Peki ikisininde mi elenmesi gerekiyor?
Ajax berabere Celtic yeniliyor.Bu açıdanda şanslı Fb.
Bu gönderilecekler kamptan sonra takımda daha işi ne ? altyapıdaki gençlerimiz şu gereksizlerden daha çok mücadele ederlerdi
Skordan tabikki bende mutluyum mucize bir skor
Sakatlıklar gerçekten çok can sıkıcı o konuda aykut hoca şanssız ama suçlu bu takımın mücadelesi nerede ?
Celtic ile bir işimiz yok.Zenit diğer beklediğimiz takım.
Aykut Kocaman'a soru sordular Kazım'ın kartı hakkında ne yorum yapacaksınız diye o da daha spiker sözünü tamamlamadan sert bi şekilde yorum yapmaya bile gerek yok onun yorumunu içeride yapıcaz biz dedi, göndericekler heralde Kazım'ı...
Bak kendin diyorsun bu adamlarla bu iş olmaz diye sonra Aykut hoca suçlu bu takımın mücadelesi nerde diyorsun..
Bu adamlarla olmayacağını Aykut hoca'da biliyor ve bekliyor gelecek transferlerle gidecek oyuncuları o yüzden adı şampiyonlar ligi olan ama hazırlık maçından farkı olmayan şu maç için bu kadar yermeye gerek yok takımımız.
Ben aykut hocayı bunları sahaya cıkarmakla sucluyorum bir öndere nasıl 90 dk sabredebiliyor alxle gokhana 70 dkka nasıl sabredebiliyor ?
Madem farklı bir hoca göstersin farkını Daumdan ne farkı var suan ?????
Çok gerilmiş burası bir espriyi kaldıracak halde değil. Ucuz kurtuldu Fenerbahçe. ŞS turu geçer. . .
Alex'den twitter'a açıklama geldi:
Quote:
Performans iyi degil,ama 2-2 avantaj.hafta gelecek daha var.
Sahada yer alan ilk 11 : Volkan Demirel, Önder, Bilica, Bekir, Andre Santos, Kazım, Cristian, Emre, Stoch, Alex, Gökhan Ünal.
Yedeklerimiz : Kim vardı bir söylesene bana ; Semih , Deivid , Dia , Selçuk..
Deivid istenmeyen adam Dia 2 idmana ya çıktı ya çıkmadı.Sahadaki 6 oyuncunun ilk 11 de yer alma olasılığının imkanı yok sakatlar düzelince ;)
Eeee o zaman Aykut Hoca ne yapsın..Sahaya inip topmu oynasın ?
Sergen maçtan önce de saçmalıyordu, futbol genelde sahada oynanan bir oyundur dedi... Rıdvan da garip, maç bitmiş, maçta her şey vardı pozisyon goller kartlar, adam yoruma suni çim diye başladı.
Şu Sergen hakkında yazsam acaba silinirmi mesajlarım ?
Boş konuşuyosun Sergen,Programdan erken çık git kumarını oyna yarın İngiltere koşusu var onlar hakkında dersini çalış.
Sergen resmen önceden Alexle tartıştıgı için onu yermeye çalışıyor
Ama sonradan toparladı ve doğru şeyler de söyledi. (Sergen...)
-Önder, Bilica, Deivid, Christian... Bunlar Fenerbahçenin oyuncusu değil. Aykut Kocaman'da zamanla bunlarla yolları ayıracaktır ama benim korkum, o bunlarla yolları ayırmadan onunla yolların ayrılması..." Sergen'in söyledikleri...
İlk resmi maçta genç oyuncuları direkt ilk 11'e monte etmek ne kadar doğru? Bu oyuncular 20-25'er dakikalıkl zamanlarla şans bularak A Takıma alışması gereken oyuncular.Gençler gençler diye tutturmuşuz gidiyor.Aykut Kocaman Okan'la Gökay'la ilk 11'e başlasa bugün herkes yerden yere vururdu Aykut Kocaman'ı Şampiyonlar Ligi'nde bir maça bu oyuncularla başlanır mı diye? Merak etmeyin bu oyuncular bu yıl Fenerbahçe'nin kadrosundalar ve Gökay da Okan da yeterince şans bulacaktır.
Yani seegen kim alex kim tartısmaya bile gerek yok
Alex-Sergen tartışması ne hatırlayamadım birisi bi bahsedebilir mi?
Bu maçta emin ol cıkarsa şu gençleri ilk 11 ben eleştirmezdim Aykut kocamanı, çoğu insanda önder yerine okanı sahada gormek ısterdı bundan eminim
Ben diyim bizim takımdan bu senede bi yol olmaz.
Sergen kafasına göre Alex'i kötülemeye çalışıyordu.Alex'de o zamanlar Brezilya milli takımında 10 numara giyiyordu aynı zamanda kaptandı yanılmıyorsam ben Brezilya kaptanıyım Fenerbahçenin oyuncusuyum Sergen ne yapıyor acaba gibisinden bi ince dokundurmuştu..Sergende o sene saçma sapan bir takımda şişiyordu iyice.
Edit : Rasant'da anlatmış gerçi..
Önemli değil :)
Sezona başlarken tam kadro olsaydık, gönderilecek oyuncular konusunda bu kadar beklenmezdi. Şu aşamada eldeki vasat oyuncuları gönderip gençlerle çıkacak durumda değiliz, bunu yaparsa Aykut Kocaman, bu şekilde maç bitse daha fazla eleştirilecekti. 2. maç için Lugao, Gökhan ve Mehmet'in oynama ihtimali olursa, bazı oyuncuların bieti kesilebilir.
Defansta Önder'i görünce zaten kendimi kaybettim, daha maç başlamadan verilecek pozisyonlara kendimi hazırlamıştım, ilk devre olumlu 1 tane hareketini göremedim, ahh be Aykut Hoca, biz sana güveniyoruz sen de Okan'a güvensen.
Sağ kanada mutlaka transfer lazım derken gereksiz diyenler de vardı tabi ama görüldü ki Kazım'a güvenilip 1 sezon boyunca iyi performans sergilemesi beklenemez. Deivid zaten derhal gönderilmeli, bu nedenle bir an önce Dia'nın hazır olup takıma girmesini bekliyorum, 2. maç umarım 11'de başlar.
Lugano olmadığında savunma sıkıntı yaşıyor, Bilica gönderilip, Bilica'dan daha kaliteli ama yedek kalmayı sorun etmeyecek bir stoper gerekiyor. Lugano olduğunda yanındaki zaten fazla sırıtmıyor.
14-15 oyuncu ile sezon başı kampı geçti, kötü oynanan 2 maç, sonra maçın büyük bölümünde 10 kişi oynanan Galatasaray maçı, sezon başı yorgunluğu da katarsak, oynayan oyuncuların formsuz olsa da kalitesiyle işi götürecek oyuncular olmaması bu oyunu ortaya çıkardı. Hocanın işi zor ama şu gereksizleri artık takımdan gönderse bir an önce, transfer yapılmış kadar sevineceğim.
Stoch'a ayrı bir parantez açmak lazım, gerçi savunmaya bazı zamanlar çok destek vermediğinden sol kanadı rakip çok iyi kullandı ama yine de sahada Fenerbahçe adına en iyilerden biriydi. Artık senelerdir öyle hale gelmişiz ki, Stoch top sürerken bile seviniyorum nedense.:D Çok faydalı olacak bu takıma, eğer istikrar sorunu yaşamazsa.
Volkan ve Emre de vasatın üstünde olan oyunculardı bugün. Aykut Kocaman'a tek söyleyeceğimiz söz, takımda senelerdir tıkanıklık yaratanları hala oynatıyor olmasına laf edebiliriz. Ama başta da dediğim gibi takım 20-25 kişi ile başlayabilseydi kampa, eminim 3-4 oyuncu ile çoktan yollar ayrılırdı. Transfer sezonu kapanmadan bazı oyuncular gitmeli, yerli takviyesi yapılmalı.
2. maç için skor iyi, umuyorum ki Gökhan, Lugano ve Dia ilk 11'e girecek, Mehmet kulübede olacak ve daha derli toplu bir maçta galibiyet alarak çıkacağız
Kötü bir takıma genç oyuncuları koymak çok büyük kumardır; o çocukları ateşe atmaktır. Gençleri kazanmak ve takıma monte etmek için önce iyi ve kazanma alışkanlığı edinmiş bir takım kurmak gerek... Kazanma kültürü olan takım bir şekilde kazanır. 10 kişi bile kalsa... İşte bir genç oyuncuyu, sanki 10 kişi başlayacakmışız anlayışıyla 11. oyuncu olarak sahaya sürersiniz ve o oyuncuyu en kötü ihtimalle takım sırtında taşır. O oyuncuda potansiyel varsa zaten o da en kısa sürede takımın bir parçası olur. Ama kötü bir takıma, ruhsuz bir takıma gençleri direk koymak o çocuklar adına büyük risktir.
Ya benım aykut kocamana tek lafım önderden dolayı ve geç transfer özellikle gidecekler açısından.
Lugano,Gökhan Gönül,Özer,Mehmet Topuz gibi oyuncular kampın başından bu yana takımla birlikte çalışabilselerdi en azından gereksiz futbolcularla yolları ayırabilirdik.
Ben de Önder Turacı'nın,Bilica'nın,Baroni'nin hala bu takımda olmasına dayanamıyorum.
Umarım en kötü ihtimalle bu sakat 4 futbolcunun en az 3'ü oynayabilecek hale gelirde Play-Off turuna kadar birkaç futbolcu ile yolları ayırıp daha iyi alternatif olabilecek futbolcular alabiliriz.
Young Boys maça ev sahibi olmanın verdiği avantaj ve getirdiği hırsla çok hızlı başladı.F.Bahçe neye uğradığını şaşırmıştı ki ilk çıktıkları pozisyonda golü buldular.Stoch soldan içe katettiği anda kendi bölgesi boşaldı.O boşalan bölgeye çok iyi giren Emre kendini unutturdu ve golü yaptı.Bu golle F.Bahçe'nin rahatladığını rakibin demorolize olacağını düşünüyordum ama yanıldım.Young Boys gol için herşeyi yaptı.Sağdan,soldan,göbekten;heryerden saldırdılar.İkiye bir,sıfıra inme,göbekten kısa pasla savunmayı delme,uzun şut.Bütün bu hücum varyasyonlarını gerçekleştirdiler.Neticesinde de golü buldular.Bu golden sonrada durmak bilmediler.Öne geçmek adına yine herşeyi yaptılar.Ancak bir türlü başarılı olamadılar.İlk yarının sonlarında F.Bahçe ikinci kez çıktı ve yine golü buldu.Stoch önce Gökhan Ünal'ı uzun pasla çok iyi kaçırdı.Gökhan yapması gerekeni yapıp topu tuttu,daha sonra pası verip koşusuna devam eden Stoch'u gördü.Stoch çok net bir vuruşla F.Bahçe'yi tekrar öne geçirdi ve ilk yarının skorunu tayin etti.
Young Boys'un arzulu oyunundan,hücum varyasyonlarından bahsediyoruz ama bunda F.Bahçe savunmasının katkısınında çok büyük olduğunu unutmayalım.İlk yarı boyunca geri dörtlü ve önlerinde ki ikili adeta yokları oynadılar.Bilica ve özellikle Bekir sürekli yerlerini kaybettiler.Young Boys'un ilk golünde Bekir bölgesini bırakıp sağ tarafa gidiyor.Yerini boşaltıp oraya gidiyorsan ortayı açtırmayacaksın ama Bienvenu iki fake yaptı Bekir yerde.Yine Bekir'in sarı kart gördüğü pozisyon; Degen sağ taraftan kaptırmış geliyor.Bekir yine yerini boşaltıp bir bek gibi ona müdahale etmeye çalışıyor.Önder ve Santos ne savunmada ne de hücumda hiçbirşey yapmadılar.Cristian ve Emre'de dinamik Young Boys orta sahasına karşı koyamadı ilk yarı boyunca.Ellerini kollarını sallayarak geçtiler orta alanı.Kazım'da acemilik yapıp takımın yalnız bıraktı diyemiyorum çünkü maçın başından beri yoktu.
Soyunma odasındaki motive edici konuşmalar ve F.Bahçeli futbolcuların ikinci yarıya dinç çıkmaları rakibin rüzgarını dindirdi.Savunmanın tamamen kapanmasıyla birlikte de Bekir ve Bilica'nın istediği oyun ortaya çıktı.Maç 75. dakikaya kadar Young Boys'un yalancı ataklarıyla geçti.Son 15 dakikaya girilirken ev sahibi ekip vitesi yine yükseltti ve etkili olmaya başladı.İlk yarıda olduğu gibi yine birçok pozisyona girdiler.Son dakika buldukları penaltı golüylede beraberlik çıkarmayı başardılar.
Sonuç olarak F.Bahçe birçok net pozisyon verdiği ve rakip yarı alana sadece iki kez gidebildiği bir maçta 2-2 gibi avantajlı bir skorla dönüyor evine.Kadıköy'de turu rahat geçer F.Bahçe.Birde Sutter-Degen ikilisine değinmek istiyorum.Uzun süredir önlü arkalı bu kadar iyi bir ikili performansı izlememiştim.Dani Alves Sevilla'da forma giyerken Navas ile uyumları,yaptıkları ikili oyunlar çok hoşuma giderdi.Bugünde Sutter-Degen ikilisi önlü arkalı müthiş keyif verdiler.Stoch ve Vokan'ın iyi oyunlarıda futbol adına diğer bir güzellikti.
Kesin olan birşey var; F.Bahçe hazır değil.Tabi bunda G.Gönül,Lugano,Dia,M.Topuz,Özer gibi as ya da rotasyonda kullanılacak isimlerin eksikliğide etkili.Artı birde forvet transferi var.Ama Lugano'da dönse stoperde eksiklik göze çarpıyor.Yine aynı şekilde Emre'nin yanına onunda yükünü hafifletecek sert,agresif,güçlü bir önliberoya ihtiyaç var.
Kerim Zengin'i hatırladınız mı? Çok büyük umutlar besleniyordu. Çok iyi bir potansiyeli vardı. O zamanlar Gökhan Gönül filan piyasada yok... Zico onu ilk 11'de kullanmaya kalktı. Ama üst üste kaybettiğimiz haftalardı; taraftar "yönetim bu takım senin eserin" tezahüratlarına başlamıştı. Sanırım bir Ankaragücü maçıydı veya Gençlerbirliği... Kerim Zengin bir yan pas yaptı ve topu kapan rakip gol yaptı. O maçtan sonra Kerim yedeğe alındı ve çocuk psikolojik olarak dağıldı. Bir daha kendine gelemedi ve serbest düşüşe geçti. Oysa winner bir takımda ilk 11 olarak sahaya çıksaydı, takım bir şekilde kazanır ve kimse Kerim'in hatasını konuşmazdı. Bir yıldız kaydı gözlerimizin önünde...
İnsan dayanamıyor ya bunları görünce bütün gün saatler geçsin takımımı izleyeyim diye bekliyorum şunların yaptıgına bak öff öff :D
Sergen'in yeni incisi: Andre Santos savunma oyuncusu değil, hücum oyuncusu...
Yok yok edildi hemde baya baya edildi :)
Forvet oynuyordu aslında oynadığı milli takımlarda.Sonra iki eleştri hop Kerim Antalyaya falana filana.Şimdi nerde kim bilir.Genç oyuncu eğer yıldız değil ise bu tip maçlarda oynatılamaz.
Fm oynamıyoruzki özelliklerine göre çıksın sahada top oynasın :) Stres var baskı var vs vs bir sürü neden sayabilirim sana :)
Birisinin laf etmesi şart değil.Kerim 7-8 maçlık bir dönemde ilk 11'de oynadıktan sonra o bahsedilen maçta yaptığı hatanın ardından yedek kulübesine çekildi ve psikolojik olarak bitti.Burada önemli olan bu genç oyuncuları 20-25'er dakikalık performanslarla A Takım'a hazırlamak.Aykut Kocaman zaten yeterli gördüğü her oyuncuya şans veren bir teknik direktördür,yaşı isterse 17 olsun isterse 37 olsun.Okan ve Gökay Genk maçında oldukça iyi bir görüntü verdiler.Devamlı çalışırlarsa bu sezon içerisinde şans bulacaklarına ve Fenerbahçe'nin Türk futboluna 2 yeni yıldız kazandıracağına inanıyorum.