fm 08 için turksportal masaüstünü kurdum ama oyuna girince oyun ingilizce b program arkadaştada war onun ki full türkçe ama benim ki full ingilizce :icon_sad::icon_sad:
Printable View
fm 08 için turksportal masaüstünü kurdum ama oyuna girince oyun ingilizce b program arkadaştada war onun ki full türkçe ama benim ki full ingilizce :icon_sad::icon_sad:
arkadaşlar ben fm2008i türkçe olarak oynuyordum sonra turksportal masaüstünü kurdum ilk başta ne güzel türkçe oolarak oynadaım ama sonraki girişlerimde hep ing. birtürlü türkçeleştiremiorum. normalde türkçe olmasına rağmen masaüstünü kaldırdığımda bile ing. çalışıyor oyunum. neyden kaynaklandığı hakkında yardımcı olurmusunuz?
arkadaşlar konuyla pek alakası yok ama bi derdim var bnm..editörden oyuncunun özelliklerini 20 yapıorum 17-18 gösterio.delircem bu gidişle..yardımcı olursanız sevinirim...:icon_biggrin:
Bende de aynı sorun var lütfen yardım edin:icon_redface:Kariyerimin tavanındayken bu hatayı vermesi çıldırtıyor beni.Ama ben kulüpten istifa edince oyun aynen devam ediyor.Lütfen yardım!
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
Bende şöyle bir sorun var:
Ben geçmiş bölümümden başarılara gittiğimde saçma sapan rastgele kulüp isimleri yazıyor.Hatta beni oyuncu gösteriyor.Acaba bu neden oluyor?
merhaba arkadaşlar ben konu açamıyorum bu siteye yeni üye oldum derdimi burdan msj atarak anlatmak istiyorum arkadaşlar bende Football Manager 2009 var ama kasıyo pc biraz Football Manager 2008 de var ben 2008 oynamaya devam edebilirim ama kadrolar eski kadro yenilerini arıyorum ama bulamadım bu sitede vardır die düşünüyorum sizler linki biliyosanız ve nasıl kuruluor burdan bana bi anlatırsanız çok minnettar kalırım...Kısacası Football Manager 2008 oynamak istiyorum ama eski kadrolar olmasın yani en son yeni kadrolarla oynasam gzl olur die düşünüyorum milan baroslu kewelll galatasaray gibi bana bu konuda yardım edeck arakdaşları arıyorum lütfen bi yardım şimdiden tşk ederim arkadaşlar...
arkadaşlar kayıtlı oyunun nasıl yedeğini alabiliriz cevaplarsanız çok sevinirim.
Kayıtlı oyun dosyanı koplayalayıp başka bir klasöre alarak.
Belgelerim\Sports Interactive\Football Manager 2008\games klasöründe kayıtlı oyunun ;)
arkadaşlar ben oyunu sistemden kaldırıp tekrar kurmak istiyorum ama denetim masasından oyunu kaldıramıyorum..FATAL APPLİCATİON ERROR hatası veriyo.hemen altında this application has unexpectedly quit diye bişey yazıyo..
Fm 08'de 2'li multiplayer oynuyoruz. İlk 2 sezon hiç sorun olmazken 3. sezonda daha önce hiç görmediğimiz bi hata görmeye başladık. Maça normal giriyo, maç devam ederken ekrandaki görüntü ile alttaki spikerin anlatımı uyumsuz oluyo ve altta mesela "Goal for Napoli!" yazarken maç skoru hala 0 - 0 gözüküyo. Ya da görüntüde golü gösterirken alttaki spikerin anlatımı başka şeyler olabiliyo. İlk başta görüntü ile yazının uyumsuz olması dedik ama benmi maç oynanırken diğer arkadaş latest scores'a bakıcna farklı bi skor görüyo ve maç bitince ben benim maçımın skorunu farklı görüyorum, diğer arkadaşım farklı görüyo, ama sonra düzeliyo =/ Sonuçta skorlar aynı oluyosa sorun yok denilebilir ama sanki tatile çıkmış gibi oluyo, oyuna yeterli derecede müdahele edemiyorum ve bu sorun oyunu kuranda değil sadece bende gözüküyo.
Bu tip bi sorun var mı diye aradım ama bulamadım, yardımcı olursanız sevinirim.
Demiştim ki aynı sorunun çözümü bu başlıtka verilmiş: http://forum.turksportal.net/vb/showthread.php?t=64625
Tekrar teşekkürler.
Arkdşlar ben türkçe yamayı indirdim..masa üstüne cıkarttım sonra setupa tıklıorm ama gerisi gelmio ve üstelik bir hata mesajıda gelmio öle kalıo :S yardım ederseniz sevinirim
slm arkadaşlar bende trabzonsporla bir lige başladım ama 2008 sezonu haziran 26 da tarihine gelince oyun kendi kendine kapanıyor hiç bir hatada vermiyor bi tane daha yeni kariye açtım yine aynı tarihte oyundan atıyor ilerleyemiyorum yardımcı olursanız sevinirim
O tarihi tatile alarak geçmeye çalış.
mrb arkadaşlar benim sorunum lig fikstürü ile ilgili 2008 yılında lige başlarken birden lig fikstürü kayboldu.Oyun devam edyor ama maç yapmadan sadece oyun ölesine ilerliyor.(v 8.02 ve türkçe masaüstü kurulu):(:( Yrdm ederseniz çok sevinirim.
selam arkadaşlar data editor programından türkiye ligindeki yabancı oyuncu sınırını kaldırabiliyor muyuz acaba?eğer öyle bir şey varsa lütfen cevaplarınızı bekliyorum...
saol dediklerin işime yaradı:icon_smile:
arkadaşLar database den edit yapcam ama Load dediğim zmn nedense hiç bişe gözükmüo :S bi yardım edin Lütfen !!
Arkadaşlar Turksportal Masaüstü 2008 v1.08 indirdim kurdum daha sonra ayarlardanC:\Program Files\Sports Interactive\ olarak gösterdım fakat oyuna basla dedıgımde Oyuna ait uygulama dosyası bulunamadı dıyor.. Nerde hata yapıyorum oyunumunum versiyonu 8.0 ondan mı Turksportal Masaüstü 2008 yaması çalışmıyor lütfen acil yardım edermisiniz?
Merhaba arkadaşlar;
Ben Etimesgut Şekerspor ile yeni bir sezona başladım, şükür bütün işler yolunda, transferler tam gaz gitti, takımı iyi kurdum ama ligde iki maç yaptıktan sonra 12 oyuncu seçilemez konumuna düştü. Neden acaba? Bu nasıl bir bug? Yoksa bug değilde başka bir şey mi? Şok oldum gerçekten, bu nedir?
arkadaşlar lütfen yardım edin maç farklı spiker farklı ilerlior!... ve bi türlü fm 08 den keyf alamıorum bunun sorunu nedir? kimse bilmior ve arkadaşlar böle bi sorun forma yazdıklarında kimse cvplamıor:(
Mrb ArkadaşLar Ben OyunDa 2012 ye Kadar geLdim Ve Bir sorunLa karşıLştım şimdiden yardımLarınız İçin tşq ederim
Hata : not well-formed ( invalid token ) at line 1 of last_saved_game.xml
Şimdiden Teşekkür ederim
Herkese sLm Bn Sorunum kayıtlı oyunu açarken resimdeki hatayı wermesi yardımcı olurmusnz?
http://img190.imageshack.us/img190/9073/adszmza.th.png
bir çözümü yok galiba.....
Football Manager 2008 is running dangerously low on memory.Please quit and free up some memory.
SONRADA
Football Manager 2008 has run out of memory and will now quit.
böyle diyor.
Aynen dediğin gibi yaptım ama olmadı yazın ben fm siz ne yaparım lütfen yardım edin aynı hata weriyor:icon_frown:Yardım edin lütfennnnnnnnnnnnnn
kardeşim kolay gelsin benim sorunum şu bir ek bütçeyi kullanamıyorum ve çok zengin bir kulüp olmama ragmen çalışan personelime ya da diğer almak istediğim pesronele istediği fiyatları veremiyorum bana bu konuda yardımcı olursan çok sevinirim yardımın için şimdiden teşekkürler..
ya benim çok zengin bir kulüp olmama rağmen personelime ya da diğer alacağım yeni personele istedikleri parayı veremiyorum finans süper olmasına rağmen bana bu konuda yardımcı olun arkadaşlar bana mesaj atarsanız sevinirim...
oyunda ana sayfada bütçen yazıyor onun altında loss/.............. yazıyor ordaki yazan rakamlar kırmızıysa zara dasın demektir öyle olunca veremezsin istedikleri parayı.zara dan kaçmak için gereksiz oyuncuları sat
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
[quote=blackeagle5899;1448486]Football Manager 2008 is running dangerously low on memory.Please quit and free up some memory.
SONRADA
Football Manager 2008 has run out of memory and will now quit.
böyle diyor.
Yardım Edinnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn FM 08 i özledimmmmmmm
Arkadaşlar Windows 7'de fm sorun yaratıyor mu?
ya ben anlamadım fm 2008 oyunu açıyorm ekran siyah denilenleri yapıyorum ama yok bişi olmuyor:Stam bi soruna yardım edebilecek var mı acaba:S:S:S
beyler ben windows vista kullanıyorum Türksportal Masaüstü'nü kullanmak istiyorum nasıl kullanabilirim
http://img91.imageshack.us/i/adszhky.png/ arkadaslar su hataya yardımcı olabilecek bi arkadas warsa sewinirim..
Resim ufak olduğundan birşey anlaşılmıyor.
Not well-formed(invalid token)at line1 of last_saved_game.xml
hatası ilşe karşılaşıyorum 2dir.
yukarlarda skinden yada forma falan eklemişseniz ondandır onların kaldırın gibi çözümler var ama ben oyuna hiç bir müdahale yapmadım herhangi bi sorunla karşılaşmamak için.
Fm09 teknik sorunlar bölümünde " Not well-formed(invalid token)at line1 of last_saved_game.xml" bu bölümde gizli dosyaları gösteri seçin. sonra settings klasörünü silin gibi bir öneri var. ama ben bahsettikleri yere giriyorum settings dosyası yok.
1.Settings dosyasını görebilmek için ne yapabilirim ?
2.Başka bir çözüm yolu var mı ?
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
bilader senin sorunun türkçe yamadan kaynaklanıyor. :0:
blader sende bizim gibi oyundan cıkar cıkmaz pc ni priğzden fişini çekip-arkadan düğmesine basıp yada rest atıp kapamısın.
fm09 için çözümü var ama fm08 olnı bende arıyorum ;)
.
.
.
Birleştirilen Mesaj:
"Not well-formed(invalid token)at line1 of last_saved_game.xml"
bu hata kac sayfadır dile getiriliyor ancak 1 kişi bile nasıl giderileceği hakkında bir yorum yapmamış.Bilen varsa lütfen yardımcı olsun...
fm09 için olan çözümü;
Çevirisinden size yarayacaklar:
Klasör seçeneklerinden gizli dosyaları ve klasörleri göster seçeneğini aktif hale getirin.
Sonra;
C:\Users\<User Name>\AppData\Roaming\Sports Interactive\Football Manager 2009\
kısmına gelin ve buradaki Settings klasörünü silin.
ne yazıkki fm08 kullanıyorum. x) [Marlon King için]
3.- 4. sınıfa gderken başladım fm ye şmdi 10.snfım daha önceden bu hatayı 1-2 kere aldım ama son 2 günde 2 kez aldım sabah uyanıp pc gecince gece 2-3 gibi cıkınca oyun ilerliyo biraz haliylede içinde bi ton ayar yapmıstım :/ antranör yolladım getirttim antreman programı yaptım tek tek =) transfer gözlemci raporları elime yeni geçtiydi flan filan =) yardım edin yaa
KAYITLI OYUN GİDERSE GİTSİN AMA Bİ DAHA BU SORUNU ALMAYIM LÜTFEN YARDIM EDİN !!
Windows 7 sorun yaratıyor.Sadece language dosyasını atacak şekilde anlatırmısınız türkçe programı açmadan.
Arkadaşlar ben çok güzel bir kariyer yapıyordum... Geçen gece oyunu kaydedip çıktım... Fakat daha sora oyunu açtığımda ilerleyemiyorum... Yani kayıtlı oyun açılıyor ama ''Devam'' tuşuna bastığımda kendi kendine çıkıyor oyundan... Türksportal Masaüstü de yüklü... Oyunu ben internetten indirmiştim... Silip yeniden kurdum fakat yine ilerleyemiyorum oyundan çıkıyor... Hata falanda vermiyor... Sizce neden olabilir yardım ederseniz sevinirim...
[quote=Memedov;948868]FM 2008 ile ilgili bir kaç tane benzer hata belirledik ve onların çözümlenmesi veya sorunlarınızı teşhis edip, çözmeniz için bilgilerle yardım etmek için bu başlığı aciyorum.
Baska sorunlariniz olur ise bu baslik altinda dile getirebilirsiniz.
Microsoft Windows Vista Post Installation
Oyunu çalıştırmak için Fm 2008 kısayolunu bulamıyorum?
Microsoft Windows Vista ve bu windows için oyunlar daha önceki Windows'lardan farklı bir yükleme ele alıyorlar. Oyun bilgisi Vista için yeni olan Oyun Explorerda depolanıyor.
Başlangıç menüsü veya masaüstündü herhangi bir oyun kısayolunun bulunmamamsı tamamen normaldir.
Fm 2008 kısayolunu bulmak için Oyun Explorerı çalıştırman gerekmektedir.
Çünkü, Vistanın çeşitli versiyonları var, Vista home, Premium, Ultimate gibi. Bu yüzden Oyun Explorerları farklı yerlerde bulunabilir.(Aynı zamanda Explorerın yeri klasik Başlangıç menüsü kullanıp kullanmadığınada dayanır)
Genelde Şöyledir.
-Başlat - oyunlar
-Başlat - bütün programlar - oyunlar - Oyun Explorer
Alternatif olarak Oyun explorerı böyle de araştırabilirsin:
-Başlat - Araştır - yaz" "
-"Oyun Explorerı" seçin eğer gözükürse ve o açılmalı.
Manuel olarakda Fm 2008i default olarak sisteminde nereye yüklediysen oradanda açabilirsin. O yerde
- C:/Program Files/Sports Interactive/Football Manager 2008/
Football manager 2008 klasörünün içerisinde "fm.exe" veya sadece "fm" dosyasını görebilirsin.
"Fm.exe" ye sağ tıkla ve çıkan menüden "kısayol oluştur"u seç,
Bu, "fm.exe ye kısayol" veya "kısayol fm" diye bir kısayol oluşturacak.
Bu dosyayı bilgisayarında istediğin yere koyabilirsin, mesela masaüstüne ve çift tıklayarak oyunu açabilirsin..
----------------------------------------------------------------
Oyunu kuramiyorum ve Windows XP 64bit kullanıyorum
Bu da bilinen bir problem. Eğer bu sorunu yaşıyorsun bu talimatları takip et.
- Bir adet kalıco dosya oluştur mesela, C:/FM2008
-CD deki bütün içeriği buraya kopyala
-Bu bitince Bu yere git.
- "C:/FM2008/Disk1/InstData/Windows/VM/"
-Burada "setup.exe" yi bulacaksın
-Sağ tıkla ve açılan menüden "özellikler"i seç.
-Bir pencere açılacak. "Uyumluluk"yi seç
-"Bu programı aşağıdaki için uyumluluk modunda çalıştır"ı seç ve "Windows Xp"yi seç, uygun seçeneklerden
------------------------------------------------
Oyun yükleniyor, ama sonra splash görüntüler geçmiyor.
Bu da yine ortak bir konu ve çoğu durumda graphic card sürücüleri güncellenerek çözülüyor.
Dxdiag sonuçlarına bakarak sürücünün tarihini görebilirsin.
Dxdiag analiz penceresi kişisel olmayan bilgisayar bilgilerini örneğin hangi sistemi kullandığın, ne kadar belleğin var
makinende hangi sürücüler var ve bunun gibi teknik bilgiler. Seninle veya bilgisayarla alakalı bize Herhangi bir kişisel bilgi sağlamaz.
Dxdiag.txt dosyasını alabilmek için bu aşamaları takip edin.
1. Başlangıcı seçin.
2. Çalıştırı seçin(Bu "araştırma kutusu" Vista için)
3. Kutuya "dxdiag" yazın.
4. "OK" veya "TAMAM"ı seçin.
Bu noktada dxdiag analis kutusu açılacak. Sistemi analiz ederken kısa bir süre alacak ve bu ilerleme barında gösterilecek.
Bu tamamlandığında, "Bütün bilgileri kaydet"i seçin ve bu bilgileri seçtiğiniz yere dxdiag.txt gibi bir dosyaya kaydetebilirsiniz.
Dosyayı makinede bi yere kaydein ki bu bilgileri tekrar oradan alabilesiniz.
İlgilendiğimiz bilgiler, grafik kartının sürücüsü, tarihi ve üreticisi.
Genel olarak grafik kartları ATI, Nvidia ve bütünleşik Intel çip setlilerden oluşuyor.
Bunların web siteleri son sürücü güncellemelerini size gösterecek ekran kartları için.
Download ATI Graphics Card Drivers
Download Intel Integrated Graphics Chipsets Drivers
Download Nvidia Drivers
Not: Dizüstü firmaları ekran kartları için kendi versiyonlarını kullanabiliyorlar. Eğer laptop kullanıyorsanız, üretici firmanın web sitesini gezerek sürücü güncellemelerini oradan takip edebilirsiniz tabii bunun için laptop model numarası gerekli olacak.
Lütfen sürücüyü nasıl güncelleyeceğinizi özel web sitelerdeki bilgileri takip ederek yapınız. Eğer gerçekten sıkışıp bir şey yapamadıysanız ve ne yaptığınızı bilmiyorsanız, lütfen bizlere dxdiag bilgilerini kopyala yapıştır yaparak bi başlık altında gönderiniz forumlarda tabii ki.
------------------------------------------
Oyun yükleniyor ama siyah ekran çıkıyor.
lütfen aşağıdaki başlığı takip edin.
------------------------------------------------------
Installer çalışmıyor ve/veya Java hatası alıyorum.
Bazı durumlarda Jacanın normal varsiyonunu sistemden silmeniz ve "Sun"dan Javanın son versiyonunu yüklemeniz tavsiye edilir. Nasıl yapılacağı aşağıda.
Silmek için,
1. Başlangıç menüsünü tıklayın
2. Özellikler sonra da Denetim masası
3. Program ekle-kaldırı çift tıklayın
4." Program ekle kaldırda" "Java runtime envirenment"ı bulana kadar tarayın
5. Kaldırmak için "uninstall"ı tıklayın
6.Kaldırmak için onay istediğinde tamamı tıklayın
Java Runtime Envirenment (JRE) yi yüklemek için
1. Sun's Java download sayfdasından javanın son sürümünü indirin
2. 2 kere tıklayarak inen dosyayı yükleyin ve bu işlemleri yapın.
Java SDK yı silmek
1.Eğer Java Sdk yüklüyse bu da bazı problemlere neden olabilir.
2. Bu durumda üstteki adımı yapın.
3. Yine Program ekle kaldırdan Javayla başlayan herşeyi kaldırın.
4.Bu şu demek, adım 1ile birleşmiş bu adımla artık hiç bir yüklü Java kalmamıştır
5.Artık FM2008 yüklemeyi deneyebilirsiniz.
Son Java SDKyı yüklemek.
Kemal Arkadasimiza Turkce ceviriden dolayi Tesekkur ederiz..[/
ben de hala devam eden bir java sorunu var.burada java ile yazılan herşeyi yaptım fakat oyun banamısın demedi.
Beyler dün otururken birden 2008 oynamak istedim.İndirdim oyunu herşey çok güzeldi baya bi oynadım kayıt ettim sonra oyun kendi kendine attı hiçbi hata felan vermdi oyundan attı çıktım bida girdim oyna giriyor ama devam et diyince atıyor tatile git yapıyorum yine atıyor yardımcı olabilecek varsa sevinirim.