Bilica'ya bak İbrahim Kaş'ın kulağını çekiyor, Toraman'ın saçını çekiyor, penaltı noktasını eşeliyor sarı kartla bitiriyor maçı. :)
Printable View
Bilica'ya bak İbrahim Kaş'ın kulağını çekiyor, Toraman'ın saçını çekiyor, penaltı noktasını eşeliyor sarı kartla bitiriyor maçı. :)
Agrasif değil, rahatım, Lugano'nun pozisyonu verilmediğinde dua etmeye başlamıştım Beşiktaş gol bulsun da, maçtan sonra hakem sebebiyle Fenerbahçe kazandı yorumları yapılmasın diye çünkü böyle olacağı belliydi, tebrik etme gibi bir huyumuz yok çoğumuzda.
Sonra hakem penaltıyı verdi, Beşiktaş atamadı, hakem hata yapmıştır ama hatanın en büyüğü hakemde değildir.
Son mesajıma gelirsek, Kayseri o dönemde kazanırken ses çıkarmayıp, hatta penaltıydı deyip, sonra aynı hareket burada olduğunda tersi söylenirse, ben de geçmişi hatırlatırım.
Hatayı hatayla düzeltmenin de çok yanlış olduğunu düşünürüm, bunu da savunmam.:)
O kadar emek sonunda bumudur yani :)
ilk bir tebrik et hiç değilse bir spor sever olarak çoğu insan futbol oynamayı bilmiyor ama eleştiremeye üstlerine yok helal olsun, gerçekden bir galibiyet Bilica'nın penatlatıyı eşelemesine bile neden gösterilmiş beh beh. :)
Tebrikler Since 1907 !
Serkan'ım Kanaltürk'te tekrarı var bak seyret Mehmet İbrahim'i çekiyor. :DQuote:
Aynı şekilde Yine İbrahim Kaş'ın Mehmet Topuz'u yaka paça yere indirmesindende bahsetmiyor.
Bu konuda gol olur.Maçtaki kırmızı kart sayısından daha fazla cezalı çıkar birdahaki sabaha kadar.
Öbür Serkan'a dedin ama şunu mu diyelim, utanıyoruz, Fenerbahçeli olduğumuz için çok pişmanız, dilekçe yazıp 3 puan bizden alınıp Beşiktaş'a verilsin, hatta maç istatistikleri de ters çevrilsin, net pozisyonlara Beşiktaş girmiş olsun, hatta Beşiktaş'ın elinden şampiyonluk alınmıştır, vs, vs...
Size tebrik etmek zor geliyor, hakem hata yapmasa da maçı Beşiktaş kazanamayacktı gerçeğini kabullenmek zor geliyor (ilk maçı biz hakem hatasıyla kaybetmiştik ama çoğu Fenerbahçeli hatalardan çok takımın haketmediğini konuşuyordu yenilgiye bahane aramak yerine) siz isteyin, ben bunları da derim yahu.:)
Bilica'nın yaptığı ben o an sinir ile karşı tribünden gördüm. Hakem nasıl görmemiş. Böyle rezillik olmaz. Kesinlikle Fenerbahçe yönetimi Bilica'ya yaptırım uygulamalı.
Onu en başta söyledim Serkan zaten. Beşiktaş'ın bir penaltı posizyonu var başka bir şey yok. :) 9 savunmacıyla nasıl kazanabilirdi ki zaten?
Neyse ya, en iyisi foruma girmemek galip geldikten sonra derbilerde, mutalaka ve mutlaka sonucu hakeme bağlayanlar oluyor, benim de kırdıklarım varsa mesajlarımla özür dilerim, derbinin keyfi kaçmasın, kalın sağlıcakla.:)
Hakem hatası varsa, hakeme bağLayacağız tabi ki. Bu zamana kadar sonucuna hakemin etki etmediği bir maç göster, bende sana çıkıp heLaL oLsun, aferin diyeyim.İLk yarı da ki maçta da biz hakemin hataLı kararLarı sayesinde maçta üstünLük kurup, goL buLmuştuk. Ne bekLiyorsun ki ? Şak şak şak Yaşasın Fenerbahçe mi diyeLim ?
Şu forumda Beğen seçeneği olsa, Serkan abinin tüm yorumlarını beğencem de yok ki.. Hepsinin altına imzamı atıyorum..
Şak şak şak yaşasın Fenerbahçe demenizi beklemiyoruz ki biz. Bizede ilk maçta karşı hatalar yapıldı. Fakat çıktık zaten iyi oynamadık dedik,kazanmayı haketmedik deyip tebrik ettik.
Sizler sanki muhteşem oynamışsınız,fakat hakem yüzünden maçı kaybetmiş gibi konuşuyorsunuz abicim.
Kurala göre Bilica'nın eşelemesi yüzünden sarı kart görmesi gerekiyormuş.
Ben ne dedim ? Bende iLk maçta hakem bizim lehimize kararLar verdi demi dedim. ? Ben iyi oynadık diyormuyum, ya da başka bir Beşiktaş taraftarı iyi oynadık diyormu ? O zaman neyi anLatmak istiyorsun onu anLamadım ben. Tekrar diyorum, siz Beşiktaş ın oyununu sorguLayacağınıza, kendi sahasında, hücuma çıkmakta zorLanan bir takıma karşı sadece 3 tane pozisyon buLmanızı sorguLayın. Biz zaten sezon başından beri memnun değiLiz takımın oyunundan ama sizinde çok iyi oynamadan kazanmanıza rağmen ki bu doğaL bir durumdur, BarceLona gibi oynuyormuş edaLarınızı da anLayamıyorum.
Arkadaşlar benim takımım iyi oynamamış hiç pozisyonu olmamış olabilir ama, verilmeyen penaltıyı, atılmayan Bilica'yı, ofsayt diye kesilen pozisyonlarımızı konuşmayacak mıyız?
Lugano'nun penaltısını verse, diğer penaltı pozisyonunda Bilica'yı atsa bu penaltı da gol olsa Beşiktaş 2-1 önde olsa Fenerbahçe 10 kişi kalsa.
Bu senaryoların sonu gelmez denebilir ama kabaca böyle olması gerekiyordu durumun ama olmadı. Neden olmadı? Hakem yüzünden. Konuşacağım tabii.
Bunda sorgulayacak birşey yok ama farkındaysan. 9 savunma ile oynayan bir takıma karşı nasıl hucüm yapabilirsin ki, değil mi?.
Ortada bir gerçek varsa bu maçı sizden daha çok hakettiğimizdir bana göre. 3 pozisyonumuz var,farkı yaratıp golüde atmışız.
Bizim çok sorgulanacak birşeyimiz yok yani, bizim takımdan beklenen zaten bu iyi defans yapıp gol atılması.
Maçın devre arasında yazdığım yorumdan bir bölüm... Az kalsın korktuğum başıma geliyordu... Hücum ederken kaptırdığımız bir top ve üç-beş pas sonra "Bilica'nın engin ve zengin katkısıyla" kalemizde bir penaltıya dönüştü...
Gerçekten de; BEŞİKTAŞ'tan DEĞİL, BİREYSEL HATALARDAN KORKUYORDUM... Nasıl korkmam ki? Stoperin BİLİCA, santrforun ise GUİZA ise korkmamak için hissiz olmak lazım... (Şu günlerde şeytan kulağına kurşun ama buna kaleci Volkan'ı da ekleyin...)
Hakem mevzuuna gelince... Tipik bir Türk hakem sendromu... Önce sahaya çıktığında "mesaj" vermeye çalışıyor, sonra verdiği kararların altında eziliyor... Toparlamaya çalıştıkça dağıtıyor... Bundan aylar önce "Türkiye'de hakem-makem yok... Yapamıyorlar işte... Beceremiyorlar işte... Yabancı hakemse yabancı hakem... Bir çözüm bulunsun artık" diye yazdığımda az kalsın bu forumda linç edilecektim... (Mecazen konuşuyorum elbette...Yani epey tepki aldım...) Aynı görüşteyim... Bu ülkede hakem-makem yok... Yan hakem hiç yok... Bugün yine Guiza'nın net bir pozisyonu ve aynı şekilde İbrahim Üzülmez'in bir pozisyonu offsayt gerekçesiyle kesildi... Ama şu-şu-şu karar diye tek tek saymak yerine, oyun geneline baktığımızda verdiği kararlarla asıl OYNAMAK İSTEYEN TAKIMI ince ince doğradı... Her hücumumuzda "dört elle" savunulduk, çekildik, itildik... Hiçbirine çalınmadı, çalınmıyor diye bir sonraki ofansımızda daha şiddetli çekildik... Hakem dağıldıkça dağıldı, avantaj kuralını saçma sapan yerlerde uyguladı, uygulanacak yerlerde es geçti ve oyunu durdurdu...Yani maçın altında kaldı... Malesef ülkemizde bu kadarı yetişiyor... Diyeceksiniz ki; yabancılar çok mu iyi? Elbette değil, ama bazen iyileri çıkıyor... Bizde o da yok... En azından nabza göre şerbet vermezler ve standardı skorborda göre belirlemezler...
Bende bir mutlulukla girdim, dedim güzel güzel yorumlar yapayım. Takımım bir DERBİ daha kazanmış ama tüm hevesim kursağımda kaldı...
Diyeceğim odur ki, evet bu maç beşiktaşın hakkıydı, hakem düzgün yönetse sanırım tarihi bir fark olurdu. Şanslıyız ki hakem hep hep bizi tuttu, her pozisyonda bizi korudu, bizde güç bela karambole çektiğimiz ilk ve tek şutta golü bulduk. Kazandık mutluyuz;;)
Yazmayacağım diyorum duramıyorum, ilk yarı dakika 20-30 arası, hakem ofsayt bayrağını kaldırıyor, düdük çalıyor, İsmail durmayıp topu sürüyor, sonra da kaleye vuruyor. Nedir cezası sarı kart. Peki İsmail bu sarıyı görse ne olacak, 2 sarıdan kırmızı, daha ilk yarıda, Fenerbahçe maçın hakimiyken.
Ama bu pozisyon konuşulmaz, neden çünkü bugün Beşiktaş mağdur olmayı konuşmak prim yapıyor, reyting yapıyor, bu nedenle gündeme bile gelmez Fenerbahçe aleyhine yapılanlar, çünkü Fenerbahçe zaten kazanmış.
Fenerbahçelilerin haricinde bugün futbolla ilgilenen herkesin, Fenerbahçe'nin kaybetmesini beklediği ortamda da, zaten İsmail'in pozisyonunun konuşulmasını beklemek de hayalcilik olur, özetleri izlemedim, belki almamıştır bile Lig Tv özetlere, o derece konuşulmaz yani.
Hayatımda iLk defa bir derbi maçı bittikten sonra sakin durumda iken, hiçbirşey oLmamış edaLarında takıLırken, aman be bana ne ne güzeL oh, sezon bitti, kim şampiyon oLursa oLsun, biz kaçıncı oLursak oLaLım farketmez havaLarında takıLırken senin forumda ki yazıLarından doLayı acayip tahrik oLdum Serkancım nedense :) YeniLginin stresini şimdi şimdi yeniden yaşamaya başLadım , bende kaçsam iyi oLacak gaLiba :)
Neyse uzatmaya gerek yok tebrik ederiz Fenerbahçe'yi.
O zaman şöyle devam edelim, ligde son 21 derbi maçta 16. galibiyete ulaştık. Kupa maçları olmasa neredeyse derbi kaybetmeyeceğiz.:D Bu sene kupayı alırsak belki bu lanet de ortadan kalkar, orada da yenilmeyiz.
Bir takım büyük maçlarda bu kadar başarı sağlarken, hala durumun bu olması ise düşündürücü, Bursa'ya 2-0'dan maçı evimizde vermeseydik, onların da havaya girip, şampiyonluğu telaffüz etmelerini engelleyebilirdik. Şimdi Galatasaray haftaya kazansın diye bekleyeceğiz.
Bana Bilica'yı ve Emre'yi savunmayın da, Fenerbahçe Barcelona gibi oynuyor deyin. Onu tartışabiliriz. Ama Bilica ve Emre tartışılamaz.
Ah ah Bursa maçında o 3.golü yemiyecektik... Şimdi ipler Bursa'nın elinde. Bu zafer ile Şampiyonlar Ligini garantiledik.
Benden yana bir sıkıntı yok abi, sıkıntım var da, bunlarla alakalı değil.:D Sevinçle deşarj olamayınca, böyle deşarj olmak istiyor bünye demek ki, engel olamıyorum kendime.:D
Bu arada, ne kadar uygulanabilir bilmiyorum ama;
Tabii böyle bir sonuç çıkmaz, Fenerbahçe'nin skoru tescil edilir.Quote:
bir futbolcu oyun kuralları haricinde rakip takıma dezavantaj sağlayacak şekilde 'oyun alanının, kale direklerinin, korner bayraklarının veya topun' herhangi bir kısmında değişiklik yaparsa ve hakem bu futbolcuyu gerektiği anda cezalandıramamış ve futbolcunun yaptığı değişiklik onarılmamışsa, bu futbolcunun takımı hükmen yenik sayılır.
Edit: futbol kuralları usül kitapçığının 17. maddesinin c bendi 3. fıkrası imiş. ekşisözlükten alıntıdır...
Bu nasıl derbi ya çirkilikler hiç eksik olmuyor.
Hakemler berbat,oyuncular birbirinden terbiyesiz nasıl iştir anlamadım.
Bilicanın yaptığı nedir ya nasıl bir mantık seni ona yapmaya iten be adam.Birde yer aldığı kulübe bakın sözde bu ülkenin en büyüğüyüz diyor daha bir oyuncusuna sahip çıkamıyordisipline edemiyor.Lugano,Emre bir başka çirkef.Volkan milli takımın kalesini de koruyor ama hala sanki amatörde gbi.Penaltıyı kurtarıyor yaptığına bak vallaha ben utandım ya.
topun altına çim koydular.Quote:
futbolcunun yaptığı değişiklik onarılmamışsa
Benim yeni yapıLacak evimde kazı çaLışmaLarı oLacak. BiLica ya günLüğü neyse verip, çaLıştırmayı düşünüyorum :D
Bilica seneye yollanmalı bence..Daha iyi bir stoper almalı Fenerbahçe.. :) Ayrıca Aygün konuşacak fazla bir şey yok skor açık ve net hakeminde ne olduğu belli yani gerek yok fazla konuşmaya..Duyduğuma göre BJK'nin bu maçta istemediği bir hakemmiş H.Göçek.. :)
Fenerbahçe özellikle Gökhan'ın ve Bilica'nın fedakarlığı ile maça ideal kadrosuyla çıktı. Daum belki Özer yerine Vederson'la başlayıp sol kanadı defansif olarak daha sağlam tutmak isteyebilir diye düşünüyordum ama muhtemelen Daum, Mustafa Denizli'nin defansif bir kadro çıkaracağını düşünüp hücumda daha organizatör bir oyuncu olan Özer'i değerlendirmiş.
Beşiktaş'ın kadrosunu gördüğümde bu maçta duran toplardan başka gol yemeyiz diye düşünmüştüm ve Beşiktaş duran toplar haricinde etkili olamadı. Alex'in golü Denizli'nin bütün planlarını alt üst etti. Ortasahada Alex markajı için ekstra bir oyuncu olan Toraman'ın ilk amacı Alex'i tutmak değil hücum yapmak olmak zorundaydı. Beşiktaş'ta Tello ve Bobo haricinde ofansif bir oyuncu yoktu.
Özellikle ilk 55 dakika maçın tamamen hakimi olan, 3-4 net pozisyonu olan taraftık. Son yarım saat civarında Beşiktaş daha etkili gibi gözükse de bu yalancı baskıydı. Yalancı baskı diyorum çünkü kalemizde pozisyon yoktu. Değerlendiremediğimiz pozisyonlar bize pahalıya patlayabilirdi.
Maçta penaltı kurtaran Volkan maçın yıldızı seçilebilir, çok güzel bir gol atan Alex maçın yıldızı seçilebilir ama benim en çok dikkatimi çeken nokta Özer'in Alex'e hazırladığı 2 tane net pozisyon. Oyun zekası çok yüksek bir oyuncu; ayağındaki platin alınmış, fizik olarak tamamen hazır, özgüveni tekrar oturmuş Özer'i dört gözle bekliyorum. Gökhan hem ilerde hem geride muhteşemdi, büyük fedakarlık yaptı ve görevini yerine getirdi. Fenerbahçe'de görevini yapmadı, sırıttı, kötüydü diyebileceğimiz oyuncu yoktu ama Mehmet'in Üzülmez karşısında daha etkili olmasını beklerdim ama daha çok karşılıklı didişme yolunu seçtiler, işi biraz güreşe çevirdiler.
Hakeme gelince; kötü bir yönetim sergiledi. Lugano'nun pozisyonunda Lugano'nun eline çarpmaması için Lugano'nun kolunun olmaması gerekirdi ama yine de çalınsa hakem niye çaldı diye yerden yere vurulmazdı. Bilica'nın pozisyonunda Uğur pozisyonu ıskaladı Bilica dengesini sağlayamayıp Uğur'un üzerine düştü. Bu pozisyonda ben penaltı olduğunu düşünmüyorum. Tamamen bir önceki pozisyonun etkisinde kaldı. Bilica'nın penaltı noktasıyla uğraşması doğru değildi de o hareketin maçın önüne geçmesini anlamak mümkün değil. Bobo ve hakem farketmez penaltı noktasının durumunu, sonra penaltıyı bir kullanır; Beckham'ın Türkiye maçında stadın dışına attığı gibi dengesiz bir şekilde gider top ve deriz ki bak Bilica bunu yaptı ondan şu oldu bu oldu. Yahu önce o noktayı düzeltiyorlar, ardından Bobo topu köşeye vuruyor ve Volkan köşeden alıyor topu. Bilica'nın yaptığı etik değil denilir tamamdır da maçın sonucuna etki etti demek komik oluyor. Gelelim kartlarına; Volkan'ın sevincine neden kart verdi anlamak münkün değil. Formasını mı çıkardı ? Tribünlere koşup tel örgülere mi atladı ? Ne yaptı yani ? Vederson yıllardır bu ülkede, muhtemelen Türkçe biliyodur ama ani bir sinirle insan sonradan öğrendiği dilde küfür etmez. Anadilinde eder. Bu adamın anadili nedir ? Portekizce. Ya benim tahminim yanlış ya da yan hakem Portekizce biliyor. Ernst'in kartı doğruydu. Maç içinde iki takım adına da gösterilmeyen sarılar vardı. Bilica'ya 2. sarı kart üzerine senaryolar yazılmış. Bir senaryo da 20. dakikada sarı kart gören İsmail'in bu kartından kısa bir süre sonra düdük çaldıktan sonra topa vurması üzerine 2. sarı görmesi üzerine yazalım. Durum nasıl olur ? Bir de şimdi tvde gördüğüm Tello'nun yumruğu var, son dakikalarda.
Bu sonuçla birlikte Beşiktaş'ı tamamen yarış dışında bırakmış olup, Bursa'yı takibe devam ediyoruz. Geçen sene lig bir garipti ama bu sene daha da bir garip. Önümüzdeki hafta Galatasaray gol yerse üzüleceğim, daha nasıl bir ilginçlik olabilir ki ? Umarım Bursa o maçta bir kazaya uğrar ve biz de Daum üzerinden prim yapmaya çalışan Yılmaz Vural'ın takımına takılmadan koltuğu alırız.
Tebrikler Fenerbahçe'm. Fener gol gol gol şampiyonluk geliyor.