ewt doru ama besiktaştan gelip fenerin idolü olmak kolay degil tümerin bjk taraftarını etkilemesinin tek sebebi fenerbahce maçlarıdır,tekrar söylüyorm bence tümer fenerbahcede bjkden daha üstün bi performans sergiledi...
Printable View
Hala diyorsunki daha çok performans...
Sebebi ne ? Ne yaptı da bu kadar çok performans sergiledi ? Nelerini gözlemledin mesela ?
mesela
hazırlanışı iyi olan gollerde yani tek pastan ziyade 5,6 pasta yapılan gollerde başrolü oynadı rakibi cok iyi yıprattı iyi paslar cıkarttı yakaladımı kritik ve iyi goller attı,cok az top kaybı yaptı,oynadıgı maçlarda ortasahanın dinamosu oldu...
ama bu konuştuklarımızın araştırmaya hiç bi katkısı yok yani artık uzatma istersen...
Bu bahsettiğin oyuncu bence Mehmet Aurelio.
Uzatmayalım bence de. Birebir tartışmaya dönüştürmemeye gayret edelim.
Roberto Carlos'un özellikleri İspanyol araştırmacılar tarafından mı hazırlandı?Siz bir değişiklik yapacakmısınız?Carlos sırf TSL' ne geldi diye özelliklerinde ve CA sında bir düşme olmaz umarım.
Bence Kezman ın;
Bitiricilik: 13
Kararlılık: 11
olmalı.. benim gözlemim bu..
Kezman'nın dayanıklılık top sürme son vuruşlar hızlanma düşürülebilir.
Colin-Kazım 'ın Hız ve top sürme özellikleri arttrılabilir.
Deivid özellikle bu sene çıkışa geçti. Bitiricilik, Hız, Uzaktan Vuruş !! arttırılmalı Mevkisinede Uzaktan vurmayı sever eklenmelidir.
Semih'in bitiricilik arttırılmalı.
Serdar Kulbilge'nin özellikleri arttırılmalı..
Deivid ve Colin Kazım konusunda aynı fikirde değilim.
Deivid ve Colin Kazım için daha çok erken bir kaç maç izlenerek performans yükseltmek yanlış olur.
neden 13 3 sene önce fenerbahçenin stoperi olan lucıano ondan çok daha iyi son vuruşa sahipti 8-9 u geçmez ha bende biliyorum 8-9 yapılmayıp 12-13 yapılacağını ama adil olmayacak sonrada diyeceklerki o kezman hayır eskidendi o kezman şimdi kezman 13 bitiriciliğe sahip olupta zafer biryolda 13 bitiriciliğe sahip olursa ayıp olmayacakmı?
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
ve hakan şükür de öyle 12 yapılacaktır son vuruşu ama şu 241 golün kaçı finishing becerisiyledir acaba off the ball yeteneği 20 olsun çapraz koşu pres kafa 20 olsun bişey demem ama bitiricilik 12 olursa ve hasan kabzenin bitiriciliğide 12 olursa bu oyunda türk futbolcularını yapan adamlar futboldan anlamıyor demektir BANA GÖRE TÜRK FUTBOLUNUN GELMİŞ GEÇMİŞ EN İYİ EN YARARLI EN DİSİPLİNLİ EN ÇALIŞKAN EN SAYGI DEĞER EN KRAL FUTBOLCUSU HAKAN ŞÜKÜRDÜR AMA HASAN KABZENİN SON VURUŞ BECERİSİ HAKANI İKİYE KATLAR
Serdar Kulbilge--> Agility 18
Reflexes 17
Mehmet Aurelio --> Work Rate 19
Stamina 18
Tümer--> Free Kicks 16
Determination 17
Long Shots 16
Corners 15
Deniz Barış-->Best Rating DM
Kemal Aslan-->Sol Ayaklı
Deivid-->Technique 16
Semih Şentürk-->Concentration 15
Composure 14
Finishing 15
Heading 15
Off The Ball 17
Semih ve Tümer'in özelliklerini o kadar yüksek düşünmüyorum.
bense aksine semih ve tümerin en iyi yanlarını çok iyi etüd edip yazmış
Bir sezon boyunca sadece 3-4 tane maçta sonradan oyuna giren (semih) için bu değerleri verirsek...
:D ters olur dimi ama gerçekte 30 maç oynasa bu golleri atacağını gol pozisyonuna çok iyi girdiğini oyuna çok iyi konsantre olduğunu(bunu son dakikalarda attığı onlarca golden biliyoruz) ve kafa toplarında isabetli olduğunu biliyoruz ona bakılırsa perputea diyorki 3 senedir hiç görmesekte alex iyi şut atar nerden anladığını sorduğumuz zaman ise markajdan kurtulamadığı için vuramıyor rakip onu marke ettiği için vuramıyor vs diyor
ewet semihi hiç 30 maç görmedik onun için bu özellikleri vermeyiz diyorsun
bir diğer araştırmacı ise alexi 3 yıldır hiç uzaktan gol atarken görmedik ama aslında atar diyor
bana göre sen gerçekçi o ise hayalperest olarak yaklaşıyor ama ne olursa olsun iki düşünce arasında büyük farklar var
Kemal sol ayağını güçlü bir şekilde kullanmıyordu düzelteyim. Sağ ayağı sola göre daha güçlü hatta sol kanatta oynarken topu sürekli sağına çekip orta açardı...
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
Semih'in off the ball özelliği kesinlikle yüksek olmalı Tümer'in de determination özelliği diğerleri tartışmaya açıktır tabii...
Uzaktan yakindan alakasi yok. Serdar vasat bir kaleci. Zihinsel ozellikleri oldukca yuksek ancak teknik ve fiziksel acidan en iyi ihtimalle vasat - yani 10-13 arasinda.
Ya bu sekilde ya da buna cok yakin seviyede olmasi dogru olur.Quote:
Mehmet Aurelio --> Work Rate 19
Stamina 18
Kararlilik disinda katiliyorum. Tumer biraz keyfe keder oynayan bir oyuncu. Cani istiyor istekli, arzulu, cani istemiyor silik ve ustune sorumluluk almayan bir oyuncu. 17 seviyesi cok yuksek, digerleri asagi yukari gercekci.Quote:
Tümer--> Free Kicks 16
Determination 17
Long Shots 16
Corners 15
Bunlarda pek sorun yok. Sadece Kemal sag ayakli bir oyuncudur, hatta Antep'de zaman zaman sag tarafta oynamisti.Quote:
Deniz Barış-->Best Rating DM
Kemal Aslan-->Sol Ayaklı
Deivid-->Technique 16
Imkani yok. Bu seviyede ozelliklerde olan bir Semih dunya yildizi olur. Semih cok iyi bir bitirici degil, cok soguk kanli da degil ama pozisyonlari iyi koklayan ve pozisyona giren ve cesur oldugu icin de ayagini, kafasini veya vucudunu gol atmak icin feda eden bir yapiya sahip bir oyuncu. Karambol golcusu denir bu tip oyunculara. Bos alan buldugunda pek etkili olamaz, adam gecemez, hizi ile defansin arkasina atilan topa kolay kolay yetisemez ama vucudunu feda ederek oynadigi icin etkili gorunur mesela bir Nobre gibi.Quote:
Semih Şentürk-->Concentration 15
Composure 14
Finishing 15
Heading 15
Off The Ball 17
Bu ozelliklere sahip olan bir Semih, ortalama hiz/hizlanma ve cesaret ile beraber Turkiye'de oynayan en iyi forvet oyuncusu olur ki Semih hic bir zaman bu seviyeye gelebilecek bir oyuncu degil.
Konsantrasyon'a gelince. Semih'in ozellikle kisa sureli olarak sonradan oyuna girdiginde etkili oldugunu gormek mumkun. Ancak ilk 11'de basladigi maclarda Semih o son 15-20 dakikada harcadigi enerjiyi butun 90 dakikaya yayamayan bir oyuncu. Mac icerisinde de hep aktif olan, her zaman olmasi gereken yerde olan bir oyuncu degil. Kararlilik 16-20 seviyesinde olur ama konsantrasyon'un, ozellikle Semih gibi ilk 11'de basladigi maclarda yoklari oynayan bir oyuncu icin, bu seviyeye yakin olmasi bence pek dogru olmaz.
Extensor ve Erggud nickli arkadaslara pek katilmayacagim. Kezman' ın finishingine 13 vermek kesinlikle yanlış olur. Aurelio' nun staminası 17-18 , work rate 18 uygundur. Kemal Aslan Ümit milli takım kaptanıyken sağ açık yani fm ye göre amr mevkiinde oynuyordu. Yalnız coşkunun dediği gibi sol ayağını da geliştirdi. İki ayağınıda kullanabilyor. Right 20, left 15 uygundur.
Son olarak erggud niickli arkadaşa: sadece dünya üzerinde Türkiye ligi yok bu kadar yüksek puanlar vermemiz zor.
Semih bundan böyle ilk onbir oynayacak, yanında Kezman ile. Bakalım göreceğiz Semih bu bahsedilen seviyeye gelebilecek mi... Bence gelecek, hepimizi de mahcup edecek. 15-16 değerleri hakettiğini de gösterecek.
bunlar dışındakiler mantıklı geldi nobre ile semihi bir birine benzetmen komik geldi türk forvetler arasında ne zaman nerede duracağını en iyi bilen adam bana göre semih şentürktür
ikincisi güçsüz çelimsiz ve çok cesur olmadığını düşünüyorum senin aksine ancak bulduğu pozisyonları gole çeviriyor asla karombol golcüsü değil aksine boş pozisyon golcüsü
soğukkanlılığını ve bitiriciliğini anımsatacak bir golü geldi aklıma galatasarayın şampiyon olduğu yıl 32. hafta da fenerbahçe trabzonsporu 3-2 yenmişti fenerbahçenin üçüncü golü ise bir ara pası semih kaleciyle karşı karşıya çok kritik bir pozisyon maçın kopma noktası ve kalecinin kenarından enfes bir plase işte bu gol semihi anlatır soğukkanlılık 16-17 bitiricilik 16-17 kafa 13 kararlar 16
güç 8 denge 12 dayanıklılık 7 hız hızlanma 10 BU BANA GÖRE HAKARET EMEZSEN SEVİNİRİM PERPUTEA
extensor'a katılıyorum. Semih karambol golcüsü değildir asla. Nobre'den farklıdır. Bitiriciliği son derece güçlü. Kezman'ın bitiriciliği 18 ise Semih'in 20 olmalı :) Ya Kezman'ın değeri düşürülmeli ya da Semih'inki arttırılmalı.
Kezman karşı karşıya birçok pozisyon harcıyor ama Semih birebirde affetmiyor. Nitekim attığı gollere bakarsak, Türkiye Kupası olsun, lig olsun, klasını konuşturmuştur.
Kezman'ın bitiriciliği 15
Semih'in ise 12 olabilir.
Aslında dün biraz diğer oyuncuları da araştırdım da biraz haklısınız Semih'in finishing'i 13-14 civarı normal ama en azından off the ball 16 olmalı ve CA'sı biraz yükesltilmeli 140 civarı iyi normal bir Anadolu takımında sezonda 15 gol atabilecek kapasitede Tümer'in keyfe keder olduğu düşünülünce doğrudur Determination 15 olmalı yine de (en az) ve Genel olarak Mentality özellikleri yükseltilmeli. Kemal Sol Ayaklı değil Sağ Ayaklı onu yanlış yazmışım zaten oyunda sol ayaklı yazıyor ki benim itirazım onaydı... Deniz'in acceleration(hızlanması) 15, balance 16 civarı olmalı.. Yani Önder'in 13 ise Deniz'in bu özellikleri normal ve Positional Rating'te Deniz'in best rating'i DM pozisyonunda olmalı. ;)
Lugano'nun aggression özelliği en az 17 olmalı...
Lugano'nun Dirtyness özelliği de baya artırılmalı...
140 ve ustu CA Turkiye'de oynayan en iyi 15-20 oyuncuya ayirilmistir. Semih'in bu seviyede olmadigini da herhalde takdir edersiniz.
Tumer'de pek bir yukseltme sozkonusu degil ancak Turkiye liglerinin genelinde bir dusus olacagi icin ve Tumer hemen hemen ayni seviyeyi koruyacagi icin yukseltme yapmadan performansinda artis gozlemlemeniz mumkun olacaktir (en azindan Turkiye liglerinde)Quote:
Tümer'in keyfe keder olduğu düşünülünce doğrudur Determination 15 olmalı yine de (en az) ve Genel olarak Mentality özellikleri yükseltilmeli.
Kratochvil 130, Bilal Kısa 140, Sinan Kaloğlu 135, Gökhan Ünal 145, Umut Bulut 135 civarında CA ları varken Semih'in de CA'sı en az 140 olmalı PA'sı da 145 civarı olmalıdır. Ama bu özellikler verilmese de vermeyen kişi haklıdır çünkü bu zamana kadar Semih'in uzun süreli performansını izleyemedik.
Bu soyledigin oyuncularin bir kisminin CA'lari dustu. Ayrica Semih'i cok da abartmamak lazim. Bir Gokhan Unal, bir Kraotchvil gibi ligimizin mevkisine gore en iyi oyunculari arasinda olan oyuncular arasinda degil Semih. Ayni zamanda bir Aurelio veya bir Edu kalietesinde demis oluyorsun CA'si 140 dedigin zaman.
Omer' e katılıyorum. Erggud isimli arkadaşmız semih'e 140 ca verelim derse kendisiyle burada konuşma hevesimiz de düşer. Kendisine FM konusunda iyi bir eğitim verilmeli. Kafaya göre ca değerleri vermek hiçbirimizin insiyatifinde değil. Herşeyin bir matematiği olduğu gibi fm' nin de matematiği var. Semih gibi bir oyuncu için 120-125 ca bence uygundur. Sinan Kaloglu' nun ca' sı 135 civarı demişsin hangi update te veya orjinal datada mı böyle bir şey yok.
http://img158.imageshack.us/img158/4...nkalolumj8.jpg
Bu 7.0.2 versiyonlu olanıdır.
Semih'in CA'sı artmalıdır 140 benim düşüncem ama yükselltimeli en az 130 ki sonradan oyuna girip oyunun gidşatını ve sonucunu değiştirebilen nadir oyunculardan. Böyle bir özelliğe sahip oyuncuyu bu kadar niye kötülüyorsunuz ki? Ayrıca eğitim vs. demişsin bu açıkçası sana yakışmamış üzüldüm doğrusu. Netice de bende evde FM oynuyorum maç seyrediyorum maça gidiyorum vs. profesyonel futbolcu falan değilim ki bu işin bir eğitimi var mıdır onu da bilmiyorum. Bu zaten benim görüşüm. Ne kadar değer verirsin o sana kalmış. Semih konusyla ilgili son mesajımdır bu. Uzatmanın alemi yoktur. Bu arada sakın sana kızdığımı falan düşünme...
roberto carlos geldiği günden bu güne yaklaşık 8-9 maça çıktı sol bekte durmuyor İBB maçı ilk gol soldan orta ikinci gol boşalttığı alan rize maçı yedikleri gol ve izlediğim çogu maçta ml gibi oynuyor ,
ama ziconun muazzam dizilişininde etkisi var
4 lü savunma 2 dm bir amr bir amc bir fr bir fc
aml yokkkk
sisteme bakın sal carlosu koşsun olur tabi adam 34-35 yaşında
Benim hoşuma gitmeyen durum Kezman'ın gerçek gücünün oyuna yansımaması.Özellikleri çok kötü görünüyor.Serdar üzerinde çalışılması gerekir.
FM 2008'de Fenerbahçe'deki oyuncuların CA'ları nasıl olacak biliyor musunuz? Mesela Appiah'ın Kezman'ın Alex'in CA'ları düşecek mi? Ayrıca ,bir de, Roberto Carlos'un CA'sı ne olacak? Real Madrid'ten Fener'e gitti ve gözden uzak kaldı diye düşebilir mi? Anelka'yı çok düşürmemişlerdi mesela, bu konuda bilgisi olan var mı? Jesus FB, Perpetua ya da Elhadji'nin bu konuda bilgisi vardır heralde(::)gerçekten çok merak ediyorum da...:icon_confused:
Evet 7.0.2'de bir cok oyuncunun CA'si olmasi gerektiginden yukarida idi ancak FM 2008 icin bunlarin uzerinde duruldu.
Ben sahsen Kezman'i her izledigimde oyunda fazla iyi oldugunu dusunuyorum. Ozellikle fiziksel ve zihinsel ozelliklerinin.
Roberto Carlos ve Appiah'da pek degisiklik olmayacak saniyorum. Kezman ve Alex'de biraz dusme var.
yalzın işin ilginç yanı alex geçen yıl bir orta saha olmasına ragmen gol kralı oldu bu sene özelliklerinin düşürülmesi pek doğru gelmiyor bana (uzun şut hariç)
9 olmaz tabii ki 12 falan olur heralde..
Ya arkadaşlar tepkinize anlam veremiyorum.
Belki bu konuda haklı olabilirsiniz ama siz oyunu oynayın diye abartalım mı oyuncuların özelliklerini ?