sanki milli takımda oynucalk nobre oynamıcakmı bunada eminim
Printable View
sanki milli takımda oynucalk nobre oynamıcakmı bunada eminim
hayırlı olsun Beşiktaşıma...
öncelikle sonradan Türk vatandaşı olmuş oyuncuların milli takımda oynamasına sıcak bakmıyorum ama bu meseleyi "milli takımı desteklemem artık" düşüncesine varacak kadar büyütmenin mantıksız olduğunu düşünüyorum. çok büyütelecek bir mesele diil bana göre.
ayrıca şunu belirtmek istiyorum; 5yıl Türkiyede ikamet eden ve başvuran herkes Türk vatandaşı olamaz, bazı şartlar daha vardır ve bu konu ülkenin egemenlik hakkını ilgilendirdiğinden bakanlar kurulu kararı da gereklidir...bunu ben söylemiyorum yasalar söylüyor.
yani aurelionun ben 5 yıldır Türkiyede olması yeterli diildi, bakanlar kurulu kararı gerekliydi...ve aurelionun Türk vatandaşlığına onay veren bakanlar kurulunun ve cumhurbaşkanının aynısı nobrenin Türk vatandaşlığına onay verdi !!!
özellikle gfbli arkadaşlara da "adam gibi adam rte" diye pankart açtıkları zamanları hatırlatırım...onun bakanlar kurulu onay verdi :)
ha bir de bu işin ayrıntılarını bilmedem yorum yapanların aşağıdaki linkte yazanları okumalarını rica ediyorum önce. kaynağa güveniniz tamdır heralde :)
http://www.fenerbahce.org/detay.asp?ContentID=3693
şu kesin olarak anlaşılsın, ortada yasalara aykırı bir durum yok!
arkadaşım sen de çok abartmışsın, istersen bi de sünnet olma şartı koyalım...Bu vatandaki insanların çoğunluğu müslüman olabilir ama bu ülkede din özgürlüğü vardır...Quote:
Originally Posted by BarceloGS
Bakanlar kurulu kararını bence kalın olarak yazmasaydın da arada kaynasaydı..
Spora siyaset karışmıştır...Bakanlar kurulu kararı ile değil baba-oğul ilişkileri sonucu ortaya bu karar çıkmıştır..
Kimse gelip bana bu kararı savunmasın. Abdülkadir Aksu ve bjk yöneticisi oğlunun haltetmeleridir bunlar.
Bundan sonra bu hükümet varken,benim gözümde bjknin başarıları artık meşru değildir..
Tekrar ediyorum "Spora siyaset karışmıştır" ..Abdülkadir Aksu'dan nobre nin ülkesi yerine ülkenin asayişi ile ilgilenmelerini rica ediyorum.
1-Federasyon kurallarını okudum. Nobre kaç yıldır Türkiye'de top koşturuyor. Allah aşkına! 3 yıl. Federasyon 5 diyor. O zaman bu 5 diyen federasyonda da iş yok.
2-Daha dün Türk kulüpleri yabancı sayısının arttırılmasına karşı çıkıyordu. Şimdi ne oldu. Ekmek kuyruğu gibi ellerindeki oyuncuları Türk yapmak için sıraya girdiler. En fazla 1 yıl oynayan yabancı oyuncuları bile Türk yapmaya çalışıyorlar. Bu ne mantelite böyle. Bu kafayla Türk futbolu gelişmiyor ya.
Arkadaşlar millet Kaş'a Kalkan'a Side'ye yerleşince bir şey olmuyor hatta ülkemizin içinde nerdeyse cumhuriyet kuracak hale geliyorlar ama biz sadece bir oyuncu Türk oldu diye birbirimizi yiyoruz eğer bunlar yerleşiyorsa Aurelio'da Nobre'de milli takımda oynar.
geçen ankarasporda brazilyaları için aynı işlemi değerlendireceklerini söylüyordu.. nobre olayından sonrada gerisi gelecektir..
şimdi oyuncuların türk futboluna faydalı olacağını temin ederek türk vatandaşlığı başvuruları ve milli takımın yollarının açılması türk futbolcusu adına çok riskli bir gelişme.. kulüpler böyle bir şekilde yabancı statüsünde gözüken yabancılarını türkleştirmek yerine yabancı sınırının kaldırılması daha mantıklıdır. yoksa yabancı sınırını geçtiğimiz aylarda tartışırken red edenler bugun doğan tabloda kadrolarında yabancı sınırını neden azaltmak istiyorlar? biraz ilginç bir tablo...
fifa kurallarına göre federasyonlar özerk olmalı ama federasyon diyor 5 yıl sınırı var... ama siyaset karıştırılarak yeni bir kapı açıldı.. federasyonun koyduğu kuralda burada önemini yitirdi.. federasyon diyor yabancı sınırı 6 olacak.. 5 yıl ülke futbol liginde görev alacak oyuncu türk statüsünde olması için... ama bunlar artık hikaye kaldı... bunun ardı gelecektir. bugun mehmet aureliolar mert nobreler fahri mondragonlar.. yarın öbür gün yabancılaşmış bir milli takım..
ben milli takımın goller sonrası samba yapmasını istemiyorum arkadaş..
Sonuçta Aziz Yıldırım geçen sene yabancı sayısı arttırılsın derken hiç kimse ona destek çıkmadı bu konuda. Eğer o zaman destek olsalardı şimdi en azından milli takımda yabancılar olmazdı ama artık iş işten geçti.
Artık Federasyon statüyü değiştirene kadar bu böyle devam edecek. Bu gece gördük Aurelio sahanın en iyilerindendi. Ben Türk olmak için adı geçen oyunculardan hiç birinin Milli Takımda oynayacak kapasitede olduğunu düşünmüyorum.
Son olarak yabancı sayısı artsın diyen FB daha kontenjanı dolduramadı artmasın diyenler doldurdu şimdi de daha fazlası için Türkleştirme yapıyorlar. Aurelio'yu ilk zamanlar FB yönetiminin zorlamasıyla geçiyor sandım ama bu geceki oyununu görüp o heyecanını anladıktan sonra gerçekten kendisi de istemiş gibi geliyor bana. Ama şu anda olacak oyuncuların çoğunun içinden gelerek Türk olacağını sanmıyorum.....
abi tvde izledim 30 kişi başvurmuş/başvuracak :O
iyi fikir aslında herkesin bir derecesi olmalı değil mi dostum?Quote:
Originally Posted by hurmet
bu tip olayların içinde biraz siyaset de var ama ya şimdi luciano da türk olmak isterse? ya jaba?
Bir sayfa öncesinde yazıyor; onlarca kişi için başvuru yapılmış.. Hangi Luciano, hangi Jaba?
Türk olmak isteyen herkesi, ama gerçekten isterlerse ve belli kriterler dahilinde Türk vatandaşlığına almak ta sorun yok. Ama bunu yaparken amaç farklılaşırsa işte o zaman müdahele gerek.
Daha Atatürk'ü bilmeyen, Kurtuluş Savaşı da ne diyen, başkentimizi İstanbul sananları Türk yapmak ne kadar doğru tartışmak lazım.
Abi, tam tartışıyorduk, Nobre'yi de yaptılar.. Artık tartışılacak bir tarafı kalmadı..
haluk ulusoy yönetmelik boslugunu kapatacagız demişti ama bir şekilde susturulmus olabilir bence.
bence turk futbolunun gelişmesi için yabancı sayısı sınırsız olmalı. bu şekilde başvurular o zaman kalkacaktır ve milli takımda hep türk oyuncular oynayacaktır
Federasyon Başkanı'nın kanun değiştirme yetkisi mi var? Hukuk Kurulu'nu topluyormuş şimdi de, ne yapacaklarsa..
Elvan Abeylegesse de bu kanunla Türk oldu, hatta belki de Naim bile..
Evet, yapılacak iş belli: Tez elden Olağanüstü Genel Kurul --> Yabancı Hakkı serbestliği..
Bu olay da Aziz Yıldırım'ın, Haluk Ulusoy'a sağlam bir golü olarak Türk futbol tarihine geçer.
Ben bir de Fatih Terim'i anlamadım. Biraz akıllan, biraz uslan be adam; çıkmış TV'de hala kabadayılık yapıyor..
Milli takımda sol bek yok acaba biraz arastırma yapıp bulamazmıyız bi arjantinli brezilyalı fln:D
zenci karması Fransa ve İngiltere'yi örnek göstersen anlarım amaQuote:
Originally Posted by FenerBahceLi
İtalya milli takımında oynayan binlerce arjantinli kim?
iyice sidik yarışına dondu is...
tartıstıgımız sey o deil bizim futbolumuz avrupanın gerisindeve öne çekebilmek için bu tip basit çözümler uygulanıyor ve kolaya kacılıyor.
aurelio ile avrupanın önünemi geçeceklerini düşünüyorlar?Quote:
Originally Posted by peluk
Tüm takımlar, Aziz Yıldırım "Yabancı oyuncu sınırlaması kalksın" derken karşı çıkıyordu.
Ama gördük ki diğer takımlar yabancı oyuncu oynatmak için daha istekli.
Şimdi ben soruyorum.Aziz Yıldırım Sınırlama kalksın derken neden karşı çıktınız???????????
Arkadaşlar konuyla ilgili bir anket açmış bulunmaktayım.Katılımlarınızı ve görüşlerinizi bekliyorum.
Anket adresi; http://forum.turksportal.net/vb/showthread.php?t=18218
Diğer milli takımlara bakalım;
İtalya Milli Takımı : Camoranesi (Arjantin asıllı - Tandil doğumlu), Perrotta (İngiltere asıllı - Ashton doğumlu)
Portekiz Milli Takımı : Deco (Brezilya asıllı), Petit (Fransa asıllı)
Fransa Milli Takımı : Lilian Thuram (Guadeloupe asıllı), Makalele (Congo Dem. Rep asıllı), Vieira (Senegal asıllı), Zidane (Marsilya doğumlu olmasına rağmen Cezayir asıllı), Malouda (Guyane F. asıllı)
Almanya Milli Takımı : Asamoah (Gana asıllı), Kevin Kuranyi (Brezilya asıllı - Dio de Janeiro doğumlu), Miroslav Klose (Polonya asıllı - Oppeln doğumlu), Lukas Podolski (Polonya asıllı - Gleiwitz doğumlu)
Bunlar daha da çoğalır... Bu takımların başarıları da bariz ortada...
Bu listedekilerin tamamına yakını Milli Formasını giydikleri ülkede yetiştiler ve profesyonel olmadan o ülkenin vatandaşlığına geçtiler.
Simone Perrotta adamın adıda soyadıda İtalyan İtalyanca biliyor İtalya'da yaşıyor
Camoranesi ise annesi yada babası İtalyan
aurelio brezilyada doğmuş,büyümüş,Türkiye ile ilgili birşeyden haberi yok,ne anası ne babası Türk,milli marş bilmiyor,düzgün TÜRKÇE konuşamıyor,Türkiye sevdası için değil aziz yıldırım'ın keyfi yerine gelsin diye Türk vatandaşı oldu
10 yıl sonra bu adam ne Türkiye'yi ne vatandaşlığı hatırlayacak
Kevin Kuranyi ve Deco... Yıllardır Brezilya forması için beklediler, hiç çağırılmayınca başka ülkeleri tercih ettiler.
Camoranesi de Arjantin'de oynayamazdı zaten. Perrotta da aynı şekilde İngiltere forması giyemezdi.
Dipnot : Ersun Yanal da teknik direktör olduğu dönem "Yabancı futbolcuları Türk yapmalıyız, diğer ülkeler bunu yapıyor." demişti.
Camoranesi öyle bir oynardıkiQuote:
Originally Posted by eGowiCh
Arjantin'den gelen teklifi reddediğinden haberin yok herhalde
aurelio ile nobre brezilya'yı reddedip Türkiye için oynamaya karar verdi galiba
Bence hatırlayacak. Eğer milli takımda oynamasaydı ve sadece Türk statüsünde sayılsaydı o zaman haklı olabilirdin. 10 yıl sonra hatırlamayabilirdi. Şu anda Okocha'nın da hatırladığı zannetmiyorum. Ama Aurelio Milli Takımda oynuyor ve 10 senede geçse 100 sene de geçse unutmayacaktır. Ben de başlarda Aziz Yıldırım'ın isteğiyle diye düşündüm ama lütfen biraz objektif bakın ve Aurelio'nun ilk kez bir Milli Takımda oynayacak olmanın verdiği heyecanı, o hırsı, o isteği görün. Ben Aurelio'nun gurbetçi oyuncularımız kadar Türkçe konuşabileceğine de inanıyorum.
Mesela Lefter. Kendisi yıllarca bu ülkenin formasını giymiş ve şu anda hiç de unutmuş değil. Aurelio'da şu anda FB'de oynuyor ama olur da yarın bir Avrupa Kulübü'ne transfer olursa ve Milli Takım'a çağırılırsa aynı istekle gelecektir oynamaya. Çünkü her oyuncu milli takımda oynamak ister, dünya kupasında oynamak ister.....
Hatırlar hatırlamasına da, Kuranyi Alman ümit milli takımında oynuyordu, öyle pek yıllar beklemedi..
bir çırpıda elinin tersiyle itti ikiside brezilyanın teklifini..:)Quote:
Originally Posted by Del Piero_10
Adama deselerdi, "Gel Kuranyi, Brezilya milli takımında oyna", red mi edecekti? Brezilya'dan umudu kesmiş, aynı şekilde Camoranesi de. Camoranesi De Rossi cezalı olmasa DK'da ilk 11 oynayabilecek miydi? De Rossi oynuyordu yerine, ama onun cezası devreye girince Camoranesi'ye şans doğdu. Zaten talibi de yok onun Juventus'ta kaldı. Ahım şahım olsa Arjantin'de, doğduğu ülkede oynardı.Quote:
Originally Posted by meddah
Diğer ülkelerde örneği mevcut bu uygulamanın. Kendi ülkesinde oynayamayınca diğer ülkelerde forma giyiyorlar ve hepsi de başarıyla. Deco Portekiz'in vazgeçilmezi, aynı şekilde Zidane, Vieira, Podolski, Klose...
Zidane cezayir'de oynayamadığı için fransayı seçti evet ..
saydığın oyunculardan hiçbirinin durumu aurelio ile aynı değil
uyduruyorum appiah gsde ki çocuk hali ile başarılı olup Türk milli takımında oynasa bile aynı şey olmayacaktı.
Çünkü Aurelio Türkiye'de yetişmedi, Türkiye'de profesyonel olmadı.. Belki Deco için aynı şey denebilir, ama sonuçta dil,din hepsi ortak; brezilya portekizin eski sömürgesi en nihayetinde.
Sonuç olarak, başka ülkeler ile kıyaslamak bence manasız; ama benim canımı asıl sıkan şey, 5 sene bekleme şartının ihlal edilmesi. 5 sene bekleyen yabancı, ki en erken 18 yaşında yabancı oyuncu alıyoruz; 23 yaşına gelinceye kadar bu ülke daha iyi oyuncu çıkaramıyorsa zaten gelsin oynasın, ama şimdi yok kültür tanıtımı idi, yok reklamdı gibi komik gerekçelerle herkes türk olmaya başladı.
Quote:
Originally Posted by eGowiCh
O biraz da kendi tercihi olmasına rağmen (Ki Aurellio veya Nobre kendi kendilerine çıkıp başvursalar laf etmezdik elbette) Kuranyi'nin 15 yaşında Almanya vatandaşı olduğu gerçeğini değiştirmiyor..
İlaveten, bu örnek Aurellio veya Nobre'nin, veya başkalarının da, kendi ülkelerinin Milli Takımlar'ında oynayacak çapta olmadıkları için Türk Milli Takımı'nı seçtikleri anlamına geliyor, ki hiç hoş bir durum değil..
O da bir çeşit çıkar havası..
Anadolu klüpleri de atağa geçmiş son gelen haberler göre Erciyesspor'lu Victor Agali türk olacakmış iyice cıvıttılar
cok abartılır bu olay bu şekilde ama burada fener in aurelio yu türk yapak istemesinde hiç bi yalnıslık yok. biz yabancı oyuncu istiyorduk. bize bu hakkı tanımadıkları için baska yollara basvurduk. ama besiktas ın yaptıgı cok buyuk ayıp. demirören bi kac ay önce avaz avaz bagırıyordu. federasyon a gittim sınırın kalmasını engelledim die. şimdi bu yaptıgı cok ayıp. hem de sene için de düzemaz sahtekar diee karaladıkları nobre için böle bişey yapmaları daha kötü.
insallah GS nin bir futbolcusu benzer durum yasar ve o zaman ki goruslerinizi aliriz?
Pek cok yazilan dogru ama GS li arkadaslarin cogu olaya yanli yaklasiyor.
Mondrgon u Ali Ferit yapmamıza gerek yok zaten ismi o :) . Ben karşı değilim vallaha.iyi yedek olurlarr.Dünya yaparda biz yapamazmıyız
Federasyon gene bir rezilliğe imza attı tebrik ediyorum.
Neymiş 5 yıl beklemek lazımmış da kendi milli takımında oynamıyacakmış da dostlarım buna kısaca MENFAATÇİLİK denir.Ya kendi milli takımının çıkarları -hadi bunu bir yere kadar anlarım da- ya da bir bakanın oğlunun yöneticisi olduğu -kim acaba- takımını daha çok yabancı alması için yapılmış bir oyundur bu.
Mondragon 6 yıldır bu ülkede nobre iki buçuk yıldır burda.Ama hangisi Türk oluyor babası daha güçlü olanın yönetiminde olan takım tabi ki.
Sadece bu açıdan bakmak da yanlış.Anadolu takımları için ne demeli.Zaten güçsüzler parasızlar pulsuzlar bu yapılan REZALET de arayı daha da açıyor.
İsviçre olayı bitti uzun zamandır berbat şeyler olmuyordu federasyon açısından geride kalmayalım dediler tebrik ediyorum ve ayakta alkışlıyorum bu TARAFSIZ ve CESUR adımları için.
Mondragon Türk olmak istedi de Murat Aksu'mu engelledi?önce adamı bi ikna edin.Quote:
Originally Posted by dick
Mondragon her zaman Türkiyeyi çok sevdiğini ve seve seve 2. vatanı olarak kabul edeceğini dile getirdi.Madem böyle bir hak var O da yararlanmalı hatta ülkedeki tüm yabancılar yararlanmalı bence.2,5 yıllık nobre Türk oluyorsa ülkedeki yabancıların yarısını da Türk yapmalılar böyle adam kayırmayla bu işleri yönetmesinler.
Madem böyle bir hak tanıdın sırf kendi milli takımında oynadı diye bir insandan bu hakkı alamazsınız.Nobre kendi milli takımı için yetersiz olduğu için 2,5 yılda Türk statüsüne geçsin Mondragon 6 yıl oynadı bir de 5 yıl daha bekle dediler 11 yıl buna anca güzel bir OHAAAAAA çekilir.
Sadece mondragon için değil söylediklerim şu an ortadaki en belirgin örnek kendisi.Luciano nobreden daha uzun zamandır bu ülkede o da Türk olabilir eğer böyle olacaksa bu işler hatta direk yabancı sınırını kaldırmaları lazım bu son yapılan olaylardan sonra.Güçlülüer gücüne güç katsın diğerleri ezilmeye devam etsin.Federasyon ligimizi güzelleştirmeye devam ediyor.
Quote:
Originally Posted by dick
Aynen katılıorum dostum Luciano daha uzun süreden beri türkiyede ;) İçişleri Bakanının Soyadıı vee o başkanlarının soyadı nee acabaaaa
açıkçası benim keyfimi kaçıran kural ihlali oldu... bazı şeylerin değerini çok çabuk harcıyoruz. Türk vatandaşlığına geçmek bu kadar kolay olmamalı..