Juventus da zirveye oynayan takım ligde biz de aynı şekilde. Lucas Neill'e katılıyorum.
Printable View
Juventus da zirveye oynayan takım ligde biz de aynı şekilde. Lucas Neill'e katılıyorum.
Krasic ve Yobo transferleri mükkemmel oldu. Bide Ben kadro kuruyum durun :D
---------------Volkan
Gökhan-Yobo-Egemen-Hasan Ali
Krasic----Topuz-----Topal-----Stoch
-----------------Alex
-----------------Sow
Hepsinin formda olduğu bir maçı düşünemiyorum bile, 5 yabancı kadroda başka transfere gerek yok. Kuyt'u 11 oynatma isteği ne kadar var Aykut Kocaman'ın bilmiyorum ama en ideal kadro benim gözümde bu.
Bienvenünün gideceği kesin zaten avrupa maçına bile Semihle başladıysa sorun ortada.
Stoch-Kuyt-Krasic-Alex-Sow baya alternatif oldu,sözleşme yenilendi Stochla ama Aykut kocaman bu gereksiz kompleksleri var 10-15 m arası bir fiyatta konuşulurken satılması İHTİMAL DAHİLİNDE diye bir açıklama yaparsa şaşırmamak gerekir ancak satılmasın tabi böyle bol alternatifli kadromuz olsun hücumda çoğalamıyorduk pozisyon üretemiyorduk Krasic gibi bir oyuncu elbet gerekliydi ancak orta sahadan önce başka mevkilere oyuncu alınmasına sinirleniyorum hatta deliriyorum.
Herkes Sow'un gideceğini, Krasic geldiyse Kuyt niye alındı falan diye tartışıyor. Peki Kuyt ile Alex değişmeli oynuyamaz mı ?
Oynar kardeş bal gibi oynar ama Kuyt'ı yedek bırakmaz Aykut hoca resmen hayran adama :)
Tamam beyler uzatmayın.
Transfere gelirsek, benim çok beğendiğim bir transfer oldu. İzlerken zevk alacağım Krasic'i. 2. Nedved gözüyle bakılıyordu ona ama ya o kendini göstemedi ya da o yetenek yoktu. Bakalım Fenerde kendini gösterecekmi.
Fenerbahçe bu gidişle ortasahasına top atmayacak. Topu kanatlara dikecek heralde. Ortasaha kaliteli ancak defansif kaldı. Hatta Baroni ne defansif ne yaratıcı ne de kaliteli.
Bir kanatta Stoch bir kanatta Krasic püfür püfür akar heralde.
Krasic transferiyle birlikte kesinlikle Kocaman'ın 4-3-3'e döneceğini düşünüyorum.Zira bu düşüncede değilse inanılmaz lüks ve elzem olmayan bir transfer olmuş olur.Stoch'ta Krasic'te 4-3-3'e daha yatkın oyuncular.Kaleye yakın oynadıkları zaman etkinlikleri artan ve skora katkı yapabilen oyuncular.Bu kilinin kaleye yakın oynamalarını sağlayacak tek sistem 4-3-3'tür.
Sistem'in 4-3-3 olmasıyla birlikte Topal'da en iyi yaptığı şey olan derinde süpürücü görevini üstlenir.
Alex artık yavaş yavaş "bench" oyuncusu olmalı ve F.Bahçe onun yokluğuna alışmalı.
----------------------------------Volkan---------------------------------
G.Gönül--------------Yobo------------------Egemen----------H.Ali
---------------------------------M.Topal---------------------------------
--------------------M.Topuz----------CB/Trans.-----------------------
Krasic--------------------------------------------------------Stoch/Kuyt
-----------------------------Sow/Kuyt-----------------------------------
Ligin kalitesi arttı yine.Orta saha transferi ne olacak acaba Aykut hoca memnun değildir herhalde bu orta sahadan...
Anılcım, Alex bench oyuncusu olmaz, olamaz. Bu henüz mümkün değil. Alex'in bench oyuncusu olması demek;
1. hiçbir şekilde göbekten kilidin açılamaması demek.
2. duran toplarda daha etkisiz bir Fenerbahçe demek.
3. çeşitli spekülasyonlardan dolayı takım içi huzursuzluk demek.
4. ofans oyuncularına daha az boş alan kalması demek.
Bu sebeple Alex kesinlike takımda yer bulacaktır. Alex hala aynı formunda, yine etkili. Ben kesinlikle oynayacağını düşünüyorum.
Bir takımın 11 tane ilk 11 oyuncusu olması kötü bir şeydir her zaman, Kuyt'ı joker oyuncu olarak kullanacaktır Aykut Kocaman, bence başlangıç için orta saha oyuncusu olarak. Transfer yapılmazsa şaşırmam.
Alex yedekte beklemez.Onu kendine yakıştırmaz bence.Hatta Alex,Fenerbahçe'de jubile yapmayı düşünmüyorsa devre arası felan Brezilya'ya döner.Tabi Aykut Kocaman,Alex'i düşünmüyorsa.
Ntvspor,Borja transferindende sonuç çıkmazsa Fenerbahçe transferi Krasic ve Yobo ile kapatacak demişti.Sanırım doğru.Baktığımızda şu anda Türkiye'ye gelecek kaç tane kaliteli orta saha varki?
Krasic'te iyi transfer.Bakalım nasıl bir sistem oluşturacak Aykut Kocaman.Sow mu kesilir,Alex'mi derseniz bence Sow kesilir.Nedense adamda mutsuz bir hal var.Aykut Kocaman'ında onu düşünmüyor gibi bir hava var.
Ben zaten Alex'in kötü olduğunu düşündüğümden değilde özellikle yeni transferlerden daha iyi fayda almak adına böyle bir sistemin gerekliliktende öte mecbur olduğunu düşünüyorum.
Eğer çok sağlam bir transfer yapılmazsa Topal-Cristian ikilisinin orta alanın göbeğinde oynadığı bir takımda Krasic,Kuyt,Sow,Stoch,Alex çok çok lüks olur,kaldırmaz takım.
4-2-3-1,4-4-1-1 gibi Alexli bir sistemde Stoch-Krasic beklenen katkıyı yapamaz gibi.Stoch idare eder ama Krasic öyle orta alana yakın oynayacak bir oyuncu değil,bu şekilde ondan verim alamazsın.
Sow sezona sakatlik ile dondu. sakatligin tamamen giderilmesi icin dinlendirilmis. o yuzden de hazirlik surecinde diger oyunculardan geri kaldi ve form durumu henuz yetersiz. simdilik ilk 11de olmamasinin sebebi bu, yoksa oyle maliyetli bir oyuncu klubede otursun diye alinmaz. mutlaka kadroya girecektir. bence de Alex, maalesef, banko oyuncu olamayacaktir. devre arasinda gitme olasiligi da fazla. gitmezse de takim kaptani olarak klupte devam eder. bizim icin cok degerli biri Alex.
Krasic kaça alındı?
7 milyona
İBRAHİM SETEN @ibrahimseten
TUNCAY SANLİ: Aykut Kocaman "Sana buyuk tepki var taraftardan.. Biraz bekleyelim" demis.. Cocuk da bi' umut F.Bahce'ye gelmeyi bekliyor..
Tuncay tam ilaç aslında şu anki duruma. Hem de boşta! Boşta beklerken bu adamı almamak İHANET olur.
Dün Stoch çıktıktan sonra Tuncay girse, ortalığı baya bir karıştırır, takımı ileri taşır, ateşleme yapardı, ciddi katkı sağlardı.
Bence kesinlikle Tuncay alınmalı.
Tuncay bu kadar oyuncudan sonra alınırsa malesef kenarda kalır, zor forma alır. Yurt dışında banko oynayacağı bir kulübe gitmesi onun için daha hayırlı olur.
ibrahim seten ne kadar güvenilir...
bu arada ntvspor krasicte haklı çıktı adamların gnahını almışız
Aynen Caner bek için hazırlansın oyuna girince birşey değiştiremiyor ancak Tuncayda o yaratıcılık var muhakkak alınmalı Tuncay veya Sercan
4-2-3-1 ve 4-4-1-1 sistemlerde ben her zaman bir kanadın yaratıcı,birebirde etkili,diğer kanadın daha dengeli orta alana giren,pas trafiğine katkıda bulunan tipte bir oyuncu olması gerektiğini düşünüyorum.Benim mantığıma göre helede takımda bir Alex var ise Stoch-Krasic birlikte oynarsa takım savunması sekteye uğrar.Krasic-M.Topuz,Stoch-M.Topuz,Stoch-Caner,Krasic-Caner hatta form tutarsa Sezer gibi.
Fernandes aslında çok ekstra bir oyuncu.İnanılmaz teknik özelliklere sahip ama topsuz oyunda yok denecek kadar eksileri var.Bence Topal-Fernandes inanılmaz kopuk ve dengesiz olurdu.Emre tarzı daha mücadeleceli ve topsuz oyunda daha özverili bir oyuncu gerekiyor Topal'ın yanına.
-------------------------Topal----Costa--------------------
M.Topuz--------------------------------------------Stoch
-------------------------------Alex---------------------------
-----------------------------Kuyt/Sow----------------------
-------------------------Topal----Costa---------------------
Krasic------------------------------------------------Caner
------------------------------Alex----------------------------
--------------------------Kuyt/Sow------------------------
gibi gibi.
Ama ben F.Bahçe takım profilinin 4-3-3 formasyonuna çok daha uygun olduğunu düşünüyorum.Evet Alex'ten vazgeçiyorsunuz ama Topal'ın,Topuz'un,Krasic'in,Stoch'un özelliklerine daha uygun yerlerde oynamasını ve takıma daha faydalı olmalarını sağlarsınız.Aksi taktirde bu oyuncuların verimliliği düşer diye düşünüyorum.
Caner olmaz. İyi ki benim tuttuğum takımdan gitmiş.
Bu çok iyi :D
http://www.futbolaktif.com/file/wp-c...e-transfer.jpg
Çok iyiymiş :D
abi Tuncay Avrupa da falan oynayamaz artık. geleceği ilk takım Fenerbahçe olur , o olmazsa Tuncay Beşiktaş'ın olacaktır. Tuncay'ın alınmasını isterim. çünkü; ne Caner ne de Stoch istikrarlı oyuncular. elde bir tek Özgür kalıyor. onu da Aykut hoca düşünüyor mu ki ? hiç sanmıyorum. sol kanatsız çıkar onu oynatmaz bence. Özgür oynarsa bekte oynar ancak.
Caner beke Tuncay/Sercan sol açık alternatife Özgür çek kiralanmalı çok yetersiz Fenerbahçe için oynatmaması doğru karar
yobo transferiyle defansa dair tüm hayallerimiz (rolando, mbiwa falan (bilmiyorum adını)) yıkıldı o zaman. hadi geçmiş olsun.
Yobo Egemende göze son derece sağlam geliyor :)
Egemen sağlam'da ne zaman ne yapacağı belirsiz, Vaslui maçında gördük yaptığı hata yüzünden ekibimiz turu kaybedebilir.
egemen yobo'nun eksiğini kapatabilir. ama hala defanstan top çıkaramayacağız. edu'dan beri böyle bir oyuncu, yani oyun kurucu stoper gelmedi bize.
Şu Yobo'yu niye beğenmiyorsunuz anlamadım.:DYaşı hariç gayet iyi.İstikrarlı adam.2 sezonda 66 maça çıkmış.Belli bir çizgisi var.Türkiye'de şu anda Ujfa ile en sağlam stoper.Bekir-Egemen-Serdar'ı birbirine kat 1 Yobo eder.
Yobo-Egemen savunma hattıda gayet yeterli bence.Yobo hem ligide iyi biliyor.Takımada direk uyum sağlıyacak.
Egemenlik bir durum değildi adamlar şakır şakır top oynadı zaten nazar boncuğu o ilk maçı normal bir hata,adam çok sağlam
Herkes Mehmet Topuz u göbeğe yazmış da nedense Aykut Hoca onu sürekli en son çare olarak görüyor göbekte.Bende oynamasından yanayım ama Cristian aşkı bitmedi gitti.
Topal'ın göbekte yeri hemen hemen kesin gibi yanına transfer şart ötesi şart.
Olmayacaksa da Topuz-Salih-Cristian sıralamasıyla forma verilmesi lazım nedense tam tersinden işliyor bu sıra
Bu takım Sevilla'dan 2 gol yiyip maçı çevirirdi daha önce. Önemli olan gol yemekten ziyade gol atabilmek, pozisyon üretebilmek. Ne yazık ki dün pozisyonlar çok cılızdı, üretemedik. Bu da orta sahadan geçiyor. Defans problemimiz yok bana göre. Orta saha ve hücum hattımız iyi olursa iyi işler yaparız, savunma yapmamız gerektiği maçlarda da Topal çok iş görecek, savunmadaki Egemen-Yobo ikilisi iyi işler yapacak. Bizim şu an için sorunumuz hücum varyasyonlarını yapamamak. Stoperimizin gol attığı bir durum söz konusu.
Geriden top çıkarabilecek Serdar var. Serdar-Yobo olabilir. Ya da bir orta saha alınıp Topal stopere geriden oyun kurmak için çekilebilir. Ben temel savunma becerileri bazında Yobo'yla Egemen'in arasında aşırı bir fark olduğunu düşünmüyorum. Yobo'nun EPL tecrübesi fark yaratıyor. Egemen'inde rakipleri sırtına alıp taşıması :D:D Sakatlık falan olursa ki inşallah olmaz 3 kulvarda Bekir ve Serdar'ın yedeklikleri yeterli olur mu orası tartışılır tabi.
Son transferlerle Fenerbahçe defansı iyice sağlama almış oldu. Ofansta da çok iyi adamları var, yerli kalitesi de iyi. Geriye kaldı orta saha. Bakalım birisi alınacak mı bana da Emre'nin yeri daha dolmadı gibi geliyor. Belki Mehmet Topuz oraya çekilir halledilir.
Transferden öte başka bir sorunu daha var Fenerbahçe'nin Alex. Alex ile devam mı Alex'siz sistem mi tercih edecek bakalım Aykut Kocaman. Aşağı tükürsen sakal yukarı tükürsen bıyık, hoca bu işin içinden nasıl çıkacak bakalım.
Defans 5 limiz demiyorum 6 lımız bence çok yerinde MEVKİLERİNDE TR'de oynayabilecek en iyi oyunlardan kurulu
-----------------------------Volkan-----------------------------
GG-----------------Yobo-----------Egemen---------Hasan Ali
-----------------------------Topal--------------------------------
Kalan 5 oyuncu yerleşimi sıkıntı...