O kadar yapamaz abi yaş olmuş 36,yavaş gelsin.
:n:
Printable View
1-1 kötü skor ama umutlar devam ediyor en azından, hiç yoktan iyidir. İkinci yarıyı izleyebildim; Chelsea'den iyiydik.
Chelsea'yi böyle çaresiz bırakmak bence büyük iş kim ne derse desin.Stamford'da da 2. yarıda ki gibi oynarsak tura yakın taraf biz oluruz.Orada Schalke deplasmanındaki gibi ilk yarı da golü bulursak çok iyi olur.
Mourinho istediğini aldı maalesef. Bence tur çok zor hatta imkansız. Tabii biz yine heyecanla bekleriz ama gerçekçi bakınca umudum yok.
Ilk 30 dakikayı hiç etmesek belki daha farklı olabilirdi. Ne olursa olsun buralarda olmak çok güzel, umarım futbolcular seneye yine ŞL'de olabilmek için ligde de mücadele etmeye başlarlar.
Galatasaray Chelsea'yı böyle yakalamışken yenmeliydi bence, 1-1 den sonra niye tempo düşürdüler anlamadım.
Bu arada Chelsea'nin cidden forveti yok ya Eto'o oyuna girdikten sonra topa dokundu mu acaba ?
Eboue 5 tane kritik top kaybı yaptı 1'i gol oldu zaten, ben 5'ten sonra saymadım. Selçuk yine bu maç iyiydi eski maçlara oranla daha hızlı oynadı. Yekta efsane oynadı, Melo'yu konuşmaya gerek yok, Sneijder'i kullanamadık yine, Drogba iyiydi ama ona ayak uydurabilen çıkmadı. Burak çabaladı baya, Chedjou iyiydi, Telles çok iyiydi, Semih çok iyiydi, Balta da aslında iyiydi ama rakibin yapısına ve oyun tarzına göre doğru adam değildi, Hajrovic belki iş yapabilirdi ancak o da Hakan gibi en azından şu an için Chelsea'ye karşı oynayacak bir adam değil.
Mancini biraz farklı düşündüğü belliydi aslında planı o Hajrovic'in tepeye vurduğu gibi şutları sıkça kullanmaktı belli ki ancak Hajro'nun aşırı etkisizliği ve heyecanı iptal etti planı, o da çabuk tepki göstererek Yekta'yı soktu. Hajro için üzüldüm ancak yapacak bir şey yok bunlar olabilecek şeyler. Semih'i de riske etmek istemedi muhtemelen ancak baktı ki tur riske giriyor onu da sürdü sahaya. Oyuna yanlış başlasa da doğru hamlelerle oyuna direk etki etti. Umut'un da girişi zamanlaması doğruydu. Chelsea top çevirmeye başlayınca önde basmak gerekti ve Drogba bu iş için uygun değildi, karar doğruydu ancak Sneijder çıksaydı daha iyi olabilirdi gibi geldi bana.
Maç için de konuşursak özellikle 2. yarı çok iyi oynadık ama olmadı bir türlü. 18 Mart'ta yine CL tarihine geçecek maçlardan birini oynamamız oldukça muhtemel bakıcaz artık.
Son olarak tribündekilere de selam olsun, rezaletlerdi. 50 bin kişi nasıl işe yaramaz gösterdiler sağolsunlar.
İlk 15 dakikada gol yemeseydik maç çok farklı olurdu. Zaten ilk 15 dakikada hızlı başlanan maçlardan hep nefret etmişimdir, ya gol atıyoruz ya da gol yiyoruz bu tür maçlarda.
Yekta'nın 2. yarı oyuna girmesinden sonra top kontrolü tamamen bizim elimize geçti. Yekta adeta yırttı kendini, basmadık yer bırakmadı sahada. Böyle güzel bir oyuna 1-1'lik skor yakışmadı ancak rövanş maçında da böyle oynarsak yenmemiz çokta uzak bir ihtimal olmaz.
Hajrovic ve Hakan Balta büyük kumardı golü Mancini'nin yanlış 11'i yüzünden yedik bence biraz da. En kötü Semih'le başlamalıydık hatasını en azından erken telafi etti Mancini ve kurtardık paçayı. 1-0 Kazanabilirdik yediğimiz basit gol bizi turdan etmez inşAllah. Chelsea evinde de ölümüne kapanmayacağına göre şansları eşit görüyorum ben. Maçın adamı kesinlikle Yekta'ydı helal olsun valla. :)
Turu zora soktuk.Yine bireysel hatadan gol yedik , böyle golleri yiye yiye ciğerimiz soldu.Hajrovic heyecanına yenik düştü sanırım ama hoca erken farkedip oyunu lehimize çevirdi.Mücadele ve oyun olarak iyiydik.1-1 i bulduktan sonra Eboue yerine Sabri girse oyuna bi dinamizm getirirdi hoca tercih etmedi.Çok umutsuz değilim bu takım orda da aslanlar gibi mücadele eder , tur gelir gelmez ama bu mücadele yeter de artar bile.Telles'te uyum sürecini aşmış gibi hem ofansta hem defansta çok iyi işler yaptı.
Selçuk 'a daha çok savunma yapıyor diyorlarda onu hem savunma hem hucüm yapsın diye hoca oynatmıyor mu box to box yani böyle oynamıyacaksa yekta ceyhun melo daha faydalı olur
Taraftarı Nasıl Buldunuz?
Mancini:Fantastik.Zaten elde ettiğimiz bütün başarılarda onların katkısı var.Olağanüstüler............
..........İlk yarı Chelsea'ye fazla saygı duyduk ve boş alan bıraktık.Böyle yapmamalıydık.Bu maçtan sonra tur şansımız %40.
Daha Fatih Terim olsaydı diye sallayıp durmayın abi.Mancini,nasıl oyuna müdahale yapılır gösterdi bugün.2.yarı aslan gibi oynadık olmadı çok kaçırdık çok zor diye bir şey yok biz böyle oynayalım gidebildiğimiz yere kadar gideriz.
yekta efsane oynadı girdikten sonra artık kadroya ceyhunun yerine monte edilir bu maçta sonra bu arada adın Selçuk olursa eleştirilirsin ama Sneijder olursa bi şey olmaz bi kıyaslayın bakalım kim daha iyi oynadı takım Sneijder nin eksigini kapatmak için daha fazla koşuyo deplasmanda selçuk yok o zaman anlarsınız ne kadar degerli bi oyuncu oldugunu bi yok cehennemiş abartmaları yok mu seyirci resmen sınıfta kaldı takım iyi oynarken herkes destekler
GS'nin ilk yarı verilmeyen golünde düdük önceden çalındığı ve Cech de topu karşılamayı bıraktığı için çok da üzülmeye gerek yok bence. Terry'e bu hareketi sebebiyle daha farklı bir ceza verilmesi gerektiğini düşünüyorum ayrıca. Sarı kartla geçiştirilmemesi gerekiyor. Maçın da berabere biteceğini tahmin ediyordum; fakat her şey bitmiş değil şu aşamada tabii. G.Saray'ın, İngiltere'de oynayacağı akıllı oyunu ile 2 gol atması imkansız değil.
Alex Telles efsane oynadı. Keza Yekta'da öyle. Malesef maçın hakkı bu değildi ama gurur duydum takımımdan.
Vallah Oğuzhan, Drogba Sneijder Melo isyan etmeseler hiç ses çıkaracağı yoktu bugünkü taraftarın. Takımı itemediler, ne rakibi ne de hakemi baskı altına alabildiler net olarak maçın büyük çoğunluğunda bir işe yaramadılar. Hee bunun nedenleri konuşulur o ayrı ama performans çok kötüydü bence.
bak bu cok dogru, seyirci takimi atesleyecegine takim onlari atesledi bugun. 2.yaridaki seyircinin destegi guzeldi ama bunu takim sagladi biraz da. zaman zaman seyirci maca fazla daliyor.
mac 34ten once ve sonrasi seklindeydi. alisik oldugu dizilise gecince mancini ipler gs ye gecti, deplasmanda da aynisini tekrar etmeli. mourinho buna bir cozum uretemezse tur sansini devam ettirir gs. oyle kolay gol atabilen bir takim degil chelsea, bu konuda zorlayabilirsek onlari heyecanli bir rovans maci olur. mancinin tur sanslarini %40a cikarma sebebi de bence taktiksel yonden 1 adim one gecmesindendir.
Bu maçı izleyenler kombine sahibi zaten çoğu lig maçlarını izlemiyordur bile ondan ben şaşırmadım taraftarın pasif kalmasına.
Mancini'ye neden sallamayalım ki?
Adam maç boyunca kendi hatalarını düzeltti durdu. İzet lig maçlarında bile oynamıyor gidip böyle bir maçta oynatıyorsun diyecek bir şey yok valla.
Drogba'yı çıkarması da bence yanlıştı.
Adamlar daha ne yapsın arkadaşlar.Her Chelsea topu aldığında ıslıktan durmadılar.Sadece organize olamadılar o kadar.O da olur takılmayın böyle şeylere :)
Chelsea li taraftarlar (forumlardan gordugum kadariyla) inan'i cok begenmisler. Hatta kendi ortasahalarinda oyun kurabilecek o tarz bir oyuncu olmadigindan yakinmislar. O yuzden iyi pas yapamadiklarini dusunuyorlar. Futbola bakis açımız cok farkli adamlarla.
Selçuk çok ağır kaldı valla topuk pası iyiydi onu beğenmiştir onlar. :D
Chedjou'da takıma alışmaya başladı, fiziksel olarakta güçlüydü bugün iyi oynadı. Yalnız uzun zaman sonra duran toptan gol attık ve golü Chelsea'ye karşı atmamız beni çok sevindirdi. Her ne kadar golde Terry'nin hatası olsada Sneijder'de çok iyi bir orta kesti, hakkını vermek lazım.
Galatasaray UEFA'ya başvuruyor!
Galatasaray Başkanı Ünal Aysal'ın Chelsea maçının ardından Terry'in oyuna ikinci topu sokması nedeniyle sayılmayan gol nedeniyle UEFA'ya başvuracaklarını söylediği iddia edildi..
Galatasaray ile Chelsea'nin 1-1 berabere kaldığı maçta John Terry'nin futbol sahasına attığı ikinci top nedeniyle Galatasaray'ın golünün sayılmaması büyük tepki çekti.
Ünal Aysal da maçın ardından yaptığı açıklamada bu pozisyona dikkat çekerek şunları söyledi:
"Biz UEFA'ya gerekli başvuruları yapacağız. Ya golün sayılmasını ya da maçın tekrarını istiyoruz."
Ajansspor yazmış.Onlarda Vatan'dan almışlar haberi.
Aslinda ağırlık her zaman kotu bir sey değil. Aceleci oyuna gore de daha cok tercih edilir topum sende kalmasını sagladigi icin. Selcuk'un sneijder ve drogbanin takıma eklenmesiyle once pas opsiyonlari azaldi ve savunma yuku cok artti. Bakma melo patlayici kuvveti var fakat alan savunmasinda cok acik veren bir oyuncu cunku cok fazla pres yapmak isteyip yerini kaybediyor genelde. O yerini kaybedince takimin defansif şekli bozuluyor. Ama tabi bu melo kötü demek degil. Melo nun da daha fazla pres yapma isteği on tarafin umarsiz olmasindan kaynaklaniyor. Aslinda selcuk iyi bir oyun kurucu fakat bizde kurulan bir oyun yok bunun da en onemli sebebi oyuncularimiz bekleyerek oynamasi ve hic yer degistirmemesi. Hele bir de hajro eklenince drogba ve sneijder'e opsiyonlar iyice azaliyor cok markajda kalan adamlar bunlar. Bunun yanısıra takim ici rol dağılımı vardir onceden de bahsetmistim. Sneijder ve drogba gelince selcuk ve burak'in rolleri değişmiş oldu. Bu da cok buyuk etken.
Selçuk'un o kadar haftadan sonra ben ilk defa beğendim bence gayet iyi oynadı, böyle oynasa sezon sonuna kadar yeter zaten bizim takıma yanlış mıyım?
Muslera : goldeki hata eboue ve musleraya aitti , orda cikmamasi lazimdi zamanlama hatasi yapti
Eboue : ilk yari berbatti 2. yari toparladi kotu olmasinin sebebinin 2-3 haftadir oynamiyordu kontenjana takiliyordu ona bagliyorum.
Chedjou: geldiginden bu yana en iyi 3. maci olmasi lazim , bana popescuyu andiriyor gibi geldi oda ilk geldiginde etkisizmis 2. takimin sigortasi olmus
hakan : iyiydi ilk yari fazla goze batmadi 2. yari cikmasinin sebebi bence semih ile daha hizli oynariz diye dusundu ki oylede oldu.
telles : sol tarafta fark yaratiyor gerçekten fizik sorununu hallederse cabuk zamanda elit seviyede olacak bence.
melo : konusmaya gerek yok cok iyiydi.
selcuk : bunuda konusmaya gerek yok berbatti bence. kimse demesin savunmada iyiydi diye ben ona bakmam oyunu asiri derece yavaslatiyor el freni.
hayrovic : eli ayagina dolasti heycana baglamak lazim + mancinin hatasiydi 2-3 hafta oynamayan adami ilk 11"de baslatti..
sneijder : kendiside acikladi zaten bana fazla top atilmiyor diye sneijder kilit isim daha cok ona vermeliyiz topu + sol kanatta oynamadigini bugun net bir dille soyledi roportajinda
burak : sac bas yoldurdu kotuydu , umut-burak degisikligi olmaliydi.
drogba: bugun begendim obur maclara gore cok mucadele etti gol atmak icin bencil oynadi ama normal drogbaya hak veriyorum.
mancini : yanlis kadroyla cikti neyse ki ilk 30 dakikadan sonra oyunu lehimize cevirdi
yekta : muthisti hizli oynadi chelsea ortasahasini rahatlika gecti
Maç 0-0 da bitseydi Londra'da turu geçmek için gene 1-0 (veya herhangi bir skorla) kazanmamız gerekecekti. Bu açıdan 1-1 ile 0-0 arasında pek bir fark yok. Tek farkı 0-0'ın onlara yarıyor olması. Bizim kolay gol yememiz kadar Chelsea'nin de zor gol atma problemi olduğunu düşünürsek orada 1-0 kazanmamız çokta uzak bir ihtimal değil bence.
Mancini daha önceki maçlarda da zaman zaman oyuna yanlış tercihlerle (oyuncu veya dizilim) başlayıp hatasından erken dönmüştü. Veya kafasında bazı düşünceler oluyor ama maçta bunlar sahaya istediği gibi yansımayınca müdahale ediyor diye de düşünebiliriz. Bu kısmı beni çok ilgilendirmiyor.
Benim için asıl önemli olan, maç içerisinde hep doğru zamanlarda doğru değişiklikleri yapması. Bugüne kadar sadece bu maçtaki Drogba-Umut değişikliğini yadırgadım onun dışında takımın başında çıktığı yaklaşık 30 maçta yaptığı tüm oyuncu değişikliklerini çok beğendim. İnatçı olmaması çok hoşuma gidiyor. Bazı teknik adamlarda vardır ya o inat, illa kafasındaki oyun sistemini oturtmaya çalışır işler kötü gitse de vazgeçmez bir türlü... Mancini'de bu inat yok işte. Bir sistem düşünüyor, maçta baktı olmuyor mu, hemen değiştiriyor vakit kaybetmeden.
Bu maçta Mourinho'nun oyunu geride kabul edeceğini düşündüğünden Hajrovic'i 11'de başlattı bence. Kapanan o güçlü savunmayı açmak için uzaktan şutları etkili sürpriz bir oyuncuyu kullanmak istedi tahminimce. Savunma Drogba ile boğuşurken soldan Sneijder, sağdan Hajroviç içe katedip çekecekleri şutlarla tehlike yaratırlar diye düşündü bence. Ama ikisi de etkisiz kaldı maalesef.
Ancak Hajrovic-Yekta değişikliği Hajroviç kötü oynadığından değil, Chelsea etkili geldiğinden dolayı gerçekleşti bence. Çünkü Yekta (bazı bölümlerde Melo) savunmaya çok yakın oynadı. Bu sayede hem içe kateden kanat oyuncularına önlem almış oldu hem de stoperlerin iki yana daha rahat açılarak kanattan gelenlere hamle yapmalarına imkan sağladı. Ayrıca Willian'ın etkinliğini de azalttı. Tamamen taktiksel bir değişiklikti yani.
Yazık oldu. Kesinlikle kazanmayı hak etmiştik.