Geçen sezon alkış tutuldu ama galatasaraya mı onu bilmiyorum,şampiyonluk kupası bildiğim kadarıyla son maçta veya maçtan sonra özel törenle kazanan takımın stadında verilir
Printable View
Geçen sezon alkış tutuldu ama galatasaraya mı onu bilmiyorum,şampiyonluk kupası bildiğim kadarıyla son maçta veya maçtan sonra özel törenle kazanan takımın stadında verilir
Kadıköy'de olay olacağını zannetmiyorum. Maç sırasında gerginlik olabilir ama sahaya atlamalar falan olmaz. Bir de geçen sene çıkan olayların da GS ile bir ilgisi olduğunu düşünmüyorum. GS yerine başka takım olsa yine olaylar çıkardı.
Bu seneki zeytin dalı olayı çok farklı boyutlara ulaştı. Ben olsam GS tarafından böyle bir beklenti içerisinde olmazdım. Eğer buna rağmen rakibim beni tebrik ederse asıl değerli olan budur. Şu an basında ciddi bir hedef gösterme çabası var. FB eğer rakibini alkışlamazsa suçlu konumuna getirilecek gibi bir durum oluşuyor. Bir de Ultraslan grubunun açıklaması var o ayrı bir olay. Eğer FB GS'ı alkışlarsa Amsterdam'da FB'yi destekleyeceklermiş. FB'in taraftarı yok sanki. Eğer Ultraslan FB'den alkış beklemeden Amsterdam'da destekleriz deseydi, o zaman samimi bir açıklama olurdu ve işte o zaman FB alkışlasaydı samimi olurdu. Şart koşmak samimiyetsizliğin ilk göstergesidir.
Gereksiz bir bulandırma dönemi içerisindeyiz, herkes bizden İngiliz centilmenliği bekliyor ama millet olarak öyle bir karaktere sahip olmadığımızı da biliyorlar. FB'nin alkışlamasına takılmak yerine Antep'te çıkan olayları ve onun gibi durumları nasıl düzeltirizin peşine düşmek lazım.
Zaten çoğu taraftarın da böyle bir beklenti içerisinde olduğunu zannetmiyorum, hatta birçoğu alkışlamasınlar çatlata çatlata şampiyon olduk diyelim durumundalar. Gayet te anlaşılabilir bir durum.
Finale kalırsak GS oyuncuları ve taraftarı bizi tebrik etsin -arenada pankartlarla- sonra alkışlama beklesinler.
Elazığ maçında dany hata yapıyor gol yiyoruz, antep maçında antep defansı hata yapıyor gol atıyoruz. Sorun ?
Bu ülkede çok şeyler aşılmalı başta da bu zihniyet ve ön yargılarımız.Başka türlü bu işler sürekli böyle sürer gider sonra da Avrupa bizden ilerde adamlar aşmış geyiği yapar dururuz.
Ben koreografi yapılsın demedim .
Takım sahaya çıkarken ellerinde :
FENERBAHÇEYE AVRUPA LIGİ FINALINDE BASARILAR DİLERIZ pankartıyla cıksınlar diyorum .
Koreografi derken mübalağa yaptım zaten.Diyorum ki biz Galatasaray'ı alkışlamayız deyip gayet basit bir olayı kabul etmeyen Fenerbahçeliler hangi akla mantık pankart bekliyorlar merak ediyorum.Ben bu tezatlığı zaten reddediyorum ama böyle lafa ancak böyle cevap verilir.
Ne Fenerin Galatasaray ın pankartına ihtiyacı var, nede onların bizim alkışa. Şu olaya yorum yapmak bile gereksiz alkışlayınca ne olacak sanki
tabi yıllar önce gsnin yaptığı gibi bir çirkinlikte hoş olmaz normal derbi havasında geçer gider maç
geçen seneki olaylar gsnin şampiyonluğundan değil polisin tavırlarından çıktı
Haftaya şampiyonluk turu atılır, tebrikler şimdiden.
Amma büyüdü bu alkış mevzusu da. Onların alkışlarına mı kaldık? Ben Fenerbahçe'yi hiçbir koşulda alkışlamam onlardan da beklemem. Sahte sevgi gösterilerine gerek yok, olaysız derbiyi atlatalım kafi.
Zaten şu alkış mevzusu ultraslanın yeni başkanı Veysel Giley'in açıklamarıyla gündeme geldi.Sonra Kiğılı devam ettirip tekrar gündem oldu.Giley bir programda bizi alkışlasınlar,bizde Fenerbahçe finale çıkarsa stada gidip destek veririz demişti.Çok gereksizdi bu sözleri.Yapmacık hareketler bunlar.Ne Fenerbahçe bizi alkışlasın nede biz onları.Aradaki kin ve nefret duygusu şiddete varmadığı sürece iyidir.
Alkislamaya gerek yok we are the champions muzigini çalsinlar kafi :D
Kin ve nefretten öte ben sadece ezeli rakip olarak görüyorum,daha öteye gidemez.
Benim lugatımda nefret ve kin kişiye özgüdür bir camiaya,topluluğa özgü değil.
Herkes kendi tarafından bakıyor olaya.Adam yazmıs Gs bizi alkıslamadı biz onu alkıslarsak olmaz mantıgı ile düsünürsek bu iş hiç ilerlemez yazmıs daha sonra Gs taraftarı Fb icin ''basarılar dileriz'' pankartı acsın dendiginde oldu koroegrafi de yapalım mı diyor.Ne denir şimdi bu kisiye ?
Ben bir Ünal Aysal'ı maça davet etmek için bile fenerbahçe yönetim kurulunda bu konu konuşulacakmış..Bu davet işini bile yapılamadığı için alkış beklemiyorum
Tabi artık ünal aysal da gitmez,gelmesin diyen yöneticiler filan da olmuş ve benfica tur filan atlarsa uğursuz filan diye de yazılacaktır büyük ihtimalle bence sadece saygı gösterilsin yakınlığa gerek yok bu sebeplerden
Ya biliyorum ben de makaraya vuruyorum işi. Çünkü samimiyete inanmıyorum.
Yok Barca yapıyormuş İngilizler yapıyormuş.
Bir kere ingilizleri sakın bana örneklemeyin. Onlar kadar samimiyetsiz toplum yoktur heralde.
FB Uefa kupasını alırsa eğer ben klübümüzün resmi sitesinden bir tebrik görmek isterim. En fazla bu, devamı tamamen şov amaçlı olur.
Bizim futbol yapımız ve futbolun toplum uzerindeki etkileri biraz italyanlara benziyor.
Onları örnek alacagımıza futbolumuzu temizleyecegimize ingilizleri örnek alıyoruz.
İngilizler bu temizliği 20 sene önce yaptı da anca bu duruma geldiler.
İspanyollar "Zapatero" geldiğinde yasa tasarısıyla devletin yetiştirdiği her sporda profesyonel antrenor olayına girdiler. Meyvelerini de 2000lerde çatır çatır topladılar her sporda.
Orada sporcular kadar profesyonel antrenorler var.
Biz Yunanlar ve italyanlar bu gelişmelerin gerisinde kaldık zaten. Bu ülkelerde derbiler savaş gibi çünkü saha içinde oynanan oyuna kimse inanmıyor ve güvenmiyor. Olayın çıkış noktası bu aslında.
Kimse kaybettiği zaman haketmedik kaybettik diyemiyor. Çünkü güven ortamı yok. Ya hakem problem ya da şike var bilmemne var.
Önce bunları bir aşalım futbolu temizleyelim ondan sonra alkışa pankarta döneriz. Şu andaki alkış-pankart taraftarları kışkırtmaktan öteye gidemez