Bu sefer taraftar arkasında olmayacak ama burayı atladınız...
Printable View
Kara bir Şubat ayını geride bıraktık sonunda.Şu ortadaki ki yanlışlar var ve bu yanlışlar neticesinde Avrupa Ligi'nden elendik ve lider girdiğimiz 2.ci yarıda rakibimizin 5 puan gerisine düştük.
Maç için konuşabileceğim nokta,Alex'in golüne hayran olduğumu belirtmek istiyorum.Geri kalan kısım ile ilgili konuşmak .. Kelimeler kifayetsiz kalıyor.
Ama şunu söyleyebilirim ki (lig için konuşacağım) kazanamadığımız 4 lig maçında da büyük şanssızlıklar yaşadık.Kaybetmememiz gereken puanları kaybettik.Ve inanıyorum ki bu takım kendi gibi oynadığında hiç tahmin edilmeyen yerlerden 3 puanla dönecektir.
Şimdi geride 11 lig maçı ve alınacak 33 puan var.Şampiyonluk için herşey Fenerbahçe'nin kendi elinde.Yeter ki futbolcular,teknik heyet ve yönetim buna inansın.11 puan geriden gelip şampiyon olmuştuk,bu yıl da daha iyisini yapabiliriz.
Aziz Yıldırım'ın istifası bir takımın şampiyonluğunu bile gölgeleyecek kadar önemli bir hareket oluyorsa bu, Aziz Başkan'ın Fenerbahçe ve Türk futbolu için ne kadar önemli bir isim olduğunu gösterir. Fenerbahçe'de Aziz Yıldırım ''ben bırakıyorum'' demediği sürece kolay kolay onu kimse yıkamaz. Aziz Yıldırım futbol harici tüm alanlarda bu kulübe çağ atlatmış bir başkandır. Futbolda da öyle medyanın abarttığı kadar büyük bir başarısızlık yok ama Aziz Yıldırım ve taraftarın omuzomuza vererek büyüttükleri maddi gücün tam manasıyla karşılığının alınamaması var. Dünyada ekonomisi en iyi 20 takım arasına giriyorsak Lyon'un Fransa'da ve Avrupa kupalarında yaptığını bizim de Türkiye'de ve Avrupa kupalarında yapmamız gerekirdi. Kendi ligini domine etmiş, her sezon şampiyonlar liginde gruplardan çıkmayı başarabilmiş, takımdan en önemli oyuncuları bile ayrılsa onları aratmayan bir takım. Örneğin; Tuncay mı gitti ? Hemen yeni bir Tuncay keşfedilmeliydi. Aurelio mu gitti ? Hemen yeni bir Aurelio bulunmalıydı. Gereksiz piyangolarla oyalanmaya hiç gerek yoktu. Yönetimin bir diğer yanlışına gelecek olursak; bir takımın teknik direktörü transfere ihtiyaç var diyorsa, transfere ihtiyaç olmasa dahi teknik direktörün isteği yerine getirilmelidir. Çünkü yarın bir başarısızlıkta yönetim Daum'a, ''Hoca niye Deniz sağ açık oynuyor?'' dediğinde; Daum çıkar der ki; ''Ben en kötü olasılıkları düşünürek(fazla sakat,cezalı oyuncular) ofansif bir oyuncu istedim. Siz isteğimi yerine getirdiniz mi ?'' Ha bana kalırsa devre arası acil transfer ihtiyacımız yoktu, bu kadar fazla sakatlık olmasa gayet durumu götürebilecek oyuncularımız vardı ama vurgulamak istediğim konu; teknik direktörün isteği konusudur.
Son 4 maçta kaybedilen 10 puana rağmen ben sezonu kapatmış kadar karamsar olunmasını anlamıyorum. Yeter ki taraftar, yönetim, takım tek güç olsun. Şampiyon olsak da olmasak da yanlışlar unutulmasın. Yani şampiyon olduğumuzda bizim alternatif oyuncumuz Selçuk olmasın, böyle bir maddi gücümüz varsa, ki var, Hamit olsun. Emre cezalı duruma düştüğünde onun bölgesinde Deniz olmasın, Nuri olsun. Önemli olan parayı başarıya dönüştürebilmek.
biz ,yani GS kaçıncı oluyor bu durumda ? :D :p
:n: ben sanırım... hatta sanmam, eminim :D Eğer Galatasaray şampiyoın olursa Aziz Yıldırım sırf gündem değiştirmek için olaylı bir şekilde basına yansıtarak önce istifa eder, sonra yandaşları olan taraftarları organize edip adına yürüyüşler, "geri dön" çağrıları düzenletir ve sonra da geri dönerek "kötü günler bitti, yeni Fenerbahçe ile 5 yıl üst üste TR ligini alacağız, Avrupada da kupa kaldıracağız" der :D Demek parayla mı?
Guiza'nın girdiği hiç bir pozisyona bariz gol olur denemediği için kırmızı kart çıkmadı heralde. :D
En güzel yorum bu oldu,o kadar konuşmaya gerek yok,tek cumle tamam,her şeyi özetledi El Bartonunki.
O zaman hakem Fenerbahçe seyircisinin etkisinde kaldı.
:D yaratıcı insanlar
tek temennimiz bu yönde zaten yillardir fakat aziz yildirim cok kibirli birisi yani birisi basarisizsin dedi mi asla kabullenmez ki kabullenmiyorda ben en iyisini bilirim diyor öyle baskanlik olmaz basarisizsan cikacaksin bunu kabul edeceksin ve düzeltmek icin ne gerekiyorsa yapacaksin ama kabullenmeyip deniz ve selcuk gibi adamlarida bu takimda tutarsan olacagi budur yarin öbür gün taraftari karsina alirsin sonun gelir hic istenmedik bir sekilde yuhalanarak istifaya cagirilarak ayrilmak zorunda kalirsin bu kulüpten..Quote:
Originally Posted by TR.CaPTaiN
fenerbahçe alt yapısından oyunu cıkaramıyo diyoruz golleri atan iskenderin geçmişine bakıyosun fenerbahçe alt yapısından.o cocuk sırıtır mı bizim kadroda bence sırıtmaz ondan daha yeteneksiz bi cok oyuncuyu barındırıyo kadromuz ama bizden daha çok biliyo sonuçta yönetenler...
Çok şey istiyorsun bence. :) Hamit yedek kalmaya mı gelecek?
Ben Fenerbahçeli yöneticinin Alex'in kırmızı kartına verdiği tepkiyi hayretler içinde izledim. 5 yaşındaki çocuğa göstersen pozisyonu gece rüyasına girer. Yolda birine öyle vursan cinayet sebebidir. Bi de hakeme yükleniyor art niyetli diye. İnsan üzülüyor böyle şeylere. O adam değil de tek sen mi adamsın? Bu adamın çoluk çocuğu namusu yok mu? Maç sonrası heyacanla söylenen sözlermiş, bu palavrayı bıraksınlar artık. Bir insan neyse odur her zaman. Bir insan ağzından bir söz kaçırıyorsa heyecanla, o kişi bir gün sonra özür diler, kusura bakmasın der. Ama o sözleri söyleyen yönetici kesinlike bunu yapacak biri değil. Ben o hakemin abim olduğunu düşündüm, gerçekten çok canımı sıktı bu sözler. İnsan futboldan da, futbol topundan da, çim sahasından da nefret ediyor böyle kişilerin yönetici olduğunu görünce. Bu kişi bir futbol takımına ne verebilir ve futbola neler kaybettirebilir bir düşünelim. Yazık tek kelimeyle, yazık!
Benim bahsettiğim kısım işin teknik direktör kısmı değil; yönetim kısmı. Yani sen yönetim olarak alırsın kaliteli oyuncuları gerisini teknik direktöre bırakırsın. As takımınla çıkmadığın maçlarda Bursa kupa maçındaki duruma düşmezsin. Kadroda 18'deki oyuncuların kalitesi ne kadar birbirine yakın olursa başarıya o kadar yakın oluruz.
Bence tüm yükü altyapı oyuncularına bu şekilde yüklemek yanlış olur. Örneğin; Emre oynamadığında Gökay'a formayı kolay kolay hiçbir teknik direktör veremez. Alt yapı oyuncularına belirli bir refah düzeyine ulaştıktan sonra forma vermek daha mantıklı geliyor. 18-20 tane birbirine kalite olarak yakın oyuncular bulundurup, bir-iki tane de altyapı oyuncusunu onlara ekleyip, işleri tamamen yoluna koyduktan sonra onlara da yavaş yavaş şans vermek daha iyi olur diye düşünüyorum.
Gerçekten dinlemedinmi :D Oda Aynı şeyi söyledi :D
Şu şekilde :
Erdoğan ARIKAN - Hakan Şüküre Soruyor Güiza'nın pozisyonu mutlak gol şansından
ötürü kırmızı kart değilmi sence?
Hakan ŞÜKÜR: Hakemler Güiza'nın
kaçırdığı golleri göz önüne alarak güizanın oldugu bir pozisyonda
mutlak gol şansı yok demiş olabilir
Üzülerek söylüyorum ama kalplerimiz bir Hakan Şükür ile heralde. ıyyyyk.
El Barto nun bunu söylemesi normal de Hakan gibi bir futboluna mal olmuş bir kaliteye yakışmamış bu açıklama...Bizden bundan komedi çıkarıyoruz ya helal olsun...Kral tökezledi gülün gülün...
Espri yaptı söylerkende ciddi degildi bunuda alıp alıp geçmeyin...