http://www.gurbetport.com/spor/milli...nda-degil.html
http://skorer.milliyet.com.tr/fatih-...31/default.htm
İlgi & Bilgi.
Printable View
Kulübü kapatalım o zaman : )
Bu oyuncular Fenerbahçe'ye gelirken en fit haliyle geldiğini ve zirve noktada olduklarını hatırlatırım, bu kadar kötü durumda olduklarına inanmıyorum varsayalım ki bu kadar kötüler, o zaman bu hem alanların hatası hem de hazır gelen oyuncuları über antrenman sistemleriyle bu duruma sokanların hatası. Galatasaray'ı ayrı tutuyorum bakın bakalım ligde hangi takımda böyle zengin bir ortasaha var. İş oyuncuların kötü taraflarına bakmaksa ben neler neler yazarım : )
Önemli olan oyuncuların ortaya koyabilecekleri yetenekleri keşfetmek, bundan yararlanmak ve onun üzerine gitmek. İddia ediyorum, Messi'yi Fener'e getirsek savunma yapmıyor, Kaka'yı getirsek koşmuyor diye oynatılmazsa bunu kabullenecek milyonlarca taraftar var , sebepleri zerre irdemeleden, böyle bir zihniyet oluşmuş ve oturmuş durumda.
bi sezonda 50 gol atsin varsin savunma yapmasin:D ortada bir realite var, gormezden gelemeyiz. sezer 40 yilda bir bir topuk pasi vererek savunma yapmaktan kurtulamaz, o lukse sahip degil. 2 sezondur bekliyoruz adami. bana gore 10-15 dakikalik adam sezer, ilk 11 oynamaz. topuz da oyle teknik bir adam degil, milli takimda da sag bekten oteye gidemedi cagrildigi zamanlarda. bana gore topuz gokhanla rotasyona girebilecek iyi bir sag bek. oynadigi her macta verdigi paslar adami cildirtacak cinsten. mucadeleci diyorsaniz ondan cok var zaten. bize teknik, top dagitan bir ortasaha lazim. 25 metreden sut cekmek ortasaha olmaya yetmiyor.
daum donemi fener uzun sure on libero ve iki ic ortasaha ile oynadi. on tarafta da 3 ofansif adam kullandi o saydigin kadro zamani. 4-4-2 denemez o sistem icin. dedigin kadro 4 ofansif isimden olusuyor ki son karabuk macindan pek farki yok istedigin formatin. husrani hep birlikte izledik. antep macini da gule oynaya kazandigimizi soyleyemem zaten. antepin kacirdiklarina bakarsan eger ne kadar sansli oldugumuzu gorursun o macta.
buna ilave istatistiklerde ilginctir ki musleraya atilan geri pas sayisi volkana atilandan fazla. bu da ilginc bir nokta, topun volkanda oldugu sure ligin diger takimlarindaki kalecilerden fazla degil. rahat olun.
cok acik ve net, yaratici bir ortasaha bu takima sart. bu transfer doneminde de bu bolge es gecilirse basari cok cok uzak bence.
Selçuk Şahin hariç Fenerbahçe'nin tüm mevcut oyuncuları 3 orta sahali sistem düşünülerek transfer edilmiş adamlar. Mehmet Topal ve Sezer Öztürk çok iyi futbolcular olabilirler fakat itiraf etmek gerek 2 merkez orta sahalı taktikte başarılı olamazlar. Birisi 3 orta sahalı düzende defansif, birisi de ofansif görev alabilir. Bence 3'lü orta saha için Meireles ile ideal olurlar 1 defansif, 1 ofansif 1 de çift yönlü oyuncu. Fakat kim oynarsa oynasın Fenerbahçe orta sahası mevcut oyuncularla 3 kişi bile etkili olamıyor. Bunun sebebi bence bütün oyuncular tek yönlü ve aynı zamanda inanılmaz yavaş adamlar. Mehmet Demirkol'un dediği gibi hepsi sadece daha iyi Selçuk Şahin.
Ben en başından Topal'ın bu takıma faydalı olabileceğine pek inanmadım, Cristian'ı oldum olası sevmem, Sezer alındığında zaten yedek olacağı belliydi birde üstüne sakatlık geçirdi. Fakat dediğin gibi şu an futbolcuların bu kadar kötü durumda olması tamamen antreman kaynaklı. Ben FB'nin transfer bile yapmadan şu an ligi rahat kazanabileceğine inanıyorum. Ama herşey antremanda bitiyor. Takımda 1 tane bile futbolcu fizik olarak iyi durumda değil. GS maçından sonra 1 hafta dinlendiler ama Karabük maçında ayakta duracak halleri yoktu. Şu durumda yeni transfer gelse bile diğer oyuncular fizik olarak iyi olmadıkları için hiçbir faydası olmayacaktır. Benim
Eğer 4-4-2 taktiği olacaksa tam anlamıyla Emre gibi bir futbolcu lazım diye düşünüyorum. Meireles'in banko oynayacağını düşünürsek yanına biraz yetenekli fakat inanılmaz güçlü ve hızlı bir adam gerekli ve kanat oyuncularının forma girmesi (tüm hücum kanatlar üzerinden olur). Zaten eğer Aykut 4-4-2 ye geçiş yaparsa büyük ihtimalle istediği ofansif orta sahayı transfer edemediği için olacaktır. Eğer gidip Diego tarzı bir orta saha alıp 4-4-2 taktiğine dönerse tam intihar olur.
2003-2004 sezonunda bu takım 4-4-2 oynadı hem de Tuncay-Serhat-Yozgatlı gibi ofansif kanatlarla.
Mesela örnek bir maç ; http://www.mackolik.com/Match/Default.aspx?id=39766
Yozgatlı-Ümit-Aurelio-Tuncay
PvH-Nobre
Daum ne zaman söylediğin 2 ön libero'ya döndü ? Alex geldiği zaman. Zaten Fenerbahçe'nin (Aragones'in denemeleri dışında) Alex varken 4-4-2 oynadığı pek yoktur, bunu en son Daum döneminde Alex transfer edilmeden önce oynuyordu. Şimdi Alex yok ama ona bağlı sistem hala duruyor. Cristian'dan Alex yaratmaya çalışıyoruz veya dünyanın parasını vermek adına Alex tarzı adam arıyoruz, bulunur mu ? Kim bilir.
Ben mevcut kadronun 4-4-2'yi çok rahat oynayabileceğini düşünüyorum. Tabi oynayabilecek bir hoca olursa...
ama yazdigin diziliste oynamiyorduk. zaten alex geldiginde de bir on libero ve iki ic ortasaha oynadik. onlerinde alex ve cift forvet. ben 2 on libero demedim. :) hatta o donem hatirlarsaniz butun yuk aurelionun uzerindeydi, kac cigerle oynuyor bu adam denirdi ama ona yardimci 2 tane daha ortasaha oynardi onunde. zaman icinde sistem hepten 4-4-1-1 e dondu.
bir de 4-4-2 ye itirazim yok benim, yanlis anlasilmasin :)
ama meirelesin yanina en azindan emre ayarinda bir adam lazim. gunlerdir ayni seyi yaziyorum zaten :)
Stoch'a haksızlık ediyorsunuz,bu adam geçen sene play offlarda net bir şekilde iki maçı kurtardı biri Arenadaki Gs maçı öbürü de Beşiktaş maçı.Stoch forma şansı verilse 90 dk oynatılsa hiçbir problemi olmaz.Yedek kaldığı zaman Caner'in pek iyi işler çıkardığı söylenemez,bence Caner iyi oynasaydı Stoch ses etmez edemezdi.
Takımın dizilişine çok fazla takılmıyor musunuz . Şu an ligimizde direk 4-4-2'yi oynayan kaç takım var ki . Bir tek Galatasaray oynuyor oda Fatih Terim'den dolayı. Fatih Terim 4-4-2'nin bütün formasyonlarını çalıştırdığı takımlara aşılayan bir hoca bu yüzden diğer sistemlere geçiş yapamıyor. Fenerbahçe'deki sorunun diziliş değilde oynanan futbol ve oyuncu tercihleri olduğunu düşünüyorum. 4-4-1-1,4-2-3-1,4-5-1 gibi dizilişlerde tercih edilir ama sorun tamamen oynanan oyunun düşük tempoda olması. Buda oyuncu seçimlerinden kaynaklı. Takımın hızını kesen 2,3 oyuncu mevcut. Fenerbahçe 18'de 17 yaptığı sezonda 4-2-3-1,çeyrek final oynadığı sezonda da 4-2-3-1 oynuyordu. O sezonlarda oyunu daha hızlı oynayan,ceza sahasına daha çabuk giren bir takımdı Fenerbahçe. Görünümde Barcelona,Real,Chelsea'de tek forvet oynuyor. Tek fark oynanan oyunun akıcılığı.
Transferde Fenerbahçe'nin mutlaka Sow'u yedeklemesi lazım. Üç kulvarda o adama bir şey olursa bunun altından kalkamaz takım ve birde orta saha transferi . Kuyt'ı Sow'un etrafında oynatıp sağ tarafa yine Mehmet Topuz'u monte etmesini bekliyorum. İkinci yarı Topal-Baroni ikilisinden biri kesin yedeğe çekilecek.
İmkan olsa maçı buraya koysam ve maç üzerinden nasıl oynadığımızı göstersem ama işte lafta kalıyor : )
@Matthaus
Sistem önemli çünkü Alex yok : ) Alex yokken bu sistemle oynamanın ceremesini çekiyor Fenerbahçe. Senelerdir ön libero oynayan Cristian'dan Alex yaratmaya çalışıyoruz.
Kesinlikle katılıyorum bu yoruma, forma şansı bulan Caner gol atamamış 3 asisti var. Stoch tepkilerinde haklı bence. Zaten kontrollü, risk almayan bir oyun yapısı var Fenerbahçe'nin, Sow - Kuyt toplam 13 gol atmış yanılmıyorsam, soldan ise destek yok. Stoch etkili şutları, tehlikeli ortaları, kontra atak tehditi ile hem Fenerbahçe'ye faydalı olabilir hem de rakibin sağ bekinin oyuna katkısını düşürebilir. Önce hücum diyen Fenerbahçe, Aykut Kocaman'la birlikte önce savunma diyen bir ekibe doğru gidiyor. Yani önlem alınması gereken takım, önlem almaya başlayan takım olmuş durumda. Caner tercihi de muhtemelen bununla paralel, savunmaya yardım ve mücadeleci yapısından dolayı oynuyor.
şöyle bir gerçek var ; hangi sistemle oynayacaksak oynayalım bu takıma 1 yaratıcı ortasaha , 1 stoper , 1 forvet şart. bakalım hangileri alınacak ?
Serdar top yapan bir savunmacı ama Aykut Kocaman bu tarz adamları sevmiyor, Sevse top yapan oyuncularla oynar vasıfsız oyuncularla değil. 23 yaşındaki Serdar'ı gönderip seneye 30'a yelken açacak Bekir'i tutmak mantıklı olmaz herhalde. Egemen'in 31, Yobo'nun 33 olacağını düşünürsek...
Valla ben hocaya sallayan kesimi susturabilecek her transfere razıyım. Açsınlar 8'den tamam Serdar'ları takas etsek hoş olmaz mı üstüne para verip ?
Bekir vasat bence de. Ama dediğin gibi ben de genel kanıya uyarak Serdar derim.
serdar da maalesef bir savunmaci icin fazla kirilgan. saglikli oldugu gun sayisi cok az sezon boyunca. antremanda sakatlanan bir tip, tipki gokhan zan gibi oldu. camdan adam :) savunmaci kisi saglam olmali, sadece top yapmasi yetmez. o zaman ortasahaya cekelim onu :) ayni potansiyelde daha saglam kisiler bulabiliriz bence ya da hic olmadi altyapidan bir stoper cikartiverelim. cok zor olmasa gerek. ama stoperden once transfer yapilmasi gereken cok daha onemli yerler var takimda. dusunsenize, hem sow hem de kuyt sakatlandi. krasice de guvenilmez. oyle bir durumda bir anadolu takimindan farksiz oluyoruz. ha antalyaspor ha fenerbahce :)
Benim elimde olsa Fenerbahçe'nin tüm stoperlerini değiştiririm. Tenacious Midfielder'a katılıyorum Serdar inanılmaz kırılgan bir stoper, hatta geçen sene 2-0 dan 2-2 ye gelen GS maçında tamamen onun hatalarından golleri yedik ve ondan sonra Bekir geçti defansa. Bekir şu an ne kadar iyi oynuyor olsa da kapasitesi belli ve her an hata yapma potansiyeli olan aynı zamanda çok hantal bir defans. Egemen de malesef formsuz ve oynadığı neredeyse her maçta 30 dk içinde sarı kartgörüyor ve hepsi saçma faullerden. Yobo ise bu sene takım gibi toplasan 2 maç iyi oynamıştır. Geçen sene takımın kötü oynadığı maçlarda bizi kurtarır savunmayı toplardı. Defansa Yobo'nun yerine hızlı bir stoper ve Serdar Taşçı gibi bir adam lazım. Ama malesef bunların hepsi hayal.
Yobo çok kötü bu sene. yanındaki türkler değişerek oynasın hangisi olsa hayır demem ama yabancı stoper kalitemizi arttırmalıyız.
Aykut Yıldırım @aykutTyildirim
Bugun bir stoper ismi paylasicaktim ama birkac gun daha beklemem gerek.. Ziegler ve Zarate ile ilgili detaylar ise NTV Spor'da..
@balde_mir_07
Serdar'ı göndermek bence de mantıksız zaten, oynamadığı için onun ismini ön plana çıkardım. Yobo ve Egemen'i zarar etmeden elden çıkarmak zor, iyi kötü piyasası olan Bekir'i göndermek en mantıklısı olur ama Aykut Kocaman'ın tuttuğu bir isim.
@benbenim
Dediklerin mantıklı, Aykut Yıldırımın'ın tweeti de gelince üstüne demek ki stoper de düşünülüyor. Bir dönem adı geçen Heitinga ve Pareja isimleri vardı, bunlardan biri çıkabilir bence.
Anlaştığımız oyuncu kim acaba ?
Hocaya sallayan kesimde bende varım :)
Egemen-Yobo bence vasat defanslar.Egemen görev adamı derim.Bence Bekir'den bir farkı yok.Yobo anlam veremediğim bir topcudur gecen sene cok top kacırırdı.Bu sene ben hiç bir şey göremiyorum.
Marsilya-Mönchengladbach-Ael maçlarında Fenerbahce net bir şekilde 6-7 poziyon verdi.Rakip takımlar atamadı.Allah a şükür.Eğer atsalardı şu anda coktan elenmiştik.
Ki Fenerbahce bütün maçlarda poziyon bulmakta zorlanmıştı.Canım ülkemde Skora dayalı yorum yapıldığı için bunların hiç birini görmüyoruz.Göstermiyorlar kazandık mı tamam.Gerisi hikaye.
Bu kadar cok poziyon verdiğin maçlarda.Bekir 5 maçta oynamış.Yobo 2 maçta oynamış.Egemen 2 maç oynamış.
Yani kim gelirse gelsin Fenerbahce rakibi olarak cok rahat poziyon bulabiliyor.Ama atamıyor.
Bate maçında bakalım neler olucak.Bate'ye cok poziyon verip hiç atmaslarsa.Biz olmayan poziyonları gol yaparsak gerçekten allah ın sevdiği takım olmuşusdur.
Pozisyon vermeyi sadece defansa bağlama takım olarak savunma ve hucum yaparsın bir tane oyuncun pozisyon alamaz arkasındaki onun kademesine girer onun arkadasından adam kaçar vurur gol olur sonra defans kötü olur
Hocaya sallayan kesimden olduğun için özellikle yazdım zaten :D
Kim gelirse gelsin pozisyon vereceğimiz konusunda hemfikiriz. Ben sadece belli bir çizgisi olan bir isim alınabilir düşüncesindeyim. 2 maç iyi 3 maç kötü oynayan isimlerden çok ama çok sıkıldım cidden.
Fenerbahce her maç rakibe 4-5 net poziyon veriyor.%100'lük hemde öyle böyle değil.
Bu Defanstan kaynaklı bir şey.Çünkü zico döneminde bir ara Edu inanılmaz bir form yakladı.5-6 hafta bütün topları kesmişti rakibe geçit vermiyordu.Yanlış hatırlamıyorsam fenerbahce o beş maçı kaznamıştı.
Fenerbahçe 4 - 1 Vestel Manisaspor
Konyaspor 1 - 4 Fenerbahçe
Fenerbahçe 3 - 0 Kasımpaşa
Beşiktaş 1 - 2 Fenerbahçe
Fenerbahçe 2 - 1 Kayserispor
Ankaraspor 2 - 2 Fenerbahçe
Fenerbahçe 4 - 1 Denizlispor
Ama gelgelim 1-0 yenildiğimiz Galatasaray maçı Edu'nun Volkanın gelmeyeşini görmemesi bize şampiyonluğu kaybettirdi.Ordada suçlu %100 Volkan'dı gene gereksiz bir şekilde acılmıştı.
Aykut Yıldırım @aykutTyildirim
Yaptigim bir gorusme aldigim bir duyum yok ama tahminimi soyluyorum Fenerbahce Sercan Sararer'i alir.. Sezon sonu da Stoch gider...
Mantıklı salladığınız sürece arkanızdayım, yalnız mağlubiyet alınca sallayanlar uzak dursun bence takımdan. Bazı kişiler için söylüyorum bunu bilen biliyor.
Bir çoğunuz, takım uefayı da alsa sallamaya devam edecek sadece dertleri Aykut Kocaman olduğu için. O yüzden bu bahsettiğim çoğunluğun susmaya razı olduğunu falan düşünmüyorum ben.
Daha fazlası kişisel tartışmaya girer. Özelden ulaşabilir kişisel tartışmak isteyen de.
@futureless
Not=Ben hiç bir zaman beğenmedim hocayı en başından beri.Yani 2 mağlubiyet eleştirenler kısmına girmek istemiyorum :D
Ama Şu bir gerçek.Türkiye'de en iyi Sportif Direktör Aykut Kocaman'dır.