ŞL Asist Kralı oldu daha ne yapsın adam?
Fanatikliğin bu kadarı, futboldan biraz anladığınızı düşünürdüm, şaka gibi..
= Pele dünyanın en kötü futbolcusudur.
Schalke vasat bir kulüptür, hiç bir zaman da elit bir kulüp olamayacak.
Printable View
bence de alex iyi futbolcudan ötesi değil. futbol zekası tartışılamaz. orası ayrı. ama galatasaraylıların çoğu hagi gibi bir dehayı gördükten sonra istatistiksel olarak Türkiye'nin en verimli futbolcusu bile bizim için sadece iyi oyuncudur. şampiyonlar liginde asist kralı olması önemli değildir. bu gs-fb birbirini çekememezliğinden öte birşeydir.
bunlar dışında alex şu an Türkiye'nin en iyi oyuncusudur.
ayrıca schalke vasat bir kulüp değildir. bayern hegamonyasına karşı koyabilen yegane kulüplerden biridir.
Bundesliga ( 7 ): 1934, 1935, 1937, 1939, 1940, 1942, 1958
Almanya Kupası ( 4 ): 1938, 1972, 2001, 2002
UEFA Kupası ( 1 ): 1997
tarihlerinde 1 avrupa şampiyonluğu bile varmış. tesadüf müdür onu bilmem ama schalke nin vasat bir kulüp olmadığı bir gerçek.
(: istersen başka bi konudada Drogba-İlhan parlak kıyaslaması yapalım ;;)
Benim mesajımı alıntı yapmamışsın ama aklınca bana nazire yapmışsın benim bu bahsettiğim şeyler Türkiye Liginde oynayan Alex için ve bu Alex'in kıyaslandığı isim Hagi,Lincoln vs vs o zamanda istatistikler ortaya dökülür..
Zaten kimse Gerard,Lampard gibi oyuncularla Alex'i kıyaslamıyor ;;) o yüzden ne kadar süper mantık bi insan oLduğunu kanıtLamışsın ;;)
Pele kendi isteğiyle kaldı kulübünde Alex gittiği halde başarılı olamadı..
İkisi aynı kefede değil..
Schalke vasat bir takımsa Fenerbahçe nasıl bir takım acaba?Uefa kupasını bile hiç kazanamamış en büyük başarısı 1 kere çeyrek final ve bolicin vurup adamın poposuna çarpıp giren gol?Üstelik ligler arasında dağlar kadarda farkın olduğunu düşünürsek..
Üstelik ne demişim 'Oyuna ağırlığını koyarak' Takım iyise Alex iyidir..Alex takımı sürükleyen Hagi gibi bir oyuncu değil..
Sonuçta AZ maçında ıslıklananda Alexti..
Kendi kendine soru cevap yapmısın zaten.. :D
Boşuna hiç tartışmaya girmeyelim yahu..
Alex o kadar kötü bir futbolcuki bu kadar kolay ve basit takımların olduğu bir ligde gol kralı asist kralı olmuş bir oyuncu
Bütün yorumları okuyorum çoğuna katılmadığımı belirtmek isterim. Hagi çok iyi futbolcuydu. Alex onun yanında şu anda iyi futbolcu konumuda, Hagi'nin kazandırdıklarını Fenerbahçe'ye kazandırırsa o zaman Hagi'yle kıyaslamaya başlarız.
Lincoln bu ikisinin yanında sıradan bir futbolcu kalır. Lincoln Alex'in yaptığı istatistiklere ulaşabilmişmi hiç ? Sanmıyorum öyle olduğunu. Almanya'da oynamış falan. Brezilya'da oynamamışmışda mış mış. Yetenekli futbolcu ama istediği zaman oynayan bir oyuncu. Alex veya Hagi böyle değil. Hep takımlarının en iyileri olmuşlardı ikiside.
Arkadaşlar şu mesajımdan sonra bir daha Hagi iyi Alex iyi Amokachi hepsinden iyi falan gibi mesajlar atmayalım rica ederim. Ama yok atılmaya devam ediliyorsa her ne şekilde olursa olsun mesajınızın silinip ceza alacağınızı bilerek yazın mesajınızı. Alex ile ilgili yorumunuz varsa yapın ama başka futbolcular ile kıyaslayıp insanlara cevap hakkı doğurmayın.
Teknik + Zeka + Oyun Görüşü + Kaptanlık = Alex
Fenerbahçe = Alekssandro De Souza ;;)
Hiç birşey yapmadığı maçlarda bile son beş dakkada 3 gol 2 asist yapıp beni her seferinde delirten,oyun stilini hala çözemediğim futbolcu
sonsuz saygılar ...
Alex'in bir Gençlerbirliği maçını hatırlıyorum.İlk geldiği seneydi galiba.Gençlerbirliği 2.yarıda bir gol bulmuş ve 88.ci dakikaya kadar 1-0 öndeydi.Sonra Alex'in bir sahneye çıkışı,kalan 2 dakikada 2 gol ve maçı 2-1 kazanıyoruz :p O maçı asla unutamam :)
Fenomen....
En çok gol atan Alex!
2004-2005 sezonunda transfer olduğu Fenerbahçe takımıyla Avrupa Kupalarında 13.golünü kaydetme başarısı gösteren Brezilyalı futbolcu Alex De Souza, Fenerbahçe formasıyla Avrupa Kupalarında en çok gol atan oyuncu oldu. Avrupa Kupalarında sarı-lacivertli forma altında en çok gol atan yabancı oyuncu olma ünvanını da elinde bulunduran Alex, 2009-2010 sezonu Uefa Avrupa Ligi grup maçında FC Sheriff'e attığı gol ile Avrupa Kupalarındaki gol sayısını 13'ye çıkartarak 12 gol atan Tuncay Şanlı'yı geçmiş oldu.
O Bir Halk Kahramanı:D
İyi ki varsın Büyük Kaptan ;;)..
Doktor.:0:
Padişahım çok yaşa...
Profesör, Mimar...
Fenerbahçe tarihinin en yararlı olan futbolcusu. Sadece iyi futbolcu değiL adam gibi adam Alex de Souza.
Anlatılmaz Yaşanır !! ;;)
Her ne kadar sevmesemde, Fenerbahçe'lilerin abarttığı kadar iyi oyuncu olmadığını düşünsemde, beni her seferinde yanıltan, yaptığı/yapıyor olduğu/yapacağı şeylerle beni utandıran/utandırmaya devam eden/utandıracak şahıs...
Ayrıca geldiği günden beri Lugano gibi çirkeflik yapmamış, Lincoln gibi küsmemiş bir oyuncu(yada ben pek şahit olmadım)...
Şimdiden Fenerbahçe tarihinde bir efsane oldu, insanlığıyla, değiştirdiği skorlarla...
Kadıköy'e bi ALex büstü yakışır ;;)
Her doğum gününde biraz daha üzülüyorum...
Dünkü maçla birlikte Avrupa'daki 50. maçına çıkan Alex daha önceden 49 maça çıkmış olan Rüştü'yü geçerek Fenerbahçe'nin Avrupa'da en çok forma giyen oyuncusu ünvanını da aldı.
10 gol atıp 100'ler kulübüne girecek
Süper Lig'de toplam 90 gole ulaşan Alex, '100'ler Kulübü'ne aday. Ligin ilk yarısında sergilediği performansla, önemini bir kez daha ortaya koyan Brezilyalı futbolcu, Fenerbahçe'de geride kalan dönemde forvetlerden daha çok gol atıp asistleriyle takımının vazgeçilmezi oldu. Türkiye'de bulunduğu 5,5 yıllık sürede istatistikleriyle Türk futboluna da damgasını vuran Alex, 161 lig maçında 90 gole imzasını attı. Fenerbahçe formasıyla Süper Lig, Avrupa kupaları, Türkiye Kupası ve Süper Kupa mücadelelerinde toplam 238 resmi maça çıkan tecrübeli oyuncu, 116 gol kaydetti. 2006-07 sezonunda ilk yabancı gol kralı olan ve Fenerbahçe'nin Avrupa kupalarındaki en golcü (14 gol) futbolcusu unvanını elinde bulunduran Alex, 100'ler kulübünün de 2. yabancısı olma yolunda ilerliyor. Türkiye'de ligde 100 gol barajını aşan tek yabancı futbolcu, Gençlerbirliği, Antalyaspor, Diyarbakırspor ve İstanbulspor formalarıyla ligde 100 kez ağları havalandıran Andre Ngole Kona. '100'ler Kulübü'nde yer alan, Türk vatandaşı olarak forma giyen Boşnak futbolcu Elvir Boliç'in 129 golü bulunuyor.
Zaman
Alex bir Mrsic iki bu adamlar 50 yasına kadar oynasın :)
Alex ikinci yarı belki de yüzler kulübüne girecek harika olur bu.
Bir aksilik olmazsa ikinci yari 100'ler klubune girer bence Alex..
Böyle bir futbolcuya sahip oldugumuz icin cok sansliyiz ;;)
Eskişehirspor maçıyla birlikte Fenerbahçe formasını en çok giyen yabancı ünvanını da Uche'den almış oldu. (238 maç)
Dile kolay 238 maç olmuş. 2004'te gelişini hatırlıyorum adamında, TV'de onun Brezilya'daki maçlardan görüntüsüyle haberini geçerlerken topukla attığı bir gol daha hala hafızamda.. Tıpkı çocuk suratı gibiydi eskiden. Şimdi çehreside olgunlaştı. :D Alex bizlede büyüdü sanki. Çok şey kattı bizlere.. O giderken ne olacak bakalım..