Çok şaşkınım.
https://pbs.twimg.com/media/BbjZcvQCMAEB0Sj.png
Printable View
Çok şaşkınım.
https://pbs.twimg.com/media/BbjZcvQCMAEB0Sj.png
Kusura bakmayın da yerlerdeyim ya :zuhaha
San Siro da göreceğiz diye korkuyorum. :icon_redface:
Boz Baykuşlar @bozbaykuslar 2 dk
Her an, sahaya giren adamın bizimle beraber çekilmiş bir fotoğrafı da çıkabilir. Tedirginiz.
Abi yeter ya :n: :n:
Adama ne cezası verecekler acaba :)
mac iddaa bulteninde gunun bombasiydi, harbiden de bomba oldu :zuhaha
Bu adam sağolsun, Ryan Donk'un futbolculuk haysiyetine sığmayacak hareketini de konuşamadık. Emek hırsızı herif.
Adam yazmıs Bursa'ya Bjk'li olarak girmis arkadaslarıyla iddiaya girmis 455. deplasmanım yazmıs.Bu adama stada girme cezası vereceklerine assınlar daha iyi.Arabasını filan parcalamıs Bjk maç kaybetti diye. :D TT Arena'ya da Juventus'u desteklemeye gitmis. :D
Adamın Beşiktaşlı olması Kasımpaşa tribününden çıktığı gerçeğini değiştirmiyor. Maç hangi sahada oynanıyorsa o sahanın sahibi ceza almalı.
Sorum yanlış anlaşılmasın sakın. Beşiktaşlıların isyanı tam olarak hangi pozisyona Donk olayı mı? Kırmızı kartlar mı?
Madem burdan girdin bende devam ediyim :)
Sadece o pozisyon mu, daha neler neler var. Şimdi sıralıyım onları..
Kasımpaşalı stoperin kafasıyla almeidanın önüne düşen top, yardımcının ofsayt verip cayması, sonrasında hakemin faul vermesi :s
Yediğimiz gollerde taç atışlarının en az 5 metre ilerden kullanılmıas ve bir tanesinin tam 15 metre ilerde olması.
Sancak kaplan'ın taç çizgisinde kayıp düşmesi ve sonrasında hakemin hem faul hemde oğuzhan'a sarı kart vermesi.
Yediğimiz golde taç atışının yerinde kullanılmadığını gösteren ve itiraz eden almeida'ya sarı kart vermesi. Sonrasında sahaya atlayan şahsın yerdeyken tekmelenmesinde almeida'ya ikinci sarı kart ve kırmızı kartı. Aynı olayda motta'ya direk kırmızı kartı :s
Bunlar görünenler, birde görnmeyen ince ince doğruyan anlar maçın genelinde vardı.
Eğer Donk olayında TFF hakeme hak verirse, bundan sonra her takımın stoperi elinde bir topla çıksın sahaya. Gerektiğinde topa çarptırıp bir sarı kart alıverir. Ne olacak yani? Son adam kaldın mesela al topu aban rakip forvete. Kırmızı değil sarı kart alırsın adam yere düşünce.
http://u1312.hizliresim.com/1j/h/vkub8.jpg
Futbolumuzun bitti yer, demek ki yabancı hakem bile getirsek durum aynı olacak.
Yarın ilk iş digitürk'ü iptal ettiriyorum, böyle bir yayıncı kuruluş var bu ülkede.
Saka maka hakikaten hakem besiktasi baya bi ezmis ayiptir ya emege yazik gercekten
Tümer baya sinirlendi Merk öyle dedikten sonra sakinlestirmeye calıstı Sansal filan.
Yalnız o olayda cidden asıl suçlu Donk değil bence.Saha dışından adama top geliyor.Ne yapıcağını şaşırıyor ve çocukça bir müdahale yapıyor.Sonuçta her oyuncu aşırı profesyonel olucak diye bir şey yok.Heyecandan o anda öyle bir şey düşünüyor.Ceza verilebilir ama adamın kişiliğine laf atılacak bir durum yok.
Markus Merk'in yorumunu izledim. Adam iyi niyetli bir şekilde yorumladı pozisyonu ve hakemin pozisyonu daha erken kesmesi gerektiğini söyledi. Kesmediği için de mağdurun Donk olduğunu söyledi. Eyvallah buraya fakat devamında olan şeyi yorumlamadı. Hadi bak sen şu işe ki oyun öyle devam etti, Donk'un topu Almeida'ya atması durumunda '2.top varsa oyunda hakem atışı olur' kuralı geçerli olamaz. O kural eğer Donk öyle bir hareket yapmamış olsa ve ya hakem daha önce kesmiş olsa oyunu uygulanabilecek bir kural. Ama Donk'un bu yaptığı oyunu kesici, tamamen sportmenlik dışı bir hareket ve karşılığı da kırmızı kart + penaltı -ya da çift vuruş bilemiyorum-. Mantık çerçevesinde bakıyorum. Kural hatası var bence.
https://pbs.twimg.com/media/BbjbcMcCcAA7VnL.jpg:large
Anladım. Şahsi görüşüm Donk olayı tamamen hakemin raporuna ve ifadesine bağlı.
Tamamen varsayım, Hakem dese ki "Donk'un elinde 2.topu gördüm, düdüğü çaldım ve o anda Donk topu fırlattı, düdüğü daha önce çaldığım için sarı kart + hakem atışıyla başlattım" Bu durumda hakeme hak verilir gibi geliyor bana. Kırmızı kartlara gelirsek de hakemin kartları doğru bence. Ama maçın içinde de taraflı kararlarını ben de gözlemledim. Hatta twitter'da bir çok yorum da gördüm hakemin Kasımpaşa taraflı maç yönettiğini. Sanki 4 yıl önceki Bursaspor gibi bir takım çıkarmaya çalışıyor gibi lobiler.
Yalnız enteresan olan şu benzer bir olay -taraftar olayından bahsediyorum- geçen yıl 27. haftada Kasımpaşa Bursa maçının son anlarında yaşanmıştı ve Bursa kalecisi saldırganı pişman etmişti resmen. Aynı stada "denk geliyor" veya getiriliyor mu diye düşünüyorum.
http://www.ligtv.com.tr/lig/spor-tot...spor-mac-ozeti
Sadece Donk'un pozisyonuyla ilgili konuşmak gerekirse, birincisi elinde o topla şaşkın bir şekilde kalmamış olsaydı, Almeida'nın ayağından açılmış olan o topa her türlü müdahale ederdi hatta ve hatta kucağında topla bile koşsa topa daha yakındı her şekilde müdahale ederdi. İkincisi ise gollük bir pozisyon yoktu pozisyonu baya baya kaybetmişti Almeida.
Yani sarı kart bence normal bir karar o pozisyonda.
Almeida'yla Motta'nın kırmızısında sorun yok bana kalırsa. Koşan adamı vurup indirseler hadi eyvallah durdurmak için yaptı falan denilirde yerdeki adama gidip tekmeyi yerleştirmek nedir, direk darpa girer bu olay. Hakemin maçı katlettiği zaten ortada ancak kırmızılarda bir yanlış yok bana göre.
O fotoğrafı gördüm, sıkıntı hakemde zaten hemen durdurmalıydı. Ancak bir kaç saniye atar dışarı diye bekledi bence, bi bir çok maçta hakemler durdurmuyo oyuncular nasıl olsa dışarı atacaklar diye. Hakemi savunmuyorum ancak büyük ihtimalle hakem benim dediğim gibi bir savunma yapacak ki Zekeriya Alp'in konuşmaları da bu şekilde olacak gibi duruyor.
Fernandes yerine başka biri olsaydi sahayi terkederdi. Yine de devam etti adam. Ne olursa olsun hakkını verelim.
İBRAHİM SETEN @ibrahimseten 1 dk
++ ayrıca meczup bu gece ifadesinden sonra serbest bırakılacak.. Bu nasıl 6222 sayılı kanun ise artık..
Türkiye'de bu kadar olur ancak.
İBRAHİM SETEN @ibrahimseten 1 dk
Kasımpaşa'nın en yetkili isimlerinden biriyle görüştüm: "Dong'un yaptığı hareket tasvip edilemez.. En az 25 bin € para cezası vereceğiz.."
alıntı.. :)Quote:
saçmalık, dong denen kişi kasıtlı olarak topu dışarı atma imkanı varken eline alıyor elinde tutuyor, atak anındada almeidanın ayağındaki topa gole giderken diğer top ile müdahale ediyor, yani gol pozisyonunu bozuyor açık ve net penaltı-kırmızı kart, ne güzel dünyaymış o öyle o zaman köşedeki topları alalım elimize hakeme göstermeyelim gol pozisyonunda sahadaki topun üzerine atalım sarı kartla yırtalım
https://www.facebook.com/photo.php?v=262782557220573
Yine net bir şekilde görülüyor ki Donk'la taç çizgisi arasında bir engel, bir başka oyuncu yok. Topu ayağıyla durdurup eğilip eline alana kadar oyun dışına yollayabilir ayağıyla. Topu eline alması kendi yanlışı. Daha sonra da bu yanlışı örtmek için elindeki topu diğer topa hedefleyerek atıyor. Müdahale etmesini engelleyen şey kendi hatası. Şöyle düşünelim. Donk'un bağcığı çözüldü. Fark etti ama bağlamadı. Almeida'ya koşarken bağcığına bastı ve düşerken Almeida'nın topuna kasten müdahale etti eliyle. Ne farkı var bu pozisyondan? Kendi hatasını haksızlıkla örtüyor.
https://www.facebook.com/photo.php?v=262782557220573
Net bir şekilde görülüyor ki, düdüğü top topa çarptıktan sonra çalıyor.
Küfür serbest topici açılsa müdavimi olurdum sanırım. Gördüklerimiz, duyduklarımız, yaşadıklarımız gerçekten peygamber sabrı gerektiren bir durum.
Bundan sonra Beşiktaş'a düşen, taraftar olarak ayaklanmak ve yönetim olarak sesini yükseltip, bugünkü hakeme düdüğünü astırarak maçın tekrar edilmesini sağlamak olmalı. Ayrıca, bu maçı UEFA'ya da taşımalılar. Kim ne ceza alacaksa alsın, umurumda olmaz. Yeter bu kadar haksızlığa uğradığımız!!!
O kuyruklu işi bilmiyor, hukuktan da zerre anlamaz. İfadesi alınıp savcılığa sevk edilecek ve tutuksuz yargılanacak büyük ihtimalle. Serbest kalacağı anlamına gelmiyor. Çok çok yüksek ihtimalle de 6222'den ceza alacak. Aldığı zaman da görmek isteriz o kuyrukluyu..
Haydaaa hataya bak, o tekmeleme pozisyonunda Ramon Motta'yı direk atmış Almeida'yı 2.sarıdan.
Hiç girdiğiniz bir sınavda veya biriyle konuşurken düşünce kıtlığı çekmediniz mi?Hani bir anlık beyin reset atıyor?
Aynısı orada Donk'a oldu.Konsantrasyonunu kaybetti ve amaçsızca topu eline aldı.Sonra bir baktı aynı anda pozisyon gelişti.Beyin hepten hata raporu verdi ve profesyonel olmayan bir davranış sergiledi.Hatta orada elinde topla pozisyonu takip etmeye bile çalıştı.Emin olun o 10 saniyede Donk'da ne yaptığına anlam verememiştir.Orada asıl hatalı ne hakem(Net olarak elindeki topu gördüyse oyunu durdurabilirdi yinede) ne Donk.Asıl suç o topu oraya atan şahsiyette.
Donk'a kırmızı kart bile verilebilir haklısınız ama yaptığı şeyle adama haysiyetsiz falan demeniz yakışıksız.
Bir anlık düşünce yanlışıyla Ferrari Lugano'yu dirseklediğinde de, "Düşünce yanlışıdır canım. Neyse." mi deseydi hakem. Verdi kırmızıyı geçti. Ben Fenerbahçeliyim ve çok net söylüyorum, Donk'un pozisyonunun tartışılacak hiçbir yanı yok. Eğer kendisi düşünce yanlışına düştüyse, kendisi çekecek cezasını. Üstelik topu Almeida'ya doğru falan atıp dikkatini de dağıtmıyor. Doğrudan topun üstüne atıyor. Artniyetli davranıyor. Nasıl hatasız olyuor acaba oyundaki topu hedefleyerek elindekini attığında?
Zaten kırmızıyı hakettiğini söylüyorum.Fakat adamın kişiliğine laf atılmasını doğru bulmuyorum.O anda yaşadığı bir beynine oksijen gitmeme olayı.Düşünmeden gerçekleştirilmiş bir hayatta kalma refleksi olduğunu tahmin ediyorum.
Neyse boşa nefes tüketiyorum.
Beşiktaşlılara geçmiş olsun.Umarım bu maçında üstü örtülmez ve geçte olsa bir olayda adalet sağlanır.
İyi geceler :)
Yine 1453 grubuyla alakalı bir olay bildiğiniz üzere hepsi ak parti gençlik kolları üyeleri.Artık diyecek kelime yok o pis ellerini futbola da bir güzel sürdüler.
https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.n...93721785_n.png
Öncelikle bu adam hangi takımlı ? Ben size söyleyim ak parti gençlik kolları üyesi bir şahıs.
Hakem benim dediğim gibi yazmış raporuna. Ki atmadan da hakem düdüğü eline götürüyor.