmesini sağlayacak kritik hatalar yapıyorsa bu emeği yok etmez ancak emekten ziyade alınan puanlara gölge düşürür.
Gerçekleri söylediğim için rahatsız oluyorsun. Bunları yazmana gerek yok çünkü biz sadece Fenerbahçe ile değil, federasyonla, hakemlerle de yarışıyoruz. 3'e karşı 1 durumdayken kimin daha büyük olduğunu tartışmayalım.
Her ne hikmetse saydıklarınızla biz de kendimizi yarış halinde görüyoruz. Bu tartışma yine uzar gerek yok. Her zaman şampiyonluk yarısında olduk bu zor donemde yine olacağız şüphem yok
Fenerbahçe hakemleri ayartır lafı dolaşır senelerdir orada burada, şimdi iddianameye bakıyoruz, hakem ayartma, hakemi satın alma, maçta hakemle anlaşıp lehine karar verdirme gibi durumlar yok, sanık bir hakem yok ama bu senelerdir söylenir, şu hakemi satın aldı, bu hakemi bağladı diye.
Fenerbahçe aleyhine olduğunda bu kadar yaygara kopmayıp, lehine olduğunda kopması da normal. Bunu da garipsemiyorum, çoğu maçta olan hakem hataları nedense Fenerbahçe maçında daha çok konuşuluyor.
Evet, tarihinin en kötü, en zor günlerini geçiren Fenerbahçe, oyuncuların yarın ne olacağını bilmeden oynadıkları bir Fenerbahçe, hala yarıştaysa ve liderle aynı puandaysa buna saygı duyulur. Fenerbahçe'nin kötü oynaması, geçen seneye göre elbette iyi değil ama 16 maçlık periyotta 4-5 maçlık kötü oyun bu şartlarda makuldür ve Fenerbahçe bu haliyle bile yarışın en büyük adayıdır. Espriyle bitireyim, başkan içeride de boş durmuyor herhalde!:)
Aynı mesaj içerisinde "hem leyhine hata olmuş hem aleyhine hata olmuş" diyen bir insana neyin savunmasını yapalım ki. Aynı şey tüm kulüpler için geçerli. Galatasaray'ın leyhine,aleyhine hatalar olmuştur. Napalım? Bizim maçlarda yurtdışından mı hakem getirelim? Tüm maçları aynı hakemler yönetiyor.
Hatanın oranı bugün leyhimizedir - ki ben öyle düşünmüyorum- yarın aleyhimize olabilir. Kaldı ki bu kulüp daha 9.haftada "Hakem hataları endişe verici boyutlara ulaştı" diye açıklama yapmıştır.
Sırf Fenerbahçe lehine hakem hataları daha fazla konuşuluyor diye bu hatalar alehine olan hatalardan daha çok olmaz.Alex'e verilen kırmızı,Manisa maçındaki ofsayt kararı,Sivas maçı direk sonuca etki eden 10snlik düşünmeyle akla gelen hatalar.Peki bu hatalarda tartışmalı 2. sarı,faul,tartışmalı ofsayt,taç,korner gibi hataların söz konusu olduğunu gören oldu mu ? Hatta onu geçtim bir oyuncu ender görülen bir centilmenlik yapmışken diğeri niye yapmıyor muhabbetini gören oldu mu ?
Bir alkış da Volkan’a!
http://www.sporbucks.com/gallery/i/b...566a6a5ff.jpg?
90 dakika sonrasında da Fenerbahçe’nin bir diğer ismi Volkan Demirel’den örnek bir hareket geldi.
Maçın bitimiyle birlikte soluğu hakem Cüneyt Çakır’ın yanında alan Trabzonspor kalecisi Tolga Zengin itirazlarda bulundu. Maçtan bir sarı kartı bulunan ve itirazlar nedeniyle kırmızı kart görme riskiyle karşı karşı kalan Tolga’nın atılmasını, yanıda gelerek hakemden uzaklaştıran Volkan Demirel önledi.
sporbucks.com
Helal olsun Volkan'a.
Yok ya hakkaten bizim yenmememiz lazım bu ligde.. Galip gelmeyelim.. Yorumları gördükçe cidden dehşete düştüm..
Yalnız hakkaten uzun bi aradan sonra Galatasarayla çekişeceğiz gibi.. Bu bence bu sezonun en güzel yanı, zira bu lig bu yıl başka türlü çekilmez.. Zaten Beşiktaş hariç diğer takımların da bu ikiliyi zorlayacak gücü yok..
Trabzonspor kulübü resmi internet sitesinden bir açıklama yaparak, Gökhan Gönül'ü kutladı.
Kulüp sitesinden yapılan açıklamada, "Trabzonspor ile Fenerbahçe arasında oynanan müsabakanın 54. dakikasında yaşanan pozisyonun ardından hakem Cüneyt Çakır'ın vereceği hatalı kararı hissederek yanına kadar gidip pozisyonun faul dahi olmadığını söyleyen Gökhan Gönül'ü bu centilmen davranışı nedeniyle kutluyor, söz konusu Fair-Play duruşunun futbolun tüm kesimlerine örnek olmasını diliyoruz. Tebrikler Gökhan Gönül" ifadelerine yer verdi.
Sporx
Serdar ilk kez böyle bir performans sergilemiyor ki ? Anadolu'dan Milli Takıma oyuncu çağırılmaz tezini ezen kişide kendisidir, Kayseri'de oynarken Milli Takıma çağrılıp banko 11 oynamaya başladı <ki Fenerbahçe'ye gelme serüvenindeki en büyük etken bu oldu.>Quote:
Bu arada Abdullah hoca tribündeydi , umarım notlarının baş köşesine kocaman harflerle Serdar Kesimal yazmıştır umarım.
Keşke Ömer Toprak'ı da getirebilsek, ne kral defans olurdu :D
Anadolu'dan yerli oyuncu almak kolay mı sanıyorsunuz ? :D :D en az 5 Milyondan(bence Serdar'a bi 8-10 Milyon isterler :D) bırakırlar Serdar'ı kötü oynarsa yazık olur...